Purus Original måttbeställd rostfria diskbänkar

Vilka former, mått, kantprofiler, uppvikta kanter, ytor, urtag, disklådor och tillbehör du kan välja på en Purus Original rostfri diskbänk eller bänkskiva.

Sammanfattning - Purus Original

Kök med rostfri diskbänk med urtag i bakkant och uppvikta kanter på två sidor.
Purus Original rostfri diskbänk i klassisk stil med en uppvikt kant som anpassades till ett skafferi.
Purus Original rostfri diskbänk med ett högt rostfritt stänkskydd i ett stycke med den måttanpassade rostfria diskbänken.
Måttbeställd Purus Original rostfri diskbänk med urtag avfallskvarn och dubbel diskho i klassisk stil.
Tre meter lång måttbeställd Purus Original rostfri tvättbänk med modern droppkant.
Rostfri bänkskiva ur Purus Original serien med planlimmad häll på en köksö.
Purus Original rostfri bänkskiva och diskbänk på ömse sidor om en spis i Berlin.
Diskbänk i klassisk stil, bänkskiva och stänkskydd, allt i rostfritt stål från Purus Original.
Stacks Image 4502
Stacks Image 4510
  • Längd, djup, och tjocklek väljs på millimetern.
  • Många former som rak, vinkel och extra djupa för köksöar.
  • Uppvikta kanter även på bänkens gavlar.
  • Sidor behöver inte vara parallella eller hörn 90 grader.
  • Över 40 olika, enkla och dubbla disklådor i flera stilar.
  • Möjligt att planmontera en häll.

Personlig design

Purus Original ger dig mycket stor frihet att designa en mycket personlig rostfri diskbänk eller bänkskiva. De kan göras upp till 6 meter långa, extra breda för köksöar, som L- eller vinkelbänkar och du kan välja längd, tjocklek och djup på millimetern som du vill ha den. Du kan även få ytan behandlad så den har patina redan vid leverans. Vill du ha en tunn skiva utan att arbetsbänkens höjd blir för låg kan du välja en s.k. svävande kant. Självklart har du massor av disklådor att välja bland.

Rundade hörn, speciella urtag m.m.

Sidorna behöver inte vara parallella och hörnen behöver inte vara 90 grader. Behövs det ett urtag för en trumma eller pelare i bakkant eller gaveln av bänken kan vi lösa även det. Du kan få en nedsänkt yta exempelvis runt disklådan och rundade hörn på bänkskivan eller på en uppvikt kant. Det mesta går att lösa med Purus Original.

Purus Original eller Basic?

Kan du tänka dig att inte anpassa alla mått helt fritt och endast välja bland ett begränsat antal disklådor kan du spara pengar genom att välja Purus Basic som har samma tekniska kvalitet som Purus Original.

Kundreferenser

Stacks Image 4538
Gå till Kundreferenser och tryck på Purus Original knappen för att se 83 kök och en tvättstuga med Purus Original rostfria bänkar.

Totalt finns det över 170 kundreferenser att inspireras av. Kundreferenserna innehåller fotografier, korta fakta, beskrivningar och ritningar på diskbänkarna.

Vill du se hur rostfria diskbänkar från flera leverantörer passar ihop med bänkskåp i olika stilar och färger hittar du 30 kombinationer i Rostfritt passar alla kök.

Former och mått - Purus Original

Längd: 500 - 6000 mm med automatisk prisberäkning upp till 4000 mm.
Djup: 400 - 1250 mm.
Tjocklek: Med rak kant minst 13 mm och med droppkant minst 15 mm upp till 80 mm. Observera: Väljer du en droppkant är bänkskivan ca 3 mm tunnare i mitten.
Form: Rak, vinkel (svetsad vinkel), för köksö (lika runt om), fri form, och med urtag i kanten eller hörn. Bänkskivan behöver inte ha räta hörn eller ha parallella sidor. Du kan även få bänkskivan och uppvikta kanter med olika radier av avrundningar.
Inte möjliga former: -
Stacks Image 4636
Utöver vad som går att rita i Purus Original ritprogram kan vi utforma en Purus Original rostfri diskbänk på ännu fler sätt. Kontakta oss så kan vi se om dina idéer går att genomföra.
I Sortimentsöversikt PDF kan du jämföra vilka möjligheter olika serier av rostfria diskbänkar erbjuder.

