Stacks Image p138_n3

101) Smart 635 mm djup rostfri bänkskiva med avrinningsprofil i ett IKEA Kök

101) Smart 635 mm djup rostfri bänkskiva med avrinningsprofil i ett IKEA Kök

REF101 KEK-Kitchen-Tec Kategori-B
Liten rostfri bänkiva med uppvikt kant för en Miele ångugn i ett IKEA Metod kök.
Liten rostfri bänkiva med uppvikt kant för en Miele ångugn i ett IKEA Metod kök.
Rostfritt är ett material som är otroligt anpassningsbart. Mer än något annat material man använder i ett kök. En rostfri diskbänk kan anpassas till nästan alla krav.

Syftet med den mindre bänkskivan var att få en arbetsplats för matlagning med en Miele ångugn. Självklart är det mycket fukt och vattenånga inblandat. Tar man exempelvis ut en hålad plåt ur ångugnen med nykokt potatis ska ångan fortfarande kunna flöda runt potatisen. Potatisen måste ånga av lite innan serveringen och inte ligga i kondensvatten som den hade gjort om plåtytan vore slät.
Därför gjorde vi en avställningsyta bredvid ångugnen med en avrinningsprofil som vanligtvis pressas bredvid disklådorna. Ytan är även lätt att torka av när man är klar.
Bänkiva i rostfritt med en pressad avrinningsyta för hålade plåtar för en ångugn.
Bänkiva i rostfritt med en pressad avrinningsyta för hålade plåtar för en ångugn.

Grön sparris som sous vide kokats med lite smör och salt.

En avrinningsyta kan läggas bredvid en eller två disklådor. Det är endast en av våra leverantörer (gäller serierna KEK ND och KEK Kitchen Tec) som kan erbjuda att pressa avrinningsytan i en bänkskiva. Djupet på den avrinningsytan är 7 mm. Storlek på själva ytan kan anpassas något både i djup och längd. Hör gärna av dig om du är intresserad av en diskbänk med en avrinningsyta. Pris på en bänkskiva med avrinningsytan kan inte beräknas i vår priskalkyl.
För att skydda vägarna vid sidan av bänken valde kunden uppvikta 10 cm höga kanter. De ligger direkt mot väggen på höger gavel och på bakkanten av bänkskivan. För att spara plats gjordes den uppvikta kanten som med en enkel plåt utan underlimning. Kanten på plåten bockades ner för att inte vara vass. Om man inte vill ha den bockad går det också bra. Dessutom kan vi låta slipa av kanten.
Tillgängliga fakta och ritning
Serie: KEK Kitchen Tec
Kategori: B
Form: Rak
Längd: 1075 mm
Djup: 635 mm
Tjocklek framkant: 50 mm
Kanttyp: Rak kant med avrinningsområde
Uppvikt kant: 100 mm (uppvikt plåt med dubbelvikt avslutning)
Kök: IKEA Metod
Kod: REF101
Stacks Image 176
Vill du veta mer om hur kan utforma diskbänkar med just den här serien markera Om…
Om du är intresserad av en rostfri diskbänk gå till Köpguiden och välj hur du vill att vi skall hjälpa dig. Du kan bli kontaktad via mail eller telefon. Du kan själv rita och beräkna pris på en rostfri köksbänk.
Om du har en fråga om den här eller något annan kundreferens tryck på Fråga. Fyll i kundreferensens nummer samt din fråga i mailet och skicka det.