Stala Free måttbeställda rostfria diskbänkar

Vilka former, mått, kantprofiler, uppvikta kanter, ytor, urtag, disklådor och tillbehör du kan välja på en Stala Free rostfri diskbänk eller bänkskiva.

Sammanfattning - Stala Free

Stala Free rostfri diskbänk med uppvikt bakkant i en historisk miljö på Bornholm.
Nytt kök i 50-tals stil med rostfri diskbänk Stala Free byggd av Furhoffs i Skövde.
Stala Free rostfri diskbänk med en speciell kant.
En mycket tunn, elegant rostfri diskbänk ut Stala Free serien.
Stala Free rostfri diskbänk i ett IKEA kök i New York.
Stacks Image 2136
  • Upp till 6 meter långa och 1,2 meter djupa rostfria diskbänkar.
  • Vinkelbänkar, med urtag eller rundade hörn.
  • Sidor behöver inte vara parallella eller hörn 90 grader.
  • Uppvikta kanter även på gavlarna.
  • Traditionell 8 mm hög droppkant.
  • Integrerat upp till 50 cm högt rostfritt stänkskydd.
  • Kant 4 / Module med speciella egenskaper.

Extra långa och djupa diskbänkar

En Stala Free rostfri diskbänk kan göras upp till 6 meter lång och 1,2 meter djup så att den även passar för stora köksöar med dubbla skåpsrader. Stala Free diskbänkar och bänkskivor byggs av Furhoffs i Skövde.

Unik kant och högt stänkskydd

Du kan välja en mycket traditionell 8 mm hög droppkant. Du kan även beställa ett upp till 50 cm högt stänkskydd som är i ett stycke med bänkskivan.

Välj form fritt

Två bänkar kan svetsas ihop för att forma en L- eller vinkelbänk. Vi kan även enkelt förse bänkskivan med urtag i kanten. Bänkskivan kan anpassas för utrymmen som inte har parallella sidor eller där vinklarna inte är exakt 90 grader.

Stala Module/Kant 4

I vissa längder och djup kan en Stala Free rostfri diskbänk förses med en låg mycket praktisk uppvikt kant på tre sidor.

Kundreferenser m.m.

Stacks Image 2881
Gå till Kundreferenser och tryck på knappen Stala Free för att se sju kök med Stala Free rostfria diskbänkar.

Totalt finns det över 170 kundreferenser att inspireras av. Kundreferenserna innehåller fotografier, korta fakta, beskrivningar och ritningar på diskbänkarna.

Vill du se hur rostfria diskbänkar från flera leverantörer passar ihop med bänkskåp i olika stilar och färger hittar du 30 kombinationer i Rostfritt passar alla kök.

Mått och former

Längd: 500 - 6000 mm.
Djup: 400 - 1200 mm.
Tjocklek: Mellan 12 eller 20 mm, beroende på kantprofil, och 120 mm. Observera: Väljer du klassisk droppkant är bänkskivan 8 mm och med modern droppkant 3 mm tunnare i mitten än vald tjocklek.

Form: Rak, vinkel (svetsad), för köksö (lika runt om), fri form och med urtag i kanten eller hörn. Bänkskivan behöver inte ha räta hörn eller ha parallella sidor. Du kan även få bänkskivan med olika radier av avrundningar.
Inte möjliga former: -

Stacks Image 2936
För att se alla möjligheter som finns för att utforma en Stala Free rostfri diskbänk är det enklast att använda Stala Free ritprogram på Stalas hemsida. Du sparar också 500 kronor genom att rita diskbänken själv. I Sortimentsöversikt PDF kan du jämföra vilka möjligheter olika serier av rostfria diskbänkar erbjuder.

Priser

För att få reda på vad en Stala Free rostfri diskbänk kostar gå till Priser och offerter. Där finner du flera olika sätt att med eller utan hjälp få fram priset. Kan du tänka dig att rita diskbänken själv klicka på Rita själv-spara 500 kr där du hittar länk till Stala Free ritprogram och några tips när du utformar en diskbänk.

Söker du en rak bänk kortare än 4 meter kan du i Priskalkylatorn jämföra vad liknande diskbänkar kostar från olika tillverkare.

Kontakta oss om du har några frågor. Du får svar senast nästa arbetsdag.

