Stacks Image p128_n3

132) Rostfri diskbänk för ett arkitektritat kök från 30-talet

132) Rostfri diskbänk för ett arkitektritat kök från 30-talet

REF132 PRB Kategori-A
Många kök håller extra länge. Det här är det äldsta kök vi har designat och levererat en rostfri diskbänk till. När bilderna togs hade den nya diskbänken legat på plats i ca två år och börjat få patina.
Stacks Image 234

Parallellkök från 30-talet ritat av arkitekten Sven Markelius.

Även om det här köket kompletterats med ett par skåp är det i grunden samma kök som när det byggdes för drygt 80 år sedan. Genom att köket nu utvidgades var det nödvändigt att beställa en ny rostfri diskbänk. Nu fick kunden möjlighet att anpassa diskbänken helt efter eget behov. En stor disklåda med plats för stora kastruller och där långpannor kan läggas ner för rengöring skulle underlätta köksarbetet. Intill den stora disklådan en mindre för att kunna slå ut vatten och skölja saker även om den stora disklådan är upptagen
Stacks Image 232

En optimal disklådekombination som passar bra även i en klassisk miljö. En blandare med utdragbar slang är perfekt då man når överallt för att spola av exempelvis långpanna.

Stacks Image 238

Nedsänkt del med avrundat hörn, avlopp och stänkskydd mot skåpet intill. Även denna del är från 30-talet och gick att få till nya kök.

Allt som allt en mycket bra kombination av gammalt och nytt!
Tillgängliga fakta och ritning
Serie: Purus Basic
Kategori: A
Form: Rak
Längd: 3400 mm
Djup: 635 mm
Tjocklek framkant: 40 mm
Kanttyp: Rak kant
Disklåda: Lydia-1750
Bredd underskåp: 80 cm
Uppvikt kant: 50 mm
Kök: Köket är från 1935 och ritat av arkitekten Sven Markelius,
Kod: REF132
Stacks Image 257
Vill du veta mer om hur kan utforma diskbänkar med just den här serien markera Om…
Om du är intresserad av en rostfri diskbänk gå till Köpguiden och välj hur du vill att vi skall hjälpa dig. Du kan bli kontaktad via mail eller telefon. Du kan själv rita och beräkna pris på en rostfri köksbänk.
Om du har en fråga om den här eller något annan kundreferens tryck på Fråga. Fyll i kundreferensens nummer samt din fråga i mailet och skicka det.