Uppmätning på plats när du beställer en rostfri diskbänk

Purus Original kan utformas på så många sätt att det kan vara svårt att få alla mått rätt. Oavsett det gäller urtag för pelare, rundade hörn, icke räta vinklar, nedsänkt yta m.m. finns det en lösning.
Stacks Image 4598
Bor du i Stockholmsområdet eller söder om linje ungefär mellan Uddevalla och Västervik kan vi ordna mätningen plats genom Purus. Kostnad mellan 3000 och 7000 kronor. Hembesök från Purus måste bokas minst tre veckor i förväg i södra Sverige och en vecka i Stockholm.

Efter uppmätningen korrigerar och fastställer vi alla mått och diskbänken börjar tillverkas. Klicka på bilden för att läsa mer om Purus mätningar i Purus broschyr.

Läs mer om mätservice och hur den bokas i Bra att veta: Måttagning.

Priser - Purus Original

För att få reda på vad en Purus Original rostfri diskbänk kostar gå till Priser och offerter. Där finner du flera olika sätt att med eller utan hjälp få fram priset. Kan du tänka dig att rita diskbänken själv klicka på Rita själv-spara 500 kr där du hittar länk till Purus Original ritprogram och några tips när du utformar en diskbänk.

Söker du en rak bänk kortare än 4 meter kan du i Priskalkylatorn jämföra vad liknande diskbänkar kostar från olika tillverkare.

Kontakta oss om du har några frågor. Du får svar senast nästa arbetsdag.

Kanter - Purus Original

Purus Original rostfri diskbänk med klassisk droppkant och uppvikt kant på tre sidor med samma höjd som en kakelrad.
Purus Original rostfri diskbänk med klassisk droppkant och uppvikt kant på tre sidor med samma höjd som en kakelrad.
En Purus Original rostfri diskbänk kan förses med många olika kanter. Utöver dropp- och raka kanter finns en exklusiv s.k. svävande kant som är bara 15 mm i framkant trots att bänkskivan är 30 eller 40 mm tjock. Den moderna droppkanten kan anpassas för kakling genom att den görs lite bredare.

Det går att beräkna pris på de flesta kanter i Priskalkylatorn. De som måste beräknas manuellt är märkta med "Offereras". Det finns ännu fler kanter i Purus Original ritprogram som offereras manuellt. (Purus beteckning inom parantes).

Uppvikt kant mot ett skåp eller framför ett fönster

Stacks Image 4554
Väljer du en uppvikt kant där en eller bägge gavlar ligger mot ett skåp kan vi göra en så kallad indragen uppvikt kant. Det innebär att den uppvikta kanten slutar i höjd med skåpet och inte vid bänkens framkant.

En uppvikt kant som hamnar framför ett fönster kan förses med plåt som punktsvetsas fast på baksidan. Klicka på bilden för att se fler bilder och en ritning.
Bilden nedan visar dels hur den uppvikta kanten ser ut normalt och när en plåt har punktsvetsats fast på baksidan. Läs mer i Bra att veta: Anpassning av längden på en uppvikt kant.
Stacks Image 1468
Stacks Image 1463

Disklådor - Purus Original

Stacks Image 4386
ASTRIS FLEX-3636, med lägre mellanvägg.
Det finns över 90 diskhoar till Purus Original diskbänkar. Alla svetsas in utan skarv. Du kan välja enkla eller dubbla, i klassisk eller modern stil, stora eller små disklådor. Om ingen disklåda passar går det att beställa en disklåda med egna mått.

Skillnaden mellan klassisk och modern stil är radien i hörnen. Botten i moderna disklådor har även en mindre lutning än botten i klassiska disklådor.

Hela sortiment av disklådor hittar i Purus Original ritprogram på Purus hemsida.
Rostfri diskbänk med uppvikta kanter intill en stenskiva i ett Kvänum-kök
Disklåda K-29 i klassisk stil.
Rostfri diskbänk med en BE-50 disklåda.
BE-50 i klassisk stil

Tillbehör till disklådorna

Det finns många praktiska tillbehör till Purus Original disklådor. För att se aktuellt sortiment gå till Purus Original ritprogram. Alla tillbehör passar inte till alla disklådor. Välj först disklåda och därefter tillbehör för att se vilka tillbehör som passar till just den disklådan. Du kan läsa mer om tillbehör i allmänhet i Bra att veta: Tillbehör.
Stacks Image 4866
Stacks Image 4863
Stacks Image 4860
Stacks Image 4857

