Välj diskbänk: Sortiments- och köpguide rostfria diskbänkar

Översikt sortiment

Rostfri diskbänk med en annorlunda uppvikt kant i ett lantligt kök.
Purus Basic rostfri diskbänk med modern droppkant.
Stala Seven rostfri diskbänk med klassisk droppkkant.
Stacks Image 7810
Välj mellan 9 serier av rostfria diskbänkar av hög kvalitet från Purus, Decosteel, Furhoffs och Stala. Varje serie ger i sin tur olika möjligheter att välja diskbänkens form, längd, djup, tjocklek, kanter, tillbehör, disklåda och eventuella urtag. För mycket speciella behov har vi kontakt med ännu fler tillverkare.

Vad är gemensamt och vad skiljer?

Gemensamt för alla rostfria diskbänkar från Neonela Kitchen:
 • Du väljer diskbänkens form och mått.
 • Alla disklådor svetsas in utan skarvar i bänkskivorna.
 • Alla kanter på bänkskivorna är bockade och tätsvetsade.
 • Diskbänkarna är förstärkta på hela undersidan eller i massivt stål.
 • Mått och placering av disklåda väljs fritt.
Även om det finns vissa tekniska skillnader mellan serierna är det främst tre faktorer som gör att priset skiljer mellan de olika serierna.
 • Frihet att välja form och mått.
 • Tillval som kanter, urtag och ytor.
 • Sortiment av disklådor.

Fyra kategorier av rostfria diskbänkar

För att underlätta ditt val har vi delat in sortimentet av rostfria diskbänkar i fyra kategorier, A, B, C och D utifrån möjlighet till personlig anpassning.
Neonela Kitchen kan med Sveriges bredaste sortiment, djupa kunskap och långa erfarenhet alltid utforma en rostfri diskbänk för den stil du önskar, den funktion du behöver och det utrymme du har till förfogande.

Översikt sortiment

Öppna eller ladda ner en översikt av de viktigaste möjligheterna och begränsningar för respektive serie.

Kategori A: Extra prisvärda rostfria diskbänkar

Raka rostfria diskbänkar och bänkskivor av högsta kvalitet som passar de flesta kök. Du kan välja de vanligaste måtten, kantprofilerna och även en uppvikt kant med fast höjd på bakkant av bänkskivan. Urvalet diskhoar och andra tillval är något begränsat men du hittar trots det både enkla och dubbla disklådor i alla vanliga storlekar och stilar.

Beroende på begränsningarna i valfrihet är priset lägre än för motsvarande diskbänkar i Kategori-B.

Samma diskbänk kan kosta olika

Det är ingen teknisk skillnad mellan Purus Basic (A) och Original (B) respektive Furhoffs Design (A) och Free (B). Det som skiljer är valfriheten i formgivningen. Det innebär att exakt samma diskbänk kan kosta olika beroende om den är en Kategori-A eller -B diskbänk. Du får betala extra möjligheterna som diskbänkar i Kategori-B erbjuder även om du inte utnyttjar dem. Börja därför alltid med att hitta en diskbänk i Kategori-A innan du söker vidare i Kategori-B.

När det gäller Decosteel är plåten lite tunnare i Decolight jämfört med Decosteel Design.

Rita själv och få 5% rabatt eller låt oss rita

Samtliga diskbänkar i Kategori-A kan du enkelt rita upp i respektive tillverkares ritprogram och få 5 % i rabatt. Vill du inte rita själv så hjälper jag dig att utforma en diskbänk.

Kategori-B: Rostfria diskbänkar med mycket stor valfrihet

Utöver vad du kan välja på diskbänkar i kategori-A kan du i Kategori-B exempelvis välja:
 • Extra långa diskbänkar.
 • Bänkskivor för köksöar med dubbla skåpsrader.
 • Bänkar i vinkel i ett stycke.
 • Urtag i kanten av diskbänken.
 • Uppvikta kanter även på gavlarna.
 • Sidor som inte parallella eller vinklar som inte är 90 grader.
 • Urtag för planlimmad spishäll.
 • Välja alla mått på millimetern.
 • Rundade hörn.
Du kan välja bland många enkla och dubbla, små och stora disklådor i flera stilar som alla svetsas in. Om det inte finns någon disklåda som passar kan vi designa en åt dig. Även urvalet av kantprofiler är mycket stort. Uppvikta kanter kan, förutom att även kunna beställas till bänkens gavlar, utformas på olika sätt.

