Decosteel Design måttbeställda rostfria diskbänkar

Vilka former, mått, kantprofiler, uppvikta kanter, ytor, urtag, disklådor och tillbehör du kan välja på en Decosteel Design rostfri diskbänk eller bänkskiva.

Produktfördelar - Decosteel Design

Lång Decosteel Design rostfri diskbänk i ett vitt kök.
En 12 mm tunn Decosteel Design rostfri bänkskiva på en köksö.
Decosteel Design rostfri tvättbänk med insvetsad tvättlåda i en tvättstuga.
Köksö med en rostfri bänkskiva från Decosteel Design serien på bänkskåp från IKEA metod.
  • Många olika former.
  • Välj alla mått på millimetern.
  • Massor av disklådor i många former och storlekar att välja bland.
  • Stort sortiment av kanter och kombinationer av kanter.
  • Möjlighet att välja att göra bänken endast 12 mm tunn.
  • Blankare yta genom en extra polering.

Stor frihet att utforma en diskbänk

Decosteel Design ger dig stor frihet att utforma din egen diskbänk precis som du vill ha den. Vinkelbänk, hörnmodul, extremt lång eller bara 12 mm tunn är inga problem.

Många disklådor och kanter

Du har massor av disklådor, varav några ovanliga, att välja på och alla svetsas in. Även när det gäller kanter kan du välja ur ett ovanligt brett sortiment. Du kan dessutom få rundade hörn både på själva bänkskivan och en eventuell uppvikt kant.

Kundreferenser m.m.

Stacks Image 2733
I Kundreferenser kan du just nu se tre kök och en tvättstuga med Decosteel Design rostfria diskbänkar.
Totalt finns det över 170 kundreferenser att inspireras av. Kundreferenserna innehåller fotografier, korta fakta, beskrivningar och ritningar på diskbänkarna.
Vill du se hur rostfria diskbänkar från flera leverantörer passar ihop med bänkskåp i olika stilar och färger hittar du 30 kombinationer i Varför välja rostfritt.
Totalt finns det över 170 kundreferenser att inspireras av. Kundreferenserna innehåller fotografier, korta fakta, beskrivningar och ritningar på diskbänkarna.
Vill du se hur rostfria diskbänkar från flera leverantörer passar ihop med bänkskåp i olika stilar och färger hittar du 30 kombinationer i Varför välja rostfritt.

Mått och former - Decosteel Design

Längd: Upp till 4000 mm utan skarv. Längre med en skarv som inte blir helt osynlig.
Djup: Upp till 2800 mm kan djupet vara 1300 mm och längder däröver upp till 800 mm.
Tjocklek: 12 - 120 mm. Observera: Väljer du en droppkant är bänkskivan 3 mm tunnare i mitten än vald tjocklek.
Möjliga former: Raka, vinkel, urtag i kant eller hörn, runda eller fasade hörn. Du kan även välja en nedpressad del, extra bra på långa bänkar med både disklåda och häll där en del kan ha rak kant och en del droppkant.
Inte möjligt: -
För att se alla möjligheter som finns för att utforma en Decosteel Design rostfri diskbänk är det enklast att använda Decosteel Design ritprogram på Decosteels hemsida. Du sparar också 500 kronor genom att rita diskbänken själv. I Sortimentsöversikt PDF kan du jämföra vilka möjligheter olika serier av rostfria diskbänkar erbjuder.

Vinkelbänkar

Vinkelbänkar kan göras upp till 4000 mm utan skarv, ännu längre med en svetsad skarv som inte alltid blir helt osynlig. Längden begränsas av transportbilens utrymme och möjligheten att få in bänken i köket. I den andra riktningen är maxlängden 2400 mm.
Bänken kommer transporteras med den kortaste delen upp mot bilens tak, därav begränsningen. I ritprogrammet kan du rita vinkelbänkar med mått upp till 5000 X 2500 mm. Kontrollera med oss om din bänk du önskar går att tillverka.

Priser - Decosteel Design

För att få reda på vad en Decosteel Design rostfri diskbänk kostar gå till Priser och offerter. Där finner du flera olika sätt att med eller utan hjälp få fram priset. Vad som påverkar priset på en rostfri diskbänk kan du läsa om i Bra att veta: Prissättning.

Vill du jämföra pris på ungefär samma diskbänk från flera leverantörer gå direkt till Priskalkylator. Där kan du jämföra priset på upp till 4 meter långa raka diskbänkar. Har du en fråga eller vill beställa kontakta oss gärna.

Kanter - Decosteel Design

Stacks Image 3252
Decosteel Design/Decolight 30 mm rostfri bänkskiva med en elegant 3 mm modern droppkant och 60 mm hög uppvikt bakkant.
Till Decosteel Design kan du välja fler kantprofiler än till någon annan av våra serier. Flera av kantprofilerna finns i olika varianter och du kan även välja mått på några av dem. Om du väljer en uppvikt bakkant och den är framför ett fönster kan vi låta punktsvetsa en plåt på baksidan av den uppvikta kanten. Ändarna på uppvikta kanter är alltid täckta och tätsvetsade.

