Neonela Kitchen logotype

Stala Module måttbeställd rostfri diskbänk – mått, former och tillval

Inledning - Stala Module

Inledning - Stala Module

  • En både elegant och praktisk diskbänk i modern stil.
  • Lätt att kombinera med andra material.
  • Perfekt för att renovera en gammal bänkskiva.
  • Går att rita själv och därmed spara 500 kronor.
Rostfri diskbänk med en unik design och mycket stor disklåda i modern stil monterad ovanpå en bänkskiva i trä.
Rostfri diskbänk med en unik design och mycket stor disklåda i modern stil monterad ovanpå en bänkskiva i trä.

Rostfri diskbänk i en unik design med låga uppvikta kanter på tre sidor och en stor Max disklåda från Stala Module serien monterad på en träbänkskiva.

Stala Module ingår i Stalas Tailor-Made sortiment och är en exklusiv, smart och praktisk diskbänk som passar i många sammanhang. Stala Tailor Made diskbänkar byggs av Furhoffs i Skövde. Förutom att vara en bra diskbänk passar Stala Module perfekt att kombinera med bänkskivor i andra material. Du kan exempelvis kombinera med bänkar trä, laminat och sten, material som inte tål vatten och andra vätskor lika bra som rostfritt stål.

Ett problem som bänkar i sten, laminat, trä, betong, komposit och många andra material har är skarven mellan bänkskivan och en rostfri disklåda. En skarv som, oavsett hur den görs, är svår att hålla ren och på sikt kan bli ohygienisk. Disklådorna för Stala Module svetsas in och övergången mellan disklådan och bänken blir helt jämn och utan skarv. Med en Stala Module får du en praktisk och hygienisk yta vid disklådan som är lätt att hålla ren samtidigt som du kan ha ett annat material där det passar. Naturligtvis kan du bryta av en träskiva med en vanlig rostfri bänkskiva men då får du antingen ingen skyddande kant samt att bänkskivan blir tjockare och kanten betydligt högre. Stala Module är specialdesignad för att ligga intill eller ovanpå en bänkskiva i ett annat material.

Du kan enkelt rita din egen Stala Module i ett ritprogram. Ger du oss ritningsnumret så ger vi dig en offert med ett totalpris inklusive frakt. Dessutom drar vi av 500 kronor i "Rita själv" rabatt.

Du kan montera en Stala Module diskbänk på minst tre olika sätt

Stacks Image 1457

Täckande en upp till 2000 mm lång skåpsrad.

Stacks Image 1439

Inpassad mellan två bänkskivor.

Stacks Image 1441

Ovanpå en annan bänkskiva.

Perfekt för att renovera en bänkskiva i trä

En Stala Module diskbänk är fantastisk bra när du vill renovera exempelvis en bänkskiva i trä. Ofta blir området kring disklådan skadat eller ohygieniskt först. Du behöver inte ta bort och ersätta den gamla träskivan. Det är bara att såga bort den gamla infällda disklådan, såga ur ett hål för den nya disklådan och lägga en Stala Module ovanpå den gamla träskivan. Du har nu både förlängt livslängden på träskiva och fått en mer hygienisk och praktisk lösning.
För att se en översiktlig jämförelse mellan de serier av rostfria diskbänkar vi erbjuder och eventuellt ladda ner som PDF klicka på länken:

Priser, erbjudanden och leveranstider

Priser, erbjudanden och leveranstider

För att få reda på vad en Stala Module rostfri diskbänk kostar gå till Priser. Där finner du flera olika sätt att med eller utan hjälp räkna fram priset. Du kan även spara 500 kronor genom att rita diskbänken själv. Följ länken Rita själv- 500 kronor rabatt till en sida där du får tips och en länk till ritprogrammet på leverantörens hemsida. Om du ritat en Stala Module, eller vad Stala kallar Typ 4 bänk, kan vi ge dig ett bättre pris än vad du ser på Stala sida. Leveranstiden varierar över året och skiljer mellan serier. I länken Aktuella leveranstider finns uppdaterad information.

Mått och former - Stala Module

Mått och former - Stala Module

Längd: 400 - 2000 mm
Djup: 600 - 640 mm (I vissa fall kan vi låta tillverka Stala Modul med annat djup. Kontakta oss med dina önskemål. Vi kan normalt ge besked senast nästa arbetsdag)
Tjocklek: 10 eller 20 mm.
Möjliga former: Rak.
Inte möjligt: Varken i vinkel, i fri form eller med urtag i kanter eller hörn är möjligt. Bänkens sidor måste vara parallella och alla hörn 90 grader.
När det gäller tillverkningstoleranser och om man behöver ta hänsyn till dem se mer i Kunskapsbanken: Så exakt blir måttet på din rostfria diskbänk.

