Sortiments- och köpguide för måttbeställda rostfria diskbänkar

Hur vi delar upp vårt sortiment av heltäckande rostfria diskbänkar från Purus, Decosteel, Stala och Furhoffs samt hur du enklast hittar en rostfri bänkskiva som passar dig.

Översikt sortiment

Rostfria diskbänkar från fem fabriker i tre länder

Du kan välja mellan 11 serier av rostfria diskbänkar av hög kvalitet från Stala, Purus, Decosteel, KEK och Furhoffs. Varje serie ger i sin tur olika möjligheter att välja diskbänkens form, längd, djup, tjocklek, kantprofil och disklåda.

Vad är lika och vad skiljer?

Hörnen på en rostfri diskbänk från Neonela Kitchen är alltid tätsvetsade, alla disklådor svetsas in och diskbänkarna är antingen förstärkta på undersidan eller i massivt stål.

Även om det finns vissa tekniska skillnader mellan serierna är det främst tre faktorer som gör att priset skiljer mellan de olika serierna.
• Frihet att välja form och mått
• Tillval som kanter, urtag och ytor
• Sortiment av disklådor

Tre kategorier av rostfria diskbänkar

För att underlätta ditt val har vi delat in sortimentet av rostfria diskbänkar i tre kategorier A, B och C utifrån möjlighet till personlig anpassning. Diskbänkar i Kategori-A erbjuder något färre val men har ett lägre pris än diskbänkar i Kategori-B. Diskbänkar i Kategori-B är normalt billigare än diskbänkar i Kategori-C som är tunna diskbänkar i massivt rostfritt stål.

Samma diskbänk kan kosta olika

Tänk på att exakt samma rostfria diskbänk kan kosta olika beroende på om diskbänken är från en serie i Kategori-A eller -B. Valfriheten kan kosta extra även om du inte utnyttjar den. Söker du en rak rostfri diskbänk börja alltid med någon av serierna i Kategori-A.
Tunn och lång rostfri diskbänk med urtag för häll och integrerad fläkt i ett annorlunda kök.
Rostfri diskbänk med en annorlunda uppvikt kant i ett lantligt kök.
Neonela Kitchen kan med Sveriges bredaste sortiment, djupa kunskap och långa erfarenhet alltid utforma en rostfri diskbänk för den stil du önskar, den funktion du behöver och det utrymme du har till förfogande.

Kategori A: Extra prisvärda rostfria diskbänkar

Raka rostfria diskbänkar och bänkskivor som passar de flesta kök. Du kan välja de vanligaste måtten, kantprofilerna och även en uppvikt kant med fast höjd på bakkant av bänkskivan. Urvalet diskhoar och andra tillval är något begränsat men du hittar trots det både enkla och dubbla disklådor i alla vanliga storlekar och stilar. Rostfria bänkskivor i Kategori-A måste ha parallella sidor och räta vinklar.

Beroende på begränsningarna i valfrihet är priset lägre än för motsvarande diskbänkar i kategori B.

Rita själv för ännu lägre pris

Samtliga diskbänkar i Kategori A kan du enkelt rita upp i respektive tillverkares ritprogram och spara 500 kronor. Vill du inte rita själv så hjälper vi dig att utforma en diskbänk.

Kategori-B: Rostfria diskbänkar med mycket stor valfrihet

Rostfria diskbänkar i Kategori-B kan du beställa i valfri form som exempelvis i vinkel, för köksöar eller extra långa och djupa. Du väljer längd, djup, tjocklek och alla övriga mått på millimetern.

Du kan välja bland många enkla och dubbla, små och stora disklådor i flera stilar som alla svetsas in. Om det inte finns någon disklåda som passar kan vi designa en åt dig. Även urvalet av kantprofiler är mycket stort. Du kan beställa en rostfri diskbänk i Kategori-B med uppvikta kanter på upp till tre sidor. Dessa kan dessutom formas på olika sätt.

