Stacks Image p685_n3

Rostfria diskbänkar med djupet 635 mm för IKEA Metod kök

Rostfria diskbänkar med djupet 635 mm för IKEA Metod kök

En 63,5 cm djup rostfri diskbänk i valfri längd för ett IKEA Metod kök

Har du valt ett kök från IKEA? Du är inte ensam om det. Sex av tio kök som säljs i Sverige kommer från IKEA och ca hälften av våra kunder har valt ett kök från IKEA. En IKEA diskbänk har fast mått och går inte att anpassa. Men hos oss du kan utforma och köpa en rostfri diskbänk i alla former och mått för vilket IKEA kök som helst. Nytt som gammalt.

IKEA erbjuder numera laminatbänkskivor i de lite mer ovanliga tjocklekarna 18 och 77 mm. Önskar du komplettera en sådan köksbänk med en rostfri diskbänk med insvetsad disklåda kan vi erbjuda bägge måtten i flera av våra serier.

Vilka av våra 10 serier som passar bäst till IKEA Metod

Neonela Kitchen erbjuder Europas bredaste sortiment av måttbeställda rostfria diskbänkar. Även om alla våra serier passar till ett IKEA kök är det fyra serier som har lite bättre pris än andra. Anledningen är att de inte erbjuder alla de mått och möjligheter som andra serier. Decosteel Decolight, Stala Seven, Purus Basic och Stala Design, är alla extra prisvärda serier som har just djupet 635 mm som standardval. Detta djup passar IKEA Metod kök som monteras med skena. Alla fyra serier har även de vanligaste tillvalen och disklådor. Purus Basic diskbänkar är mycket populära, Stala Seven har oftast bäst pris, Stala Design bänkskivor kan fås upp till 3,9 meter långa och Decosteel Decolight har extra bra pris på disklådor i modern stil.

Urval kundreferenser med en rostfri diskbänk från oss i ett kök från IKEA

Detta är bara några av våra just nu 55 kundreferenser med rostfria diskbänkar och IKEA kök att inspireras av. Varje referens presenteras med en beskrivning, foton, fakta och en ritning på den rostfria bänkskivan. I fältet för frisökning skriver du in IKEA och trycker på retur. Du får en lista med länkar till kundreferenser med IKEA kök och en rostfri diskbänk
Stacks Image 840

Hur du får reda på vad en rostfri diskbänk kostar

Vi kan hjälpa dig att utforma och ge dig ett pris på en rostfri diskbänk som passar till ditt IKEA kök. Du kan även gå direkt till vår Priskalkylator och få massor av förslag, alla med pris inklusive frakt. Har du ett ritningsnummer från Stala, Decosteel eller Purus vi dig en offert med 500 kronor i rabatt senast nästa arbetsdag. Enklast är att vi får IKEA ritningen. Vi kan då rita in alla bänkskåp så du ser att allt blir rätt samt att disklåda och häll placeras korrekt i respektive bänkskåp. Och som sagt, bänkskivan blir i rätt längd.
Stacks Image 619
Stacks Image 622
Stacks Image 626

Ritning på en diskbänk från Neonela Kitchen.

Stacks Image 631

Ritning på samma diskbänk med bänkskåpen inritade.

Rita själv din rostfria diskbänk och få 500 kronor rabatt

Du kan spara pengar genom att själv rita din diskbänk på någon av våra leverantörers hemsidor.

Varför IKEA Metod normalt skall ha en 635 mm djup bänkskiva

Stacks Image 717
Stacks Image 602
När IKEA bytte från Faktum till Metod ändrades de flesta mått. De mått som förändrades mest var höjden på sockeln och djupet på bänkskivan.

Vanligast och enklast är att montera bänkskåpen med en väggskena. Från väggen till luckans framsida blir då måttet 615 mm. Djupet på bänkskivan bör vara lite djupare, 635 mm. Då täcks skenan, bänkskåpen och en del av handtagen. Är bänken jäms med framkanten på fronterna skulle man irritera sig och kanske skada sig på handtagen. Normalt gör man bänken grundare då man har integrerade handtag. IKEA har valt att göra fronten tjockare på en serie så att även en bänkskiva med IKEA standarden 635 mm djup bänkskiva inte sticker ut för mycket.

Vad du vill ha för överhäng bestämmer du naturligtvis själv. Flera serier går att göra exakt på millimetern så djup som du önskar. De är dock dyrare än de som bara erbjuder vissa djup. Att göra bänken exempelvis 625 mm istället för 635 mm djup ökar priset 20-40%. Har du valt integrerade handtag och vill göra bänken grundare välj istället 620 mm som oftast har samma pris som 635 mm.
Stacks Image 756
Stacks Image 758

IKEA Faktum kök kan du renovera på ett smart sätt

Stacks Image 643
Stacks Image 646
Har du har ett äldre Faktumkök i bra skick med en laminat eller träbänkskiva som behöver bytas? Du får mycket enkelt betydligt bättre funktion genom att byta till en heltäckande rostfri diskbänk. Dessutom kommer den rostfria diskbänken att hålla mångdubbelt längre än vad den gamla bänkskivan gjorde.

Behöver du byta ut eller komplettera med ett nytt Faktum bänkskåp så finns det nya att köpa på nätet, dock inte från IKEA. Alla serier, inklusive de mest prisvärda Decosteel Decolight, Stala Seven, Purus Basic och Stala Design, finns i rätt mått. Passa på att lägga till en uppvikt kant och en mer funktionell disklåda. De senaste 5-10 åren har det kommit många nya både praktiska och snygga disklådor.

Bilderna visar Kundrefens 115 som är ett äldre IKEA Faktum kök. En heltäckande rostfri diskbänk med en insvetsad disklåda ersatte en träbänk med en infälld disklåda. Nu finns det inte längre några skarvar som kan samla smuts och slut med regelbunden behandling av bänkskivan.
Stacks Image 775
Stacks Image 777