KEK Kitchen Tec måttbeställda rostfria diskbänkar

Vilka former, mått, kantprofiler, uppvikta kanter, ytor, urtag, disklådor och tillbehör du kan välja på en KEK Kitchen Tec rostfri diskbänk eller bänkskiva.

Sammanfattning - KEK Kitchen Tec

KEK Kitchen Tec rostfri diskbänk med tre vinklar och ett rundat urtag för en pelare.
KEK Kitchen Tec rostfri diskbänk anpassad till kakel, fönster och icke räta vinklar.
Kek Kitchen Tec rostfri diskbänk på en köksö i ett utekök.
KEK Kitchen Tec rostfri diskbänk med den uppvikta kanten anpassad till en fönsternisch.
KEK Kitchen Tec rostfri diskbänk i en stuga i Tyrolen.
KEK Kitchen Tec rostfri diskbänk på en köksö i södra Tyskland.
  • Vår mest flexibla och anpassningsbara serie.
  • Skarvning på plats med s.k. kexning för bänkar som inte går in i köket.
  • Uppvikta 30-100 mm höga kanter som kan följa bänkens form.
  • Möjlighet att välja en klassisk och mycket traditionell 7 mm hög droppkant.

Stor frihet att utforma en personlig diskbänk

KEK Kitchen Tec är en serie rostfria diskbänk och bänkskivor som går att forma nästan hur som helst. Icke parallella sidor, hörn som inte är 90 grader, L-bänkar, uppvikta kanter på tre sidor eller urtag i bakkant eller gavel är inga problem.

Unika möjligheter att skarva en rostfri bänkskiva

Med KEK Kitchen Tec erbjuder vi en unik teknik som gör att flera bänkskivor kan kopplas ihop genom så kallad kexning. Det innebär att riktigt stora diskbänkar går att få in i köket även om passagen till köket normalt gör det omöjligt. Samma teknik går att använda för L- eller vinkelbänkar som annars inte hade gått att få in i köket. Det går även att få bänkskivor från KEK Kitchen Tec anpassade för såväl planlimmade som ovanpåliggande hällar.

Kundreferenser

Stacks Image 2047
I Kundreferenser kan du just nu se 16 kök och utekök med KEK Kitchen Tec rostfria diskbänkar.

Totalt finns det över 170 kundreferenser att inspireras av. Kundreferenserna innehåller fotografier, korta fakta, beskrivningar och ritningar på diskbänkarna.

Vill du se hur rostfria diskbänkar från flera leverantörer passar ihop med bänkskåp i olika stilar och färger hittar du 30 kombinationer i Rostfritt passar alla kök.

Mått och former

Längd: 500 - 3800 mm (längre med kexning)
Djup: 400 - 1100 mm.
Tjocklek: 22 mm (med kexning minst 31 mm) till 100 mm.
Form: Rak, vinkel (svetsad eller kexad vinkel), för köksö (lika runt om), fri form och med urtag i kanten eller hörn. Bänkskivan behöver inte ha räta hörn eller ha parallella sidor. Du kan även få en rostfri bänkskivan med olika radier av avrundningar.
Inte möjliga former: -
KEK Kitchen Tec är den mest formbara av alla våra serier. Den längsta vi hittills designat var nästan 10 meter lång, hade tre vinklar som alla avvek från 90 grader och klädda rundade urtag.

Läs mer om kexning i Bra att veta: Skarva en rostfri diskbänk eller bänkskiva.
Stacks Image 2067

Priser

Priset på KEK Kitchen Tec rostfria diskbänkar måste beräknas manuellt via en Prisförfrågan eller Kontakt. KEK Kitchen Tec diskbänkar tar mellan 6 och 10 veckor att tillverka. Till det kommer minst en vecka för transport från södra Tyskland där fabriken finns. Men å andra sidan kan de göra som diskbänkar som ingen annan av våra leverantörer kan.

