Stacks Image p128_n3

123) En 38 mm tjock köksbänk i rostfritt stål med klassisk droppkant och disklåda

123) En 38 mm tjock köksbänk i rostfritt stål med klassisk droppkant och disklåda

REF123 purus-basic Kategori-A
Köket kompletterades med en rostfri diskbänk med en klassisk droppkant. Då de andra bänkskivorna var 38 mm beställdes även den rostfria bänken i samma tjocklek. Purus Basic som är en Kategori A bänk och därför inte finns i alla tjocklekar erbjuder just 38 mm. Djupet 635 mm är normalt standard för IKEA Metod kök. Vanligtvis när man har integrerade handtag görs bänkskivan lite grundare. IKEA har istället gjort Voxtorp fronterna lite tjockare så att en bänk med djupet 635 mm passar.

Trots kökets moderna design valde kunden två stora disklådor i klassisk stil. Det blev både harmoniskt och snyggt med genom val av disklåda och droppkant.
Dubbel disklåda i klassisk stil i en rostfri diskbänk med klassisk droppkant.
Dubbel disklåda i klassisk stil i en rostfri diskbänk med klassisk droppkant.

Dubbel disklåda i klassisk stil i en rostfri diskbänk med klassisk droppkant i ett IKEA Metod kök med Voxtorp fronter.

Ligger en rostfri bänkskiva, som i detta exempel, mellan en vägg och ett högskåp måste vi ta hänsyn till tillverkningstoleransen när vi bestämmer längden på bänken. Toleransen beror på längden och är vid denna längd +/- 3 mm. Dessutom måste den rostfria bänkskivan gå att få in på plats och måste därför var ännu lite kortare.

Genom att väggen kaklades efter att bänken var på plats var det enkelt att lösa det på ett snyggt sätt. Bänken lades tätt mot högskåpet och det mellanrum som uppstod vid väggen till höger trollades bort när kaklet kom på plats. Att räkna ut rätt längd är inte alldeles enkelt men vi gör det åt er. I Kunskapsbanken: Mått går det att läsa mer om toleranser.
IKEA Metod kök med en disbänk i rostfritt stål och dubbel disklåda i klassisk stil.
IKEA Metod kök med en disbänk i rostfritt stål och dubbel disklåda i klassisk stil.
Tillgängliga fakta och ritning
Serie: Purus Basic
Kategori: A
Form: Rak bänk
Längd: 2068 mm
Djup: 635 mm
Tjocklek i framkant: 38 mm
Kanter: Klassisk droppkant
Disklåda: Iris 3434 (klassisk stil)
Bredd bänkskåp: 80 cm.
Kök: IKEA Metod med Voxtorp fronter i matt vitt.
Kod: REF123
Stacks Image 176
Vill du veta mer om hur kan utforma diskbänkar med just den här serien markera Om…
Om du är intresserad av en rostfri diskbänk gå till Köpguiden och välj hur du vill att vi skall hjälpa dig. Du kan bli kontaktad via mail eller telefon. Du kan själv rita och beräkna pris på en rostfri köksbänk.
Om du har en fråga om den här eller något annan kundreferens tryck på Fråga. Fyll i kundreferensens nummer samt din fråga i mailet och skicka det.