Låt oss rita diskbänken eller rita själv och få 5% i rabatt

Alla rostfria diskbänkar i Kategori-B serier kan du rita upp i respektive tillverkares ritprogram och spara pengar. Det kan dock finnas former och tillval som inte går att rita själv utan vi måste rita upp diskbänken åt dig i ett CAD-program.

Kategori-C Rostfria diskbänkar med de lägsta priserna

Raka rostfria diskbänkar av hög kvalitet med något tunnare plåt och underlimning än andra serier. Urvalet disklådor och möjliga mått är begränsat och du kan inte beställa en uppvikt bakkant. Diskbänkarna väger lite mindre och därför blir även emballage och frakt billigare.

Rita själv och få 5% i rabatt

Stala Seven diskbänkar går att rita Stala ritprogram och därmed få rabatt.

Kategori-D: Mycket tunna diskbänkar i massivt rostfritt stål

Tunna bänkskivor och diskbänkar i 4 eller 6 mm massivt solitt stål. Välj form, mått och disklåda fritt. Extremt tunna diskbänkar blir allt mer populära.

Rita själv och få 5% i rabatt

Bägge serierna gå att rita i Purus respektive Decosteels ritprogram och därmed få rabatt. Det kan dock finns former som vi måste rita åt dig i ett CAD-program

Vilka fördelar har en rostfri diskbänk?

Funktion: Rostfritt stål kan inte påverka eller påverkas av några livsmedel man använder i hemmet. Bänkskivor i rostfritt stål används i alla professionella sammanhang där man hanterar livsmedel. Bästa val för dig som är matintresserad. Rostfritt stål är mycket hygieniskt och går att göra absolut rent.
Ekologi: Rostfritt stål går återvinna. De diskbänkar vi säljer tillverkas till ca 85% av återvunnet stål. En rostfri diskbänk har så lång livslängd att den aldrig behöver bytas för att den är utsliten. Den kräver inte heller initialt eller regelbundet underhåll med kemikalier som de flesta andra material. Ett bra miljöval.
Hygien: En måttbeställd heltäckande rostfri bänkskiva har inga skarvar där smuts kan samlas. Rostfri diskbänksplåt är hygienisk, lätt att göra ren, slitstark och kräver inte något underhåll.
Stacks Image 7571
Alla rostfria bänkskivor Neonela Kitchen säljer är 100% hygieniska och tillräckligt stumma för att kavla deg på.
Utformning: En måttbeställd rostfri diskbänk kan anpassas till alla kök oavsett storlek, form, ålder och fabrikat. Du väljer själv form, längd, djup, tjocklek och typ av kant som exempelvis en droppkant eller uppvikt kant. Som tillval finns massor av disklådor i alla former och storlekar. Lägg till olika typer av urtag och dina valmöjligheter är nästan oändliga.
Stacks Image 7566
Bänkskivor i rostfritt stål kan utformas mycket fritt när det gäller mått, form och kanter.
Design: Rostfria diskbänkar och bänkskivor har använts i alla typer av privata kök i över 100 år. Oavsett köket är i klassisk traditionell, funktionell eller stramt modern stil passar en rostfri diskbänk. En rostfri diskbänk blir bara vackrare med åren.
Ekonomi: Den överlägsna funktionen och möjligheten att anpassa den till både kök och dig själv gör att en rostfri diskbänk kommer att fylla sin funktion under många år. Planerar du att renovera ditt kök? Du kanske inte ens behöver renovera hela köket. Ofta räcker det att byta till en heltäckande bänkskiva i rostfritt stål för att förbättra både kökets funktion och utseende.

Rostfritt stål jämfört med andra material

I Tips: Jämförelse bänkskivor kan du se hur rostfritt stål är jämfört med trä, sten, laminat och komposit när det gäller bl.a. hygien, formbarhet, tålighet, skötsel, krav på underhåll.

Till vilka kök passar en rostfri diskbänk?

Enkelt svar: Alla kök! Vi kan utforma och låta tillverka en rostfri diskbänk för alla fabrikat av köksinredning som exempelvis IKEA Metod, IKEA Faktum, Ballingslöv, HTH, Marbodal, Tibrokök, Epoq, Noblessa, KVIK, Smedstorp, Vedum m.fl. Det har ingen betydelse om det är ett nytt eller gammalt kök.

Diskbänk med djupet 63,5 cm för IKEA Metod

Vi får ofta frågan om vi har heltäckande bänkskivor i rostfritt stål som passar till IKEA Metod. Anledningen är att IKEA rekommenderar ett något ovanligt djup, 635 mm. Över 60 % av alla kök som säljs i Sverige säljs av IKEA och drygt hälften av våra kunder har IKEA kök. Alla våra serier av bänkskivor i rostfritt stål går att få med rätt djup för IKEA Metod. Se mer i Tips: IKEA kök.

