Fakta: Furhoffs Free måttbeställda rostfria diskbänkar (B)

Sammanfattning - Furhoffs Free

Fyra meter lång Furhoffs Free rostfri diskbänk med uppvikt bakkant som delades för att gå in i köket.
 Rostfri diskbänk från Furhoffs Free i ett historiskt kök med svenskanknytning på Bornholm.
En endast 12 mm tjock Furhoffs Free rostfri diskbänk med dubbel disklåda i modern stil i ett stilrent kök.
En verklig klassiker, Furhoffs Free rostfri diskbänk med 8 mm hög droppkant framför ett fönster.
Stacks Image 2136
Stacks Image 3929
Stacks Image 3931
En endast 12 mm tjock Furhoffs Free rostfri diskbänk med dubbel disklåda i modern stil i ett stilrent kök.
Stacks Image 3950
  • Upp till 6 meter långa och 1,2 meter djupa rostfria diskbänkar.
  • Vinkelbänkar, med urtag eller rundade hörn.
  • Sidor behöver inte vara parallella eller hörn 90 grader.
  • Uppvikta kanter även på gavlarna.
  • Traditionell 8 mm hög droppkant.
  • Integrerat upp till 30 cm högt rostfritt stänkskydd.
  • Modulbänk med speciella egenskaper.

Leveranstider

Leveranstiderna skiljer mellan de olika serierna. För att se aktuella tider så långt vi känner till dem klicka på länken.

Priser på Furhoffs Free rostfria diskbänkar

För att får reda på vad en Furhoffs Free rostfri diskbänk kostar är det enklast att börja på sidan Få pris och offert. Vet du mått m.m. på ett ungefär kan du göra en Prisförfrågan.

Kundreferenser m.m.

Stacks Image 3488
Gå till Inspiration och Kategori B. Där hittar du flera kundreferenser med Furhoffs Free rostfria diskbänkar.

Totalt finns det över 170 kundreferenser att inspireras av. Kundreferenserna innehåller fotografier, korta fakta, beskrivningar och ritningar på diskbänkarna.

Vill du se hur rostfria diskbänkar från flera leverantörer passar ihop med bänkskåp i olika stilar och färger hittar du 30 kombinationer i Rostfritt i olika köksstilar.
Observera! Furhoffs Free har under ett par år hetat Stala Free.

Mått och former

Längd: 500 - 6000 mm.
Djup: 400 - 1200 mm.
Tjocklek: Mellan 12 eller 20 mm, beroende på kantprofil, och 120 mm. Observera: Väljer du klassisk droppkant är bänkskivan ca 8 mm och med modern droppkant ca 3 mm tunnare i mitten än vald tjocklek.
Plåttjocklek bänkskiva: 1,25 mm.

Form: Rak, vinkel (svetsad), för köksö (lika runt om), fri form och med urtag i kanten eller hörn. Bänkskivan behöver inte ha räta hörn eller ha parallella sidor. Du kan även få bänkskivan med olika radier av avrundningar.
Inte möjliga former: -

För att se alla möjligheter som finns för att utforma en Furhoffs Free rostfri diskbänk eller bänkskiva är det enklast att rita din diskbänk i ritprogram. Klicka på Rita: Furhoffs Free för att få en länk till Stala:s hemsida.

I Sortimentsöversikt PDF kan du jämföra vilka möjligheter olika serier av rostfria diskbänkar erbjuder.

Mätservice

I Stockholm och Skåne kan vi hjälpa till med uppmätning. Läs mer om förutsättningar och kostnader i Tips: Mätservice.

Kanter - Furhoffs Free

Stacks Image 3020
Du kan välja tre olika kantprofiler varav en traditionell hög klassisk droppkant. Den är 8 mm istället för ca 3 mm som är vanligt idag. Oavsett kantprofil kan du lägga till en uppvikt kant på en eller bägge gavlar förutom på bakkanten.
Stacks Image 2456
Stacks Image 2453
Rak kant (Furhoffs: G).
Stacks Image 2472
Stacks Image 2469
Klassisk droppkant ca 8 mm (Furhoffs: C)
Stacks Image 2512
Stacks Image 2509
Modern droppkant ca 3 mm hög (Furhoffs: A)
Stacks Image 2528
Stacks Image 2525
Uppvikt kant: Mellan 10 och 100 mm bred och 30-100 mm hög kant på upp till tre sidor. Gavlarna på den uppvikta kanten är alltid tätsvetsade. (Furhoffs: I)

Tänk på att ...

