Decosteel Solid måttbeställd rostfri diskbänk - mått, former och tillval

Produktfördelar - Decosteel Solid

 • En endast 6 mm tunn bänkskiva i solitt rostfritt stål.
 • Många, varav några unika, disklådor som alla svetsas in.
 • Två ytor, borstad och mattborstad, att välja på.
 • Både planmontering och ovanpåliggande montering av häll.
Decosteel Solid 6 mm kompakt bänkskiva i rostfritt stål.
Decosteel Solid 6 mm kompakt bänkskiva i rostfritt stål.

Decosteel Solid 6 mm mattborstad rostfri bänk skiva på en IKEA Voxtorp stomme med integrerade handtag och en matchande klassisk Beoplay ljudanläggning. (STU017)

Decosteel Solid är precis vad det låter. Det är en 6 mm tunn rostfri platta i massivt rostfritt stål. Elegant och tåligt. Det finns många disklådor som alla svetsas in i bänken. När det gäller hällar kan du montera alla typer av hällar, även de avsedda för planmontering, i en Decosteel Solid bänkskiva. Genom att bänkskivan är så tunn bör du se till att arbetsytan inte hamnar för lågt. Läs mer i Kunskapsbanken Mått: Tjocklek.
Översikt av sortiment: För att se en översiktlig jämförelse mellan de serier av rostfria diskbänkar vi erbjuder klicka på länken:

Priser och leveranstider - Decosteel Solid

Priset på en rostfri Decosteel Solid diskbänk eller bänkskiva måste beräknas manuellt. Gå till Priser och välj Prisförfrågan där du kan fylla i de mått du önskar.
Du kan även spara 500 kronor genom att rita diskbänken själv. Följ länken Rita själv- 500 kronor rabatt till en sida där du får tips och en länk till ritprogrammet på leverantörens hemsida. Leveranstiden varierar över året och skiljer mellan serier. I länken Aktuella leveranstider finns uppdaterad information.

Decosteel Solid Stilguide

Klicka på bilderna för att se Decosteel Solid rostfria diskbänkar i kombination med olika stilar av köksinredning. Har du en fråga om en speciell diskbänk notera STU koden och maila oss.
 • Decosteel Solid 6 mm solitt rostfritt stål med mattborstad yta - STU016

  Decosteel Solid 6 mm solitt rostfritt stål med mattborstad yta - STU016

 • Decosteel Solid 6 mm solitt rostfritt stål med mattborstad yta - STU017

  Decosteel Solid 6 mm solitt rostfritt stål med mattborstad yta - STU017

 • Decosteel Solid 6 mm solitt rostfritt stål med mattborstad yta- STU018

  Decosteel Solid 6 mm solitt rostfritt stål med mattborstad yta- STU018

 • Decosteel Solid 6 mm solitt rostfritt stål med mattborstad yta - STU019

  Decosteel Solid 6 mm solitt rostfritt stål med mattborstad yta - STU019

 • Decosteel Solid 6 mm solitt rostfritt stål med mattborstad yta - STU020

  Decosteel Solid 6 mm solitt rostfritt stål med mattborstad yta - STU020

Mått och former - Decosteel Solid

Längd: 200 - 5000 mm (skarvad).
Djup: 200 - 1400 mm.
Tjocklek: 6 mm.
Möjliga former: Rak, i vinkel och fri form.
Inte möjligt: Vissa kombinationer av längd och djup är inte möjliga att tillverka. Vi måste kontrollera med fabriken om diskbänken kan tillverkas av den plåt som finns tillgänglig. Det går exempelvis att tillverka en diskbänk med längden 3000 mm och djupet 1400 mm. Men inte med 5000 mm och 1400 mm djup.

I ritningsprogrammet kan du rita upp raka och L-formade bänkskivor. Men vi kan designa och låta laserskära en Decosteel Solidstål bänkskiva i vilken form som helst bara bänken håller sig inom 5000 mm respektive 1400 mm. Behöver bänkskivan skarvas svetsas skarven varefter hela ytan borstas. Skarven är dock inte helt osynlig. Vi kan kontrollera med fabriken hur stora plåtar de har lager.
När det gäller tillverkningstoleranser och om man behöver ta hänsyn till dem se mer i Kunskapsbanken: Så exakt blir måttet på din rostfria diskbänk.

