Decosteel Solid måttbeställd rostfria diskbänkar

Vilka former, mått, ytor, urtag, disklådor och tillbehör du kan välja på en Decosteel Solid rostfri diskbänk eller bänkskiva.

Produktfördelar - Decosteel Solid

Stacks Image 1945
Stacks Image 1947
Stacks Image 1966
Stacks Image 1968
  • En endast 6 mm tunn bänkskiva i solitt rostfritt stål.
  • Många, varav några unika, disklådor som alla svetsas in.
  • Två ytor, borstad och mattborstad, att välja på.
  • Både planmontering och ovanpåliggande montering av häll.
Stacks Image 1896

Elegant och tålig bänkskiva

Decosteel Solid är precis vad det låter. Det är en 6 mm tunn rostfri platta i massivt rostfritt stål. Det finns många disklådor som alla svetsas in i bänken. Du kan montera alla typer av hällar, även de avsedda för planmontering, i en Decosteel Solid bänkskiva.

Tänk på arbetshöjden

Genom att bänkskivan är så tunn bör du se till att arbetsytan inte hamnar för lågt. Läs mer i Bra att veta: Tjockleken på en rostfri diskbänk.

Mått och former - Decosteel Solid

Längd: 200 - 5000 mm (skarvad).
Djup: 200 - 1400 mm.
Tjocklek: 6 mm.
Möjliga former: Rak, i vinkel och fri form.
Inte möjligt: Vissa kombinationer av längd och djup är inte möjliga att tillverka. Vi måste kontrollera med fabriken om diskbänken kan tillverkas av den plåt som finns tillgänglig. Det går exempelvis att tillverka en diskbänk med längden 3000 mm och djupet 1400 mm. Men inte med 5000 mm och 1400 mm djup.

Behöver bänkskivan skarvas svetsas skarven varefter hela ytan borstas. Skarven är dock inte helt osynlig. Vi kan kontrollera med fabriken hur stora plåtar de har lager.
I Decosteel Solid ritprogram på Decosteels hemsida kan du rita upp raka och L-formade bänkskivor. Men vi kan designa och låta laserskära en Decosteel Solidstål bänkskiva i vilken form som helst bara bänken håller sig inom 5000 mm respektive 1400 mm. Sortimentsöversikt PDF visar vilka möjligheter olika serier av rostfria diskbänkar erbjuder.

Priser - Decosteel Solid

För att få en ungefärlig uppfattning om priset är det enklast att följa länken Rita själv - spara 500 kr. Du kommer till en sida där du får några tips samt en länk till ritprogrammet på leverantörens hemsida. I Decosteels ritprogram anges rekommenderat konsumentpris. Om du mailar oss bänkens Ritnings-ID ger vi dig en offert som gäller i två månader.
Vi kan även hjälpa dig att beräkna priset. på en rostfri Decosteel Solid diskbänk eller bänkskiva. Gå till Priser och offerter och välj Prisförfrågan där du kan fylla i de mått du önskar.

Urval disklådor - Decosteel Solid

Till Decosteel Solid diskbänkar finns det över 30 olika disklådor varav några ovanliga. Enklast hittar du alla passande disklådor i Decosteel Solid ritprogram. Välj Solid i Diskbänksktyp.
DI ART är disklådor i modern stil med en radie på 15 mm i innerhörnen. Enkellådorna finns i bredderna 20, 53 och 73 cm. Enkellådorna kan kombineras med varandra. Då behövs ett avstånd på minst 30 mm mellan vaskarna. För att spara plats finns det färdiga dubbla lådorna med en tunn och lägre mellanvägg. Mellanväggen är endast 10 mm tunn och slutar 30 mm räknat från ovankant av disklådan.
Stacks Image 2125
DI Combo är dubbla disklådor i modern stil med en radie på 10 mm i alla innerhörn. Mellanväggen mellan vaskarna är 25 mm tjock och slutar ca 70 mm räknat från ovankant av disklådan. Disklådorna finns med en mindre och en större ho som passar i ett 60 cm brett bänkskåp. Dessutom finns det en kombination med två lika stora vaskar till ett 80 cm brett bänkskåp.
Stacks Image 2132
Combo Slim liknar DI Combo men väggen mellan vaskarna är endast 10 mm tjock.
Stacks Image 2139
XV disklådorna är enkla vaskar i modern stil med en radie på 15 mm i alla innerhörn. De finns i bredderna 18, 23, 34, 50, 55 och 70 cm. Du kan beställa dem som enkla disklådor eller kombinera dem fritt. Räkna med minst 30 mm avstånd mellan vaskarna för att de skall gå att svetsa in i bänkskivan.
Stacks Image 2146
Manhattan serien är disklådor i modern stil med skarpa hörn. Disklådorna har något udda mått som vanligtvis passar bäst i en köksö. Finns i mått 14 x 63 cm, 14 x 94,5 cm och 28 x 31,5 cm.
Stacks Image 2153

