Bra att veta om prissättning av en rostfri diskbänk

Vad kostar en rostfri diskbänk?

Vad kostar en rostfri diskbänk?

Vi får fråga formulerad precis så ganska ofta. Det är lite som den klassiska frågan ”hur långt är ett snöre?”. Variationen är stor men de flesta rostfria diskbänkar vi säljer kostar mellan 5 och 50 tusen kronor inklusive emballage och frakt.

Våra bänkar är alltid av hög kvalitet, rejält förstärkta underifrån, har insvetsade disklådor och går att anpassa till dina behov. Det innebär att de är dyrare än de färdigbyggda diskbänkar du hittar på exempelvis byggmarknader eller möbelvaruhus.

Vi har delat in alla serier i tre kategorier utifrån valfrihet att välja främst mått, tillval och disklådor. Diskbänkar i Kategori-A har något färre valmöjligheter än de i Kategori-B och är därmed billigare än dessa. Rostfria bänkskivor i Kategori-C har unik design och är normalt dyrast.

Var och en av våra fem tillverkare beräknar priset lite olika. Vi vet alltid vilken serie dom erbjuder bäst pris utifrån dina önskemål.

I Sortiments- och köpguide hittar du mer uppgifter vad som skiljer mellan olika kategorier och länkar till alla serier. I Priser och offerter hittar du länkar till olika sätt beräkna pris på den diskbänk du önskar.

För att hitta det lägsta priset

För att hitta det lägsta priset

Rostfria diskbänkar i Kategori-A serierna har något lägre pris än övriga serier då de inte finns med alla mått och erbjuder ett begränsat urval disklådor. Stala Seven har de lägsta priserna av de fyra men har även några fler begränsningar än de tre övriga

Tänk på att exakt samma rostfria diskbänk kan kosta olika beroende på om serien är i Kategori-A eller -B. Valfriheten kostar extra även om du inte utnyttjar den.

Välj för lägre pris:
  • Längd: 500 - 3900 mm.
  • Djup 600, 610, 620 eller 635 (IKEA) mm.
  • Tjocklek 20, 28, 30, 38 eller 40 mm.
  • Uppvikt kant endast på bakkanten av bänkskivan och med fast mått
  • Ovanpåliggande häll, inte planlimmad.
Välj för lägst pris:
  • Längd: 500 - 3000 mm i 5 mm intervaller.
  • Djup 600, 610, 620 eller 635 (IKEA Metod) mm.
  • Tjocklek 20, 30 eller 40 mm.
  • Ingen uppvikt kant.
  • Ovanpåliggande häll, inte planlimmad
Ibland kan det räcka att ändra ett enda mått för att diskbänkens pris skall förändras. Väljer du djupet 635 mm istället för 630 mm blir diskbänken billigare då djupet 635 mm finns i alla serier i Kategori-A. Djupet 630 mm finns endast hos diskbänkar i Kategori-B eller Kategori-C som generellt är dyrare än de i Kategori-A. Därför kan det ibland löna sig att välja något av djupen 600, 610, 620 eller 635 mm och tjocklekarna 20, 30 och 40 mm.

Valfriheten ger unika diskbänkar med lite högre pris

Valfriheten ger unika diskbänkar med lite högre pris

Diskbänkar i Kategori-B går att utforma mycket fritt men är därmed dyrare än de i Kategori-A. Vissa egenskaper som bara går att få i Kategori-B gör också att diskbänken blir jämförelsevis dyrare som exempelvis:

- en extra hög uppvikt bakkant
- disklådor med en mindre (6 - 25 mm) radie i alla hörn
- urtag för tex. en ventilationskanal i bakkanten
- extra djupa bänkar, över 650 mm eller 700 mm
- diskbänkar i ett stycke över 3,4 meter
- riktigt tjocka bänkar, över 80 mm
- L-bänk (kallas också vinkelbänk) i ett stycke

Ofta ger en kombination av ovan nämnda utformningar en mycket snygg och funktionell, men lite dyrare, diskbänk. Bänkskivor i Kategori-C som är i 4 eller 6 mm solitt stål eller har en unik design är normalt dyrast.

Alla tillverkare räknar ut priset på olika sätt

För att krångla till det är dessa tumregler inte lika för alla tillverkare och alla serier vi erbjuder. Det kan hända att vi rekommenderar att välja en viss serie då just den serien har ett extra bra pris på något som du önskar och som är lite utöver det vanliga.

Korta bänkar blir förhållandevis dyra

En sak som man kanske inte tänker på är att mycket korta bänkar blir förhållandevis dyra jämfört med längre. En bänk som är en meter och kostar 10.000 blir kanske bara två, tre tusen kronor dyrare när den är två meter. Anledningen är att det alltid finns en startkostnad för att rita upp bänken, göra utbredningsritning, planera produktion, programmera maskinerna, administration m.m. Kostnader som är helt oberoende av bänkens längd.

Offertens giltighetstid

Offertens giltighetstid

Offerten gäller i två månader från den dag du fått den.

Följande är inkluderat i alla våra priser

Följande är inkluderat i alla våra priser

Bänken, alla anslutningsdetaljer om bänken har en disklåda, emballage, transport till trottoarkant eller tomtgräns till fastigheter i Sverige som ligger på fastlandet eller har broförbindelse dit. Gotland är inkluderat.

Obs, ingen inbärning eller montering ingår.

Hur mycket rabatt får jag?

Hur mycket rabatt får jag?

Tyvärr, du får ingen rabatt! :-). Vi har fasta priser. Köper du en andra bänk inom ett par år får du 5% rabatt på den andra. Inte den första som det händer att kunder frågar efter med hänvisning till att de ska köpa en till senare.

Rätt ofta köper kunder en ytterligare bänk då de flyttar eller så har man flera bostäder. Ibland i andra länder. En kund som redan hade en rostfri diskbänk från oss i sitt hem i Düsseldorf behövde en till sin lägenhet i New York. Då måttbeställda rostfria diskbänkar är ovanliga i USA lät vi flygfrakta en dit. Kundreferens 43.
© 2021 Neonela Kitchen AB Köp- och allmänna villkor | Cookies

(D)

(T)

(M)

© 2021 Neonela Kitchen AB

(D)

(T)

(M)