Stacks Image p131_n3

100) En ganska kort rostfri diskbänk med alla funktioner till en sommarstuga

100) En ganska kort rostfri diskbänk med alla funktioner till en sommarstuga

REF100 Purus-Original Kategori-B
Även i en liten rostfri bänkskiva kan man få in alla nödvändiga funktioner som disklåda, häll och tillräckligt stor arbetsyta om man planerar väl. Diskbänken skulle placeras i ett litet pentry i ett sommarhus. Kunden bestämde sig för att inte sätta kakel ovanför diskbänken. Kökshörnet skulle i stilen passa in i rummet med hjälp av samma väggpanel. För att skydda panelen valdes en högre uppvikt bakkant på 10 cm. Djupet 635 mm är det som passar bäst för IKEA Metod bänkskåp när man har utanpåliggande handtag.
Kort rostfri diskbänk med både disklåda och urtag för en häll.
Stacks Image 144
Disklådan skulle sitta så långt som möjligt från gaveln för att minska vattenspill på skåpsidan. På vänstra sidan valde kunden även ett något större överhäng. Avståndet mellan disklådans kant och diskbänkens gavel blev på så sätt 8,5 cm.

En diskmaskin får inte plats utan man diskar för hand. Därför valde kunden en stor disklåda som är 50 cm bred (Lydia 5040). Även om det är en liten bänkskiva blev det – tack vara en mindre häll - 61 cm arbetsyta mellan vasken och hällen.
Kort rostfri diskbänk med en disklåda där en långpanna får plats i botten.
Kort rostfri diskbänk med en disklåda där en långpanna får plats i botten.
Tillgängliga fakta och ritning
Serie: Purus Original
Kategori: B
Form: Rak bänk
Längd: 1635 mm
Djup: 635 mm
Tjocklek framkant: 38 mm
Kanttyp: Klassisk droppkant
Uppvikt kant: 100 mm
Disklåda: Lydia 5040 (modern stil)
Bredd underskåp: 60 cm
Urtag: Ovanpåliggande häll
Kök: IKEA Metod
Kod: REF100
Stacks Image 167
Vill du veta mer om hur kan utforma diskbänkar med just den här serien markera Om…
Om du är intresserad av en rostfri diskbänk gå till Köpguiden och välj hur du vill att vi skall hjälpa dig. Du kan bli kontaktad via mail eller telefon. Du kan själv rita och beräkna pris på en rostfri köksbänk.
Om du har en fråga om den här eller något annan kundreferens tryck på Fråga. Fyll i kundreferensens nummer samt din fråga i mailet och skicka det.