Neonela Kitchen logotype

Nyheter och vad som är aktuellt

Här samlar vi i tidsordning produktnyheter samt andra stora och små nyheter som exempelvis större förändringar på vår hemsida. Dessutom finns det då och då uppgifter om aktuella saker som avvikande leveranstider.

För leverans av en rostfri diskbänk under jul

Tomteluva på rostfri diskbänk.
Alla våra leverantörer håller stängt under julhelgen. Inga diskbänkar tillverkas eller skickas under veckorna 52 och 1.

Vi svarar på era offertförfrågningar under mellandagarna.
Tomteluva på rostfri diskbänk.

Nysatsning i Tyskland

Första sidan på Neonela Kitchens nya tyska hemsida.
Sedan några år har vi designat och sålt rostfria diskbänkar även i tysktalande länder. Över 500 rostfria diskbänkar har hittat till kök i Tyskland, Österrike och Schweiz. Dessutom har svensk- eller tysktalande köpare beställt bänkar till New York, Sardinien, Paris, La Reunion, Portugal, Holland m.fl platser och länder. Tyvärr har vi, i främst Tyskland, haft stora problem med transporter. Trots att vi levererat diskbänkarna i stora specialbyggda trähäckar och använt de största och mest välkända transportbolagen har transportskadorna varit för många. I början av oktober bestämde vi oss för att att sluta med att sälja rostfria diskbänkar på den tyska marknaden. Men trots att vi hade stängt vår tyska hemsida fick vi många förfrågningar. För att möta efterfrågan testar vi nu att sälja Stala Seven diskbänkar på den tyskspråkiga marknaden. Stala Seven levereras i ett lättare emballage och är därför förhoppningsvis enklare att hantera för chaufförerna. Nu har vi återigen en tysk hemsida och som även anger priser vilket är ovanligt i Tyskland på liknande produkter. (10 nov. 2019)
Första sidan på Neonela Kitchens nya tyska hemsida.

Nio nya Kundreferenser med fotografier, beskrivningar och ritningar

IKEA Faktum kök med en Stala Seven rostfri diskbänk.
Nu har vi lagt upp bilder från ytterligare nio av våra kunder i Kundreferenser med början med Kundreferens 147. Det är alla bra exempel på hur bra rostfritt stål passar i ett kök. Ett kök, Kundreferens 154, är lite unikt då det är den nya ytan StalaTex för Stala Seven diskbänkar. (12 okt. 2019)
IKEA Faktum kök med en Stala Seven rostfri diskbänk.

IKEA Bodbyn i grönt och rostfria diskbänkar

Rostfri diskbänk med dubbla disklådor och IKEA Metod Bodbyn i grönt.
Sedan vi först hörde talas om att IKEA:s fronter Bodbyn skulle komma i grönt förstod vi att de skulle passa extra bra till rostfria diskbänkar i en klassisk stil. Det innebär oftast, men inte alltid, en rostfri diskbänk med en klassisk droppkant och en disklåda med en lite större radie i hörnen.
Vi har hittills hunnit fotografera de nya fronterna med ett urval diskbänkar från Purus, Stala och Decosteel. Se mer Sortiment: Rostfritt passar alla köksstilar. (28 aug. 2019)
Rostfri diskbänk med dubbla disklådor och IKEA Metod Bodbyn i grönt.

Fyra typer av rostfria stänkskydd

Stänkskydd och en diskbänk, allt i rostfritt.
Stänkskydd i rostfritt har vi alltid haft som tillbehör. Tyvärr har det inte alltid varit så enkelt att förstå hur de kan utformas eller monteras. Under våren lanserade både Stala Seven och Purus nya modeller av stänkskydd som fick till följd att vi utvecklade, inte bara sortimentet, utan även informationen. Nu kan du läsa mer om olika typer av stänkskydd samt deras fördelar och eventuella nackdelar på en speciell sida - Rostfria stänkskydd. (25 aug. 2019)
Stänkskydd och en diskbänk, allt i rostfritt.

Disklådor med lägre mellanvägg

Dubbel rostfri disklåda med en lägre mellanvägg.
Disklådor med en lägre mellanvägg har vi endast haft från Decosteel Design. Nu har även Purus Original kommit med ett par modeller. Fördelen med lägre mellanvägg är främst att den tar mindre plats men även att det är enklare att skölja av stora plåtar. Läs mer i Kunskapsbanken - Enkel eller dubbel disklåda? (17 aug. 2019)
Dubbel rostfri disklåda med en lägre mellanvägg.

Nya studiobilder och stilguider

Nya exempel på rostfria diskbänkar.
Vi har börjat ta bilder i en liten fotostudio för att visa hur rostfria diskbänkar passar ihop med olika köksstilar. De bästa exemplen finns självklart i våra kundreferenser men vi hoppas att även våra studiobilder ger både tips och inspiration vid val av en rostfri diskbänk. Det kommer vartefter fler kombinationer. Se mer på Rostfria diskbänkar passar … (21 maj 2019)
Nya exempel på rostfria diskbänkar.

Nya inspirerande kundreferenser

Bild på ett kök med en rostfri diskbänk som en kund sänt oss.
Det är alltid lika roligt när vi får bilder från kunder. Om vi får tillstånd vill vi gärna publicera dem bland våra kundreferenser så andra kan inspireras och få tips. I Kundreferenser lägger vi till beskrivningar, fakta och ritningar. Nu har vi lagt upp nio nya referenser. Börja med REF136 och klicka dig framåt. Eller börja med REF145 och klicka dig bakåt. (12 maj 2019)
Bild på ett kök med en rostfri diskbänk som en kund sänt oss.

Nya disklådor till Stala Seven serien

Ny disklåda som passar till Stala Seven rostfria diskbänkar.
Stala Seven är en mycket prisvärd serie vi säljer allt mer av. Tidigare har det endast funnits disklådor med en radie på 50 mm. Nu lanseras två nya disklådor, K och M, med en radie på 25 mm vilket ge diskbänken ett lite modernare uttryck. Vi gissar att de blir mycket populära. Se mer i Stala Seven disklådor. (20 mar. 2019)
Ny disklåda som passar till Stala Seven rostfria diskbänkar.

Diskbänkar och stänkskydd med mönster

Stalatex mönster på en rostfri yta.
Stala har lanserat rostfria diskbänkar och stänkskydd med sju olika mönster under namnet StalaTex. Exemplet på bilderna heter Lerjord. Tidigare har det funnits en alternativ yta Deko som är präglad yta. De nya mönstren känns inte alls när man stryker handen över stålytan. Läs mer på Stala Seven sidan. (15 jan. 2019)
Stalatex mönster på en rostfri yta.