Stacks Image 3756
Hur spånskivorna ansluter till den rostfria kanten av bänkskivan varierar beroende på bänkens tjocklek och konstruktion. Det kan vara en smal öppning mellan spånskivan och den invikta kanten.

Furhoffs Typ 4

I vissa längder och djup kan en Furhoffs Free rostfri diskbänk förses med en låg mycket praktisk uppvikt kant på tre sidor.
Stacks Image 3994
Stacks Image 3991
Furhoffs Free Typ 4 är mycket smart, praktisk och elegant lösning när vill kombinera en rostfri diskbänk med andra material eller för att renovera en äldre bänkskiva.

Vilka mått och disklådor du kan välja ihop med Furhoffs Free diskbänkar Typ 4 kan du se i Furhoffs Free ritprogram.

Du kan montera en Furhoffs Typ 4 diskbänk på minst tre olika sätt

Stacks Image 4243

Heltäckande upp till 200 cm.

Stacks Image 4238

Mellan bänkskivor.

Stacks Image 4233

Ovanpå en bänkskiva.

Stacks Image 4223
I framkant är bänken antingen 10 eller 20 mm tjock och har en rak kant. Den 17 mm tjocka uppvikta kanten är alltid på tre sidor och är 20 mm hög. Det innebär att bänkens sida som ligger mot en annan bänkskiva är antingen 30 eller 40 mm hög. Om du ritar din en egen Stala Module i ritprogrammet heter den den 30 mm uppvikta kanten Q30 och den 40 mm höga Q40.

Placera en Furhoffs Typ 3 diskbänk intill en annan bänkskiva

Stacks Image 4258
Stacks Image 4255
Stacks Image 4252
Vill du placera en Furhoffs Free Typ 4 intill en annan bänk i ett annat material rekommenderar vi att du köpa en bänk som är minst 2 mm lägre än kanten d.v.s. 28 eller 38 mm. Anledningen är plåtens bockningsradie samt att det är snyggare. Lägger du en extra ömtålig bänk som exempelvis en bänkskiva i laminat rekommenderar vi att du alltid tätar med silikon. Ändträ eller en änden på en sågad laminatskiva är mycket känsliga för fukt.

Disklådor - Furhoffs Free

Till en Stala Free rostfri köksbänk finns det ca 30 disklådor eller kombinationer i klassisk eller modern stil att välja på. Skillnaden mellan modern och klassisk stil är radien i hörnen. Botten i moderna disklådor har även en mindre lutning än botten i klassiska disklådor.
Stacks Image 3686
Furhoffs Free rostfri diskbänk med klassisk, och mycket traditionell, 8 mm hög droppkant och en RK-18 disklåda.
BX: Klassisk disklåda som är 50 x 40 cm. BX50 passar i diskbänkar med mer normalt djup och är mycket populär. Den finns även i kombination med en mindre vask (RT-18) som passar till ett 80 cm brett bänkskåp.
Stacks Image 3796
RT / RLE / RK / RLD: Diskhoar i klassisk stil i bredderna 18 och 34 cm. Passar som enkel låda men är perfekta att kombinera med varandra till en kombination för ett 60 skåp (RK-18). Kombinerar du 2 st stora vaskar blir det RLD-34, den mest populära klassiska kombination till ett 80 cm bred skåp.

Några exempel:
Stacks Image 3806

RT-18

Stacks Image 3808

RT-34

Stacks Image 3810

RLD-34

Stacks Image 3877

RK-18V

Stacks Image 3872

RK-18H

FRE / FRK / FRD: Disklådor i modern stil med radie 25 mm i alla hörn. Vaskarna är endast är 38 cm från fram- till bakkant. Praktiskt om du väljer en något grundare diskbänk. Enkellådor finns i bredderna 15,5, 34 och 52 cm. Du kan kombinera dem fritt om de placeras minst 35 mm från varandra.