Om hörnen på diskbänken inte är räta, du måste ha ett urtag i kanten av bänken eller ett rundat hörn är det diskbänkar i Kategori-B du skall välja.

Rostfria diskbänkar i Kategori-B serier, utom KEK Kitchen Tec, kan du rita upp i respektive tillverkares ritprogram och spara pengar. Det kan dock finnas former som inte går att rita själv utan vi måste rita upp åt dig i ett CAD-program.

Kategori-C: Mycket tunna diskbänkar i massivt rostfritt stål

Kategori-C är 4 eller 6 mm tunna bänkskivor och diskbänkar i massivt solitt stål. Välj form, mått och disklåda fritt. Extremt tunna diskbänkar blir allt mer populära.

Hur du köper en rostfri diskbänk

Köp i 4 steg

Köp av en måttbeställd rostfri diskbänk görs i fyra steg:

 1. Utformning av diskbänken med eller utan vår hjälp.
 2. Prisförfrågan on-line eller via mail.
 3. Offert från oss som bekräftar pris och villkor.
 4. Beställning genom att svara på offerten.

Hur börjar man?

Med vårt nästan oändliga sortiment och över 200 sidor med information på hemsidan kan det vara svårt att veta hur man börjar söka efter en passande rostfri diskbänk.

Vill du börja med att skaffa dig mer information och få tips finns det flera sätt att börja sökandet. Här är några förslag:

Inspireras av kök med rostfria diskbänkar

I Kundreferenser kan du se hur ett urval av våra kunder utformat sina rostfria diskbänkar. Varje kundreferens innehåller bilder, korta fakta och en ritning.

Jämför rostfria diskbänkar från olika serier

Är det en rak bänk kortare än 4 meter är det enklast att gå till Priskalkylator. Genom att göra några få val får du upp till 100 förslag på rostfria diskbänkar med totalpris inklusive frakt.

Skaffa dig mer information om rostfria diskbänkar

I Bra att veta kan du läsa om hur rostfria diskbänkar kan utformas, monteras, utrustas samt hur man sköter dem och vad som påverkar priset.

Rita själv en rostfri diskbänk

Ett allt mer populärt sätt att börja är att använda våra leverantörers ritprogram. När du ritat färdigt mailar du oss ritningens ID-nummer. Du får senast nästa arbetsdag en offert med ett totalpris inklusive moms, emballage och frakt. Tänk på att priserna i ritprogrammen är rekommenderade priser exklusive frakt.

Ladda ner en sortimentsöversikt

I Sortimentsöversikt PDF, som du kan ladda ner, ser du en sammanställning av de viktigaste möjligheterna och begränsningarna för alla våra serier.

Kontakta oss

Du kan alltid kontakta oss för att få personliga tips, svar på frågor eller en offert.

Vad du kan och måste välja på en måttbeställd rostfri diskbänk

Rostfri diskbänk med modern droppkant framför ett fönster.
L-formad rostfri diskbänk med droppkant och disklåda, bägge i modern stil.
Att utforma en måttbeställd rostfri diskbänk innebär att göra flera val. Du måste alltid välja det grundläggande som form, längd, djup, tjocklek och kanter. Sedan kan du lägga till en eller flera disklådor, uppvikt kant, urtag för häll, stänkskydd m.m. Du har mycket stora möjligheter att skapa en unik och personlig rostfri diskbänk.

Bänkskivans form

Vanligast är en rak rostfri diskbänk. Men du kan även få den exempelvis i vinkel, med hörn som inte är 90 grader eller avrundade.

Bänkskivans mått

Välj den den rostfria bänkskivans längd, djup och tjocklek. Rostfria diskbänkar kan göras mycket långa i ett stycke. Begränsningen ligger oftast i om den går att få in i köket.

Bänkskivans kanter

De vanligaste kantprofilerna är rak- eller droppkant som i sin tur finns i flera olika varianter. Du kan även välja till uppvikta kanter med olika höjder på upp till tre sidor.

