Stala Design måttbeställda rostfria diskbänkar

Vilka mått, kantprofiler, uppvikta kanter, ytor, disklådor, urtag och tillbehör du kan välja på en Stala Design rostfri diskbänk eller bänkskiva.

Sammanfattning - Stala Design

Stala Design rostfri diskbänk med uppvikt bakkant i ett IKEA Metod kök.
En 3,8 meter lång Stala Design rostfri diskbänk med uppvikt bakkant.
Lång Stala Design rostfri diskbänk i ett vitt kök.
Stacks Image 2654
  • Möjlighet att välja en traditionell 8 mm hög droppkant.
  • Går att få upp till 3,9 meter lång med djupet anpassat för IKEA Metod.
  • Ingår i Stala Tailor Made sortimentet.
  • Enkla och dubbla disklådor i både klassisk och modern stil.
  • Valfritt djup mellan 600 och 750 mm.

Hög kvalitet till fördelaktigt pris

Stala Design byggs av Furhoffs i Skövde. Samma tekniska kvalitet som Stala Free men till ett lägre pris genom att endast erbjuda de populäraste valmöjligheterna.

Klassisk 8 mm hög droppkant

Fabriken kan fortfarande tillverka en rostfri diskbänk med en 8 mm hög droppkant. Den är inte så vanlig idag då de flesta andra droppkanter är ca 3 mm. Du kan välja denna mycket klassiska och traditionella droppkant till alla diskbänkar i Stala Design serien.

Kundreferenser m.m.

Stacks Image 2637
Gå till Kundreferenser och klicka på Stala Design knappen. Just nu finns det fem kök och ett utekök med Stala Design rostfria diskbänkar.

Totalt finns det över 170 kundreferenser att inspireras av. Kundreferenserna innehåller fotografier, korta fakta, beskrivningar och ritningar på diskbänkarna.

Vill du se hur rostfria diskbänkar från flera leverantörer passar ihop med bänkskåp i olika stilar och färger hittar du 30 kombinationer i Rostfritt passar alla kök.

Former och mått - Stala Design

Längd: Mellan 600 och 640 mm djup, max. 3900 mm och mellan 641 och 750, max. 2900 mm.
Djup: 600 - 750 mm.
Tjocklek: 30 eller 40 mm. Observera: Väljer du klassisk droppkant är bänkskivan 8 mm och med modern droppkant 3 mm tunnare i mitten.
Möjliga former: Rak och för köksö (ser likadan ut från alla håll).
Inte möjligt: Stala Design går inte att få vinkel, i fri form eller med urtag i kanter eller hörn. Bänkens sidor måste vara parallella och alla hörn 90 grader.

Stacks Image 2744
För att se alla möjligheter som finns för att utforma en Stala Design rostfri diskbänk är det enklast att använda Stala Design ritprogram på Stalas hemsida. Du sparar också 500 kronor genom att rita diskbänken själv. I Sortimentsöversikt PDF kan du jämföra vilka möjligheter olika serier av rostfria diskbänkar erbjuder.

Priser

I Priser och offerter hittar du länkar till flera sätt att ta reda på vad en rostfri diskbänk kostar. Söker du en rak bänk kortare än 4 meter kan du i Priskalkylatorn jämföra vad liknande diskbänkar kostar från olika tillverkare.

Kan du tänka dig att rita diskbänken i Stalas ritprogram klicka på Rita själv-spara 500 kr. Förutom en länk till ritprogrammet får du en lista på saker att tänka på när du utformar din diskbänk själv.

Kantprofiler och uppvikta kanter

Du kan välja fyra olika kantprofiler inklusive den unika 8 mm höga riktigt traditionella droppkanten. (Stalas beteckningar inom parantes)
Stacks Image 2813
Stacks Image 2810
Rak kant (Stala: G).
Stacks Image 2803
Stacks Image 2800
Klassisk droppkant ca 8 mm hög (Stala: C)
Stacks Image 2835
Stacks Image 2832
Modern droppkant ca 3 mm hög (Stala: A)
Stacks Image 2824
Stacks Image 2821
Uppvikt kant: Antingen 15 eller 20 mm bred, 50 mm hög kant på bakkanten. Gavlarna på den uppvikta kanten är alltid tätsvetsade. (Stala: I)

Urval disklådor - Stala Design

Stacks Image 2570
Stala Design rostfri diskbänk med klassisk 8 mm hög droppkant och en RK-18 disklåda.
Du kan välja enkla och dubbla disklådor i modern eller klassisk stil. Skillnaden är radien i hörnet som är mindre på disklådor i modern stil jämfört med de i klassisk stil. Botten i moderna disklådor har även en mindre lutning än botten i klassiska disklådor. Alla diskhoar svetsas in utan skarvar.
Stacks Image 1974

FRE-52 i modern stil.

Stacks Image 1979

BX-50 i klassisk stil.

Tillbehör till Stala Design disklådor

Stacks Image 2632
Det finns flera praktiska tillbehör till Stala Design disklådor. För att se aktuellt sortiment gå till Stala Design ritprogram. Beställer du ett avrinningsplan anpassas måttet till den disklåda du valt. Läs mer om tillbehör i allmänhet i Bra att veta: Tillbehör.
Stacks Image 2599
Stacks Image 2596
Stacks Image 2593
Stacks Image 2590

Urtag för hällar - Stala Design

Du kan beställa urtag för en ovanpåliggande häll. Placering och urtagets storlek påverkar inte priset. Planmontering går inte att göra i bänkskivor ur Stala Design serien.
Stacks Image 2352

Ovanpåliggande

Planlimmad

Stänkskydd Stala Design

Till Stala Design diskbänkar finns två typer av lösa stänkskydd. Antingen en lös plåt (C) eller en underlimmad panel (D). Panelen har tätsvetsade hörn. Vill du ha stänkskyddet integrerat med diskbänken utan skarvar välj en Stala Free diskbänk. Lösa stänkskydd går att göra högre än integrerade. Möjliga mått, priser m.m. får du genom att kontakta oss.

Tänk på att det alltid blir billigare att beställa stänkskyddet ihop med diskbänken då de transporteras ihop. Du kan få urtag för exempelvis en eldosa i stänkskyddet. Det är näst intill omöjligt att göra efteråt men laserskärs enkelt i fabriken.

Konstruktion - Stala Design

Plåten är 1,25 mm och underlimmas med en 22 mm tjock spånskiva. Utmed kanterna monteras en ram av spånskiva vars tjocklek anpassas till bänkens tjocklek så att bänken går lätt att montera på skåpsinredningen.
Stacks Image 2568
Stacks Image 2562

Om Stala

Stala finns i Lahti Finland. Diskbänkstillverkningen var tidigare en del av UPO men blev 1972 ett självständigt bolag som erbjöd ett brett sortiment rostfria produkter. Idag ägs Stala av slovenska företaget Kovinoplastika Lož Group. Tillverkningen av Stala Seven diskbänkar sker i Lahti Finland. Serierna Stala Design, Free och Module/Kant 4 tillverkas av Furhoffs i Skövde.
Stacks Image 3
Föregående och nästa serie:
© 2021 Neonela Kitchen AB Köp- och allmänna villkor | Cookies

(D)

(T)

(M)

© 2021 Neonela Kitchen AB

(D)

(T)

(M)