Några exempel:
Stacks Image 3828

FRE-18

Stacks Image 3830

FRE-34

Stacks Image 3851

FRE-52

Stacks Image 3861

FRD-34

Stacks Image 3856

FRK-52V

Stacks Image 3832

FRK-34H

TIC är disklådor i modern stil med en radie på 10 mm i innerhörnen. Det är färdiga kombinationer med en 10 mm tunn mellanvägg som är lägre och slutar 70 mm räknat från ovankant av disklådan. Finns till 60 skåp och till 80 skåp.
Stacks Image 3889

TIC-50H

Stacks Image 3895

TIC-50V

Stacks Image 3897

TIC-70D

NEA-71 är mycket rymlig disklåda i modern stil med 15 mm radie i hörnen.
Stacks Image 4282
TL-45 är en mycket klassisk och traditionell tvättlåda. I den främre sidan är ett tvättbräde pressat i en sned vägg. Det är den perfekta vasken till en tvättstuga. Vasken är 24 cm djup.
Stacks Image 3912
XTC är en rund disklåda som passar bra som exempelvis utslagsvask i en köksö.
Stacks Image 3905

Tillbehör till Furhoffs Free disklådor

Det finns några praktiska tillbehör till Furhoffs Free disklådor. För att se aktuellt sortiment gå till Rita: Furhoffs Free. Beställer du ett avrinningsplan anpassas måttet till den disklåda du valt. Läs mer om tillbehör i allmänhet i Tips: Tillbehör.
Stacks Image 3722
Avrinningsplan till Furhoffs Design/Free diskbänkar.
Stacks Image 2771
Stacks Image 2774
Stacks Image 2777
Stacks Image 2768

Urtag för hällar m.m. - Furhoffs Free

Stacks Image 3701
Du kan beställa urtag för en ovanpåliggande häll. Urtagets placering och storlek påverkar inte priset. Du kan inte planmontera en häll i Furhoffs Free bänkskivor. Önskar du ett urtag i en kant kan du få det i något av tre utföranden: öppet, täckt eller med uppvikt kant. Läs mer om alla typer av urtag i Tips: Urtag
Stacks Image 2857

Öppet urtag.

Stacks Image 2852

Täckt urtag.

Stacks Image 2847

Urtag med uppvikt kant.

Yta Furhoffs Free

Normalt leveras Furhoffs Free diskbänkar med en linjärt borstad eller slipad yta som är samma hos de flesta andra tillverkare. Som tillval kan du välja en yta, Retro, som är mer ostrukturerad som gör att de första reporna inte syns lika tydligt.
Stacks Image 4265

Standard slipad yta.

Stacks Image 4267

Retro-yta.

Stänkskydd Furhoffs Free

Stacks Image 3696
Du kan beställa fyra typer av stänkskydd till en Furhoffs Free rostfri diskbänk.

Möjliga mått, priser m.m. genom att kontakta oss. Tänk på att det alltid blir billigare att beställa stänkskyddet ihop med diskbänken då de transporteras ihop. Du kan få urtag för exempelvis ett eluttag eller en strömbrytare i stänkskyddet. Det är näst intill omöjligt att göra efteråt men laserskärs enkelt i fabriken.

Integrerade stänkskydd typ A och B:

Att låta bänkskivan gå över i ett stänkskydd helt utan skarvar är en både snygg och praktisk lösning. Man låter diskbänkens plåt fortsätta upp på väggen med eller utan underlimning. Den underlimmade varianten är tätsvetsad i alla hörn och täckt med rostfri plåt på gavlarna. Stänkskyddet får samma borstning som diskbänken. Vilken höjd som det går att göra stänkskyddet beror på bänkens djup, längd och den kant du väljer. Vi måste fråga fabriken i varje enskilt fall då det även beror på vilka plåtar de har tillgängliga.

Lösa stänkskydd typ C och D:

Till Furhoffs Free finns två typer av lösa stänkskydd. Antingen en enkel plåt eller underlimmad med en spånskiva. Den underlimmade varianten (D) har tätsvetsade hörn.

Konstruktion

Plåten på en Furhoffs Free rostfri diskbänk är 1,25 mm. Under hela plåten limmas en 22 mm tjock spånskiva. Utmed kanterna monteras en ram av spånskiva vars tjocklek anpassas till bänkens tjocklek så att bänken går lätt att montera på skåpsinredningen.
Stacks Image 3024
Stacks Image 3022

Om Furhoffs

Stacks Image 3768
Furhoffs grundades av Carl Furhoff 1899 som ett kopparslageri. På 1920-talet började man med rostfritt stål och Furhoffs har sedan dess utvecklats till ett specialistföretag inom rostfritt. Företaget finns fortfarande i Skövde, där det en gång startade, och leds idag av Björn Furhoff.
Föregående och nästa serie:
© 2023 Neonela Kitchen AB Allmänna villkor | Cookies

(D)

(T)

(M)

© 2023 Neonela Kitchen AB

(D)

(T)

(M)