Disklåda eller disklådor

Önskar du en diskho är det tre saker du måste ta ställning till. Enkel eller dubbel, storlek och vilken stil den skall ha. Klassiska disklådor har lite större radie i hörnen än moderna som har lite skarpare hörn.

Annorlunda yta

Med några få undantag är plåtytan mattborstad på alla våra serier. Beroende på serie kan du även välja andra borstningar eller t.o.m. mönster.

Urtag i bänkskivan

Urtag för en ovanpåliggande spishäll går att göra i alla våra serier av rostfria diskbänkar. Planmontering av en spishäll går att göra i några serier. I flera serier kan du få ett urtag i kanten för exempelvis en kanal.

Stänkskydd

I samband med att du beställer en rostfri diskbänk kan du välja till ett stänkskydd. Stänkskydd utformas lite olika beroende på serie.

Tillbehör

För att göra din diskbänk ännu mer praktisk finns det många tillbehör som diskmedelspumpar, sköljlådor och skärbrädor du kan beställa ihop med diskbänken.
Stacks Image 6807
Stacks Image 6809
Du kan välja bland över 150 enkla och dubbla disklådor i både klassisk och modern design.

Rostfria diskbänkar passar alla kök oavsett storlek, form, köksfabrikat, stil och färg

Ett fantastiskt platsbyggt kök i 50-tals stil förberett för en diskbänk i rostfritt.
Tre rostfria bänkar till ett bokstavligen murat kök på Sardinien.
Vi kan utforma och låta tillverka en rostfri diskbänk för alla fabrikat av köksinredning som exempelvis IKEA Metod, IKEA Faktum, Ballingslöv, HTH, Marbodal, Tibrokök, Epoq, Noblessa, KVIK, Smedstorp, Vedum m.fl. Det har ingen betydelse om det är ett nytt eller gammalt kök.

Även om köket är platsbyggt, som ett i Nordingrå eller ett kök som bokstavligen murades upp på Sardinien, har vi utformat passande rostfria diskbänkar och bänkskivor. (Klicka på bilderna för att se mer)

I Kundreferenser finns det bilder och beskrivningar på massor av köksprojekt där det ofta är angivet vilket kök som den rostfria köksbänken är monterad på.

Tänk på att en rostfri bänkskiva med en insvetsad rostfri diskho även passar utmärkt, inte bara i ett kök, utan även i en groventré, tvättstuga eller utekök.

Diskbänk med djupet 63,5 cm för IKEA Metod

Vi får ofta frågan om vi har heltäckande bänkskivor i rostfritt stål som passar till IKEA Metod. Anledningen är att IKEA rekommenderar ett något ovanligt djup, 635 mm. Över 60 % av alla kök som säljs i Sverige säljs av IKEA och drygt hälften av våra kunder har IKEA kök. Alla våra serier av bänkskivor i rostfritt stål går att få med rätt djup för IKEA Metod. Se mer i För IKEA kök.

Rostfritt passar alla stilar och typer av kök!

Klicka på någon av bilderna för att se över 30 bilder där vi kombinerat rostfria diskbänkar med bänkskåp och fronter i olika stilar och färger. Har du en fråga om en speciell diskbänk notera STU koden och kontakta oss.
 • Stala Free 12 mm rostfri diskbänk med rak kant och MX-40 (400 X 400 mm) disklåda - STU023

  Stala Free 12 mm rostfri diskbänk med rak kant och MX-40 (400 X 400 mm) disklåda - STU023

 • Stala Design/Free 40 mm rostfri diskbänk med rak kant och stänkskydd med StalaTex mönster Granris - STU30

  Stala Design/Free 40 mm rostfri diskbänk med rak kant och stänkskydd med StalaTex mönster Granris - STU30

 • Stala Design/Free 40 mm diskbänk med 8 mm klassisk droppkant och disklåda RK-18 som passar i ett 60 cm skåp - STU028

