Välj diskbänk: Sortiments- och köpguide rostfria diskbänkar

Sveriges största sortiment rostfria diskbänkar

Välj mellan nio serier heltäckande måttbeställda diskbänkar från Purus, Decosteel och Furhoffs som tillverkas i Sverige och Stala som görs i Finland. Varje serie erbjuder olika möjligheter att välja diskbänkens form, längd, djup, tjocklek, kanter, tillbehör, disklåda och eventuella urtag.
Rostfri diskbänk med en annorlunda uppvikt kant i ett lantligt kök.
Purus Basic rostfri diskbänk med modern droppkant.
Stala Seven rostfri diskbänk med klassisk droppkkant.
Stacks Image 7810

Vad är gemensamt och vad skiljer?

Gemensamt för alla rostfria diskbänkar från Neonela Kitchen:
 • Du kan anpassa diskbänken till den stil du önskar, den funktion du behöver och det utrymme du har till förfogande.
 • Alla disklådor svetsas in utan skarvar på valfri plats i bänkskivorna.
 • Alla kanter på bänkskivorna är bockade och tätsvetsade.
 • Diskbänkarna är förstärkta på hela undersidan eller i massivt stål.
Även om det finns vissa tekniska skillnader mellan serierna är det främst tre faktorer som gör att priset skiljer mellan de olika serierna.
 • Frihet att välja form och mått.
 • Tillval som kanter, urtag och ytor.
 • Sortiment av disklådor.

Fyra kategorier rostfria diskbänkar

För att underlätta ditt val har vi delat in sortimentet i fyra kategorier, A, B, C och D, utifrån möjlighet till personlig anpassning.

Översikt sortiment

Öppna eller ladda ner en översikt i PDF-format över de viktigaste möjligheterna och begränsningar för respektive serie.

Kategori A: Extra prisvärda rostfria diskbänkar

Raka rostfria diskbänkar och bänkskivor av högsta kvalitet som passar de flesta kök. Du kan välja de vanligaste måtten, kantprofilerna och även en uppvikt kant med fast höjd på bakkant av bänkskivan. Urvalet diskhoar och andra tillval är något begränsat men du hittar trots det både enkla och dubbla disklådor i alla vanliga storlekar och stilar.

Beroende på begränsningarna i valfrihet är priset lägre än för motsvarande diskbänkar i Kategori-B.

Samma diskbänk kan kosta olika

Det är ingen teknisk skillnad mellan Purus Basic (A) och Original (B) respektive Furhoffs Design (A) och Free (B). Det som skiljer är valfriheten i formgivningen. Det innebär att exakt samma diskbänk kan kosta olika beroende om den är en Kategori-A eller -B diskbänk. Du får betala extra för möjligheterna som diskbänkar i Kategori-B erbjuder även om du inte utnyttjar dem. Börja därför alltid med att hitta en diskbänk i Kategori-A innan du söker vidare i Kategori-B.

När det gäller Decosteel är plåten lite tunnare i Decolight jämfört med Decosteel Design.

Rita själv och få 5% rabatt eller låt oss rita

Samtliga diskbänkar i Kategori-A kan du enkelt rita upp i respektive tillverkares ritprogram och få 5 % i rabatt. Vill du inte rita själv så hjälper jag dig att utforma en diskbänk.

Kategori-B: Rostfria diskbänkar med mycket stor valfrihet

Utöver vad du kan välja på diskbänkar i kategori-A kan du i Kategori-B exempelvis välja:
 • Extra långa diskbänkar.
 • Bänkskivor för köksöar med dubbla skåpsrader.
 • Bänkar i vinkel i ett stycke.
 • Urtag i kanten av diskbänken.
 • Uppvikta kanter även på gavlarna.
 • Sidor som inte parallella och vinklar som inte är 90 grader.
 • Urtag för planlimmad spishäll.
 • Välja alla mått på millimetern.
 • Rundade hörn.
Du kan välja bland många enkla och dubbla, små och stora disklådor i flera stilar som alla svetsas in. Om det inte finns någon disklåda som passar kan vi designa en åt dig. Även urvalet av kantprofiler är mycket stort. Uppvikta kanter kan, förutom att även kunna beställas till bänkens gavlar, utformas på olika sätt.

Låt oss rita diskbänken eller rita själv och få 5% i rabatt

Alla rostfria diskbänkar i Kategori-B serier kan du rita upp i respektive tillverkares ritprogram och spara pengar. Det kan dock finnas former och tillval som inte går att rita själv utan vi måste rita upp diskbänken åt dig i ett CAD-program.

