Rita bänken: Välj form, mått, disklåda m.m.

Rita själv och få rabatt eller låt oss rita diskbänken åt dig

Stacks Image 1957
Vi hjälper dig gärna men de flesta diskbänkar är lätta att rita i något av våra leverantörers ritprogram. Ca 60% av våra kunder ritar själva sina rostfria bänkskivor.

Vill du att vi ritar diskbänken använd gärna länken Prisförfrågan och besvara så många frågor som möjligt.

Allt går inte att rita själv ...

Det finns några begränsningar i vad som går att rita i ritprogrammen. I dessa fall kan vi rita upp diskbänken i ett CAD program.
  • Bänkskivor vars hörn inte är 90 grader och/eller vars sidor inte är parallella.
  • Komplicerade former och vissa typer av urtag.
  • Extra långa och djupa bänkskivor som inte alltid går att rita i ritprogrammen.

Rita bänken själv i tillverkarnas ritprogram

Länkarna går till ritprogram som är på respektive leverantörs hemsida. När du ritat klart får du ett ritningsnummer. Notera och maila oss det. Vi fångar upp ritningen hos respektive leverantör med hjälp av ritningsnumret. Det är ritningsnumret från Decosteel, Stala eller Purus som berättigar dig till 5% i rabatt på våra ordinarie priser.

När du själv utformar och ritar diskbänken i något av våra leverantörers ritprogram, och därmed får 5% i rabatt tar du fullt ansvar för att alla mått är korrekta.

Tänk på ...

I ritprogrammen visas ett pris. Det är det pris som leverantören rekommenderar och är exklusive frakt. När du köper av oss får du ett totalpris med frakt inkluderad.

Vill du veta mer om priset på en diskbänk du ritat själv följ länken: Pris på egenritad diskbänk.

Länkar till tillverkare i Kategori A:

Extra prisvärda rostfria diskbänkar med de vanligaste måtten och tillvalen.

Länkar till tillverkare i Kategori B:

Rostfria diskbänkar med mycket stor valfrihet när det gäller mått, form och tillval

Länkar till tillverkare i Kategori-C

Diskbänkar och bänkskivor med de lägsta priserna.

Länkar till tillverkare i Kategori D:

Diskbänkar och bänkskivor i massivt stål.

Tips för dig som ritar diskbänkens själv

Stacks Image 2011
Stacks Image 2016
  • Placering disklåda: Sätt disklådan minst 70 mm från framkanten av bänkskivan (IKEA Metod 80 mm) och 50 mm från gaveln på bänkskivan.
  • Urtag för en spishäll. Urtaget skall vara minst vara 60 mm (IKEA Metod 70) från framkanten av bänkskivan. Om du väljer att fälla in en häll kontrollera i installationsanvisningen urtagsmått och minsta tjocklek på bänkskivan. Har du en ugn under kan även den ange ett minsta avstånd till hällen.
  • Urtagsmått blandare: Kontrollera vilket urtagsmått blandaren kräver. Även om man i ritprogrammen endast kan välja 35 mm kan vi anpassa ritningen till rätt storlek när du beställt diskbänken på alla serier utom Stala Seven.
  • Extra lång eller rostfri bänk i vinkel. Tänker du beställa en lång bänkskiva eller vinkelbänk kontrollera att den går att få in i köket.
  • IKEA Metod kök: Om du har ett IKEA Metod kök som monteras med skena skall bänkskivan normalt vara 635 mm djup. Har skåpen integrerade (infällda) handtag kan den eventuellt vara grundare då det finns undantag med luckor som är extra tjocka.
  • Purus Basic rostfria diskbänkar: Purus Basic finns i tjockleken 28 mm vilket inte går att välja i ritprogrammet. Ange 30 mm i ritprogrammet och berätta för oss att du önskar 28 mm när du beställer bänken. Påverkar inte "rita själv rabatten".
  • Bänkskivor som placeras mellan högskåp eller väggar. Rostfria diskbänkar har tillverkningstoleranser som man måste ta hänsyn till så att bänken, inte bara får plats, utan även går att montera. Bänkskivans tillverkningstolerans anges i offerten.

Vad du kan och måste välja på en måttbeställd rostfri diskbänk

Att utforma en måttbeställd rostfri diskbänk innebär att göra flera val. Du måste alltid välja det grundläggande som form, längd, djup, tjocklek och kanter.

Sedan kan du lägga till en eller flera disklådor, uppvikt kant, urtag för häll, stänkskydd m.m. Du har mycket stora möjligheter att skapa en unik och personlig rostfri diskbänk.
Stacks Image 1932
Stacks Image 1929
Du kan exempelvis välja bland över 200 enkla och dubbla disklådor i både klassisk och modern design.

Bänkskivans form

Vanligast är en rak rostfri diskbänk. Men du kan även få den exempelvis i vinkel, med hörn som inte är 90 grader eller avrundade.

Bänkskivans mått

Välj den den rostfria bänkskivans längd, djup och tjocklek. Rostfria diskbänkar kan göras mycket långa i ett stycke. Begränsningen ligger oftast i om den går att få in i köket.

Bänkskivans kanter

De vanligaste kantprofilerna är rak- eller droppkant som i sin tur finns i flera olika varianter. Du kan även välja till uppvikta kanter med olika höjder på upp till tre sidor.

Disklåda eller disklådor

Önskar du en diskho är det tre saker du måste ta ställning till. Enkel eller dubbel, storlek och vilken stil den skall ha. Klassiska disklådor har lite större radie i hörnen än moderna som har lite skarpare hörn.

Annorlunda yta

Med några få undantag är plåtytan mattborstad på alla våra serier. Beroende på serie kan du även välja andra borstningar eller t.o.m. mönster.

Urtag i bänkskivan

Urtag för en ovanpåliggande spishäll går att göra i alla våra serier av rostfria diskbänkar. Planmontering av en spishäll går att göra i några serier. I flera serier kan du få ett urtag i kanten för exempelvis en kanal.

Stänkskydd

I samband med att du beställer en rostfri diskbänk kan du välja till ett stänkskydd. Stänkskydd utformas lite olika beroende på serie.

Tillbehör

För att göra din diskbänk ännu mer praktisk finns det många tillbehör som diskmedelspumpar, sköljlådor och skärbrädor du kan beställa ihop med diskbänken.
© 2022 Neonela Kitchen AB Allmänna villkor | Cookies

(D)

(T)

(M)

© 2022 Neonela Kitchen AB

(D)

(T)

(M)