Stacks Image p133_n3

79) Droppkant är inte alls nödvändigt på en rostfri diskbänk

79) Droppkant är inte alls nödvändigt på en rostfri diskbänk

REF079 Purus-Original Kategori-B
Den här långa och eleganta rostfria bänkskivan har stora arbetsytor och en passande rak kant. Förr i tiden hade nästan alla rostfria diskbänkar en droppkant. Många tror att det måste vara så. Det märker vi på alla frågor vi får, men en rostfri diskbänk måste inte förses med en droppkant.

Bänkskivor i trä, laminat eller sten förses inte med en droppkant. De kan inte ens förses med en droppkant. Vattnet rinner faktiskt inte ner på golvet. Det behövs ganska mycket plaskande för att vatten ska rinna ner på golvet. Det kan å andra sidan lätt hända om man har små barn som älskar att hjälpa till i köket. Då kanske är det bra med en droppkant som sätter stopp för rinnande vatten och inte för hjälpsamma barn. En finess som en rostfri diskbänk kan förses med.

Raka kanter på en rostfri diskbänk är väldigt snyggt. Till denna diskbänken valdes dubbla klassiska disklådor (VPK800). Disklådorna passar bra in i ett 80 cm brett underskåp. Diskbänkens tjocklek på 4 cm valdes medvetet så att ovankanten på diskbänken kommer i höjd med fönsterbrädet.
Rostfri diskbänk med klassiska disklådor och utan droppkant.
Rostfri diskbänk med klassiska disklådor och utan droppkant.
Tillgängliga fakta och ritning
Serie: Purus Original
Kategori: B
Form: Rak
Längd: 3465 mm
Djup: 600 mm
Tjocklek framkant: 40 mm
Kanttyp: Rak kant
Disklåda: VPK-800 (klassisk stil)
Bredd underskåp: 80 cm
Kod: REF079
Stacks Image 167
Vill du veta mer om hur kan utforma diskbänkar med just den här serien markera Om…
Om du är intresserad av en rostfri diskbänk gå till Köpguiden och välj hur du vill att vi skall hjälpa dig. Du kan bli kontaktad via mail eller telefon. Du kan själv rita och beräkna pris på en rostfri köksbänk.
Om du har en fråga om den här eller något annan kundreferens tryck på Fråga. Fyll i kundreferensens nummer samt din fråga i mailet och skicka det.