Kanter - KEK Kitchen Tec

Du kan välja fyra olika kanter varav den tunna uppvikta kanten och droppkanten är lite speciella. KEK:s droppkant är hela 7 mm hög. Den tunna kanten finns i två varianter, vikt upptill eller bara enkel plåt. Vilken som passar bäst beror på hur du vill sätta den mot väggen.
Stacks Image 2076
Stacks Image 2099
Stacks Image 2096
Rak kant: Kanten på bänken kan vara 20 - 100 mm i framkant.
Stacks Image 2089
Stacks Image 2086
Klassisk droppkant: Den klassiska droppkanten är 7 mm hög. Du kan välja mellan 22 och 100 mm hög framkant på bänkskivan.
Stacks Image 2120
Stacks Image 2117
Uppvikt kant: Du kan få en uppvikt kant på upp till på tre sidor och mellan 30 och 100 mm hög.
Stacks Image 2110
Stacks Image 2107
Tunn uppvikt kant: Den tunna kanten kan antingen bestå av en en enkel plåt eller så kan den bockas upptill. Höjden är 30 - 100 mm och den kan göras på upp till tre sidor. Priset får du via en prisförfrågan via mail.

Disklådor

KEK tillverkar disklådorna själva så du kan välja mått och kombinationer helt fritt. Här är bara tre exempel.
Stacks Image 2151
Stacks Image 2153

KARO-700

Stacks Image 2141
Stacks Image 2143

KARO-1850

Stacks Image 2134
Stacks Image 2136

KARO-3434

Urtag för hällar m.m.

Du kan montera en häll oavsett typ och konstruktion i en KEK Kitchen Tec bänkskiva. Eventuellt måste du anpassa tjockleken på bänkskivan om du inte vill att hällen ska sticka ner i skåpet under. Vill du planmontera en häll kan du även behöva stödja bänkskivan runt om.

Vill du ha ett urtag i en kant kan du få det i något av tre olika utföranden: öppet, täckt eller med uppvikt kant.
Stacks Image 2162

Ovanpåliggande

Planlimmad

Stacks Image 2187

Öppet urtag.

Stacks Image 2182

Täckt urtag.

Stacks Image 2177

Urtag med uppvikt kant.

Stänkskydd

Fyra typer av stänkskydd

Det finns två integrerade och två lösa stänkskydd till KEK Kitchen Tec rostfria diskbänkar.

Möjliga mått, priser m.m. får du genom att kontakta oss. Tänk på att det alltid blir billigare att beställa stänkskyddet ihop med diskbänken då de kan transporteras ihop.
Stacks Image 2205
Rostfritt kök med flera typer av rostfria stänkskydd.
Fyra typer av stänkskydd från KEK Kitchen Tec i ett rostfritt kök. På väggen rakt fram är det ett stort konventionellt underlimmat stänkskydd, i yttervinkeln är det ett löst underlimmat stänkskydd, ovanför det en plåt som är limmad mot väggen och till höger är stänkskyddet integrerat med en bänkskiva.

Integrerade stänkskydd A och B

Att låta bänkskivan gå över i ett stänkskydd helt utan skarvar är en både snygg och praktisk lösning. Man låter diskbänkens plåt fortsätta upp på väggen med eller utan underlimning. Den underlimmade varianten är tätsvetsad i alla hörn och täckt med rostfri plåt på gavlarna. Stänkskyddet får samma borstning som diskbänken.

Vilken höjd som det går att göra stänkskyddet beror på bänkens djup, längd och den kant du väljer. Vi måste fråga fabriken i varje enskilt fall då det även beror på vilka plåtar de har tillgängliga.

Lösa stänkskydd C och D

KEK erbjuder två typer av lösa stänkskydd. Antingen en lös plåt eller en underlimmad panel. Panelen har tätsvetsade hörn och går att få i många former Du kan även välja till urtag i valfritt mått för exempelvis eldosor.

Konstruktion

KEK Kitchen Tec diskbänkar och bänkskivor görs av 1,2 mm rostfritt stål med en 19 mm underlimning samt en ram anpassad till bänkens total tjocklek. Spånskivan målas med vattenskyddsfärg.
Stacks Image 630

Om KEK GmbH

KEK GmbH är ett företag som tillverkat köksmöbler i rostfritt sedan 1991. Företaget har sin fabrik i Laußnitz, 2 mil norr om Dresden i Tyskland. Förkortningen KEK stor för namnet ”Königsbrücker Edelstahl - und Küchentechnik GmbH”. Drygt 120 medarbetare tillverkar rostfria produkter till privat kök, storkök, laboratorier, kontor och yachter. Fabriken ingår i TEKA koncernen. KEK GmbH är ISO-certifierat
www.kek-dresden.com
Stacks Image 1252
Föregående och nästa serie:
© 2021 Neonela Kitchen AB Köp- och allmänna villkor | Cookies

(D)

(T)

(M)

© 2021 Neonela Kitchen AB

(D)

(T)

(M)