88) En komplicerad rostfri diskbänk med tre vinklar och ett rundat urtag för en pelare

Det händer ytterst sällan att vi hamnar i en situation där vi funderar på om vi ska tacka nej till att utforma och sälja en rostfri diskbänk eller bänkskiva. Den här förfrågan var på gränsen. Vi insåg att det skulle krävas mätning på plats med digital teknik för att vi skulle kunna få alla nödvändiga mått.
En mycket lång rostfri bänkskiva som slingrar sig runt köket och in i nästa rum.
En mycket lång rostfri bänkskiva som slingrar sig runt köket och in i nästa rum.
Mätningen görs med både traditionell teknik och modern laserteknik. Vi får sedan allting digitalt för att minska risken för fel. Ibland måste vi fråga om speciella delar av en konstruktion för att få allting rätt. Att skriva noteringar på ett foto som på bilden nedan fungerar bra.

Under vilka förutsättningar och var vi kan erbjuda uppmätning kan du se i Tips: Måttagning.
Stacks Image 427
Stacks Image 429
Stacks Image 431
Stacks Image 433
Det visade sig inte vara så enkelt" som vi trodde från början. Inte ett enda hörn i det här köket hade en rät vinkel och en pelare var inte längre utanför köksinredningen. Den hade under planerings- och byggnadsprocessen hamnat mitt i köksskåpen och krävde att vi skulle göra ett urtag i en del av rostfria bänkskivan. Pelaren var inte ens fyrkantig, den hade rundade hörn. Det såg mycket snyggt ut men försvårade utformningen av den rostfria diskbänken rejält.

Efter några timmars ritande och studerande av alla bilder från mätningen var vi säkra på att det här skulle gå att göra och det skulle bli en riktig bra rostfri diskbänk!
Stacks Image 435
Rostfri U-formad diskbänk i ett arkitektritat kök baserat på IKEA Metod stommar.
När vi var i närheten några månader efter köket var klart passade vi på att besöka kunden. Det är verkligen ett speciellt kök som är arkitektritat och platsbyggt med stommar från IKEA Metod som grund. Vardagsrummet och köket är ett enda stort rum i en annars ganska liten lägenhet. Och nu hålls rummen ihop av en rostfri diskbänk som går omkring några hörn och förbi en pelare. Verkligen originellt.

Den rostfria bänkskivan tillverkades i tre delar som sattes ihop på plats. Det går inte svetsa skarvarna på en så här stor rostfri diskbänk. Den skulle aldrig gå att transportera eller få på plats i köket.

När vi väljer ställen där bänken ska sättas ihop måste vi ta hänsyn till om det går att komma åt skarven underifrån när bänkskivorna ligger på plats. De enskilda delarna sätts ihop med s.k. kex som styr bänkskivornas position och speciella beslag som drar ihop dem så att skarven blir så tät som möjligt.
Stacks Image 443
Stacks Image 445
Skarvar som möjliggjorde att få in bänken på plats.
Stacks Image 447
Stacks Image 449
Genom att pelarens hörn var rundat kunde inte fabriken vika ner kanten och svetsa skarven. Här var det nödvändigt att låta svetsa fast en remsa rostfritt stål.

Klicka på "tillbakaknappen" i din webbläsare för att komma tillbaka till samma kategori av diskbänkar i Kundreferenser.

Tillgängliga fakta

 • Serie: Övriga
 • Kategori: B
 • Form: Vinkelbänk och fri form.
 • Längd: 1473 + 2411 + 1483 + 1472 mm
 • Djup: 615 – 389 mm
 • Tjocklek framkant: 40 mm
 • Kantprofil: Rak
 • Disklåda: Modern stil Karo-5040
 • Bredd underskåp: 60 cm
 • Urtag: Ovanpåliggande häll
 • Kök: IKEA Metod och delvis platsbyggt
 • Kod: REF088
Klicka på ritningen för att förstora den.
© 2023 Neonela Kitchen AB Allmänna villkor | Cookies

(D)

(T)

(M)

© 2023 Neonela Kitchen AB

(D)

(T)

(M)