I Inspiration finns det bilder och beskrivningar på massor av diskbänkar i Ikea Metod kök.
Ett fantastiskt platsbyggt kök i 50-tals stil förberett för en diskbänk i rostfritt.
Tre rostfria bänkar till ett bokstavligen murat kök på Sardinien.
Även om köket är platsbyggt, som ett i Nordingrå eller ett kök som bokstavligen murades upp på Sardinien, har vi utformat passande rostfria diskbänkar och bänkskivor. (Klicka på bilderna för att se mer av dessa unika kök)

Rostfria diskbänkar passar inte bara i köket

En rosfri diskbänk är idealisk i en tvättstuga, groventré eller på ett utekök. I Inspiration finner du några exempel och det finns även sidor med tips.
Firhoffs Design rostfri bänkskiva med uppvikt bakkant på ett utekök.
En tre meter lång Purus Original rostfri bänk i en tvättstuga.

Rostfritt passar alla stilar av kök!

För att du skall se hur bra en rostfri diskbänk passar ihop med olika typer av kök i olika färger och stilar har vi fotograferat 30 kombinationer. Har du en fråga om en speciell diskbänk notera STU koden och kontakta oss.

Klicka på någon av bilderna för att se alla kombinationer.
 • Furhoffs Free 12 mm rostfri diskbänk med rak kant och MX-40 (400 X 400 mm) disklåda - STU023

  Furhoffs Free 12 mm rostfri diskbänk med rak kant och MX-40 (400 X 400 mm) disklåda - STU023

 • Furhoffs Design/Free 40 mm rostfri diskbänk med rak kant och stänkskydd med StalaTex mönster Granris - STU30

  Furhoffs Design/Free 40 mm rostfri diskbänk med rak kant och stänkskydd med StalaTex mönster Granris - STU30

 • Furhoffs Free 40 mm diskbänk med 8 mm klassisk droppkant och disklåda RK-18 som passar i ett 60 cm skåp - STU028

  Furhoffs Free 40 mm diskbänk med 8 mm klassisk droppkant och disklåda RK-18 som passar i ett 60 cm skåp - STU028

 • Stala Seven 30 mm rostfri diskbänk med rak kant och disklåda N (400 X 340) - STU001

  Stala Seven 30 mm rostfri diskbänk med rak kant och disklåda N (400 X 340) - STU001

 • Purus Basic / Purus Original 30 mm tjock med klassisk droppkant, 50 mm uppvikt kant och Lydia 3440 disklåda (340X400 mm) - STU035

  Purus Basic / Purus Original 30 mm tjock med klassisk droppkant, 50 mm uppvikt kant och Lydia 3440 disklåda (340X400 mm) - STU035

 • Purus Basic / Original 30 mm diskbänk med ca 3 mm klassisk droppkant, 50 mm uppvikt kant och Lydia 3440 (340 X 400 mm) disklåda - STU029

  Purus Basic / Original 30 mm diskbänk med ca 3 mm klassisk droppkant, 50 mm uppvikt kant och Lydia 3440 (340 X 400 mm) disklåda - STU029

 • Furhoffs Free 40 mm diskbänk med 8 mm klassisk droppkant och disklåda RK-18 som passar i ett 60 cm skåp - STU033

  Furhoffs Free 40 mm diskbänk med 8 mm klassisk droppkant och disklåda RK-18 som passar i ett 60 cm skåp - STU033

 • Decosteel Solid 6 mm solitt rostfritt stål med mattborstad yta- STU018

  Decosteel Solid 6 mm solitt rostfritt stål med mattborstad yta- STU018

 • Decosteel Solid 6 mm solitt rostfritt stål med mattborstad yta - STU017

  Decosteel Solid 6 mm solitt rostfritt stål med mattborstad yta - STU017

 • Purus Basic / Original 30 mm diskbänk med ca 3 mm klassisk droppkant, 50 mm uppvikt kant och Lydia 3440 (340 X 400 mm) disklåda - STU007

  Purus Basic / Original 30 mm diskbänk med ca 3 mm klassisk droppkant, 50 mm uppvikt kant och Lydia 3440 (340 X 400 mm) disklåda - STU007

 • Stala Seven 40 mm rostfri bänkskiva med rak kant och urtag för häll - STU004

  Stala Seven 40 mm rostfri bänkskiva med rak kant och urtag för häll - STU004

 • Decosteel Decolight / Design 30 mm rostfri diskbänk med klassisk droppkant och disklåda Variant 10 (480 X 400 mm) - STU027

