Stacks Image p135_n3

90) Rostfri bänkskiva med djupet anpassat till bänkskåp med integrerade grepplister

90) Rostfri bänkskiva med djupet anpassat till bänkskåp med integrerade grepplister

REF090 Purus-Original Kategori-B
Att beställa en rostfri diskbänk till sitt kök har blivit allt vanligare i Tyskland under de senaste åren trots att rostfritt inte har samma tradition som i Sverige. Rostfria bänkskivor har börjat bli en modern designdetalj. Och det är vi självklart väldigt glada för.

Eftersom Evelyn har tyska som modersmål var det ett ganska naturligt steg att för några år sedan börja sälja diskbänkar även i Tyskland. Det gick bättre än förväntat. Det var bara att lära sig allt om tyska skatteregler och det långa tyska ordet ”Umsatzsteuervoranmeldung”. Det betyder helt enkelt ”Moms-rapport” på svenska. Numera har vi både skattekonto och skattekonsult i Tyskland.
Rostfri diskbänk utan överhäng på ett kök med integrerade handtag.
Kunderna i Tyskland är mycket nöjda med sina diskbänkar som vi levererat. Som den här kunden som skickat bilder på det färdiga köket.

Köksmöblerna kommer från tyska leverantören ”Impuls”. Fronterna är i vit högglans och har integrerade grepplister som handtag. Har man fronter med den typ av handtag är det väldigt snyggt att ha diskbänkens framkant i liv med framkant på fronterna. Att man bör kalkylera in ett överhäng i framkant är annars viktigt när man har handtag som sticker ut och som annars skulle vara i vägen när man står framför diskbänken.

På väggen, ovanför den rostfria diskbänkens uppvikta kant, sattes en massiv skiva från ett valnötsträd. Skivan behandlades med hårdvax. I början var kunden lite orolig för att det inte skulle fungera. Kunden valde en uppvikt kant på 8 cm. Det visade sig vara precis rätt höjd för att skydda skivan för vattenstänk från disklådan och det fungerade perfekt.
Tillgängliga fakta och ritning
Serie: Purus Original
Kategori: B
Längd: 2400 mm
Djup: 590 mm
Tjocklek framkant: 40 mm
Kanttyp: Rak kant.
Disklåda: Astris-5040 (modern stil)
Bredd underskåp: 60 cm
Uppvikt kant: 80 mm
Kök: Impuls
Kod: REF090
Vill du veta mer om hur kan utforma diskbänkar med just den här serien markera Om…
Om du är intresserad av en rostfri diskbänk gå till Köpguiden och välj hur du vill att vi skall hjälpa dig. Du kan bli kontaktad via mail eller telefon. Du kan själv rita och beräkna pris på en rostfri köksbänk.
Om du har en fråga om den här eller något annan kundreferens tryck på Fråga. Fyll i kundreferensens nummer samt din fråga i mailet och skicka det.