Decosteel:s beteckningar på kanter de använder i sitt ritprogram inom parantes.
Stacks Image 2489
Stacks Image 2486
Rak kant (Decosteel: S7)
Stacks Image 2505
Stacks Image 2502
Klassisk droppkant: Finns i två höjder, 3 mm (Decosteel: S3) respektive 8 mm (Decosteel: S3H). Minsta bänktjocklek för den 8 mm höga droppkanten är 20 mm.
Stacks Image 2565
Stacks Image 2562
Modern droppkant: Är 3 mm hög och finns i två bredder 20 mm (Decosteel: S1-G 20) respektive 30 mm (Decosteel: S1-G 30) bred.
Stacks Image 2844
Stacks Image 1528
Svävande kant vars tunna del alltid är 15 mm och överhänget 30 mm. Övriga mått beror på bänkskivan. (Decosteel: S15)
Stacks Image 2822
Stacks Image 2819
Uppvikt kant och rak kantprofil: 30-100 mm hög och tjocklek 12-20 mm på upp till tre sidor. (Decosteel: S10)
Stacks Image 2810
Stacks Image 2807
Uppvikt kant och klassisk droppkant: 30-100 mm hög och tjocklek 12-20 mm på upp till tre sidor. (Decosteel: S10)
Stacks Image 2800
Stacks Image 2797
Uppvikt kant och modern droppkant: 30-100 mm hög och tjocklek 12-20 mm på upp till tre sidor. (Decosteel: S10)

Disklådor - Decosteel Design

Stacks Image 3174
Decosteel Design/Decolight 30 mm rostfri diskbänk med 3 mm klassisk droppkant och disklåda Variant 10.
Du kan välja drygt 70 disklådor som alla svetsas in skarvfritt i bänkskivan. I Bra att veta kan du läsa mer om att välja disklåda och i Decosteel Design ritprogram hittar du alla disklådor du kan välja till en Decosteel Design rostfri diskbänk.

De populärasta disklådorna

Klassiska disklådor med bredderna 18, 34 och 48 cm. De kan väljas som separata hoar eller kombinationer av hoar. Den minsta enkla lådan är L18 (18 x 40 cm), kombinationerna kallas V40 (34 cm x 40 cm) och V10 (48 x 40 cm).
Stacks Image 3062
DI ART är disklådor i modern stil med en radie på 15 mm i innerhörnen. Enkellådorna finns i bredderna 20, 53 och 73 cm. Enkellådorna kan kombineras med varandra. Då behövs ett avstånd på minst 30 mm mellan vaskarna. För att spara plats finns det färdiga dubbla lådorna med en tunn och lägre mellanvägg. Mellanväggen är endast 10 mm tunn och slutar 30 mm räknat från ovankant av disklådan.
Stacks Image 3071
DI Combo är dubbla disklådor i modern stil med en radie på 10 mm i alla innerhörn. Mellanväggen mellan vaskarna är 25 mm tjock och slutar ca 70 mm räknat från ovankant av disklådan. Disklådorna finns med en mindre och en större ho som passar i ett 60 cm brett bänkskåp. Dessutom finns det en kombination med två lika stora vaskar till ett 80 cm brett bänkskåp.
Stacks Image 3115
Combo Slim liknar DI Combo men väggen mellan vaskarna är endast 10 mm tjock.
Stacks Image 3108
XV disklådorna är enkla vaskar i modern stil med en radie på 15 mm i alla innerhörn. De finns i bredderna 18, 23, 34, 50, 55 och 70 cm. Du kan beställa dem som enkla disklådor eller kombinera dem fritt. Räkna med minst 30 mm avstånd mellan vaskarna för att de skall gå att svetsa in i bänkskivan.
Stacks Image 3101
Manhattan serien är disklådor i modern stil med skarpa hörn. Disklådorna har något udda mått som vanligtvis passar bäst i en köksö. Finns i mått 14 x 63 cm, 14 x 94,5 cm och 28 x 31,5 cm.
Stacks Image 3094
OHIO serien är enkla vaskar i modern stil med en något större radie på 26 mm. De finns i bredderna 18, 40 och 50 cm. De kan beställas som enkla lådor eller kombineras med varandra. Avstånd mellan lådorna skall vara minst 30 mm.
Stacks Image 3130
Ottawa är en mycket klassisk och traditionell tvättlåda. I den främre sidan är ett tvättbräde pressat i en sned vägg. Det är den perfekta vasken till en tvättstuga. Måtten är 50 x 40 cm och 22,5 cm djup.
Stacks Image 3160
Decobox R10 är en disklåda i modern stil med en radie i hörnen på 10 mm som tillverkas på beställning enligt de mått du önskar. Maximal bredd är 75 cm.
Stacks Image 3153

