Bra att veta om ytan på en rostfri diskbänk

Ytan på en rostfri diskbänk eller bänkskiva

Ytan på en rostfri diskbänk eller bänkskiva

Ingen yta på de rostfria diskbänkar och bänkskivor vi säljer är lackad eller kemiskt behandlad på något sätt. Det är rent rostfritt stål som valsas, slipas, poleras och borstas för att få avsedd yta. Ytan på en rostfri bänkskiva har inte heller några öppna porer som gör att den kan påverkas av något vätska som spills ut. Det gör att rostfritt stål är den mest hygieniska och praktiska yta du kan ha i ett kök. Läs mer i Varför rostfritt.

Bänkens yta förändras över tiden. Den borstade yta bänken normalt har vid leverans får små repor som efter ett till två år bildar ett mönster. I vissa serier går det att behandla ytan så att den får ett annat utseende redan från början.
Stacks Image 509
Original borstad yta med linjär borstning.
Stacks Image 511
Cirkulär borstning som gör att ytan ser ut att vara 2-3 år gammal.

Borstad yta är standard på alla våra serier

Alla våra leverantörer erbjuder nästan samma typ av borstad matta yta med ett undantag, Decosteel. Decosteel borstar sina köksbänkar en gång extra innan leverans vilket gör ytan lite blankare. Vi har ofta själva svårt att se skillnad mellan andra tillverkares yta trots att vi jobbar med rostfritt stål till vardags. Vi har i några fall kombinerat rostfritt stål från två leverantörer utan att det har gått att se någon som helst skillnad. Ens på mycket nära håll.

Plåtarna som diskbänkarna byggs av har en borstning redan från stålverket. När hantverkarna bygger bänken slipar och borstar de alla ytor som bearbetas, exempelvis svetsfogar, på samma sätt som de ytor som inte bearbetats. På så sätt får hela bänkytan samma borstning.

De vanliga borstade ytorna är alltid linjära som standard. Det gör att borstningen stämmer överens med borstningen på rostfria vitvaror. I alla fall de av bättre kvalitet.
Gaffel på en linjärt borstad rostfri diskbänk.
På bilderna nedan kan man se skillnaden mellan en standard borstad yta, i det här fallet från Purus, och Decosteels blankare yta. Den randiga tapeten reflekteras betydligt mer i diskbänken från Decosteel.
Stacks Image 517
Stacks Image 519
Stacks Image 134
Kontaktar du oss kan du få ett prov i storlek av ett kreditkort så du kan se hur ytan ser ut. Provet är även bra för att jämföra den borstade ytan vi har på våra bänkskivor med exempelvis ytan på rostfria vitvaror.

Antikbehandling från Purus

Gaffel på en cirkulärt borstad rostfri bänkskiva.
Bänkar från Purus kan behandlas med en speciell cirkulär borstning så att bänken ser några år äldre ut än vad den är. Behandlingen, som kallas Antikbehandling, gör att du inte ser de första reporna lika tydligt som på en vanlig borstad yta. Ytan kan appliceras även på bänkar med droppkant och uppvikt kant men inte på bänkar med nedsänkning vid disklådan eller i diskhon. Priset på Purus Antikbehandling får du på offert.

Alternativa ytor, StalaTex och Deko, för Stala Seven diskbänkar

Alternativa ytor, StalaTex och Deko, för Stala Seven diskbänkar

Stacks Image 311
Ytan på Stala Seven diskbänkar och stänkskydd har en borstad yta som standard. Mot ett tillägg kan du få ytan med en präglad yta kallad Deko eller ett StalaTex mönster. StalaTex mönstret känns, till skillnad från Deko, inte när man dra handen över det. Disklådan är alltid standard borstad. På sidan för Stala Seven kan du läsa mer om Alternativa ytor.
Stala Seven diskbänk och stänkskydd i rostfritt med StalaTex mönster.
Lägg märke till att intrycket av mönstret förändras med vinkeln mot ljuset.

Anti-fingerprint behandling av våra diskbänkar får du inte!

Anti-fingerprint behandling av våra diskbänkar får du inte!

Vad du aldrig kan få på någon av våra rostfria bänkskivor är en s.k. Anti-fingerprint behandling. Ytan på alla våra rostfria diskbänkar och bänkskivor, oavsett fabrikat och serie, är helt ren från lackeringar eller andra beläggningar. Anti-fingerprint innebär att man lägger på ett tunt lager lack på den rostfria plåten så att fingeravtryck inte ska synas. Plåten behöver inte heller vara av samma höga kvalitet som vi har i alla våra diskbänkar. Ibland kan man ana beläggningen genom att ytan får en svag blå- eller gröntonad nyans.

Stål som har anti-fingerprint behandlats går inte att svetsa och kan därför inte användas i diskbänkar av hög kvalitet. Dessutom är det extra ytskiktet ömtåligt och skulle göra en rostfri diskbänk hopplöst känslig både för slitage och rengöring. Vilket är mycket onödigt. Därför finns anti-fingerprint behandling nästan uteslutande på vertikal ytor eller ytor där man inte kan ställa något som kan repa ytan.
© 2021 Neonela Kitchen AB Köp- och allmänna villkor | Cookies

(D)

(T)

(M)

© 2021 Neonela Kitchen AB

(D)

(T)

(M)