  Decosteel Decolight / Design 30 mm rostfri diskbänk med klassisk droppkant och disklåda Variant 10 (480 X 400 mm) - STU027

 • Furhoffs Free 40 mm rostfri diskbänk med 8 mm klassisk droppkant - STU021

  Furhoffs Free 40 mm rostfri diskbänk med 8 mm klassisk droppkant - STU021

 • Purus Basic / Original 30 mm diskbänk med ca 3 mm klassisk droppkant, 50 mm uppvikt kant och Lydia 3440 (340 X 400 mm) disklåda - STU032

  Purus Basic / Original 30 mm diskbänk med ca 3 mm klassisk droppkant, 50 mm uppvikt kant och Lydia 3440 (340 X 400 mm) disklåda - STU032

 • Stala Seven 40 mm tjock rostfri diskbänk med rak kant och diskåda M (400 X 385 mm) - STU003

  Stala Seven 40 mm tjock rostfri diskbänk med rak kant och diskåda M (400 X 385 mm) - STU003

 • KEK Kitchen Tec 40 mm rostfri diskbänk med rak kant – STU025

  KEK Kitchen Tec 40 mm rostfri diskbänk med rak kant – STU025

 • Stala Seven 30 mm rostfri diskbänk med rak kant och disklåda N (400 X 340) - STU002

  Stala Seven 30 mm rostfri diskbänk med rak kant och disklåda N (400 X 340) - STU002

 • Stala Seven 40 mm rostfri bänkskiva med 1,5 mm klassisk droppkant - STU005

  Stala Seven 40 mm rostfri bänkskiva med 1,5 mm klassisk droppkant - STU005

 • Furhoffs Design / Free 30 mm rostfri bänkskiva med 3 mm modern droppkant och 50 mm uppvikt kant - STU022

  Furhoffs Design / Free 30 mm rostfri bänkskiva med 3 mm modern droppkant och 50 mm uppvikt kant - STU022

 • Purus Basic / Original 30 mm diskbänk med ca 3 mm klassisk droppkant, 50 mm uppvikt kant och Lydia 3440 (340 X 400 mm) disklåda - STU006

  Purus Basic / Original 30 mm diskbänk med ca 3 mm klassisk droppkant, 50 mm uppvikt kant och Lydia 3440 (340 X 400 mm) disklåda - STU006

 • Purus Basic / Original 40 mm rostfri bänkskiva med ca 3 mm modern droppkant - STU008

  Purus Basic / Original 40 mm rostfri bänkskiva med ca 3 mm modern droppkant - STU008

 • Purus Basic / Original 40 mm rostfri bänkskiva med rak kant - STU009

  Purus Basic / Original 40 mm rostfri bänkskiva med rak kant - STU009

 • Purus Basic / Original 40 mm rostfri bänkskiva med rak kant - STU024

  Purus Basic / Original 40 mm rostfri bänkskiva med rak kant - STU024

 • Decosteel Decolight / Design 30 mm rostfri bänkskiva med modern 3 mm droppkant och 60 mm hög uppvikt kant- STU010

  Decosteel Decolight / Design 30 mm rostfri bänkskiva med modern 3 mm droppkant och 60 mm hög uppvikt kant- STU010

 • Decosteel Decolight / Design 20 mm rostfri bänkskiva med rak kant och 60 mm hög uppvikt kant - STU011

  Decosteel Decolight / Design 20 mm rostfri bänkskiva med rak kant och 60 mm hög uppvikt kant - STU011

 • Decosteel Decolight / Design 20 mm rostfri bänkskiva med rak kant och 60 mm hög uppvikt kant - STU012

  Decosteel Decolight / Design 20 mm rostfri bänkskiva med rak kant och 60 mm hög uppvikt kant - STU012

 • Decosteel Decolight / Design 20 mm rostfri bänkskiva med rak kant och 60 mm hög uppvikt kant - STU 013

  Decosteel Decolight / Design 20 mm rostfri bänkskiva med rak kant och 60 mm hög uppvikt kant - STU 013

 • Decosteel Decolight / Design 30 mm rostfri bänkskiva med modern 3 mm droppkant och 60 mm hög uppvikt kant - STU014

  Decosteel Decolight / Design 30 mm rostfri bänkskiva med modern 3 mm droppkant och 60 mm hög uppvikt kant - STU014

 • Decosteel Decolight / Design 40 mm rostfri bänkskiva med 3 mm klassisk droppkant och 60 mm hög uppvikt kant - STU015

  Decosteel Decolight / Design 40 mm rostfri bänkskiva med 3 mm klassisk droppkant och 60 mm hög uppvikt kant - STU015