Urtag för hällar m.m. - Purus Original

Stacks Image 4020

Ovanpåliggande

Planlimmad

Alla typer av hällar kan monteras i en Purus Original rostfri diskbänk. Ge oss fabrikat och typbeteckning på hällen så anpassar vi bänkskivan.
Vill du ha ett urtag i kanten av den rostfria bänkskivan kan du välja tre olika sätt göra urtaget. Läs mer om alla typer av urtag i Bra att veta: Urtag.
Vill du ha ett urtag i kanten av den rostfria bänkskivan kan du välja tre olika sätt göra urtaget. Läs mer om alla typer av urtag i Bra att veta: Urtag.
Stacks Image 752

Öppet urtag.

Stacks Image 756

Täckt urtag.

Stacks Image 754

Urtag med uppvikt kant.

Alternativa ytor - Purus Original

Utöver borstad yta, som är standard, kan du välja Purus Original Antikbehandling. Bänkens yta behandlas så att den redan från början ser ut att vara några år gammal. Den vanliga ytan är slipad och borstad i längdriktningen. På den antikbehandlade ytan är slipning och borstning inte åt samma håll. Obs, disklådan behandlas inte.
Stacks Image 4911
Purus Original rostfri diskbänk med antikbehandlad yta. Kundreferens REF045.
Stacks Image 4836

Standard borstning.

Stacks Image 4819

Antik borstning.

Stänkskydd

Du kan få fyra typer av stänkskydd till en Purus Original rostfri diskbänk. Två som är integrerade med bänkskivan och två som är lösa.

Du kan få ett urtag för exempelvis en eldosa i både stänkplåtar/dekorplåtar och stänkskydd. Priset får du genom att kontakta oss. Även om vi gärna säljer stänkskydd separat så blir frakten billigare om du beställer stänkskyddet ihop med en diskbänk.

Integrerade stänkskydd typ A och B

Att låta bänkskivan gå över i ett stänkskydd helt utan skarvar är en både snygg och praktisk lösning. Man låter diskbänkens plåt fortsätta upp på väggen med eller utan underlimning. Den underlimmade varianten är tätsvetsad i alla hörn och täckt med rostfri plåt på gavlarna.

Vilken höjd som det går att göra stänkskyddet beror på bänkens djup, längd och den kant du väljer. Vi måste fråga fabriken i varje enskilt fall då det även beror på vilka plåtar de har tillgängliga.

Lösa stänkskydd typ C och D

Purus erbjuder två typer av lösa stänkskydd. Antingen en lös plåt (C) som Purus kallar stänkplåt alternativt dekorplåt eller ett underlimmat stänkskydd (D). Bägge typer finns med två olika borstningar, standard och antik. Plåtarna behöver inte nödvändigt vara på väggen bakom en diskbänk som stänkskydd. De passar lika bra på sidorna av en köksö eller som täcksida på en skåpsrad.

Mått på Stänkskydd typ D: Tjocklek med underlimning 12 mm varav plåten 0,8 mm. Höjd upp till ca 1170 mm och längd maximalt ca 3970. Du kan mot pristillägg välja att få hörnen svetsade.

Mått på stänkplåt/dekorplåt typ C: Tjocklek 0,8 mm, höjd upp till 1200 mm och längd upp till 4000 mm.

Konstruktion - Purus Original

Bänkskivans plåt är 1,25 mm tjock och under den limmas en fukttrög 18 mm spånskiva som förstärkning. I kanterna kompletteras spånskivan med en ram vars tjocklek beror på bänkens totala tjocklek. Alla skarvar slipas och borstas efter att de svetsats hop.
Stacks Image 3759
Stacks Image 3761

Om Purus

Purus är ett familjeägt företag och en av Skandinaviens ledande tillverkare av rostfria sanitetsprodukter inom badrum och kök. Sedan början på 1960-talet har bolaget tillverkat rostfria diskbänkar, golvbrunnar och sanitetsprodukter, tidigare under namnet Västbo plåt. Det finns ett gediget kunnande i företaget. Det är inte ovanligt att ha arbetat större delen av sitt yrkesliv i fabriken. 2008 flyttade man från Landeryd till större lokaler i Smålandsstenar. Purus är ISO-certifierat.
Stacks Image 3
Föregående och nästa serie:
© 2021 Neonela Kitchen AB Köp- och allmänna villkor | Cookies

(D)

(T)

(M)

© 2021 Neonela Kitchen AB

(D)

(T)

(M)