Stacks Image p1384_n3

Decosteel Design måttbeställd rostfri diskbänk – mått, former och tillval

Decosteel Design måttbeställd rostfri diskbänk – mått, former och tillval

Inledning - Decosteel Design

 • Många olika former.
 • Välj alla mått på millimetern.
 • Massor av disklådor i många former och storlekar att välja bland.
 • Stort sortiment av kanter och kombinationer av kanter.
 • Möjlighet att välja att göra bänken endast 12 mm tunn.
 • Blankare yta genom en extra polering.
Stacks Image 1937
Stacks Image 1939

Decosteel Design/Decolight 30 mm rostfri diskbänk med en elegant modern droppkant. Bänken är 30 mm tjock i framkant. Den uppvikta kanten är 60 mm hög men du kan välja den mellan 30 och 120 mm hög. De valnötsmönstrade fronterna med integrerade handtag heter Voxtorp och kommer från IKEA.

Decosteel Design ger dig stor frihet att utforma din egen diskbänk precis som du vill ha den. Vinkelbänk, hörnmodul, extremt lång eller bara 12 mm tunn är inga problem. Du har massor av disklådor, varav några ovanliga, att välja på och alla svetsas in. Även när det gäller kanter kan du välja ur ett ovanligt brett sortiment. Du kan dessutom få rundade hörn både på själva bänkskivan och en eventuell uppvikt kant.
Decosteel Decolight/Design stilguide
Decosteel Decolight/Design stilguide
 • Decosteel Decolight/Design 30 mm rostfri bänkskiva med modern 3 mm droppkant och 60 mm hög uppvikt kant- STU010

  Decosteel Decolight/Design 30 mm rostfri bänkskiva med modern 3 mm droppkant och 60 mm hög uppvikt kant- STU010

 • Decosteel Decolight/Design 20 mm rostfri bänkskiva med rak kant och 60 mm hög uppvikt kant - STU011

  Decosteel Decolight/Design 20 mm rostfri bänkskiva med rak kant och 60 mm hög uppvikt kant - STU011

 • Decosteel Decolight/Design 20 mm rostfri bänkskiva med rak kant och 60 mm hög uppvikt kant - STU012

  Decosteel Decolight/Design 20 mm rostfri bänkskiva med rak kant och 60 mm hög uppvikt kant - STU012

 • Decosteel Decolight/Design 20 mm rostfri bänkskiva med rak kant och 60 mm hög uppvikt kant - STU 013

  Decosteel Decolight/Design 20 mm rostfri bänkskiva med rak kant och 60 mm hög uppvikt kant - STU 013

 • Decosteel Decolight/Design 30 mm rostfri bänkskiva med modern 3 mm droppkant och 60 mm hög uppvikt kant - STU014

  Decosteel Decolight/Design 30 mm rostfri bänkskiva med modern 3 mm droppkant och 60 mm hög uppvikt kant - STU014

 • Decosteel Decolight/Design 40 mm rostfri bänkskiva med 3 mm klassisk droppkant och 60 mm hög uppvikt kant - STU015

  Decosteel Decolight/Design 40 mm rostfri bänkskiva med 3 mm klassisk droppkant och 60 mm hög uppvikt kant - STU015

 • Decosteel Decolight/Design 30 mm rostfri diskbänk med klassisk droppkant och disklåda Variant 10 (480 X 400 mm) - STU027

  Decosteel Decolight/Design 30 mm rostfri diskbänk med klassisk droppkant och disklåda Variant 10 (480 X 400 mm) - STU027

 • Decosteel Decolight/Design 30 mm tjock rostfri diskbänk med 3 mm klassisk droppkant och disklåda Variant 10 (480X400) - STU037

  Decosteel Decolight/Design 30 mm tjock rostfri diskbänk med 3 mm klassisk droppkant och disklåda Variant 10 (480X400) - STU037

