107) En över 4 meter lång och 21 mm tunn rostfri bänkskiva monterad på ram

En över 4 meter, tunn och elegant rostfri diskbänk med stor disklåda och urtag för både häll och köksfläkt.
En över 4 meter, tunn och elegant rostfri diskbänk med stor disklåda och urtag för både häll och köksfläkt.
Ett kök måste inte se ut som ett kök. Detta kundprojekt är ett bra exempel på det. Man ser inte ens en fläkt i köket. Anledningen är att kunden valde en häll från NEFF (T58TS6BN0) med integrerad automatisk fläkt som drar ut os och fett nedåt i mitten av hällen.
""
Diskbänken är längre än 4 meter. Plåtar är inte så långa att den skulle kunnat tillverkas av ett stycke plåt. Plåtarna svetsades därför ihop vid disklådan där skarven blir som kortast.

Kunden ville ha diskbänken så tunn som möjligt. Men den skulle också bli så stabil som möjligt. Därför gjordes bänken från Purus Original-serien 21 mm tjock med 18 mm underlimning under hela bänkskivan.

Bestämmer du dig för en så lång diskbänk måste du kontrollera om bänken verkligen går att bära in i köket. Den här kunden anlitade ett bolag med kranbil för att lyfta in bänken in genom köksfönstret.
Framkanten på en endast 21 mm tunn rostfri diskbänk med infälld häll och nedåtriktat utsug.
Framkanten på en endast 21 mm tunn rostfri diskbänk med infälld häll och nedåtriktat utsug. Bänkskivan är uppbyggd på en ram.
För att arbetshöjden inte skulle hamna för lågt installerade kunden en ram med list på stommen. Genom att dra in listen en bit framhävdes den tunna kanten på bänkskivan. En både elegant och praktisk lösning.

I framkant målades senare listen vit innan diskbänken lades på plats. Även undersidan på bänkskivans överhäng målades vitt för att inte ge reflexer från den lite grönaktiga fukttröga spånskivan.

Eftersom handtagen är integrerade i luckorna valdes djupet på bänken så att framkanten på diskbänken är i liv med framkant på luckorna.
Stacks Image 332
Stacks Image 334
Eftersom bänken var så lång och väggarna inte var i rätt vinkel mot varandra föredrog kunden att mätningen utfördes först efter att alla stommarna var på plats. Mätningen utfördes av professionell personal bl.a. med hjälp av en speciell lasermätare.

Det är den bästa lösningen för att slippa ta hänsyn till mätfel som man kanske gör själv och den egna talmeterns eller laserns tolerans. Utöver eventuella mätfel måste man ta hänsyn till toleransen i tillverkningen. Att hitta rätt balans mellan de tre felmöjligheterna och bestämma korrekt mått inför tillverkningen är inte lätt.

Med en professionell mätning som grund gör vi alla beräkningar och tar dessutom helt ansvar för att det blir rätt. var vi kan erbjuda mätning på plats kan du se i Tips: Måttagning.
Stacks Image 339
Stacks Image 341
Diskbänken är något djupare för att få plats även med en tvättmaskin. Tvättmaskiner brukar vara något djupare än exempelvis diskmaskiner. Eftersom den inte skulle synas anpassades bänkens djup så att en lucka fick plats framför tvättmaskinen.

Klicka på "tillbakaknappen" i din webbläsare för att komma tillbaka till samma kategori av diskbänkar i Kundreferenser.

Tillgängliga fakta

 • Serie: Purus Original
 • Kategori: B
 • Form: Fri
 • Längd: 4189 / 4191 mm
 • Djup: 693 mm
 • Tjocklek framkant: 21 mm
 • Kantprofil: Rak
 • Disklåda: Modern stil Astris 5040
 • Bredd underskåp: 60 cm
 • Urtag: Ovanpåliggande häll
 • Kök: IKEA Metod med specialbeställda luckor från Pickyliving
 • Kod: REF107
Klicka på ritningen för att förstora den.
© 2023 Neonela Kitchen AB Allmänna villkor | Cookies

(D)

(T)

(M)

© 2023 Neonela Kitchen AB

(D)

(T)

(M)