Kategori-C: Rostfria diskbänkar med de lägsta priserna

Vi har endast en serie, Stala Seven, i Kategori-C. Stala Seven är raka rostfria diskbänkar av hög kvalitet med något tunnare plåt och underlimning än våra andra åtta serier av rostfria diskbänkar. Urvalet disklådor och möjliga mått är begränsat och du kan inte beställa en uppvikt bakkant. Därför är Stala Seven billigare än våra andra diskbänkar. Att diskbänkarna väger lite mindre gör att även kostnaden för emballage och frakt blir lägre.

Rita själv och få 5% i rabatt

Stala Seven diskbänkar går att rita Stala ritprogram och därmed få rabatt.

Kategori-D: Mycket tunna diskbänkar i massivt rostfritt stål

Tunna bänkskivor och diskbänkar i 4 eller 6 mm massivt solitt stål. Välj form, mått och disklåda fritt. Extremt tunna diskbänkar blir allt mer populära.

Rita själv och få 5% i rabatt

Bägge serierna gå att rita i Purus respektive Decosteels ritprogram och därmed få rabatt. Det kan dock finns former som vi måste rita åt dig i ett CAD-program

Varför du ska välja en rostfri diskbänk från Neonela Kitchen

En rostfri diskbänk i vinkel och en rostfri bänkskiva på en köksö i en gammal banvaktstuga norr om Berlin.
En rostfri diskbänk i vinkel och en rostfri bänkskiva på en köksö i en gammal banvaktstuga norr om Berlin. När jag utformade bänkarna tog jag hänsyn till hur ljuset föll på ytorna. Kundreferens 103.
Jag, Evelyn, har nästan 20 års erfarenhet av att konstruera och sälja måttanpassade heltäckande rostfria diskbänkar först som anställd försäljningschef i en fabrik som tillverkade rostfria diskbänkar och senare som egenföretagare. Med min långa erfarenhet och djupa kunskap har jag unika möjligheter att skapa en rostfri diskbänk åt dig.

Du kan välja mellan att jag hjälper dig att rita upp diskbänken eller att du själv utformar och ritar din rostfria bänkskiva i någon av våra leverantörers ritprogram och därmed får rabatt.

Vi har inga färdiga bänkar på lager utan säljer endast rostfria diskbänkar som utformas och byggs för dig personligen en bänk i taget. För tillverkningen samarbetar vi med flera fabriker. Därför kan vi erbjuda vi ett bredare sortiment av heltäckande diskbänkar i rostfritt stål än någon annan.

När utformningen är klar låter vi bygga den rostfria köksbänken i den fabrik som har bäst pris och leveranskapacitet utifrån din design. Vill du veta mer om oss och vår bakgrund gå till Om Neonela Kitchen.

Var har ni ert showroom?

Vi får ganska ofta den frågan. Vi har tyvärr inget showroom! Vårt sortiment av måttbeställda rostfria diskbänkar är extremt stort. Allt vi säljer är personligt utformat för varje enskild kund oavsett var han eller hon bor. Vi vet inte vad vi skulle visa och var ett showroom skulle ligga. Därför har vi inget.

Du får naturligtvis gärna kontakta oss om det är någon information du saknar eller om du vill att vi hjälper dig att utforma och beställa en rostfri diskbänk.

Vilka orter levererar ni till?

Även om merparten av alla rostfria diskbänkar vi säljer levereras till större städer som Stockholm, Göteborg, Uppsala, Västerås, Linköping, Örebro, Umeå, Norrköping m.fl. ingår leverans till alla privata adresser i Sverige i våra priser. Kravet är att det finns en fast landförbindelse där en tung last bil kan ta sig fram. Gotland räknas som fast landförbindelse. Transporten är alltid till trottoar eller tomtgräns och utan inbärning.

För transporter till öar med endast färjeanslutning, oavsett den är gratis eller inte, kan det bli en merkostnaden som syns i offerten. När vi skulle leverera till en fjällstation tog kunden diskbänken på en snöskoter den sista delen av transporten. När det gäller skärgårdsöar levererar vi oftast till en brygga där kunden hämtar. Kontakta Evelyn om du är osäker på transporten.
Stacks Image 5089
För vissa ytor har vi även små prover i storlek av ett kreditkort så att du kan jämföra med exempelvis vitvaror i rostfritt stål. Maila mig namn och adress samt vilken eller vilka ytor du är intresserad av så postar vi dem.
© 2022 Neonela Kitchen AB Allmänna villkor | Cookies

(D)

(T)

(M)

© 2022 Neonela Kitchen AB

(D)

(T)

(M)