Kanter - Stala Free

Stacks Image 3020
Du kan välja tre olika kantprofiler varav en traditionell hög klassisk droppkant. Den är 8 mm istället för ca 3 mm som är vanligt idag. Oavsett kantprofil kan du lägga till en uppvikt kant på en eller bägge gavlar förutom på bakkanten.
Stacks Image 2456
Stacks Image 2453
Rak kant (Stala: G).
Stacks Image 2472
Stacks Image 2469
Klassisk droppkant ca 8 mm (Stala: C)
Stacks Image 2512
Stacks Image 2509
Modern droppkant ca 3 mm hög (Stala: A)
Stacks Image 2528
Stacks Image 2525
Uppvikt kant: Mellan 10 och 100 mm bred och 30-100 mm hög kant på upp till tre sidor. Gavlarna på den uppvikta kanten är alltid tätsvetsade. (Stala: I)

Stala Free Kant 4 eller Stala Module

Stacks Image 3364
Stacks Image 3361
Stala Free Kant 4 är mycket smart, praktisk och elegant lösning när vill kombinera en rostfri diskbänk med andra material eller för att renovera en äldre bänkskiva.Rostfria diskbänkar med kant 4 kallas även Stala Module.

Vilka mått på Stala Free diskbänkar som går att kombinera med Kant 4 kan du se i Stala Free ritprogram (kant 4) eller klicka på Läs mer … nedan.

Disklådor - Stala Free

Stacks Image 2833
Till en Stala Free rostfri köksbänk finns det ca 30 disklådor eller kombinationer i klassisk eller modern stil att välja på.

Skillnaden mellan modern och klassisk stil är radien i hörnen. Botten i moderna disklådor har även en mindre lutning än botten i klassiska disklådor.
Stacks Image 2021

MX50 i modern stil.

Stacks Image 2026

BX50 i klassisk stil.

Tillbehör till Stala Free disklådor

Det finns några praktiska tillbehör till Stala Free disklådor. För att se aktuellt sortiment gå till Stala Free ritprogram. Beställer du ett avrinningsplan anpassas måttet till den disklåda du valt. Läs mer om tillbehör i allmänhet i Bra att veta: Tillbehör.
Stacks Image 2771
Stacks Image 2774
Stacks Image 2777
Stacks Image 2768

Urtag för hällar m.m. - Stala Free

Du kan beställa urtag för en ovanpåliggande häll. Urtagets placering och storlek påverkar inte priset. Du kan inte planmontera en häll i Stala Free bänkskivor. Önskar du ett urtag i en kant kan du få det i något av tre utföranden: öppet, täckt eller med uppvikt kant. Läs mer om alla typer av urtag i Bra att veta: Urtag
Stacks Image 2562

Ovanpåliggande

Planlimmad

Stacks Image 2857

Öppet urtag.

Stacks Image 2852

Täckt urtag.

Stacks Image 2847

Urtag med uppvikt kant.

Stänkskydd Stala Free

Du kan få fyra typer av stänkskydd till en Stala Free rostfri diskbänk.

Möjliga mått, priser m.m. genom att kontakta oss. Tänk på att det alltid blir billigare att beställa stänkskyddet ihop med diskbänken då de transporteras ihop. Du kan få urtag för exempelvis ett eluttag eller en strömbrytare i stänkskyddet. Det är näst intill omöjligt att göra efteråt men laserskärs enkelt i fabriken.

Integrerade stänkskydd typ A och B:

Att låta bänkskivan gå över i ett stänkskydd helt utan skarvar är en både snygg och praktisk lösning. Man låter diskbänkens plåt fortsätta upp på väggen med eller utan underlimning. Den underlimmade varianten är tätsvetsad i alla hörn och täckt med rostfri plåt på gavlarna. Stänkskyddet får samma borstning som diskbänken. Vilken höjd som det går att göra stänkskyddet beror på bänkens djup, längd och den kant du väljer. Vi måste fråga fabriken i varje enskilt fall då det även beror på vilka plåtar de har tillgängliga.

Lösa stänkskydd typ C och D:

Till Stala Free finns två typer av lösa stänkskydd. Antingen en enkel plåt eller underlimmad med en spånskiva. Den underlimmade varianten (D) har tätsvetsade hörn.

Konstruktion

Plåten på en Stala Free rostfri diskbänk är 1,25 mm. Under hela plåten limmas en 22 mm tjock spånskiva. Utmed kanterna monteras en ram av spånskiva vars tjocklek anpassas till bänkens tjocklek så att bänken går lätt att montera på skåpsinredningen.

Om Stala

Stala finns i Lahti Finland. Diskbänkstillverkningen var tidigare en del av UPO men blev 1972 ett självständigt bolag som erbjöd ett brett sortiment rostfria produkter. Idag ägs Stala av slovenska företaget Kovinoplastika Lož Group. Tillverkningen av Stala Seven diskbänkar sker i Lahti Finland. Serierna Stala Design, Free och Module/Kant 4 tillverkas av Furhoffs i Skövde.
Stacks Image 3
Föregående och nästa serie:
© 2021 Neonela Kitchen AB Köp- och allmänna villkor | Cookies

(D)

(T)

(M)

© 2021 Neonela Kitchen AB

(D)

(T)

(M)