Stacks Image p754_n3

Purus Premium måttbeställd rostfri diskbänk – mått, former och tillval

Purus Premium måttbeställd rostfri diskbänk – mått, former och tillval

Inledning - Purus Premium

 • Kompakt 4 mm solitt rostfritt stål.
 • Valfri form inom 3960 och 1460 mm.
 • Ovanpåliggande eller planmonterad häll.
 • Valfria mått på disklådor.
 • Trendigt utseende.

Kundreferens 041 med en lång Purus Premium endast 4 mm tunn rostfri bänkskiva. Bänkskivan som är 3,8 meter var för lång att få in i köket så bänken tillverkades i två delar.

Purus Premium 4 mm rostfri bänkskiva på en rullbar köksö.
Purus Premium är en exklusiv rostfri bänkskiva i 4 mm kompakt rostfritt stål. Kanten kan blankpoleras för att ge bänkskivan en lite lyxigare och elegantare känsla. Hela bänkskivan, utom kanten, kan antikbehandlas för att få patina redan från början.

I bänkskivan kan vi låta svetsa i en eller flera disklådor vars mått du väljer själv. Vi kan även låta göra urtag för en häll som monteras antingen ovanpåliggande eller planlimmad.

Tänk på att en bänkskiva eller diskbänk som bara är 4 tunn gör att arbetshöjden blir lägre. Samtidigt ger det möjlighet för att använda högre bänkskåp med mer plats utan att den totala bänkhöjden blir för hög.
Purus Premium 4 mm rostfri bänkskiva på en rullbar köksö.
Stacks Image p830_n3
Purus är ett familjeägt företag och en av Skandinaviens ledande tillverkare av rostfria sanitetsprodukter inom badrum och kök. Sedan början på 1960-talet har bolaget tillverkat rostfria diskbänkar, golvbrunnar och sanitetsprodukter, tidigare under namnet Västbo plåt. Det finns ett gediget kunnande i företaget – det är inte ovanligt att ha arbetat större delen av sitt yrkesliv i fabriken. 2008 flyttade man från Landeryd till större lokaler i Smålandsstenar. Purus är ISO-certifierat. http://www.purus.se

Priser och erbjudanden - Purus Premium

Priset på en rostfri Purus Premium diskbänk eller bänkskiva måste beräknas manuellt. Markera Pris via mail eller Skicka ritnings-ID om du har ritat bänken hos Purus.

Erbjudanden för Purus Premium

Mått och former - Purus Premium

Längd: 400 - 3960 mm (max 2690 mm vid djup över 960 mm).
Djup:
400 - 1460 mm.
Tjocklek:
4 mm.
Former: Purus Premium bänkskiva kan laserskäras i vilken form som helst, så länge bänken håller sig inom 3960 mm respektive 1460 mm. Behöver bänkskiva skarvas läggs en plåtskena under skarven så att bänkskivorna kommer i samma höjd varefter skarven fylls med silikon.

Yta och kanter - Purus Premium

Stacks Image 418
Du kan välja två kanter och två ytor. Vanlig borstad yta eller en sk Antikbehandlad yta som är grövre. Kanten kan poleras så den blir lite blankare.
Stacks Image 826

Disklådor - Purus Premium

Disklådorna för Purus Premium tillverkas för hand och i det mått du önskar. Vilka mått du kan välja beror på den hörnradie du väljer.
Stacks Image 506
Stacks Image 823
Unique R6 har 6 mm radie i hörnen och du kan beställa den i valfri storlek mellan 160 x 300 upp till 720 x 500 mm. Djupet kan du välja mellan 100 och 250 mm.
Stacks Image 713
Unique R15 har 15 mm hörnradie och kan beställas i mått mellan 160 x 300 upp till 720 x 500 mm. Den är alltid 180 mm djup.
Stacks Image 715
Det finns många praktiska och snygga tillbehör för disklådor i Purus Premium serien.

Urtag för hällar m.m. - Purus Premium

Du kan både fälla in en ovanpåliggande och en häll för planmontering i en Purus Premium bänkskiva. Skall du fälla in en häll i en så tunn bänk så måste lådan under tas bort och ersättas med en blindfront eller så bygger du en ram som bänkskivan vilar på.

Stänkskydd

Lösa stänkskydd C och D

Stacks Image 890
Purus erbjuder två typer av lösa stänkskydd. Antingen en lös plåt (C) som Purus kallar stänkplåt alternativt dekorplåt eller ett underlimmat stänkskydd (D). Bägge typer finns med två olika borstningar, standard och antik och i tre färger förutom ofärgad. Det innebär att du har åtta olika alternativ att hitta ett stänkskydd som passar just ditt kök.

Plåtarna behöver inte nödvändigt vara på väggen bakom en diskbänk som stänkskydd. De passar lika bra på sidorna av en köksö eller som täcksida på en skåpsrad. Tänk på att de färgade dekorplåtarna inte bör användas på horisontala ytor där de kan riskera att repas av vassa föremål.
Stacks Image 895
 • Alla åtta möjligheter

  Alla åtta möjligheter

 • Borstad rostfri yta

  Borstad rostfri yta

 • Antik rostfri yta

  Antik rostfri yta

 • Borstad yta brons

  Borstad yta brons

 • Antik yta brons

  Antik yta brons

 • Borstad yta guld

  Borstad yta guld

 • Antik yta guld

  Antik yta guld

 • Borstad yta svart

  Borstad yta svart

 • Antik yta svart

  Antik yta svart

Stänkplåt/dekorplåt: Tjocklek 0,8 mm, höjd upp till 1200 mm och längd upp till 3000 mm för färgade och 4000 mm för ofärgade.

Stänkskydd: Tjocklek med underlimning 12 mm varav plåten 0,8 mm. Höjd upp till ca 1170 mm och längd maximalt ca 2970 mm för färgade och 3970 för ofärgade. De ofärgade stänkskydden går att få svetsade i hörnen.

Du kan få ett urtag för exempelvis en eldosa i både stänkplåtar/dekorplåtar och stänkskydd. Priset får du genom en
offertförfrågan. Även om vi gärna säljer stänkskydd separat så blir frakten billigare om du beställer stänkskyddet ihop med en diskbänk.

Montering - Purus Premium

Den är rejält tung, faktiskt tyngre än en underlimmad lika lång diskbänk så den ligger på plats nästan bara av tyngden. Den väger 32 kilo per kvadratmeter. En bänkskiva som är 280 cm lång och 62 cm djup väger drygt 55 kilo. Det räcker normalt med att bänkskivan limmas eller monteras med dubbelhäftande tejp på underskåpen. Det är viktigt att den får ett absolut jämnt stöd på alla kanter av bänkskåpen. Det innebär att om den skall ligga på en IKEA Metod stomme, vars ovansida inte är helt jämn, behövs kanterna byggas upp för att skapa ett stödjande ramverk.
Kanten på Purus Premium bänkskiva – Neonela Kitchen.