Kanter - Stala Module

Kanter - Stala Module

Framkanten är en rak kant som är antingen är 10 eller 20 mm hög. Den 17 mm tjocka uppvikta kanten är alltid på tre sidor och är 20 mm hög. Det innebär att bänkens sida som ligger mot en annan bänkskiva är antingen 30 eller 40 mm hög. Om du ritar din en egen Stala Module i ritprogrammet heter den den 30 mm uppvikta knuten Q30 och den 40 mm höga Q40.
Stacks Image 1849
Stacks Image 1851
Stacks Image 1854
Stacks Image 1857
Stacks Image 1465
Stacks Image 2026
Om du vill placera en Stala Module intill en annan bänk i ett annat material rekommenderar vi att du köpa en bänk som är minst 2 mm lägre än kanten d.v.s. 28 eller 38 mm. Anledningen är plåtens bockningsradie samt att det är snyggare. Lägger du en extra ömtålig bänk som exempelvis en bänkskiva i laminat rekommenderar vi att du alltid tätar med silikon. Ändträ eller en änden på en sågad laminatskiva är mycket känsliga för fukt.
Stacks Image 1475
Stacks Image 1477
Stacks Image 1473

Disklådor - Stala Module

Disklådor - Stala Module

Stacks Image 1415
Till Stala Module finns det fyra disklådor som även går att kombinera. Radien i hörnen är alltid 12 mm. En radie som ger ett modernt intryck men ändå är lätt att göra ren. Plåten är 1 mm vilket är tjockare än de flesta disklådor. Genom att disklådan är svetsad ihop och inte pressad har den samma plåttjocklek även på sidorna.
Stacks Image 1639
Stacks Image 901
Disklådorna är försedda med en mycket smart finess. Ställer man en större kastrull eller långpanna i botten på en disklåda kan den förhindra att vattnet rinner ut. Disklådorna för Stala Module har ett lite veck i botten som gör att vattnet alltid kan rinna ut nästan oavsett vad man sätter på botten.
Stacks Image 1641
Disklådorna i MX serien till Stala Module diskbänkar går att kombinera. Du kan välja att ha den mindre disklådan till höger eller vänster av den större disklådan. Även avståndet mellan disklådorna går att välja. Avståndet måste dock vara minst 35 mm.
Stacks Image 2004

MX70 är den bredaste av disklådorna till Stala Module.

Stacks Image 1999

En MX30 ihop med en MX40.

Stacks Image 1957

MX30

Stacks Image 1964

MX40

Stacks Image 1971

MX50

Stacks Image 1979

MX70

Stacks Image 2012

MX3040

Stacks Image 2018

MX3050

Urtag för en häll - Stala Module

Urtag för en häll - Stala Module

Stacks Image 1489
Du kan beställa urtag för en ovanpåliggande häll. Urtagets placering och storlek påverkar inte priset. Du kan inte planmontera en häll i en Stala Module bänkskiva.
Stacks Image 1919

Stänkskydd Stala Module

Stänkskydd Stala Module

Till Stala Module finns två typer av lösa stänkskydd. Antingen en enkel plåt eller underlimmad med en spånskiva. Den underlimmade varianten (D) har tätsvetsade hörn och finns med två olika borstningar, standard och blank.

Mått och beställning

Möjlig mått, priser m.m. genom en offertförfrågan. Tänk på att det alltid blir billigare att beställa stänkskyddet ihop med diskbänken då de transporteras ihop. Du kan få urtag för exempelvis en eldosa i stänkskyddet. Det är näst intill omöjligt att göra efteråt men i fabriken görs det samtidigt som hela plåten laserskärs.

Konstruktion - Stala Module

Konstruktion - Stala Module

Den rostfria plåten på Stala Module är 1,25 tjock och är underlimmad med en spånskiva under hela ytan samt eventuellt en ram beroende på bänkens tjocklek. Stala Module byggs av Furhoffs i Skövde.

Om Stala

Om Stala

Stacks Image p1901_n3
Stala är ett familjeföretag med säte i Lahti Finland. Diskbänkstillverkningen var tidigare en del av UPO men är sedan 1972 ett självständigt bolag som idag erbjuder ett brett sortiment rostfria produkter. Tillverkningen av Stala Seven diskbänkar sker i Lahti Finland. Serierna Stala Design, Free och Module tillverkas av Furhoffs i Skövde. http://www.stala.se
Föregående och nästa serie: