Bra att veta om prissättning av en rostfri diskbänk

Hur mycket en rostfri diskbänk kostar, vad som påverkar priset, vad som ingår och vilka rabatter vi erbjuder.

Hur mycket kostar en rostfri diskbänk?

Hur mycket kostar en rostfri diskbänk?

Vi får rätt ofta frågan vad en rostfri diskbänk kostar. Det är lite som den klassiska frågan ”hur långt är ett snöre?”. Variationen är stor både uppåt och neråt men de flesta kostar mellan 5 och 50 tusen kronor inklusive emballage och frakt.

Våra bänkar är alltid av hög kvalitet, rejält förstärkta underifrån, har bra insvetsade disklådor och går att anpassa till dina behov. Det innebär att de är dyrare än de färdigbyggda med tunn plåt du hittar på exempelvis byggmarknader.

Vad påverkar priset på en rostfri diskbänk?

Vad påverkar priset på en rostfri diskbänk?

Tyvärr är det inte så lätt att förstå hur priset på en rostfri diskbänk byggs upp. Vissa diskbänkar som exempelvis Stala Seven, Decosteel Decolight, Purus Basic och Stala Design är lite billigare då de bara finns med vissa standardmått och mindre urval av disklådor. När det gäller de serier som ger större valfrihet, och därmed i grunden lite högre pris, finns det några tumregler man kan tänka på.

Följande kommer göra att diskbänken blir jämförelsevis dyrare:

- en extra hög uppvikt bakkant
- disklådor med en mindre (6 - 25 mm) radie i alla hörn
- urtag för tex. en ventilationskanal i bakkanten
- extra djupa bänkar, över 650 mm eller 700 mm
- diskbänkar i ett stycke över 3,4 meter
- riktigt tjocka bänkar, över 80 mm
- L-bänk (kallas också vinkelbänk) i ett stycke.

Ofta ger en kombination av ovan nämnda utformningar en mycket snygg, men lite dyrare, diskbänk. När det gäller de mest prisvärda serierna går det oftast inte att bygga in ovanstående speciella egenskaper.

Vår Priskalkylator tar fram priser på diskbänkar och bänkskivor ur nästan alla våra serier utifrån dina önskemål. Du kan testa om du kan förändra eller avstå från något önskemål och se hur det påverkar priset. I Priskalkylatorn finns det även tips på hur du hittar diskbänkar med lågt pris.

Alla serier har sina unika möjligheter men för att förenkla ditt val har vi delat in sortimentet i tre kategorier A, B och C. Där B erbjuder större valfrihet i val av mått och former och tillval än A. C innebär diskbänkar med unika egenskaper.

Tänk på att exakt samma rostfria diskbänk i kan kosta olika beroende på om serien är i Kategori-A eller -B. Det är valfriheten som kostar extra även om du inte utnyttjar den.

Korta bänkar blir förhållandevis dyra

En sak som man kanske inte tänker på är att mycket korta bänkar blir förhållandevis dyra jämfört med längre. En bänk som är en meter och kostar 10.000 blir kanske bara två, tre tusen kronor dyrare när den är två meter. Anledningen är att det alltid finns en startkostnad för att rita upp bänken, göra utbredningsritning, planera produktion, programmera maskinerna, administration m.m. Kostnader som är helt oberoende av bänkens längd.

Alla tillverkare räknar ut priset på olika sätt

För att krångla till det är dessa tumregler inte lika för alla tillverkare och alla serier vi erbjuder. Det kan hända att vi rekommenderar att välja en viss serie då just den serien har ett extra bra pris på något som är lite utöver det vanliga som du vill ha.

Rita själv och spara 500 kronor

För många serier finns det ritprogram hos leverantörerna Stala, Purus, Decosteel och Furhoffs. När du får ett förslag i vår Priskalkylator och det anges att det finns möjlighet att rita själv gäller följande erbjudande:

Ritar du själv upp diskbänken eller bänkskivan i ett sådant program får du 500 kronor i rabatt på det pris som anges i vår Priskalkylator. Läs mer om att Rita själv och få rabatt.

Tips för att hitta det lägsta priset

Tips för att hitta det lägsta priset

Oavsett vilken rostfri diskbänk du söker och din budget är priset en faktor att ta hänsyn till. Priset påverkas främst av måtten, diskho och serie. Var och en av våra fem tillverkare beräknar priset lite olika. Vi vet alltid vilken serie som har bäst pris på just det du önskar.

Längder över 3,9 meter och bänkar djupare än 650 eller 700 mm blir förhållandevis dyrare. Disklådor med mer rundade hörn (klassisk stil) är ofta billigare än de med skarpa hörn (modern stil).

Ibland kan det räcka att ändra ett enda mått för att diskbänkens pris skall förändras. Väljer du djupet 635 mm istället för 630 mm blir diskbänken billigare då djupet 635 mm finns i alla serier i Kategori-A. Djupet 630 mm finns endast hos diskbänkar i Kategori-B eller Kategori-C som generellt är dyrare än de i Kategori-A. Därför kan det ibland löna sig att välja något av djupen 600, 610, 620 eller 635 mm och tjocklekarna 20, 30 och 40 mm.

Kategori-A serierna, Stala Seven och Stala Design, Purus Basic och Decosteel Decolight har något lägre pris än andra serier. Anledningen är att de inte finns med alla mått och erbjuder ett begränsat urval disklådor. Stala Seven har de lägsta priserna av de fyra men har även några fler begränsningar än de tre övriga

Lägre pris:
  • Längd: 500 - 3900 mm.
  • Djup 600, 610, 620 eller 635 (IKEA) mm.
  • Tjocklek 20, 28, 30, 38 eller 40 mm.
  • Uppvikt kant men endast på bakkanten av bänkskivan.
  • Ovanpåliggande häll, inte planlimmad.

Lägst pris:
  • Längd: 500 - 3000 mm i 5 mm intervaller.
  • Djup 600, 610, 620 eller 635 (IKEA Metod) mm.
  • Tjocklek 20, 30 eller 40 mm.
  • Ingen uppvikt kant.
  • Ovanpåliggande häll, inte planlimmad

Offertens giltighetstid

Offertens giltighetstid

Offerten gäller i två månader från den dag du fått den.

Följande är inkluderat i alla våra priser

Följande är inkluderat i alla våra priser

Bänken, alla anslutningsdetaljer om bänken har en disklåda, emballage, transport till trottoarkant eller tomtgräns till fastighet i Sverige som ligger på fastlandet eller har broförbindelse dit.

Obs, ingen inbärning eller montering ingår.

Hur mycket rabatt får jag?

Hur mycket rabatt får jag?

Tyvärr, du får ingen rabatt! :-). Vi har fasta priser. Köper du en andra bänk inom ett par år får du 5% rabatt på den andra. Inte den första som det händer att kunder frågar efter med hänvisning till att de ska köpa en till senare.

Rätt ofta köper kunder en ytterligare bänk då de flyttar eller så har man flera bostäder. En kund som redan hade en rostfri diskbänk från oss i sitt hem i Düsseldorf behövde en till sin lägenhet i New York. Då måttbeställda rostfria diskbänkar är ovanliga i USA lät vi flygfrakta en dit. Kundreferens 43.
© 2021 Neonela Kitchen AB Köp- och allmänna villkor | Cookies

(D)

(T)

(M)

© 2021 Neonela Kitchen AB

(D)

(T)

(M)