  Stala Design/Free 40 mm diskbänk med 8 mm klassisk droppkant och disklåda RK-18 som passar i ett 60 cm skåp - STU028

 • Stala Seven 30 mm rostfri diskbänk med rak kant och disklåda N (400 X 340) - STU001

  Stala Seven 30 mm rostfri diskbänk med rak kant och disklåda N (400 X 340) - STU001

 • Purus Basic / Purus Original 30 mm tjock med klassisk droppkant, 50 mm uppvikt kant och Lydia 3440 disklåda (340X400 mm) - STU035

  Purus Basic / Purus Original 30 mm tjock med klassisk droppkant, 50 mm uppvikt kant och Lydia 3440 disklåda (340X400 mm) - STU035

 • Purus Basic/Original 30 mm diskbänk med ca 3 mm klassisk droppkant, 50 mm uppvikt kant och Lydia 3440 (340 X 400 mm) disklåda - STU029

  Purus Basic/Original 30 mm diskbänk med ca 3 mm klassisk droppkant, 50 mm uppvikt kant och Lydia 3440 (340 X 400 mm) disklåda - STU029

 • Stala Design/Free 40 mm diskbänk med 8 mm klassisk droppkant och disklåda RK-18 som passar i ett 60 cm skåp - STU033

  Stala Design/Free 40 mm diskbänk med 8 mm klassisk droppkant och disklåda RK-18 som passar i ett 60 cm skåp - STU033

 • Decosteel Solid 6 mm solitt rostfritt stål med mattborstad yta- STU018

  Decosteel Solid 6 mm solitt rostfritt stål med mattborstad yta- STU018

 • Decosteel Solid 6 mm solitt rostfritt stål med mattborstad yta - STU017

  Decosteel Solid 6 mm solitt rostfritt stål med mattborstad yta - STU017

 • Purus Basic/Original 30 mm diskbänk med ca 3 mm klassisk droppkant, 50 mm uppvikt kant och Lydia 3440 (340 X 400 mm) disklåda - STU007

  Purus Basic/Original 30 mm diskbänk med ca 3 mm klassisk droppkant, 50 mm uppvikt kant och Lydia 3440 (340 X 400 mm) disklåda - STU007

 • Stala Seven 40 mm rostfri bänkskiva med rak kant och urtag för häll - STU004

  Stala Seven 40 mm rostfri bänkskiva med rak kant och urtag för häll - STU004

 • Decosteel Decolight/Design 30 mm rostfri diskbänk med klassisk droppkant och disklåda Variant 10 (480 X 400 mm) - STU027

  Decosteel Decolight/Design 30 mm rostfri diskbänk med klassisk droppkant och disklåda Variant 10 (480 X 400 mm) - STU027

 • Stala Design/Free 40 mm rostfri diskbänk med 8 mm klassisk droppkant - STU021

  Stala Design/Free 40 mm rostfri diskbänk med 8 mm klassisk droppkant - STU021

 • Purus Basic/Original 30 mm diskbänk med ca 3 mm klassisk droppkant, 50 mm uppvikt kant och Lydia 3440 (340 X 400 mm) disklåda - STU032

  Purus Basic/Original 30 mm diskbänk med ca 3 mm klassisk droppkant, 50 mm uppvikt kant och Lydia 3440 (340 X 400 mm) disklåda - STU032

 • Stala Seven 40 mm tjock rostfri diskbänk med rak kant och diskåda M (400 X 385 mm) - STU003

  Stala Seven 40 mm tjock rostfri diskbänk med rak kant och diskåda M (400 X 385 mm) - STU003

 • KEK Kitchen Tec 40 mm rostfri diskbänk med rak kant – STU025

  KEK Kitchen Tec 40 mm rostfri diskbänk med rak kant – STU025

 • Stala Seven 30 mm rostfri diskbänk med rak kant och disklåda N (400 X 340) - STU002

  Stala Seven 30 mm rostfri diskbänk med rak kant och disklåda N (400 X 340) - STU002