Tillbehör till disklådorna

Det finns många praktiska tillbehör till Decosteel Solid disklådor. För att se aktuellt sortiment gå till Decosteel Solid ritprogram. Alla tillbehör passar inte till alla disklådor. Välj först disklåda och därefter tillbehör för att se vilka tillbehör som passar till just den disklådan. Du kan läsa mer om tillbehör i Bra att veta: Tillbehör.
Stacks Image 2206
Stacks Image 2212
Stacks Image 2209
Stacks Image 2215

Urtag för häll m.m. - Decosteel Solid

Du kan välja urtag för både ovanpåliggande och planmonterad häll. Tänk på att hällen kommer att sticka ner i lådan under. Så antingen får du montera ett blindstycke istället för lådfronten eller lägga bänken på en ram.
Vi kan även låta göra urtag för annat som exempelvis eluttag, pelare och avfallshantering.

Stänkskydd

En Decosteel Solid diskbänk kan du komplettera med ett stänkskydd i valfritt mått och i samma eleganta design som bänkskivan.
Lösa stänkskydd typ C och D
Decosteel erbjuder två typer av lösa stänkskydd, utöver kompakt stål, till Decosteel Solid. Antingen en lös plåt (C) som Decosteel kallar stänkbleck och ett underlimmat stänkskydd (D). Decosteel borstar ytan en extra gång vilket gör att den är lite blankare än motsvarande stänkskydd hos våra andra serier.
Stänkbleck: Tjocklek 1,0 mm och höjd upp till 1000 mm. Maximal längd beror på tillgängliga plåtar.

Stänkskydd: Tjocklek antingen 12 mm, som underlimmad med en MDF skiva, eller 20 mm som är underlimmad med en fukttrög spånskiva. Samma mått som stänkblecken.

Du kan få ett urtag för exempelvis en eldosa i både stänkbleck och stänkskydd. Priset får du genom att kontakta oss. Även om vi gärna säljer stänkskydd separat så blir frakten billigare om du beställer stänkskyddet ihop med en diskbänk.
Stacks Image 1655
Stacks Image 1658

Alternativ yta - Decosteel Solid

Du har två ytor att välja på. Förutom den borstade ytan, som är standard, finns en mattborstad yta där ytan borstas för hand så att borstriktningen varieras för att skapa en mattare yta. På standardytan är borstningen linjär och på den mattborstade ojämnt cirkulär. Förutom att den mattborstade ytan är något mattare syns inte de första reporna lika tydligt.
Stacks Image 1426

Decosteel Solid med borstad standardyta.

Stacks Image 1428

Decosteel Solid med mattborstad yta.

På bägge bilderna är den mattare ytan upptill. Man ser skillnaden mest genom att den borstade standardytan är borstad linjärt.

Observera: Standardytan är inte lika blank som standardytan på Decosteel Decolight och Design.
Stacks Image 1411
Stacks Image 1413

Konstruktion - Decosteel Solid

Tänk på vikten

Mycket enkel uppbyggnad. Det är en 6 mm tjock massiv stålskiva som väger 48 kilo per kvadratmeter. En bänkskiva som exempelvis är 2600 X 635 mm väger ca 79 kilo. Ännu mer med emballage. Tänk på att det är lätt att skada dörrkarmar eller annan inredning när man bär in bänkskivan. Bänkskivan ger inte efter.

Montering

Bänkskivan monteras med dubbelhäftande tape eller dylikt. Trots att det är massiv stålskiva kräver den stöd runt om och även på tvären. Bänkskåp som inte har jämna och släta överkanter som exempelvis IKEA Metod kräver att man jämnar ut ojämnheterna eller bygger en ram med tvärreglar som skivan vilar på. Se mer i Bra att veta: Montera en 4 eller 6 mm bänkskiva.

Om Decosteel

Företaget finns sedan 1992 i Hyltebruk i Småland. Bröderna Martin och Magnus Jakobsson tog över företaget 2008. Då bestämdes att företaget skulle drivas vidare under namnet Decosteel. Sedan dess har sortimentet utvecklats för att möta kundernas behov. Idag har de ett brett sortiment rostfria produkter för privata kök, storkök och industri. Det är fortfarande ett familjeägt företag baserat på en kombination av hantverkskunnande och modern teknik.
Stacks Image 3
Föregående och nästa serie:
© 2021 Neonela Kitchen AB Köp- och allmänna villkor | Cookies

(D)

(T)

(M)

© 2021 Neonela Kitchen AB

(D)

(T)

(M)