Urval disklådor - Decosteel Solid

Till Decosteel Solid diskbänkar finns över 40 olika disklådor varav några ovanliga. Här är ett lite urval. Enklast hittar du alla passande disklådor genom att välja Solid stålbänk 6 mm i Decosteel ritprogram och öppna fliken med disklådor.

Urtag för häll m.m. - Decosteel Solid

Du kan välja urtag för både ovanpåliggande och planmonterad häll. Tänk på att hällen kommer att sticka ner i lådan under. Så antingen får du montera ett blindstycke istället för lådfronten eller lägga bänken på en ram. Vi kan även låta göra urtag för annat som exempelvis eluttag, pelare och avfallshantering.

Stänkskydd

En Decosteel Solid diskbänk kan du komplettera med ett stänkskydd i valfritt mått och i samma eleganta design som bänkskivan.

Lösa stänkskydd typ C och D
Decosteel erbjuder två typer av lösa stänkskydd, utöver kompakt stål, till Decosteel Solid. Antingen en lös plåt (C) som Decosteel kallar stänkbleck och ett underlimmat stänkskydd (D). Decosteel borstar ytan en extra gång vilket gör att den är lite blankare än motsvarande stänkskydd hos våra andra serier.

Stänkbleck: Tjocklek 1,0 mm och höjd upp till 1000 mm. Maximal längd beror på tillgängliga plåtar.

Stänkskydd: Tjocklek antingen 12 mm, som underlimmad med en MDF skiva, eller 20 mm som är underlimmad med en fukttrög spånskiva. Samma mått som stänkblecken.

Du kan få ett urtag för exempelvis en eldosa i både stänkbleck och stänkskydd. Priset får du genom en offertförfrågan. Även om vi gärna säljer stänkskydd separat så blir frakten billigare om du beställer stänkskyddet ihop med en diskbänk.
Stacks Image 1650
Stacks Image 1774
Decosteel Solid rostfri bänkskiva utan stänkskydd.
Decosteel Sol-d bänkskiva med rostfritt stänkskydd - Neonela Kitchen.

Alternativ yta - Decosteel Solid

Du har två ytor att välja på. Förutom den borstade ytan, som är standard, finns en mattborstad yta där ytan borstas för hand så att borstriktningen varieras för att skapa en mattare yta. På standardytan är borstningen linjär och på den mattborstade ojämnt cirkulär. Förutom att den mattborstade ytan är något mattare syns inte de första reporna lika tydligt.
Stacks Image 1426

Decosteel Solid med borstad standardyta.

Stacks Image 1428

Decosteel Solid med mattborstad yta.

Stacks Image 1411
Stacks Image 1413

På bägge bilderna är den mattare ytan upptill. Man ser skillnaden mest genom att den borstade standardytan är borstad linjärt.

Konstruktion - Decosteel Solid

Stacks Image 1417
Mycket enkel uppbyggnad. Det är en 6 mm tjock massiv stålskiva som väger 48 kilo per kvadratmeter. En bänkskiva som är exempelvis 2600 X 635 mm väger ca 79 kilo. Ännu mer med emballage. Tänk på att det är lätt att skada dörrkarmar eller annan inredning när man bär in bänkskivan.

Bänkskivan monteras med dubbelhäftande tape eller dylikt. Trots att det är massiv stålskiva kräver den stöd runt om och även på tvären.
Stacks Image 1738

Om Decosteel

Stacks Image 3
Företaget finns sedan 1992 i Hyltebruk i Småland. Bröderna Martin och Magnus Jakobsson tog över företaget 2008. Då bestämdes att företaget skulle drivas vidare under namnet Decosteel. Sedan dess har sortimentet utvecklats för att möta kundernas behov. Idag har de ett brett sortiment rostfria produkter för privata kök, storkök och industri. Det är fortfarande ett familjeägt företag baserat på en kombination av hantverkskunnande och modern teknik.
Föregående och nästa serie: