Köp-och sortimentsguide för måttbeställda rostfria diskbänkar

Hur du köper en rostfri diskbänk från Neonela Kitchen, vilka fabriker som tillverkar dem samt några tips och länkar för att hjälpa dig välja rätt rostfri diskbänk för dig, din budget och ditt kök.

Vad som är gemensamt och vad som skiljer mellan våra rostfria diskbänkar

Vad är gemensamt och vad skiljer mellan våra rostfria diskbänkar?

Tunn och lång rostfri diskbänk med urtag för häll och integrerad fläkt i ett annorlunda kök.
Rostfri diskbänk med en annorlunda uppvikt kant i ett lantligt kök.
Neonela Kitchen kan med Sveriges bredaste sortiment, djupa kunskap och långa erfarenhet alltid utforma en rostfri diskbänk för den stil du önskar, den funktion du behöver och det utrymme du har till förfogande.

Vad som är gemensamt ...

Gemensamt för alla våra 11 serier från fem tillverkare av måttbeställda rostfria köksbänkar är den höga kvaliteten och att du kan välja form, längd, djup, tjocklek, diskho, kanter m.m. Hörnen på en rostfri diskbänk från Neonela Kitchen är alltid tätsvetsade, alla disklådor svetsas in och diskbänkarna är antingen förstärkta på undersidan eller i solitt stål.

Vad som skiljer ...

Även om det finns vissa tekniska skillnader mellan serierna är det främst tre faktorer som gör att priset skiljer mellan de olika serierna.
  • Frihet att välja form och mått
  • Tillval som kanter, urtag och ytor
  • Sortiment av disklådor

Tre kategorier av rostfria diskbänkar

För att underlätta ditt val har vi delat in sortimentet av rostfria diskbänkar i tre kategorier A, B och C utifrån möjlighet till personlig anpassning. Diskbänkar i Kategori-A erbjuder något färre val, men har även lägre pris, än diskbänkar i Kategori-B som i sin tur är billigare än diskbänkar i Kategori-C som har en speciell design.

Tänk på att exakt samma rostfria diskbänk kan kosta olika beroende på om diskbänken är från en serie i Kategori-A eller -B. Valfriheten kan kosta extra även om du inte utnyttjar den. Söker du ha en rak rostfri diskbänk börja alltid med någon av serierna i Kategori-A.

Kategori A: Extra prisvärda rostfria diskbänkar

Kategori A: Extra prisvärda rostfria diskbänkar

Raka rostfria diskbänkar och bänkskivor som passar de flesta kök. Du kan välja de vanligaste måtten, kantprofilerna och även en uppvikt kant med fast höjd på bakkant av bänkskivan. Urvalet diskhoar och andra tillval är något begränsat men du hittar trots det både enkla och dubbla disklådor i alla vanliga storlekar och stilar. Rostfria bänkskivor i Kategori-A måste ha parallella sidor och räta vinklar.
Beroende på dessa begränsningar är priset lägre än för motsvarande diskbänkar i kategori B. Samtliga diskbänkar i Kategori A kan du lätt rita upp i respektive tillverkares ritprogram och spara 500 kronor. Vill du inte rita själv så hjälper vi dig att utforma en diskbänk som passar.

Kategori-B: Rostfria diskbänkar med mycket stor valfrihet

Kategori-B: Rostfria diskbänkar med mycket stor valfrihet

En rostfri diskbänk i Kategori-B kan du beställa i valfri form. Inte bara raka bänkskivor utan även i vinkel, för köksöar eller extra långa och djupa. Du väljer längd, djup, tjocklek och alla övriga mått på millimetern.

Urvalet av disklådor, som alla svetsas in, är mycket stort. Om det inte finns någon disklåda som passar kan vi designa en åt dig. Urvalet av kantprofiler även det mycket stort. Du kan beställa en rostfri diskbänk i Kategori-B med, inte bara uppvikt bakkant, utan även uppvikta kanter på gavlarna. Dessa kan dessutom formas på olika sätt.
Om hörnen inte är räta, du måste ha ett urtag i kanten av bänken eller ett rundat hörn är det diskbänkar i Kategori-B du skall välja.

Rostfria diskbänkar i Kategori-B serier, utom KEK Kitchen Tec, kan du rita upp respektive tillverkares ritprogram och spara pengar. Det kan dock finnas former som inte går att rita själv utan vi måste rita upp åt dig.

Kategori-C: Rostfria diskbänkar med speciella egenskaper

Kategori-C: Rostfria diskbänkar med speciella egenskaper

Rostfria diskbänkar Kategori-C har en eller flera mycket speciella egenskaper. Purus Premium och Decosteel Solid är bägge exklusiva kompakta tunna rostfria stålskivor.
Stala Module är en innovativ diskbänk med en lite annorlunda design som passar utmärkt, inte bara på egen hand, utan ihop med andra material.

