Vad du kan välja är olika för alla nio serier av rostfria bänkskivor men översiktligt gäller följande:
Form: I stor sett vilken form som helst. Rektangulära skivor är billigare än de i vinkel eller som har hörn som inte är 90 grader. Vill du ha en bänk i vinkel är det billigare att köpa två bänkar och lägga dem intill varandra än att de svetsas ihop. Du kan få runda eller fasade hörn på några av serierna.
Utekök med en rostfri diskbänk med måtten 1085 x 2395 x 100 mm. REF178. Längd: Vi kan låta tillverka extremt långa rostfria bänkskivor i ett stycke. Men det finns brytpunkter då bänken blir dyrare. Bäst pris har bänkar som är kortare än 3 meter. När bänkarna blir över 4 meter ökar priset då bänken måste byggas av flera plåtar som svetsas ihop. Är bänken riktigt lång kan det krävas specialtransport, kranbil och dyrare emballage. Mycket korta bänkar, under 80 cm, blir förhållandevis dyra då kostnaden inkluderar en startkostnad som är oberoende av längd.
Djup: Djupet på rostfria bänkskivor välja fritt på millimetern. Begränsningen är plåtens storlek. Upp till 120 cm är det inga problem. Vissa vanliga djup som 59, 60, 62 och 63,5 cm är billigare än andra djup.
Tjocklek: Du kan välja tjocklek mellan 12 och 100 mm. Bästa pris har dock tjocklekarna 20, 30 och 40 mm.
Uppvikta kanter: En uppvikt bakkant kan vara praktisk om det finns risk att något kan trilla ner bakom bänkskivan och vara svårt att komma åt. En uppvikt kant är även bra för att skydda en eventuell vägg bakom uteköket. Man kan torka av den rostfria bänkskivan ända in utan riskera att komma åt väggen.
Rostfri bänkskiva med uppvikt bakkant som skydd för väggen. REF191 Diskho: Alla disklådor svetsas in. Men tänk genom vad du vill ha diskhon till. Även om många väljer en stor diskho till sitt kök inomhus är det oftast inte nödvändigt i ett utekök. Skall du göra rent tunga grillgaller är en grund stor plastbalja bättre än en diskho. Mindre risk med skador och det skulle krävas en ganska stor diskho även för galler från en normalstor grill. En mindre diskho är perfekt för att skölja matvaror, skölja händerna och göra rent redskap. Avloppet kan du göra som en slang till en stenkista, om det är tillåtet där du bor, eller till en plastdunk du tömmer då och då. Väljer du en rostfri diskbänk följer det med avloppsdetaljer.
Urtag för grill: Väljer du att sänka ner grillen i bänken måste urtaget måste vara rektangulärt i Kategori-A och C. I Kategori-B kan urtaget även vara runt. Då vi inte har möjlighet att få korrekta urtagsmått från tillverkarna av grillar måste du själv mäta och ange det för oss.
Andra urtag: Du kan även få urtag för exempelvis en sidobrännare eller rostfria kantiner i bänkskivan. Många grillar har sidobrännare som tillbehör. Dessa är ofta lätta fälla in. Kantiner finns i ett stort antal standardmått som heter Gastronorm och kan köpas hos många näthandlare. Köp till lock så är matvarorna skyddade när du lämra uteköket tillfälligt. Kantinerna finns med olika djup. De djupare är även bra för att ha redskapen i när man grillar. Bara att sätta in i diskmaskinen ihop med redskapen när du är klar. Du kan även ha dem som avfallsburk eller islåda för ölen.
En rostfri bänk med två urtag med Gastronormkantiner och en annan bänk med två urtag med lock samt en sidobrännare.
Rostfri diskbänk med en diskho med liten radie. REF179