Klicka på bilderna för att se Decosteel Decolight/Design rostfria diskbänkar i kombination med olika stilar av köksinredning. Har du en fråga om en speciell diskbänk notera STU koden och maila oss.
Stacks Image 1454
Stacks Image 1461
Stacks Image 1459
Stacks Image p1705_n3
Företaget finns sedan 1992 i Hyltebruk i Småland. Bröderna Martin och Magnus Jakobsson tog över företaget 2008. Då bestämdes att företaget skulle drivas vidare under namnet Decosteel. Sedan dess har sortimentet utvecklats för att möta kundernas behov. Idag har de ett brett sortiment rostfria produkter för privata kök, storkök och industri. Det är fortfarande ett familjeägt företag baserat på en kombination av hantverkskunnande och modern teknik.

Priser och erbjudanden - Decosteel Design

Priset på alla Decosteel Design rostfria diskbänkar och bänkskivor får du genom en Pris via mail. Har du ritat din bänk själv på Decosteels hemsida markera Skicka ritnings-ID och fyll i mailet. Senast nästa arbetsdag får du en offert.

Aktuella erbjudanden för Decosteel Design

Mått och former - Decosteel Design

Längd: Upp till 4000 mm utan skarv. Längre med en skarv som inte blir helt osynlig.
Djup:
Upp till 2800 mm kan djupet vara 1300 mm och längder däröver upp till 800 mm.
Tjocklek:
12 - 120 mm.
Möjliga former: Raka, vinkel, hörmodul, urtag i kant eller hörn, runda eller fasade hörn. Du kan även välja en nedpressad del, extra bra på långa bänkar med både disklåda och häll där en del kan ha rak kant och en del droppkant.

Inte möjligt:
-
Vinkelbänkar kan göras upp till 4000 mm utan skarv, ännu längre med en svetsad skarv som inte alltid blir helt osynlig. Längden begränsas av transportbilens utrymme och möjligheten att få in bänken i köket. I den andra riktningen är maxlängden 2400 mm. Bänken kommer transporteras med den kortaste delen upp mot bilens tak, därav begränsningen. I ritprogrammet kan du rita vinkelbänkar med mått upp till 5000 X 2500 mm. Kontrollera med oss om dn bänk du önskar går att tillervka och

Kanter - Decosteel Design

Till Decosteel Design kan du välja fler kantprofiler än till någon annan av våra serier. Flera av kantprofilerna finns i olika varianter och du kan även välja mått på några av dem. Om du väljer en uppvikt bakkant och den är framför ett fönster kan vi låta punktsvetsa en plåt på baksidan av den uppvikta kanten. För att se alla varianter av kanter och vilka mått de kan ha är det enklast att gå till Decosteel ritprogram. (Decosteel beteckningar på kanter inom parantes)

Rak kant

Stacks Image 1763
Stacks Image 1766
Rak kant. (Decosteel: S7)
Stacks Image 1773
Stacks Image 1776
Rak kant. (Decosteel: S7)

Klassisk droppkant

Stacks Image 1786
Stacks Image 1789
Klassisk droppkant 3 mm hög. (Decosteel: S3)
Stacks Image 1796
Stacks Image 1799
Klassisk droppkant 3 mm hög. (Decosteel: S3)

Modern droppkant

Stacks Image 1809
Stacks Image 1812
Modern 3 mm. hög och 20 mm bred droppkant . (Decosteel: S1-G 20)
Stacks Image 1819
Stacks Image 1822
Modern 3 mm. hög och 20 mm bred droppkant . (Decosteel: S1-G 20)

Svävande kant

Stacks Image 1528
Svävande kant vars tunna del alltid är 15 mm och överhänget 30 mm. Övriga mått beror på bänkskivan. (Decosteel: S15) En svävande kant ger ett tunt intryck men utan den tunna bänkens nackdelar.

