Rostfria diskbänkar för IKEA Metod och Faktum kök

Tips och inspiration när du ska köpa en rostfri diskbänk för ett IKEA kök och varför bänkskivan oftast bör vara 635 mm djup.

En rostfri diskbänk eller bänkskiva för ett IKEA Metod kök

En rostfri diskbänk eller bänkskiva för ett IKEA Metod kök

Har du valt ett nytt kök från IKEA? Du är inte ensam om det. Mer än sex av tio kök som säljs i Sverige kommer från IKEA. De diskbänkar IKEA säljer har fast mått och går inte att anpassa. Men hos oss du kan utforma och köpa en rostfri diskbänk i alla former och mått för vilket IKEA kök som helst. Nytt som gammalt. Dessutom är alla rostfria diskbänkar vi säljer förstärkta på undersidan för att göra den stummare och stabilare till skillnad mot de IKEA säljer.
Ett IKEA kök med en Purus Original diskbänk från Neonela Kitchen.
Ett IKEA kök med en Purus Original diskbänk från Neonela Kitchen.

En Purus Original rostfri diskbänk från oss i ett IKEA kök. Kundreferens 150.

Alla våra serier av rostfria diskbänkar passar till ett IKEA Metod eller Faktum kök. Fyra serier, Decosteel Decolight, Stala Seven, Purus Basic och Stala Design, har lite bättre pris än andra serier då de inte erbjuder alla mått, former och tillval. Men alla fyra har djupet 635 mm som standardval som passar IKEA Metod kök som monteras med skena. Alla fyra serier kan fås med de populäraste disklådorna, kanterna och tillvalen.

Purus Basic diskbänkar är mycket populära, Stala Seven har oftast bäst pris, Stala Design bänkskivor kan fås upp till 3,9 meter långa och Decosteel Decolight har extra bra pris på disklådor i modern stil.
Översikt av sortiment: För att se en översiktlig jämförelse mellan alla serier av rostfria diskbänkar vi erbjuder ladda ner en PDF.

Fotografier på rostfria diskbänkar från Neonela Kitchen i IKEA kök

Fotografier på rostfria diskbänkar från Neonela Kitchen i IKEA kök

Detta är bara några av våra kundreferenser med rostfria diskbänkar och IKEA kök att inspireras av. För att hitta alla bilder från våra kunder med IKEA kök gå till Kundreferenser. I sökrutan skriver du in IKEA och trycker på retur. Du får en lista på alla relevanta kundreferenser.

Varje referens innehåller en beskrivning, foton, fakta och en ritning på den rostfria bänkskivan.
Stacks Image 840

Pris på en rostfri diskbänk för ett IKEA kök

Pris på en rostfri diskbänk för ett IKEA kök

Vi kan hjälpa dig att utforma och ge dig ett pris på en rostfri diskbänk som passar till ditt IKEA kök. Du kan även gå direkt till vår Priskalkylator och få massor av förslag, alla med pris inklusive frakt. Vill du hjälp att rita upp din rosfria diskbänk är det enklast att vi får IKEA ritningen. Vi kan då rita in alla bänkskåp så du ser att allt blir rätt samt att disklåda och häll placeras korrekt i respektive bänkskåp.

Har du redan själv ritat upp diskbänken och har ett ritningsnummer från Stala, Decosteel eller Purus vi dig en offert med 500 kronor i rabatt senast nästa arbetsdag. Fyll i ett enkelt formulär i "Rita själv" för att få en offert.
Stacks Image 619
Stacks Image 622
Stacks Image 626

Ritning på en diskbänk från Neonela Kitchen.

Stacks Image 631

Ritning på samma diskbänk med bänkskåpen inritade.

Rita själv din rostfria diskbänk och få 500 kronor rabatt

Du kan spara pengar genom att själv rita din diskbänk på någon av våra leverantörers hemsidor.

Varför IKEA Metod normalt ska ha en 635 mm djup bänkskiva

Varför IKEA Metod normalt ska ha en 635 mm djup bänkskiva

Stacks Image 717
Stacks Image 602
När IKEA bytte från Faktum till Metod ändrades de flesta mått. De mått som förändrades mest var höjden på sockeln och djupet på bänkskivan.

Vanligast och enklast är att montera bänkskåpen med en väggskena. Från väggen till luckans framsida blir då måttet 615 mm. Djupet på bänkskivan bör vara lite djupare, 635 mm. Då täcks skenan, bänkskåpen och en del av handtagen. Är bänken jäms med framkanten på fronterna skulle man irritera sig och kanske skada sig på handtagen.

Vilket överhäng du vill bestämmer du naturligtvis själv. Flera serier går att göra exakt på millimetern så djup som du önskar. De är dock dyrare än de som bara erbjuder vissa djup. Att göra bänken exempelvis 625 mm istället för 635 mm djup ökar priset 20-40%. Har du valt integrerade handtag och vill göra bänken grundare välj istället 620 mm som oftast har samma pris som 635 mm.

Normalt gör man bänken grundare då man har integrerade handtag. IKEA har valt att göra fronten tjockare på en serie med integrerade handtag så att även en 635 mm bänkskiva djup bänkskiva inte sticker allt ut för mycket.

IKEA erbjuder numera laminatbänkskivor i de lite mer ovanliga tjocklekarna 18 och 77 mm. Önskar du komplettera en sådan köksbänk med en rostfri diskbänk med insvetsad disklåda kan vi erbjuda bägge måtten i flera av våra serier.
Stacks Image 756
Stacks Image 758

Renovera IKEA Faktum kök på ett smart sätt

Renovera IKEA Faktum kök på ett smart sätt

Stacks Image 643
Stacks Image 646
Har du har ett äldre IKEA kök i bra skick med en laminat eller träbänkskiva som behöver bytas? Du får mycket enkelt betydligt bättre funktion genom att byta till en heltäckande rostfri diskbänk. Dessutom kommer den rostfria diskbänken att hålla mångdubbelt längre än vad den gamla bänkskivan gjorde.

Behöver du byta ut eller komplettera med ett nytt Faktum bänkskåp så finns det nya att köpa på nätet, dock inte från IKEA. Alla serier, inklusive de mest prisvärda Decosteel Decolight, Stala Seven, Purus Basic och Stala Design, finns i rätt mått. Passa på att lägga till en uppvikt kant och en mer funktionell disklåda. De senaste 5-10 åren har det kommit många nya både praktiska och snygga disklådor.

Bilderna visar Kundrefens 115 som är ett äldre IKEA Faktum kök. En heltäckande rostfri diskbänk med en insvetsad disklåda ersatte en träbänk med en infälld disklåda. Nu finns det inte längre några skarvar som kan samla smuts och det behövs inte längre någpn regelbunden behandling av bänkskivan med kemikalier. En både mer hygienisk och miljövänligare förändring.
Stacks Image 775
Stacks Image 777
© 2021 Neonela Kitchen AB Köp- och allmänna villkor | Cookies

(D)

(T)

(M)

© 2021 Neonela Kitchen AB

(D)

(T)

(M)