Furhoffs Free måttbeställda rostfria diskbänkar (B)

Sammanfattning - Furhoffs Free

Nytt kök i 50-tals stil med en Furhoffs Free rostfri diskbänk byggd av i Skövde.
Furhoffs Free rostfri diskbänk med en speciell kant.
Furhoffs Free rostfri diskbänk i ett IKEA kök i New York.
Stacks Image 2136
  • Upp till 6 meter långa och 1,2 meter djupa rostfria diskbänkar.
  • Vinkelbänkar, med urtag eller rundade hörn.
  • Sidor behöver inte vara parallella eller hörn 90 grader.
  • Uppvikta kanter även på gavlarna.
  • Traditionell 8 mm hög droppkant.
  • Integrerat upp till 50 cm högt rostfritt stänkskydd.
  • Modulbänk med speciella egenskaper.

Extra långa och djupa diskbänkar

En Furhoffs Free rostfri diskbänk kan göras upp till 6 meter lång och 1,2 meter djup så att den även passar för stora köksöar med dubbla skåpsrader.

Unik kant och högt stänkskydd

Du kan välja en mycket traditionell 8 mm hög droppkant. Du kan även beställa ett upp till 50 cm högt stänkskydd som är i ett stycke med bänkskivan.

Välj form fritt

Två bänkar kan svetsas ihop för att forma en L- eller vinkelbänk. Vi kan även enkelt förse bänkskivan med urtag i kanten. Bänkskivan kan anpassas för utrymmen som inte har parallella sidor eller där vinklarna inte är exakt 90 grader.

Furhoffs Free Typ 4 Modulbänk

I vissa längder och djup kan en Furhoffs Free rostfri diskbänk förses med en låg mycket praktisk uppvikt kant på tre sidor.
Observera! Furhoffs Free har under ett par år hetat Stala Free.

Priser på Furhoffs Free rostfria diskbänkar

För att får reda på vad en Furhoffs Free rostfri diskbänk kostar är det enklast att börja på sidan Få pris och offert. Vet du mått m.m. på ett ungefär kan du göra en Prisförfrågan.

Kundreferenser m.m.

Stacks Image 3488
Gå till Inspiration och tryck på knappen Furhoffs Free för att se sju kök med Furhoffs Free rostfria diskbänkar.

Totalt finns det över 170 kundreferenser att inspireras av. Kundreferenserna innehåller fotografier, korta fakta, beskrivningar och ritningar på diskbänkarna.

Vill du se hur rostfria diskbänkar från flera leverantörer passar ihop med bänkskåp i olika stilar och färger hittar du 30 kombinationer i Rostfritt passar alla kök?

Mått och former

Längd: 500 - 6000 mm.
Djup: 400 - 1200 mm.
Tjocklek: Mellan 12 eller 20 mm, beroende på kantprofil, och 120 mm. Observera: Väljer du klassisk droppkant är bänkskivan 8 mm och med modern droppkant 3 mm tunnare i mitten än vald tjocklek.
Plåttjocklek bänkskiva: 1,25 mm.

Form: Rak, vinkel (svetsad), för köksö (lika runt om), fri form och med urtag i kanten eller hörn. Bänkskivan behöver inte ha räta hörn eller ha parallella sidor. Du kan även få bänkskivan med olika radier av avrundningar.
Inte möjliga former: -

För att se alla möjligheter som finns för att utforma en Furhoffs Free rostfri diskbänk eller bänkskiva är det enklast att rita din diskbänk i ritprogram. Klicka på Rita: Furhoffs Free för att få en länk till Stala:s hemsida.

I Sortimentsöversikt PDF kan du jämföra vilka möjligheter olika serier av rostfria diskbänkar erbjuder.

Mätservice

I Stockholm och Skåne kan vi hjälpa till med uppmätning. Läs mer om förutsättningar och kostnader i Tips: Mätservice.

Kanter - Furhoffs Free

Stacks Image 3020
Du kan välja tre olika kantprofiler varav en traditionell hög klassisk droppkant. Den är 8 mm istället för ca 3 mm som är vanligt idag. Oavsett kantprofil kan du lägga till en uppvikt kant på en eller bägge gavlar förutom på bakkanten.
Stacks Image 2456
Stacks Image 2453
Rak kant (Furhoffs: G).
Stacks Image 2472
Stacks Image 2469
Klassisk droppkant ca 8 mm (Furhoffs: C)
Stacks Image 2512
Stacks Image 2509
Modern droppkant ca 3 mm hög (Furhoffs: A)
Stacks Image 2528
Stacks Image 2525
Uppvikt kant: Mellan 10 och 100 mm bred och 30-100 mm hög kant på upp till tre sidor. Gavlarna på den uppvikta kanten är alltid tätsvetsade. (Furhoffs: I)

Tänk på att ...

Stacks Image 3756
Hur spånskivorna ansluter till den rostfria kanten av bänkskivan varierar beroende på bänkens tjocklek och konstruktion. Det kan vara en smal öppning mellan spånskivan och den invikta kanten.

Furhoffs Free Kant 4

Stacks Image 3364
Stacks Image 3361
Furhoffs Free Typ 4 är mycket smart, praktisk och elegant lösning när vill kombinera en rostfri diskbänk med andra material eller för att renovera en äldre bänkskiva.

