Rita din egen rostfria diskbänk och få 500 kronor i rabatt!

Hur du kan spara pengar genom att själv utforma och rita upp din rostfria diskbänk hos någon av våra leverantörer Stala, Decosteel eller Purus. Dessutom några tips för att undvika vanliga misstag.
Stacks Image 1174
Stacks Image 1172
Det är populärt och lätt att rita upp en rostfri diskbänk i något av våra leverantörers ritprogram. När du ritat klart får du ett ritningsnummer. Notera och ge oss det. Vi fångar upp ritningen hos respektive leverantör med hjälp av ritningsnumret. Det är ritningsnumret från antingen Decosteel, Stala eller Purus som berättigar dig till 500 kronor i rabatt.

Våra bänkskivor är indelade i tre kategorier beroende på möjligheten att anpassa dem. Börja med någon av serierna i Kategori A. Om du finner vad söker där har du sparat pengar då de serierna har ett lite lägre pris än de i Kategori B. Söker du en lite speciell design eller disklåda är det Kategori B och C som passar bäst.

Du kan även börja med att ange dina önskemål i vår Priskalkylator. Där kan du se vilka diskbänkar som går att rita själv utifrån dina önskemål. Du får även totalpris inklusive frakt.

Möjligheter som inte finns i ritprogrammet men som vi kan lösa i kontakt med fabriken
  • Purus Basic finns i tjocklekarna 20 och 28 mm vilket inte går att välja i ritprogrammet. Ange 30 mm i ritprogrammet och berätta för oss vilket av måtten 20 eller 28 mm du önskar när du beställer bänken. Påverkar inte priset.
  • I ritprogrammen är urtaget för blandaren alltid 35 mm. Om du önskar ett annat mått kan vi ändra detta när du beställt diskbänken. Gäller inte Stala Seven. Påverkar inte priset.

Tänk bl.a. på följande när du ritar bänken själv:
  • När du själv utformar och ritar diskbänken i något av våra leverantörers ritprogram, och därmed sparar 500 kronor, tar du fullt ansvar för att alla mått är korrekta.
  • Att ange rätt djup om du har ett IKEA Metod kök. Monteras bänkskåpen med skena skall bänkskivan normalt vara 635 mm djup. Har skåpen integrerade (infällda) handtag kan den eventuellt vara grundare då det finns undantag med luckor som är extra tjocka.
  • Att sätta disklådor på rätt avstånd från framkanten eller gaveln av bänkskivan. En disklåda skall sitta minst 70 mm från framkanten av bänkskivan (IKEA Metod 80 mm) och 50 mm från gaveln på bänkskivan.
  • Att sätta ett urtag för en häll tillräckligt långt från framkanten av bänkskivan. Urtaget skall minst vara 60 (IKEA Metod 70) mm från framkanten.
  • Att ta hänsyn till vad installationsanvisningen anger för urtagsmått och djup när det gäller infällning av hällar. Bra att veta: Urtag
  • Att kontrollera vilket urtagsmått blandaren kräver. Även om man i ritprogrammen endast kan välja 35 mm kan vi anpassa ritningen till rätt storlek vid beställningen till fabriken på nästan alla serier.
  • Att ta hänsyn till tillverkningstoleranser och möjlighet att montera bänkskivan när den skall placeras i en nisch mellan högskåp eller väggar. Bra att veta: Tillverkningstolerans på rostfria bänkskivor.
  • Att ta hänsyn till att en extra lång bänk skall kunna bäras in i bostaden och in i köket.
Länkarna går till ritprogram som är på respektive leverantörs hemsida. I ritprogrammen visas ett pris. Det är det pris som leverantören rekommenderar och är exklusive frakt. När du köper av oss får du ett lägre pris och dessutom är alltid frakt inkluderad.


Länkar till tillverkare i Kategori A:
Extra prisvärda diskbänkar med de vanligaste måtten och tillvalen
Länkar till tillverkare i Kategori B:
Diskbänkar med mycket stor valfrihet när det gäller mått, form och tillval
Länkar till tillverkare i Kategori C:
Diskbänkar och bänkskivor i speciell design eller i kompakt stål
© 2021 Neonela Kitchen AB Köp- och allmänna villkor | Cookies

(D)

(T)

(M)

© 2021 Neonela Kitchen AB

(D)

(T)

(M)