Stacks Image p128_n3

95) Kort bänk och rostfri vinkelbänk på ömse sidor av en spis

95) Kort bänk och rostfri vinkelbänk på ömse sidor av en spis

REF095 Purus-Original Kategor-B
Rostfria diskbänkar i kategorierna B och C kan göras i vinkel vilket inte är ovanligt. Hur man kan göra en L- formad rostfri bänkskiva på olika sätt kan du läsa mer om i Kunskapsbanken Former: Vinkelbänkar.

På bilden syns det att de två delarna svetsades ihop diagonalt i hörnet. Varje sida poleras efter svetsningen så att det blir en helt plan övergång som inte känns. Eftersom plåten är polerad i riktningen parallellt till framkant syns det i hörnet där delarna går ihop. Kunden valde tjocklek i framkanten med 25 mm för att får diskbänkens ovankant i exakt samma höjd som spisen som ramas in av den rostfria diskbänken och en mindre rostfri bänkskiva. Disklådorna är i klassisk stil och finns sedan mycket länge i sortimentet.

En variant, som den här bänken, är när båda sidorna redan i fabriken svetsas ihop till en stor bänkskiva. Är den korta sidan i bakkanten maximalt 2,4 meter kan bänken transporteras. Det är extra viktig att kontrollera att diskbänken kan bäras in i köket. Dessutom väger en sådan här vinkelbänk nästan 80 kg utan emballage.

L-formad svetsad rostfri diskbänk med dubbel disklåda i klassisk stil.
L-formad svetsad rostfri diskbänk med dubbel disklåda i klassisk stil.
Tillgängliga fakta och ritning
Serie: Purus Original
Kategori: B
Form: Vinkelbänk
Längd: 3100 / 1075 mm
Djup: 635 mm
Tjocklek framkant: 25 mm
Kanttyp: Klassisk droppkant 3 mm
Disklåda: K-29 (klassisk stil)
Bredd underskåp: 80 cm
Uppvikt kant: 50 mm
Kök: IKEA Metod
Kod: REF095
Vill du veta mer om hur kan utforma diskbänkar med just den här serien markera Om…
Om du är intresserad av en rostfri diskbänk gå till Köpguiden och välj hur du vill att vi skall hjälpa dig. Du kan bli kontaktad via mail eller telefon. Du kan själv rita och beräkna pris på en rostfri köksbänk.
Om du har en fråga om den här eller något annan kundreferens tryck på Fråga. Fyll i kundreferensens nummer samt din fråga i mailet och skicka det.