Vilka mått på Furhoffs Free diskbänkar som går att kombinera med Kant 4 kan du se i Furhoffs Free ritprogram (Typ 4) eller klicka på Läs mer … nedan.
Stacks Image 3034

Disklådor - Furhoffs Free

Till en Stala Free rostfri köksbänk finns det ca 30 disklådor eller kombinationer i klassisk eller modern stil att välja på. Skillnaden mellan modern och klassisk stil är radien i hörnen. Botten i moderna disklådor har även en mindre lutning än botten i klassiska disklådor.
Stacks Image 3686
Furhoffs Free rostfri diskbänk med klassisk, och mycket traditionell, 8 mm hög droppkant och en RK-18 disklåda.
Stacks Image 3772
Disklådorna i MX serien är försedda med en mycket smart finess. MX diskhoar har ett lite veck i botten som gör att vattnet alltid kan rinna ut nästan oavsett vad man sätter på botten.
Stacks Image 2021

MX50 i modern stil.

Stacks Image 2026

BX50 i klassisk stil.

Disklådor för 40 cm breda bänkskåp

Stacks Image 3344

MX-30

Stacks Image 3337

RT-18

Stacks Image 1517

RLE-34

Stacks Image 1488

FRE-15

Stacks Image 1495

FRE-34

Stacks Image 1713

XTC-30

Disklådor för 60 cm breda bänkskåp

Stacks Image 1625

MX-40

Stacks Image 1632

MX-50

Stacks Image 1639

BX-50

Stacks Image 1957

FRE-52

Stacks Image 1971

RK-18

Stacks Image 1978

FRK-34

Disklådor för 80 cm breda bänkskåp

Stacks Image 1999

MX-70

Stacks Image 2006

MXK-40

Stacks Image 2013

MXK-50

Stacks Image 1877

FRK-52

Stacks Image 1884

RLD-34

Tillbehör till Furhoffs Free disklådor

Det finns några praktiska tillbehör till Furhoffs Free disklådor. För att se aktuellt sortiment gå till Rita: Furhoffs Free. Beställer du ett avrinningsplan anpassas måttet till den disklåda du valt. Läs mer om tillbehör i allmänhet i Tips: Tillbehör.
Stacks Image 3722
Avrinningsplan till Furhoffs Design/Free diskbänkar.
Stacks Image 2771
Stacks Image 2774
Stacks Image 2777
Stacks Image 2768

Urtag för hällar m.m. - Furhoffs Free

Stacks Image 3701
Du kan beställa urtag för en ovanpåliggande häll. Urtagets placering och storlek påverkar inte priset. Du kan inte planmontera en häll i Furhoffs Free bänkskivor. Önskar du ett urtag i en kant kan du få det i något av tre utföranden: öppet, täckt eller med uppvikt kant. Läs mer om alla typer av urtag i Tips: Urtag
Stacks Image 2857

Öppet urtag.

Stacks Image 2852

Täckt urtag.

Stacks Image 2847

Urtag med uppvikt kant.

Stänkskydd Furhoffs Free

Stacks Image 3696
Du kan beställa fyra typer av stänkskydd till en Furhoffs Free rostfri diskbänk.

Möjliga mått, priser m.m. genom att kontakta oss. Tänk på att det alltid blir billigare att beställa stänkskyddet ihop med diskbänken då de transporteras ihop. Du kan få urtag för exempelvis ett eluttag eller en strömbrytare i stänkskyddet. Det är näst intill omöjligt att göra efteråt men laserskärs enkelt i fabriken.

Integrerade stänkskydd typ A och B:

Att låta bänkskivan gå över i ett stänkskydd helt utan skarvar är en både snygg och praktisk lösning. Man låter diskbänkens plåt fortsätta upp på väggen med eller utan underlimning. Den underlimmade varianten är tätsvetsad i alla hörn och täckt med rostfri plåt på gavlarna. Stänkskyddet får samma borstning som diskbänken. Vilken höjd som det går att göra stänkskyddet beror på bänkens djup, längd och den kant du väljer. Vi måste fråga fabriken i varje enskilt fall då det även beror på vilka plåtar de har tillgängliga.

Lösa stänkskydd typ C och D:

Till Furhoffs Free finns två typer av lösa stänkskydd. Antingen en enkel plåt eller underlimmad med en spånskiva. Den underlimmade varianten (D) har tätsvetsade hörn.

Konstruktion

Plåten på en Furhoffs Free rostfri diskbänk är 1,25 mm. Under hela plåten limmas en 22 mm tjock spånskiva. Utmed kanterna monteras en ram av spånskiva vars tjocklek anpassas till bänkens tjocklek så att bänken går lätt att montera på skåpsinredningen.
Stacks Image 3024
Stacks Image 3022

Om Furhoffs

Stacks Image 3768
Furhoffs grundades av Carl Furhoff 1899 som ett kopparslageri. På 1920-talet började man med rostfritt stål och Furhoffs har sedan dess utvecklats till ett specialistföretag inom rostfritt. Företaget finns fortfarande i Skövde, där det en gång startade, och leds idag av Björn Furhoff.
Föregående och nästa serie:
© 2022 Neonela Kitchen AB Allmänna villkor | Cookies

(D)

(T)

(M)

© 2022 Neonela Kitchen AB

(D)

(T)

(M)