Rostfria diskbänkar för IKEA Metod och Faktum kök

Varför en måttbeställd rostfri diskbänk passar bra till ett IKEA Metod kök, vilka mått du bör välja och hur du får reda på vad bänken kostar.

Sortiment rostfria diskbänkar för IKEA kök

Klassiskt IKEA Metod lantkök med två rejäla vaskar i en köksbänk i rostfritt stål.
Två stora rostfria bänkskivor i en gammal banvaktstuga med ett IKEA Metod kök.
IKEA Metod kök med tre 4 mm tunna rostfria bänkskivor i kompakt stål.
Tunn och lång rostfri diskbänk med urtag för häll och integrerad fläkt i ett annorlunda IKEA Metod kök.
En, 3,8 meter lång Stala Design rostfri diskbänk med uppvikt bakkant i ett vitt IKEA Metod kök.
IKEA Metod kök med en en både tunn och extra prisvärd rostfri diskbänk.
Nytt IKEA Metod kök i 50-tals stil med en rostfri diskbänk byggd i Skövde.
Uppvikta kanter på tre sidor av en måttbeställd rostfri diskbänk som passades in i kakelvägg i ett klassiskt IKEA Metod kök.
IKEA Faktum kök med en rostfri diskbänk.
En ganska kort rostfri diskbänk med alla funktioner i en sommarstuga med ett IKEA Metod kök.

Många väljer IKEA Metod

Mer än sex av tio kök som säljs i Sverige kommer från IKEA och Djupet 63,5 cm, som IKEA rekommenderar för IKEA Metod bänkskåp som monteras med väggskena, finns som standardval i alla 11 serier av rostfria bänkskivor du kan köpa av oss.

Välj form, mått och disklåda fritt

De rostfria diskbänkar IKEA säljer har fasta mått och går inte att anpassa. Hos oss du kan utforma och köpa en rostfri bänkskiva i alla former och mått för vilket IKEA kök som helst, nytt som gammalt. Till skillnad mot de diskbänkar IKEA erbjuder är dessutom alla rostfria diskbänkar vi säljer förstärkta på undersidan med fiberskivor för att göra dem stummare, stabilare och lättare att montera.

Tre kategorier av rostfria diskbänkar

Söker du en rak bänkskiva kortare än 3,9 meter och med bäst pris börjar du söka en rostfri diskbänk i Kategori-A.
Skall diskbänken vara extra lång eller djup, i vinkel, med någon speciell disklåda eller om något hörn i köket inte är 90 grader väljer du en diskbänk i Kategori-B
Önskar du en extremt tunn bänkskiva i 4 eller 6 mm solitt rostfritt stål väljer du en bänkskiva i Kategori-C.
För att se en jämförelse mellan alla serier av rostfria diskbänkar vi erbjuder kan du ladda ner en sortimentsöversikt i PDF format.

Kundreferenser

Varje kundreferens innehåller bilder, fakta, beskrivningar och en ritning på diskbänken.

Just nu finns det 67 IKEA Metod och 3 IKEA Faktum kök med rostfria diskbänkar från Neonela Kitchen att inspireras av. Gå till Kundreferenser och klicka på IKEA Metod eller IKEA Faktum.

Totalt finns det över 170 kundreferenser att söka bland. Vet du exempelvis vilken serie eller tillverkare du föredrar kan hitta alla kundreferenser med just de rostfria diskbänkarna. Eller om du vill hitta en viss stil av disklåda så går det också.

Vad kostar en rostfri diskbänk för ett IKEA kök?

För att se vad din rostfria diskbänk kommer att kosta måste den först utformas. Du har två alternativ för att utforma en rostfri diskbänk eller bänkskiva för ditt IKEA kök. Antingen utformar vi diskbänken ihop med dig eller så gör du det själv i något av våra leverantörers ritprogram och sparar 500 kronor.

Vill du få ett pris utan att bestämma alla mått och detaljer gå till Priser och offerter. Där finns det länkar till flera möjligheter att få fram ett preliminärt pris. Är leveranstiden kritisk gå till Leveranstider där det finns aktuell information.

Alternativ 1) Vi ritar den rostfria diskbänken för ditt IKEA kök

Enklast är att vi får IKEA ritningen som PDF eller en länk. Vi kan då rita in alla bänkskåp så att du ser att allt blir rätt samt att disklåda och häll placeras korrekt i respektive bänkskåp.