Tillbehör till disklådorna

Det finns många praktiska tillbehör till Decosteel Design disklådor. För att se aktuellt sortiment gå till Decosteel Design ritprogram. Alla tillbehör passar inte till alla disklådor. Välj först disklåda och därefter tillbehör för att se vilka tillbehör som passar till just den disklådan. Du kan läsa mer om tillbehör i Bra att veta: Tillbehör.
Stacks Image 3344
Stacks Image 3350
Stacks Image 3347
Stacks Image 3353

Urtag för hällar m.m. - Decosteel Design

Du kan välja urtag för både planmonterad och ovanpåliggande spishäll i en Decosteel Design bänkskiva. Om du har valt urtag för en ovanpåliggande häll är urtaget för hällen inte ursågat i spånskivan som en transportsäkring.
Stacks Image 2607

Ovanpåliggande

Planlimmad

Såga ur för en häll

1) Borra hål från ovansidan i varje hörn. Skydda ytan!
2) Vänd bänken och markera mellan hålen.
3) Såga med sticksåg från undersidan utmed markeringarna
Stacks Image 3396
Stacks Image 3204
Stacks Image 3188
Stacks Image 3195

Stänkskydd

Du kan få fyra typer av stänkskydd till en Decosteel Design diskbänk rostfri diskbänk. Du kan få ett urtag för exempelvis en eldosa i både stänkbleck och stänkskydd. Priset får du genom att kontakta oss Även om vi gärna säljer stänkskydd separat så blir frakten billigare om du beställer stänkskyddet ihop med en diskbänk.

Integrerade stänkskydd A och B

Att låta bänkskivan gå över i ett stänkskydd helt utan skarvar är en både snygg och praktisk lösning. Man låter diskbänkens plåt fortsätta upp på väggen med eller utan underlimning. Den underlimmade varianten är tätsvetsad i alla hörn och täckt med rostfri plåt på gavlarna. Vilken höjd som det går att göra stänkskyddet beror på bänkens djup, längd och den kant du väljer. Vi måste fråga fabriken i varje enskilt fall då det även beror på vilka plåtar de har tillgängliga.

Lösa stänkskydd C och D

Decosteel erbjuder två typer av lösa stänkskydd till Design-serien. Antingen en lös plåt (C) som Decosteel kallar stänkbleck och ett underlimmat stänkskydd (D). Decosteel borstar ytan en extra gång vilket gör att den är lite blankare än motsvarande stänkskydd hos våra andra serier.
Stänkbleck: Tjocklek 1,0 mm och höjd upp till 1000 mm. Maximal längd beror på tillgängliga plåtar.
Stänkskydd: Tjocklek antingen 12 mm, som underlimmad med en MDF skiva, eller 20 mm som är underlimmad med en fukttrög spånskiva. Samma mått som stänkblecken.

Alternativa ytor - Decosteel Design

Du har två ytor att välja på. Förutom den borstade ytan, som är standard, finns en mattborstad yta där ytan borstas för hand och borstriktningen varieras för att skapa en mattare yta. Den borstade ytan på Decolight Design är lite blankare än på rostfria diskbänkar från andra tillverkare då de borstas en extra gång innan leverans.

I Bra att veta: Bänkens ytor finns en jämförelse mellan Decosteels lite blankare standard yta och Purus mattare standardyta.
Stacks Image 2409
Original borstad yta till vänster och mattborstad till höger.

Konstruktion - Decosteel Design

En Decosteel Design rostfri bänkskiva eller diskbänk är uppbyggd av en 1,25 mmm tjock rostfri plåt som underlimmas med en spånskiva.

Diskbänkar förses med förstärkning för montering av blandare.
Stacks Image 2624
Spånskivan hålls ner av tyngder tills limmet härdat. Därefter monteras lister runt kanterna upp till diskbänkens tjocklek. Bilden är från Decosteels fabrik i Hyltebruk.

Om Decosteel

Företaget finns sedan 1992 i Hyltebruk i Småland. Bröderna Martin och Magnus Jakobsson tog över företaget 2008. Då bestämdes att företaget skulle drivas vidare under namnet Decosteel. Sedan dess har sortimentet utvecklats för att möta kundernas behov. Idag har de ett brett sortiment rostfria produkter för privata kök, storkök och industri. Det är fortfarande ett familjeägt företag baserat på en kombination av hantverkskunnande och modern teknik.
Stacks Image 3
Föregående och nästa serie:
© 2021 Neonela Kitchen AB Köp- och allmänna villkor | Cookies

(D)

(T)

(M)

© 2021 Neonela Kitchen AB

(D)

(T)

(M)