Stacks Image p134_n3

94) Rostfri köksbänk är en smart lösning om man vill ha en bänkskiva i trä

94) Rostfri köksbänk är en smart lösning om man vill ha en bänkskiva i trä

REF094 Purus-Basic Kategori-A
En rostfri diskbänk kan mycket väl kombineras med bänkskivor av annat material. Vi erbjuder t.o.m. en exklusiv serie som är gjord just för det, Stala Module. Kunden valde i det här fallet träskivor på bägge sidor av en rostfri diskbänk ur Purus Basic serien.

Kunden valde att ha gott om avställningsyta på båda sidorna om disklådan. Allt som handdiskas och spolas av stannar på den rostfria diskbänken och kan inte påverka träytan.

Alla som har haft en disklåda infälld i en bänkskiva i trä vet att det krävs mycket underhåll för att behålla träskivan fin. Den ska oljas rätt ofta. Missar man det blir det snart fula märken runt disklådan. En skiva i ek är t.o.m. känslig för vatten. En bänkskiva i rostfritt stål är betydligt mer tålig och kräver inget underhåll med kemikalier vaken initialt eller regelbundet. Dessutom finns det inga ohygieniska skarvar mellan bänkskivan och disklådan i en rostfri diskbänk.

När man sätter en rostfri bänkskiva intill en träskiva som förändrar form utifrån skillnader i luftfuktigheten kan det uppstå problem. Normalt förändras längden mindre än djupet. Därför monteras träskivor med beslag i framkant som tillåter bänkskivan att röra sig lite. Tillverkare av träskivor anger ofta hur mycket skivan förändras i respektive riktning. En rostfri bänkskiva är helt formstabil och kan komma i konflikt med en träskiva som normalt utvidgas och krymper två gånger år. Kunskapsbanken: Anpassa diskbänkens mått till bänkskivor i andra material.
En 63,5 cm mm djup rostfri diskbänk mellan två träbänkar i ett IKEA Metod kök.
En 63,5 cm mm djup rostfri diskbänk mellan två träbänkar i ett IKEA Metod kök.
Tillgängliga fakta och ritning
Serie: Purus Basic
Kategori: A
Form: Rak
Längd: 2000 mm
Djup: 635 mm
Tjocklek framkant: 40 mm
Kanttyp: Rak kant
Disklåda: Lydia-5040 (modern stil)
Bredd underskåp: 60 cm
Kök: IKEA Metod
Kod: REF094
Vill du veta mer om hur kan utforma diskbänkar med just den här serien markera Om…
Om du är intresserad av en rostfri diskbänk gå till Köpguiden och välj hur du vill att vi skall hjälpa dig. Du kan bli kontaktad via mail eller telefon. Du kan själv rita och beräkna pris på en rostfri köksbänk.
Om du har en fråga om den här eller något annan kundreferens tryck på Fråga. Fyll i kundreferensens nummer samt din fråga i mailet och skicka det.