 • Stala Seven 40 mm rostfri bänkskiva med 1,5 mm klassisk droppkant - STU005

  Stala Seven 40 mm rostfri bänkskiva med 1,5 mm klassisk droppkant - STU005

 • Stala Design/Free 30 mm rostfri bänkskiva med 3 mm modern droppkant och 50 mm uppvikt kant - STU022

  Stala Design/Free 30 mm rostfri bänkskiva med 3 mm modern droppkant och 50 mm uppvikt kant - STU022

 • Purus Basic/Original 30 mm diskbänk med ca 3 mm klassisk droppkant, 50 mm uppvikt kant och Lydia 3440 (340 X 400 mm) disklåda - STU006

  Purus Basic/Original 30 mm diskbänk med ca 3 mm klassisk droppkant, 50 mm uppvikt kant och Lydia 3440 (340 X 400 mm) disklåda - STU006

 • Purus Basic /Purus Original 40 mm rostfri bänkskiva med ca 3 mm modern droppkant - STU008

  Purus Basic /Purus Original 40 mm rostfri bänkskiva med ca 3 mm modern droppkant - STU008

 • Purus Basic/Original 40 mm rostfri bänkskiva med rak kant - STU009

  Purus Basic/Original 40 mm rostfri bänkskiva med rak kant - STU009

 • Purus Basic/Original 40 mm rostfri bänkskiva med rak kant - STU024

  Purus Basic/Original 40 mm rostfri bänkskiva med rak kant - STU024

 • Decosteel Decolight/Design 30 mm rostfri bänkskiva med modern 3 mm droppkant och 60 mm hög uppvikt kant- STU010

  Decosteel Decolight/Design 30 mm rostfri bänkskiva med modern 3 mm droppkant och 60 mm hög uppvikt kant- STU010

 • Decosteel Decolight/Design 20 mm rostfri bänkskiva med rak kant och 60 mm hög uppvikt kant - STU011

  Decosteel Decolight/Design 20 mm rostfri bänkskiva med rak kant och 60 mm hög uppvikt kant - STU011

 • Decosteel Decolight/Design 20 mm rostfri bänkskiva med rak kant och 60 mm hög uppvikt kant - STU012

  Decosteel Decolight/Design 20 mm rostfri bänkskiva med rak kant och 60 mm hög uppvikt kant - STU012

 • Decosteel Decolight/Design 20 mm rostfri bänkskiva med rak kant och 60 mm hög uppvikt kant - STU 013

  Decosteel Decolight/Design 20 mm rostfri bänkskiva med rak kant och 60 mm hög uppvikt kant - STU 013

 • Decosteel Decolight/Design 30 mm rostfri bänkskiva med modern 3 mm droppkant och 60 mm hög uppvikt kant - STU014

  Decosteel Decolight/Design 30 mm rostfri bänkskiva med modern 3 mm droppkant och 60 mm hög uppvikt kant - STU014

 • Decosteel Decolight/Design 40 mm rostfri bänkskiva med 3 mm klassisk droppkant och 60 mm hög uppvikt kant - STU015

  Decosteel Decolight/Design 40 mm rostfri bänkskiva med 3 mm klassisk droppkant och 60 mm hög uppvikt kant - STU015

 • Decosteel Decolight/Design 30 mm tjock rostfri diskbänk med 3 mm klassisk droppkant och disklåda Variant 10 (480X400) - STU037

  Decosteel Decolight/Design 30 mm tjock rostfri diskbänk med 3 mm klassisk droppkant och disklåda Variant 10 (480X400) - STU037

 • Decosteel Solid 6 mm solitt rostfritt stål med mattborstad yta - STU016

  Decosteel Solid 6 mm solitt rostfritt stål med mattborstad yta - STU016

 • Decosteel Solid 6 mm solitt rostfritt stål med mattborstad yta - STU019

  Decosteel Solid 6 mm solitt rostfritt stål med mattborstad yta - STU019

 • Decosteel Solid 6 mm solitt rostfritt stål med mattborstad yta - STU020

  Decosteel Solid 6 mm solitt rostfritt stål med mattborstad yta - STU020

 • Stala Seven 30 mm tjock rostfri diskbänk med rak kant och disklåda M (400 x 385 mm) - STU036

