Stacks Image p737_n3

Stala Free måttbeställd diskbänk – mått, former och tillval

Stala Free måttbeställd diskbänk – mått, former och tillval

Inledning - Stala Free

 • Extra långa och breda diskbänkar.
 • Vinkelbänkar och med urtag eller rundade hörn.
 • Sidor behöver inte vara parallella eller hörn 90 grader.
 • Uppvikta kanter även på gavlarna.
 • Integrerat 50 cm högt rostfritt stänkskydd.
En endast 12 mm tun rostfri diskbänk med en disklåda i modern stil på ett bänkskåp med högglans fronter i ljusgrönt från IKEA Metod.
En endast 12 mm tun rostfri diskbänk med en disklåda i modern stil på ett bänkskåp med högglans fronter i ljusgrönt från IKEA Metod.

En endast 12 mm tunn rostfri diskbänk från Stala Free med en unik diskklåda. Disklådan har ett veck i botten som gör att vattnet rinner ut även om man ställer en stor kastrull eller lägger ner en plåt på botten av disklådan. Bänkskåpen är från IKEA Metod och med ljusgröna Kallarp fronter.

Stala Design /Free stilguide
Stala Design /Free stilguide
 • Stala Design/Free 30 mm tjock och 635 mm djup rostfri diskbänk med 8 mm hög klassisk droppkant - STU021

  Stala Design/Free 30 mm tjock och 635 mm djup rostfri diskbänk med 8 mm hög klassisk droppkant - STU021

 • Stala Design/Free 30 mm tjock och 635 mm djup rostfri diskbänk med 3 mm hög modern droppkant - STU022

  Stala Design/Free 30 mm tjock och 635 mm djup rostfri diskbänk med 3 mm hög modern droppkant - STU022

 • Stala Design/Free endast 12 mm tunn rostfri diskbänk med en MX-40 disklåda (400 x 400) - STU023

  Stala Design/Free endast 12 mm tunn rostfri diskbänk med en MX-40 disklåda (400 x 400) - STU023

Klicka på bilderna för att se Stala Design/Free rostfria diskbänkar i kombination med olika stilar av köksinredning. Har du en fråga om en speciell diskbänk notera STU koden och maila oss.
Stacks Image 1108
En Stala Free diskbänk kan göras upp till 6 meter lång och 1,2 meter djup så att den även passar för stora köksöar med dubbla skåpsrader. Bänkskivan kan anpassas för utrymmen som inte har parallella sidor eller där vinklarna inte är exakt 90 grader. Två bänkar kan svetsas ihop för att forma en L- eller vinkelbänk. Vi kan även enkelt förse bänkskivan med urtag i kanten.

När det gäller kanter erbjuder Stala Free en numera ovanlig klassisk mycket traditionell 8 mm hög droppkant. Du kan även välja mellan två olika ytor på din rostfria Stala Free diskbänk. Stala Free diskbänkar och bänkskivor byggs av Furhoffs i Skövde.
Stacks Image p1038_n3
Stala är ett familjeföretag med säte i Lahti Finland. Reino Rajamäki köpte 1972 tillverkningen av rostfria diskbänkar från UPO och har idag ett brett sortiment rostfria produkter. Tillverkningen av Stala Seven diskbänkar sker i Lahti Finland. Serierna Stala Design, Free och Module tillverkas av Furhoffs i Skövde. http://www.stala.se

Priser och erbjudanden - Stala Free

Priser på raka Stala Free diskbänkar eller bänkskivor som är minst 600 mm djupa och högst 3800 mm långa går att beräkna pris på i Priskalkylatorn. Övriga priser får du via en Pris via mail. Har du ritat din bänk själv hos Furhoffs markera Skicka ritnings-ID och fyll i mailet. Senast nästa arbetsdag får du en offert.

Erbjudanden för Stala Free

Mått och former - Stala Free

Längd: 500 - 6000 mm.
Djup: 400 - 1200 mm.
Tjocklek: Mellan 12 eller 20 mm, beroende på kantprofil, och 120 mm.
Form: Rak, vinkel (svetsad vinkel). för köksö (lika runt om), fri form och med urtag i kanten eller hörn. Bänkskivan behöver inte ha räta hörn eller ha parallella sidor. Du kan även få bänkskivan med olika radier av avrundningar.

Inte möjliga former: -

Kanter - Stala Free

Du kan välja fyra olika kanter varav en traditionell och idag ovanlig hög klassisk droppkant. Den är 8 mm istället för ca 3 mm som är vanligt idag. Alla kanter finns med i Priskalkylatorn.

mall

dfgg
dgd

Rak kant

Stacks Image 1145
Stacks Image 1148
Rak kant. (Stala: G). (Stala emblem saknas på bilden)
Stacks Image 1157
Stacks Image 1160
Rak kant. (Stala: G)

Klassisk droppkant

Stacks Image 1172
Stacks Image 1175
Klassisk ca 8 mm hög droppkant. (C)
Stacks Image 1184
Stacks Image 1187
Klassisk ca 8 mm hög droppkant. (Stala: C)

Modern droppkant

Stacks Image 1199
Stacks Image 1202
Modern ca ca 3 mm hög droppkant. (A)
Stacks Image 1211
Stacks Image 1214
Modern ca ca 3 mm hög droppkant. (Stala: A)

Uppvikt kant

Stacks Image 1225
Stacks Image 1228
Stacks Image 1231
Uppvikt kant 30 - 100 mm på upp till tre sidor. Minst 10 mm bred. Till vänster ihop med en klassisk droppkant och till höger med en modern. Sidorna på den uppvikta kanten är alltid tätsvetsade. (Stala: I)

Disklådor - Stala Free

Till en Stala Free rostfri köksbänk finns det mer än 40 disklådor eller kombinationer i klassisk eller modern stil att välja på. Här är bara några exempel. För mer information och tillbehör som finns till disklådan markera disklådans namn.

Urtag för hällar m.m. - Stala Free

Du kan beställa urtag för en ovanpåliggande häll. Urtagets placering och storlek påverkar inte priset. Du kan inte planmontera en häll i Stala Free bänkskivor.
Stacks Image 600

Alternativa ytor - Stala Free

Förutom standard, som är en borstad yta, kan du välja "Blank" som har en skinande blankpolerad yta utan struktur. Du kan även kombinera ytor genom att vi låter blankpolera kanten på en diskbänk med borstad yta. Priser på dessa ytor får du genom en Prisförfrågan.
Stacks Image 633

Borstad

Stacks Image 637

Blank

Konstruktion - Stala Free

Bänkskivan eller diskbänken byggs i 1,25 mm rostfri plåt och underlimmas med 22 mm spånskiva. Om bänken är tunnare anpassas underlimningen och är bänkskivan tjockare byggs en ram runt kanten anpassad till bänkens tjocklek.