Hur du köper en rostfri diskbänk

Hur du köper en rostfri diskbänk

Köp av en måttbeställd rostfri diskbänk görs i fyra steg:

  1. Utformning av diskbänken med eller utan vår hjälp.
  2. Prisförfrågan on-line eller via mail.
  3. Offert från oss som bekräftar pris och villkor.
  4. Beställning genom att svara på offerten.

Hur börjar man?

Med vårt nästan oändliga sortiment och över 200 sidor med information på hemsidan kan det vara svårt att veta hur man börjar söka efter en passande rostfria diskbänk.
Vill du börja med att skaffa dig mer information och få tips finns det flera sätt att börja sökandet. Här är några förslag:

Inspireras av kök med rostfria diskbänkar

I Kundreferenser kan du se hur ett urval av våra kunder utformat sina rostfria diskbänkar. Varje kundreferens innehåller bilder, korta fakta och en ritning.

Jämför rostfria diskbänkar från olika serier

Är det en rak bänk kortare än 4 meter är det enklast att gå till Priskalkylatorn. Genom att göra några få val får du upp till 100 förslag på rostfria diskbänkar med totalpris inklusive frakt.

Skaffa dig mer information om rostfria diskbänkar

I Bra att veta kan du läsa om hur rostfria diskbänkar kan utformas, monteras, utrustas och mycket mer. Dessutom kan läsa vad som påverkar priset och hur du hittar det bästa priset på en rostfri diskbänk.

Rita en rostfri diskbänk

Ett allt mer populärt sätt att börja är att använda våra leverantörers ritprogram. När du ritat färdigt mailar du oss ritningens ID-nummer. Du får senast nästa arbetsdag en offert med ett totalpris inklusive moms, emballage och frakt. Tänk på att priserna i ritprogrammen är rekommenderade priser exklusive frakt.

Ladda ner en sortimentsöversikt

I sortimentsöversikten, som du kan ladda ner, ser du en sammanställning av de viktigaste möjligheterna och begränsningarna för alla våra serier.

Kontakta oss

Du kan alltid kontakta oss för att få personliga tips, svar på frågor eller en offert.

Vad du kan och måste välja på en måttbeställd rostfri diskbänk

Vad du kan och måste välja på en måttbeställd rostfri diskbänk

Stacks Image 6491
Stacks Image 6488
Att utforma en måttbeställd rostfri diskbänk innebär att göra flera val. Du måste alltid välja det grundläggande som form, längd, djup, tjocklek och kantprofil.
Sedan kan du lägga till en eller flera disklådor, uppvikt kant, urtag för häll, stänkskydd m.m. Du har mycket stora möjligheter att skapa en unik och personlig rostfri diskbänk.
Det första du behöver bestämma är bänkskivans form. Vanligast är en rak rostfri diskbänk. Men du kan även få den exempelvis i vinkel, med hörn som inte är 90 grader eller avrundade.
Nästa steg är att bestämma längd, djup och tjocklek. Rostfria diskbänkar kan göras mycket långa i ett stycke. Begränsningen ligger oftast i om den går att få in i köket.
Det sista du alltid måste välja är vilken kantprofil diskbänken skall ha. De vanligaste är rak- eller droppkant som i sin tur finns i flera olika varianter. Du kan även välja uppvikta kanter med olika höjder på upp till tre sidor.
Önskar du en diskho är det tre saker du måste ta ställning till. Enkel eller dubbel, storlek och vilken stil den skall ha. Klassiska disklådor har lite större radie i hörnen än moderna som har lite skarpare hörn.
Med några få undantag är plåtytan mattborstad på alla våra serier. Beroende på serie kan du även välja andra borstningar eller t.o.m. mönster.
Urtag för en ovanpåliggande häll går att göra i alla våra serier av rostfria diskbänkar. Planmontering av en häll går att göra i några serier. I flera serier kan du få ett urtag i kanten för exempelvis en kanal.
I samband med att du beställer en rostfri diskbänk kan du välja till ett stänkskydd. Stänkskydd utformas lite olika beroende på serie.
För att göra din diskbänk ännu mer praktisk finns det många tillbehör som diskmedelspumpar, sköljlådor och skärbrädor du kan beställa ihop med diskbänken..
Stacks Image 6320
Stacks Image 6322
Du kan välja bland över 150 enkla och dubbla disklådor i både klassisk och modern design.

Till vilka köksfabrikat våra diskbänkar passar

Vi kan utforma och låta tillverka en rostfri diskbänk för alla fabrikat av köksinredning som exempelvis IKEA Metod, IKEA Faktum, Ballingslöv, HTH, Marbodal, Tibrokök, Epoq, Noblessa, KVIK, Smedstorp, Vedum m.fl. Det har ingen betydelse om det är ett nytt eller gammalt kök.

Även om köket är platsbyggt, som ett i Nordingrå eller ett kök som bokstavligen murades upp på Sardinien, har vi utformat passande rostfria diskbänkar och bänkskivor. (Klicka på bilderna för att se mer)

I Kundreferenser finns det bilder och beskrivningar på massor av köksprojekt där det ofta är angivet vilket kök som den rostfria köksbänken är monterad på. I Varför välja rostfritt kan du se bänkskivor i rostfritt stål ihop med bänkskåp i olika färger och material.
Vi får ofta frågan om vi har heltäckande bänkskivor i rostfritt stål som passar till IKEA Metod. Anledningen är att IKEA rekommenderar ett något ovanligt djup, 635 mm. Drygt 60 % av alla kök som säljs i Sverige säljs av IKEA och drygt hälften av våra kunder har IKEA kök. Alla våra serier av bänkskivor i rostfritt stål går att få med rätt djup för IKEA Metod. Se mer i För IKEA kök.

Tänk på att en rostfri bänkskiva med en insvetsad rostfri diskho även passar utmärkt, inte bara i ett kök, utan även i en groventré, tvättstuga eller utekök.
Ett fantastiskt platsbyggt kök i 50-tals stil förberett för en diskbänk i rostfritt.
Tre rostfria bänkar till ett bokstavligen murat kök på Sardinien.

Varför du ska välja en rostfri diskbänk från Neonela Kitchen

Varför du ska välja en rostfri diskbänk från Neonela Kitchen

Neonela Kitchen har sedan 2010 år designat, konstruerat och sålt måttanpassade heltäckande rostfria diskbänkar. Vi har inga färdiga bänkar på lager utan säljer endast rostfria diskbänkar som utformas och byggs för dig personligen en bänk i taget.

Med vår erfarenhet och kunskap har vi unika möjligheter att skapa en rostfri diskbänk som är rätt för dig, ditt kök och din budget. För tillverkningen samarbetar vi med fem fabriker i tre länder. Tillsammans erbjuder vi ett bredare sortiment av heltäckande diskbänkar i rostfritt stål än någon annan.
Du kan välja att mellan att vi hjälper dig att rita upp diskbänken eller att du själv utformar och ritar din rostfria bänkskiva i någon av våra leverantörers ritprogram och därmed spara pengar.

När utformningen är klar låter vi bygga den rostfria köksbänken i den fabrik som har bäst pris och leveranskapacitet utifrån din design. Vill du veta mer om oss och vår bakgrund gå till Om Neonela Kitchen.
Du kan välja att mellan att vi hjälper dig att rita upp diskbänken eller att du själv utformar och ritar din rostfria bänkskiva i någon av våra leverantörers ritprogram och därmed spara pengar.

När utformningen är klar låter vi bygga den rostfria köksbänken i den fabrik som har bäst pris och leveranskapacitet utifrån din design. Vill du veta mer om oss och vår bakgrund gå till Om Neonela Kitchen.
En rostfri diskbänk i vinkel och en rostfri bänkskiva på en köksö i en gammal banvaktstuga norr om Berlin
En rostfri diskbänk i vinkel och en rostfri bänkskiva på en köksö i en gammal banvaktstuga norr om Berlin
En rostfri diskbänk i vinkel och en rostfri bänkskiva på en köksö i en gammal banvaktstuga norr om Berlin.
En rostfri diskbänk i vinkel och en rostfri bänkskiva.

Varför vi inte har något showroom

Stacks Image 5089
Vi får då och då frågan var vi har vårt showroom. Vi har inget, tyvärr! Vårt sortiment av måttbeställda rostfria diskbänkar är extremt stort och allt vi säljer är personligt utformat för varje enskild kund. Vi vet inte vad vi skulle visa och var ett showroom skulle ligga. Därför har vi inget. Du får naturligtvis gärna kontakta oss om det är någon information du saknar eller om du vill att vi hjälper dig att utforma och beställa en rostfri diskbänk.

För vissa ytor har vi även små prover i storlek av ett kreditkort så att du kan jämföra med exempelvis vitvaror i rostfritt stål. Maila oss namn och adress samt vilken eller vilka ytor du är intresserad av så postar vi dem.
Stacks Image 5091
© 2021 Neonela Kitchen AB Köp- och allmänna villkor | Cookies

(D)

(T)

(M)

© 2021 Neonela Kitchen AB

(D)

(T)

(M)