  Stala Seven 30 mm tjock rostfri diskbänk med rak kant och disklåda M (400 x 385 mm) - STU036

Varför du ska välja en rostfri diskbänk från Neonela Kitchen

En rostfri diskbänk i vinkel och en rostfri bänkskiva på en köksö i en gammal banvaktstuga norr om Berlin.
En rostfri diskbänk i vinkel och en rostfri bänkskiva på en köksö i en gammal banvaktstuga norr om Berlin. När vi utformade bänkarna tog vi hänsyn till hur ljuset föll på ytorna. Kundreferens 103.
En rostfri diskbänk i vinkel och en rostfri bänkskiva. Kundreferens 103.
Neonela Kitchen har sedan 2010 år designat, konstruerat och sålt måttanpassade heltäckande rostfria diskbänkar. Vi har inga färdiga bänkar på lager utan säljer endast rostfria diskbänkar som utformas och byggs för dig personligen en bänk i taget.

Med vår erfarenhet och kunskap har vi unika möjligheter att skapa en rostfri diskbänk som är rätt för dig, ditt kök och din budget. För tillverkningen samarbetar vi med fem fabriker i tre länder. Tillsammans erbjuder vi ett bredare sortiment av heltäckande diskbänkar i rostfritt stål än någon annan.

Du kan välja att mellan att vi hjälper dig att rita upp diskbänken eller att du själv utformar och ritar din rostfria bänkskiva i någon av våra leverantörers ritprogram och därmed spara pengar.

När utformningen är klar låter vi bygga den rostfria köksbänken i den fabrik som har bäst pris och leveranskapacitet utifrån din design. Vill du veta mer om oss och vår bakgrund gå till Om Neonela Kitchen.

Bor du i Skåne och beställer en diskbänk av oss kan vi komma hem till dig och kontrollera att alla mått är korrekta. Efter mätningen skickas de korrigerade måtten direkt till fabriken.

Läs mer i Bra att veta: Måttagning.

Var har ni ert showroom?

Stacks Image 5089
Vi får ganska ofta den frågan. Vi har tyvärr inget showroom! Vårt sortiment av måttbeställda rostfria diskbänkar är extremt stort och allt vi säljer är personligt utformat för varje enskild kund. Vi vet inte vad vi skulle visa och var ett showroom skulle ligga. Därför har vi inget. Du får naturligtvis gärna kontakta oss om det är någon information du saknar eller om du vill att vi hjälper dig att utforma och beställa en rostfri diskbänk.

För vissa ytor har vi även små prover i storlek av ett kreditkort så att du kan jämföra med exempelvis vitvaror i rostfritt stål. Maila oss namn och adress samt vilken eller vilka ytor du är intresserad av så postar vi dem.
Vi får ganska ofta den frågan. Vi har tyvärr inget showroom! Vårt sortiment av måttbeställda rostfria diskbänkar är extremt stort och allt vi säljer är personligt utformat för varje enskild kund. Vi vet inte vad vi skulle visa och var ett showroom skulle ligga. Därför har vi inget. Du får naturligtvis gärna kontakta oss om det är någon information du saknar eller om du vill att vi hjälper dig att utforma och beställa en rostfri diskbänk.
För vissa ytor har vi även små prover i storlek av ett kreditkort så att du kan jämföra med exempelvis vitvaror i rostfritt stål. Maila oss namn och adress samt vilken eller vilka ytor du är intresserad av så postar vi dem.
© 2021 Neonela Kitchen AB Köp- och allmänna villkor | Cookies

(D)

(T)

(M)

© 2021 Neonela Kitchen AB

(D)

(T)

(M)