Neonela Kitchen logotype

132) Rostfri diskbänk för ett arkitektritat kök från 30-talet

Många kök håller extra länge. Det här är det äldsta kök vi har designat och levererat en rostfri diskbänk till. När bilderna togs hade den nya diskbänken legat på plats i ca två år och börjat få patina.
Parallellkök från 30-talet med en ny modern rostfri diskbänk med en praktisk kombination av disklådor.
Parallellkök från 30-talet med en ny modern rostfri diskbänk med en praktisk kombination av disklådor.

Parallellkök från 30-talet ritat av arkitekten Sven Markelius med en ny modern rostfri diskbänk med en praktisk kombination av disklådor.

Även om det här köket kompletterats med ett par skåp är det i grunden samma kök som när det byggdes för drygt 80 år sedan. Genom att köket nu utvidgades var det nödvändigt att beställa en ny rostfri diskbänk. Nu fick kunden möjlighet att anpassa diskbänken helt efter eget behov. En stor disklåda med plats för stora kastruller och där långpannor kan läggas ner för rengöring skulle underlätta köksarbetet. Intill den stora disklådan en mindre för att kunna slå ut vatten och skölja saker även om den stora disklådan är upptagen.

Lägg märke till den nedsänkta del med avrundat hörn, avlopp och stänkskydd mot skåpet intill. Även denna del är från 30-talet och gick då att få till nya kök.
Stacks Image 287
Stacks Image 289

En optimal disklådekombination som passar bra även i en klassisk miljö. En blandare med utdragbar slang är perfekt då man når överallt för att spola av exempelvis långpanna.

Allt som allt en mycket bra kombination av gammalt och nytt!
Tillgängliga fakta och ritning
Serie: Purus Basic
Kategori: A
Form: Rak
Längd: 3400 mm
Djup: 635 mm
Tjocklek framkant: 40 mm
Kanttyp: Rak kant
Disklåda: Lydia-1750
Bredd underskåp: 80 cm
Uppvikt kant: 50 mm
Kök: Köket är från 1935 och ritat av arkitekt Sven Markelius,
Kod: REF132