 • Decosteel Decolight / Design 30 mm tjock rostfri diskbänk med 3 mm klassisk droppkant och disklåda Variant 10 (480X400) - STU037

  Decosteel Decolight / Design 30 mm tjock rostfri diskbänk med 3 mm klassisk droppkant och disklåda Variant 10 (480X400) - STU037

 • Decosteel Solid 6 mm solitt rostfritt stål med mattborstad yta - STU016

  Decosteel Solid 6 mm solitt rostfritt stål med mattborstad yta - STU016

 • Decosteel Solid 6 mm solitt rostfritt stål med mattborstad yta - STU019

  Decosteel Solid 6 mm solitt rostfritt stål med mattborstad yta - STU019

 • Decosteel Solid 6 mm solitt rostfritt stål med mattborstad yta - STU020

  Decosteel Solid 6 mm solitt rostfritt stål med mattborstad yta - STU020

 • Stala Seven 30 mm tjock rostfri diskbänk med rak kant och disklåda M (400 x 385 mm) - STU036

  Stala Seven 30 mm tjock rostfri diskbänk med rak kant och disklåda M (400 x 385 mm) - STU036

Varför du ska välja en rostfri diskbänk från Neonela Kitchen

En rostfri diskbänk i vinkel och en rostfri bänkskiva på en köksö i en gammal banvaktstuga norr om Berlin.
En rostfri diskbänk i vinkel och en rostfri bänkskiva på en köksö i en gammal banvaktstuga norr om Berlin. När jag utformade bänkarna tog jag hänsyn till hur ljuset föll på ytorna. Kundreferens 103.
Jag, Evelyn, har nästan 20 års erfarenhet av att konstruera och sälja måttanpassade heltäckande rostfria diskbänkar först som anställd försäljningschef i en fabrik som tillverkade rostfria diskbänkar och senare som egenföretagare. Med min långa erfarenhet och djupa kunskap har jag unika möjligheter att skapa en rostfri diskbänk åt dig.

Du kan välja mellan att jag hjälper dig att rita upp diskbänken eller att du själv utformar och ritar din rostfria bänkskiva i någon av våra leverantörers ritprogram och därmed får rabatt.

Vi har inga färdiga bänkar på lager utan säljer endast rostfria diskbänkar som utformas och byggs för dig personligen en bänk i taget. För tillverkningen samarbetar vi med flera fabriker. Därför kan vi erbjuda vi ett bredare sortiment av heltäckande diskbänkar i rostfritt stål än någon annan.

När utformningen är klar låter vi bygga den rostfria köksbänken i den fabrik som har bäst pris och leveranskapacitet utifrån din design. Vill du veta mer om oss och vår bakgrund gå till Om Neonela Kitchen.

Var har ni ert showroom?

Vi får ganska ofta den frågan. Vi har tyvärr inget showroom! Vårt sortiment av måttbeställda rostfria diskbänkar är extremt stort. Allt vi säljer är personligt utformat för varje enskild kund oavsett var han eller hon bor. Vi vet inte vad vi skulle visa och var ett showroom skulle ligga. Därför har vi inget.

Du får naturligtvis gärna kontakta oss om det är någon information du saknar eller om du vill att vi hjälper dig att utforma och beställa en rostfri diskbänk.

Vilka orter levererar ni till?

Även om merparten av alla rostfria diskbänkar vi säljer levereras till större städer som Stockholm, Göteborg, Uppsala, Västerås, Linköping, Örebro, Umeå, Norrköping m.fl. ingår leverans till alla privata adresser i Sverige i våra priser. Kravet är att det finns en fast landförbindelse där en tung last bil kan ta sig fram. Gotland räknas som fast landförbindelse. Transporten är alltid till trottoar eller tomtgräns och utan inbärning.

För transporter till öar med endast färjeanslutning, oavsett den är gratis eller inte, kan det bli en merkostnaden som syns i offerten. När vi skulle leverera till en fjällstation tog kunden diskbänken på en snöskoter den sista delen av transporten. När det gäller skärgårdsöar levererar vi oftast till en brygga där kunden hämtar. Kontakta Evelyn om du är osäker på transporten.
Stacks Image 5089
För vissa ytor har vi även små prover i storlek av ett kreditkort så att du kan jämföra med exempelvis vitvaror i rostfritt stål. Maila mig namn och adress samt vilken eller vilka ytor du är intresserad av så postar vi dem.
© 2022 Neonela Kitchen AB Allmänna villkor | Cookies

(D)

(T)

(M)

© 2022 Neonela Kitchen AB

(D)

(T)

(M)