Neonela Kitchen logotype

Om Neonela Kitchen och försäljning till andra länder

Om Neonela Kitchen

Om Neonela Kitchen …

Om Neonela Kitchen, hur det startade, dess utveckling och varför företaget har ett så svåruttalat namn.
Evelyn och Anders Blom Neonela Design AB

Evelyn och Anders Blom som utgör alla ägarna och hela personalstyrkan.

Neonela Kitchen designar och säljer rostfria diskbänkar av hög kvalitet i första hand på den svenska och tyska marknaden. Tidigare hette vi Neonela Design men eftersom vi nu bara designar rostfritt för kök och vår domän heter Neonela Kitchen så bytte vi namn i april 2018.

Våra kunder finns främst i Sverige, Tyskland och Österrike men vi har även levererat bänkar till Schweiz, USA, Portugal, Finland och Lichtenstein. Dessutom finns det rostfria diskbänkar från Neonela Kitchen på öar som Sardinien och La Réunion dit de tagits av våra kunder.

Tyvärr var vi i oktober 2019 tvingade att sluta sälja diskbänkar till Tyskland, Österrike och Schweiz. Trots att vi bekostade speciellt kraftiga trähäckar för transporter till dessa länder skadades alldeles för många bänkar under transporterna. Emballage bröts upp på terminaler, truckgafflar kördes in från sidan istället för att lyfta upp trähäcken när den skulle flyttas, många släpptes från hög höjd eller så ställde man flera hundra kilo tunga andra varor ovanpå diskbänkarna.

I nog med att vi sällan fick ersättning så blev det nästan alltid problem för kunderna när vi var tvungna att bygga en ny bänk. Vi testade flera, alla mycket välkända företag, innan vi gav upp.

Sedan i början av 2020 började säljer vi endast Stala Seven rostfria diskbänkar på den tyska marknaden. Dessa packas i pappkartonger och inte stora trähäckar vilket gör att man kan flytta dem utan truck. Det går för varje månad allt bättre. Rostfria diskbänkar är betydligt mer ovanliga i tysktalande länder än i Sverige så vi ser en potential.

Se mer på vår tyskspråkiga
hemsida.

Med fem tillverkare under fyra namn i tre länder kan vi numera erbjuda Sveriges och kanske Europas största sortiment av måttbeställda rostfria diskbänkar. Skulle inte det räcka har vi kontakt med ytterligare några fler tillverkare för speciella behov.

Vi har även utvecklat och sålt flyttbara köksöar, inne- och utekök, allt i rostfritt stål. Då försäljningen av rostfria diskbänkar ökade snabbare än väntat hann vi inte längre med dessa stora, spännande och roliga projekt som hela kök innebär.

Företaget grundades 2009 av Evelyn Blom som nu driver det tillsammans med sin make Anders Blom. Evelyn Blom är en invandrad tysk civilingenjör specialiserad på kärnkraft och med bakgrund i det forna Östtyskland. Hon fattade intresse för rostfritt i hemmet när hon var försäljningschef på en svensk industri som bl.a. sålde diskbänkar till köksbutiker. Anders Blom är byggnadsingenjör, ekonom och detaljhandelsexpert och har arbetat som konsult åt kedjor, butiker och leverantörer i Sverige, Danmark, Norge och Estland. Evelyn och Anders träffades 2008 som ett resultat av ett gemensamt intresse för vandringar i Alperna.
Evelyn och Anders Blom Neonela Design AB

Evelyn och Anders Blom som utgör alla ägarna och hela personalstyrkan.

Men varför det krångliga namnet?

Stacks Image 376
Stacks Image 378
Många frågar oss var namnet kommer ifrån. Under en tid då Evelyn var försäljningschef på ett stålföretag startade hon på fritiden ett litet företag som skulle sälja reflexkläder som skulle vara lite snyggare än det som fanns på marknaden. Evelyn hette då Lange i efternamn med signaturen ELA. Kombination NEON och signaturen ELA blev det svåruttalade namnet NEONELA. Det är ganska vanligt att man uttalar eller skriver namnet som "Neonella". Reflexvästarna överlevde inte, men namnet gjorde det.

Neonela Kitchen Nordic sales

Neonela Kitchen Nordic sales

Velkommen
Stacks Image 340
Vi leverer gerne rustfrie stålbordplader og køkkener til Danmark. Desværre er vor information kun tilgængelig på svensk.

Ved hjælp af billeder og korte tekster finder du nemt prisen på de enkelte produkter. Hvis du ønsker hjælp til beregningen, så er du velkommen at sende en mail med dine ønsker, så beregner vi din pris.

Hvis du har yderligere spørgsmål omkring rustfrie stålbordplader er du velkommen til at kontakte os.
Alle priser er oplyst i svenske kroner (SEK)!
Välkommen / Tervetuloa
Stacks Image 349
Naturligtvis säljer vi gärna till hela Finland. Inte ens norra Finland är längre bort än våra mest södra kunder på kontinenten. Dessutom har vi en av våra leverantörer, Stala OY, i Lahti. Priser på våra rostfria diskbänkar kan du få via en offert.

Of course we are happy to sell to the whole of Finland. One our suppliers, Stala OY, is in fact located in Lahti. Unfortunately our knowledge in the Finnish language is extremely limited. Please contact us in English. Send us an E-mail with what you wish and we will give you a quotation.