Uppvikt 30-120 mm hög kant på upp till tre sidor av bänkskivan

Stacks Image 1832
Stacks Image 1837
Stacks Image 1842
Stacks Image 1848
Stacks Image 1851
Uppvikt kant som kan väljas mellan 30 och 120 mm hög och på upp till tre sidor. (Decosteel: S10-7 rak). Kanten finns med fler utformningar. Ändarna på den uppvikta kanten är alltid täckta.
Stacks Image 1859
Stacks Image 1862
Uppvikt kant som kan väljas mellan 30 och 120 mm hög och på upp till tre sidor. (Decosteel: S10-7 rak). Kanten finns med fler utformningar. Ändarna på den uppvikta kanten är alltid täckta.

Urval disklådor - Decosteel Design

Du kan välja bland ca 60 disklådor som alla svetsas in. Här visas bara ett mindre urval av alla. För att se hela sortiment av disklådor som passar i Decosteel Design rostfria diskbänkar gå till Decosteel ritprogram. Du kan även designa din egen disklåda i modern stil i den storlek du önskar.

Urtag för hällar m.m. - Decosteel Design

Du kan välja urtag för både planmonterad och ovanpåliggande häll i en Decosteel Design bänkskiva. Under vissa förhållande kan även en gashäll svetsas in.
Stacks Image 1162
Stacks Image 1165
Som en transportsäkring är inte urtaget för hällen ursågat i spånskivan.Börja med att borra hål från ovansidan i varje hörn. Skydda den rostfria ytan. Det bästa är att ha kvar plasten. Hålen skall vara så stora att du kan få ner ett blad på en sticksåg i dem. Vänd därefter bänken, markera och såga mellan hålen från undersidan.
Stacks Image 1670

Borra från ovansidan i varje hörn.

Stacks Image 1675

Markera på undersidan mellan hålen.

Stacks Image 1680

Såga ur från undersidan utmed markeringarna.

Stänkskydd

Du kan få fyra typer av stänkskydd till en Decosteel Design diskbänk rostfri diskbänk.
Stacks Image 2046

Integrerade stänkskydd A och B

Att låta bänkskivan gå över i ett stänkskydd helt utan skarvar är en både snygg och praktisk lösning. Man låter diskbänkens plåt fortsätta upp på väggen med eller utan underlimning. Den underlimmade varianten är tätsvetsad i alla hörn och täckt med rostfri plåt på gavlarna.

Vilken höjd som det går att göra stänkskyddet beror på bänkens djup, längd och den kant du väljer. Vi måste fråga fabriken i varje enskilt fall då det även beror på vilka plåtar de har tillgängliga.

Lösa stänkskydd C och D

Decosteel erbjuder två typer av lösa stänkskydd till Design-serien. Antingen en lös plåt (C) som Decosteel kallar stänkbleck och ett underlimmat stänkskydd (D). Decosteel borstar ytan en extra gång vilket gör att den är lite blankare än motsvarande stänkskydd hos våra andra serier.
Stänkbleck: Tjocklek 1,0 mm och höjd upp till 1000 mm. Maximal längd beror på tillgängliga plåtar.
Stänkskydd: Tjocklek antingen 12 mm, som underlimmad med en MDF skiva, eller 20 mm som är underlimmad med en fukttrög spånskiva. Samma mått som stänkblecken.

Du kan få ett urtag för exempelvis en eldosa i både stänkbleck och stänkskydd. Priset får du genom en
offertförfrågan. Även om vi gärna säljer stänkskydd separat så blir frakten billigare om du beställer stänkskyddet ihop med en diskbänk.

Alternativa ytor - Decosteel Design

Du har två ytor att välja på. Förutom den borstade ytan, som är standard, finns en mattborstad yta där ytan borstas för hand och borstriktningen varieras för att skapa en mattare yta. Den borstade ytan på Decolight Design är lite blankare än på rostfria diskbänkar från andra tillverkare då de borstas en extra gång innan leverans.

Konstruktion - Decosteel Design

En Decosteel Design rostfri bänkskiva eller diskbänk är uppbyggd av en 1,25 mmm tjock rostfri plåt som underlimmas med en fukttrög MDF eller spånskiva. Diskbänkar förses med förstärkning för montering av blandare.