Det är även bra, men inte nödvändigt, om vi får några fotografier på köket. Då kan vi se om det är något speciellt vi måste ta hänsyn till diskbänken utformas.
Stacks Image 1182
Stacks Image 1184
Stacks Image 1193

Utan bänkskåp.

Stacks Image 1191

Med bänkskåp.

Alternativ 2) Du ritar din rostfria diskbänk själv och får 500 kronor i rabatt

Du kan spara pengar genom att själv rita din diskbänk på någon av våra leverantörers hemsidor. Följ länken Rita själv - spara 500 kronor till en sida med länkar till ritprogrammen och några saker att tänka på när du själv utformar en diskbänk.

När du ritat diskbänken hos Stala, Decosteel eller Purus mailar du oss ritningsnumret. Senast nästa arbetsdag ger vi dig en bekräftande offert inklusive moms, emballage och frakt och med 500 kronor avdraget.

Rostfria bänkskivor för IKEA Metod kök

När IKEA bytte från Faktum till Metod ändrades de flesta mått. Mest förändrades höjden på sockeln och djupet på bänkskivan.

Montering med väggskena

Vanligast och enklast är att montera bänkskåpen med en väggskena. Djupet på bänkskivan bör då normalt vara 635 mm för att täcka skenan, bänkskåpen, fronterna och en så stor del av del av handtagen att man inte skadar sig på dem.

Vill du ha ett annat djup går diskbänkar i Kategori-B och Stala Design i Kategori-A att göra exakt på millimetern så djupa som du önskar. De är dock dyrare än diskbänkar i Kategori-A som bara erbjuder vissa djup som exempelvis 600, 610 och 620 mm.

Att exempelvis göra bänken 625 mm istället för 635 mm djup ökar priset med 20-40% då djupet 625 mm endast går att välja i de lite dyrare serierna i Kategori-B förutom Stala Design. Har du valt integrerade handtag och vill göra bänken grundare välj istället 620 mm som oftast har samma pris som 635 mm.
Stacks Image 1453
Stacks Image 1455

Integrerade handtag

Normalt gör man bänken grundare då man har integrerade handtag. IKEA har valt att göra fronten tjockare på en serie med integrerade handtag så att även en 635 mm djup bänkskiva inte sticker allt ut för mycket.

Nya tjocklekar

IKEA erbjuder numera laminatbänkskivor i de lite mer ovanliga tjocklekarna 18 och 77 mm. Önskar du komplettera en sådan köksbänk med en rostfri diskbänk kan vi erbjuda bägge tjocklekarna i flera av våra serier.

Rostfria bänkskivor för IKEA Faktum kök

Har du har ett äldre IKEA kök i bra skick med en laminat eller träbänkskiva som behöver bytas? Du får mycket enkelt betydligt bättre funktion genom att byta till en heltäckande rostfri diskbänk. Dessutom kommer den rostfria diskbänken att hålla mångdubbelt längre än vad den gamla bänkskivan gjorde.

Behöver du byta ut eller komplettera med ett nytt Faktum bänkskåp så finns det nya att köpa på nätet, dock inte från IKEA. Alla serier, inklusive de mest prisvärda i Kategori-A, finns i rätt mått. Passa på att lägga till en uppvikt kant och en mer funktionell disklåda. De senaste 5-10 åren har det kommit många nya både praktiska och snygga disklådor.
Bilderna visar Kundreferens 115 som är ett äldre IKEA Faktum kök. En heltäckande rostfri diskbänk med en insvetsad disklåda ersatte en träbänk med en infälld disklåda. Nu finns det inte längre några skarvar som kan samla smuts och det behövs inte längre någon regelbunden behandling av bänkskivan med kemikalier. En både mer hygienisk och miljövänligare förändring.
Stacks Image 1457
Före: Träskiva med infälld disklåda.
Stacks Image 1459
Efter: Heltäckande rostfri diskbänk med insvetsad disklåda.
© 2021 Neonela Kitchen AB Köp- och allmänna villkor | Cookies

(D)

(T)

(M)

© 2021 Neonela Kitchen AB

(D)

(T)

(M)