Stacks Image p128_n3

128) En rostfri diskbänk som inte fick plats utan kompletterades med en träskiva

128) En rostfri diskbänk som inte fick plats utan kompletterades med en träskiva

REF128 purus-basic Kategori-A
I det här IKEA köket ville man först ha en rostfri diskbänk på över 4 meter. Det visade sig dock att den skulle bli betydligt dyrare än vad man tänkt. Dessutom skulle bänken vara svår att få in i köket. Eftersom djupet, 635 mm som passar IKEA Metod kök, och uppvikt kant i bakkant finns i de lite billigare rostfria diskbänkarna i kategori A så var det bara längden som saknades.

Lösningen blev en kombination av två material. Den rostfria diskbänken gjordes så lång som var möjligt att få in i köket och resten fylldes ut med en bänkskiva i trä. De viktigaste arbetsytorna som runt disklådan och runt den stora hällen täcktes av den drygt 3 meter långa rostfria bänkskivan. I den stora disklådan går det ner stora kastruller (dock ej ugnsplåtar) som inte får plats i diskmaskinen.

Rostfria diskbänkar i Kategori A, som är de mest prisvärda, finns inte i längder över 4 meter. När det gäller Purus Basic, som kunden valde, och Purus Original är det ingen skillnad i kvaltet. Det är endast valmöjligheterna som är större i den dyrare Originalserien. Så det här var en både snygg och kostnadseffektiv lösning.
En tre meter lång rostfri diskbänk med uppvikt kant och disklåda i klassisk stil.
En tre meter lång rostfri diskbänk med uppvikt kant och disklåda i klassisk stil.

En tre meter lång rostfri diskbänk med uppvikt kant och disklåda i klassisk stil samt urtag för en ovanpåliggande häll i ett IKEA Metod kök.

Stacks Image 147
Stacks Image 145
Tillgängliga fakta och ritning
Serie: Purus Basic
Kategori: A
Form: Rak bänk
Längd: 3025 mm
Djup: 635 mm
Tjocklek i framkant: 38 mm
Kanter: Rak kant
Uppvikt kant: 50 mmi bakkant
Disklåda: Iris5040 (klassisk stil)
Bredd bänkskåp: 60 cm
Urtag: För ovanpåliggande häll
Kök: IKEA Metod med fronter Hittarp.
Kod: REF128
Stacks Image 177
Vill du veta mer om hur kan utforma diskbänkar med just den här serien markera Om…
Om du är intresserad av en rostfri diskbänk gå till Köpguiden och välj hur du vill att vi skall hjälpa dig. Du kan bli kontaktad via mail eller telefon. Du kan själv rita och beräkna pris på en rostfri köksbänk.
Om du har en fråga om den här eller något annan kundreferens tryck på Fråga. Fyll i kundreferensens nummer samt din fråga i mailet och skicka det.