Stacks Image p230_n3

Hur mycket en rostfri diskbänk kostar, vad som ingår och vilka rabatter vi erbjuder

Hur mycket en rostfri diskbänk kostar, vad som ingår och vilka rabatter vi erbjuder

Hur mycket kostar en rostfri diskbänk?

Vi får rätt ofta frågan vad en rostfri diskbänk kostar. Det är lite som den klassiska frågan ”hur långt är ett snöre?”. Genomsnittspriset på en rostfri diskbänk från oss är 12 000 kronor inklusive moms och frakt. Variationen är stor både uppåt och neråt.

Våra bänkar är alltid av hög kvalitet, rejält förstärkta underifrån, har bra disklådor och går att anpassa till ditt behov. Det innebär att de är dyrare än de färdigbyggda med tunn plåt du hittar på exempelvis byggmarknader.

Priset på en rostfri diskbänk påverkas av många faktorer

Tyvärr är det inte så lätt att förstå hur priset på en rostfri diskbänk byggs upp. Vissa diskbänkar som exempelvis Stala Seven, Decosteel Decolight, Purus Basic och Stala Design är lite billigare då de bara finns med vissa standardmått och mindre urval av disklådor. När det gäller de serier som ger större valfrihet, och därmed i grunden lite högre pris, finns det några tumregler man kan tänka på.

Följande kommer göra att bänken blir jämförelsevis dyrare:

- en extra hög uppvikt bakkant
- disklådor med en mindre (6 - 25 mm) radie i alla hörn
- urtag för tex. en ventilationskanal i bakkanten
- extra djupa bänkar, över 650 mm eller 700 mm
- diskbänkar i ett stycke över 3,4 meter
- riktigt tjocka bänkar, över 80 mm
- L-bänk (kallas också vinkelbänk) i ett stycke.

Ofta ger en kombination av ovan nämnda utformningar en mycket snygg, men lite dyrare, diskbänk. När det gäller de mest prisvärda serierna går det oftast inte att bygga in ovanstående speciella egenskaper.

Vår
Priskalkylator tar fram priser på diskbänkar och bänkskivor ur nästan alla våra serier utifrån dina önskemål. Du kan testa om du kan förändra eller avstå från något önskemål och se hur det påverkar priset. I Priskalkylatorn finns det även tips på hur du hittar diskbänkar med lågt pris.

Alla serier har sina unika möjligheter men för att förenkla ditt val har vi delat in sortimentet i tre kategorier A, B och C. Där B erbjuder större valfrihet i val av mått och former och tillval än A. C innebär diskbänkar med unika egenskaper.

Tänk på att exakt samma rostfria diskbänk i kan kosta olika beroende på om serien är i Kategori A eller B. Det är valfriheten som kostar extra även om du inte utnyttjar den.

Korta bänkar blir förhållandevis dyra

En sak som man kanske inte tänker på är att mycket korta bänkar blir förhållandevis dyra jämfört med längre. En bänk som är en meter och kostar 10.000 blir kanske bara 2000-3000 kronor dyrare när den är två meter. Anledningen är att det alltid finns en startkostnad för att rita upp bänken, göra utbredningsritning, planera produktion, programmera maskinerna, administration m.m. Kostnader som är helt oberoende av bänkens längd.

Alla tillverkare räknar ut priset på olika sätt

För att krångla till det är dessa tumregler inte lika för alla tillverkare och alla serier vi erbjuder. Det kan hända att vi rekommenderar att välja en viss serie då just den serien har ett extra bra pris på något som är lite utöver det vanliga som du vill ha.

Rita själv och spara 500 kronor

För många serier finns det ritprogram hos leverantörerna Stala, Purus, Decosteel och Furhoffs. När du får ett förslag i vår Priskalkylator och det anges att det finns möjlighet att rita själv gäller följande erbjudande:

Ritar du själv upp diskbänken eller bänkskivan i ett sådant program får du 500 kronor i rabatt på det pris som anges i vår
Priskalkylator.

Läs mer om att
Rita själv och få rabatt.

Offertens giltighetstid

Offerten gäller i två månader från den dag du fått den.

Följande är inkluderat i alla våra priser

Bänken, alla anslutningsdetaljer om bänken har en disklåda, emballage, transport till trottoarkant eller tomtgräns till fastighet i Sverige som ligger på fastlandet eller har broförbindelse dit. Obs, ingen inbärning eller montering ingår.

Hur mycket rabatt får jag?

Inte en ovanlig fråga. Tyvärr, du får ingen rabatt! :-). Vi har fasta priser för privatpersoner.

Köper du en andra bänk inom ett par år får du 5% rabatt på den andra. Inte den första som det händer att kunder frågar efter med hänvisning till att de skall köpa en till senare.

Rätt ofta köper kunder en ytterligare bänk då de flyttar eller så har man flera bostäder. En kund som redan hade en rostfri diskbänk från oss i sitt hem i Düsseldorf behövde en till sin lägenhet i New York. Då måttbeställda rostfria diskbänkar är ovanliga i USA lät vi flygfrakta en dit.
Kundreferens 43.