Stacks Image p127_n3

76) Nivåskillnad mellan en gashäll och den nya rostfria diskbänken

76) Nivåskillnad mellan en gashäll och den nya rostfria diskbänken

REF076 Purus-Original Kategori-B
Bilderna är från en av våra kunder i Tyskland. Gashällen med stänkskyddet köpte kunden innan diskbänken. Han ville komplettera med en rostfri diskbänk med samma yta. Kunden fick ett litet plåtprov och därefter bestämde han sig för en beställning. Till diskbänken valde han en klassisk disklåda med mått 50 x 40 cm, disklådan kallas BE-50. Den uppvikta kanten vid bakkanten av diskbänken gjordes 37 mm hög och bänken fick en modern droppkant på framkant och på sidorna.

Vi har sett det både hos kunder och släkt i Tyskland att överkanten på hällen är ca 10 cm lägre än den vanliga arbetsytan. Jag vet inte om det är bättre att ha det så. Min svägerska är helt övertygad om att det är bra så. Hon tycker om att ha hällen något lägre men hon är endast 1,60 meter lång. Men det här är inte hennes kök.

Den uppvikta kanten gjordes 37 mm hög räknat från framkant av bänken och därmed 40 mm räknat från ytan av en bestämd anledning. Det är som i Sverige vanligt att man har diskbänken framför ett fönster. Men det finns en avgörande skillnad. Fönstren i Tyskland öppnas inåt. Därför måste kanten vara så låg att den inte hindrar öppning av fönstret. Men blandaren då, den är ju i vägen? Det finns två lösningar, minst. Den här blandaren verkar vara av typen som sitter fast i flexibel slang så det är bara att dra upp den när fönstret skall öppnas. Det finns andra varianter som fälls åt sidan eller framåt.
Rostfri diskbänk med modern droppkant placerad högre än spisen intill.
Rostfri diskbänk med modern droppkant placerad högre än spisen intill.
Tillgängliga fakta och ritning
Serie: Purus Original
Kategori: B
Form: Rak
Längd: 2220 mm
Djup: 600 mm
Tjocklek framkant: 38 mm
Kanttyp: Modern framkant 3 mm
Disklåda: BE-50 (klassisk stil)
Bredd underskåp: 60 cm
Uppvikt kant: 37 mm
Kod: REF076
Stacks Image 163
Vill du veta mer om hur kan utforma diskbänkar med just den här serien markera Om…
Om du är intresserad av en rostfri diskbänk gå till Köpguiden och välj hur du vill att vi skall hjälpa dig. Du kan bli kontaktad via mail eller telefon. Du kan själv rita och beräkna pris på en rostfri köksbänk.
Om du har en fråga om den här eller något annan kundreferens tryck på Fråga. Fyll i kundreferensens nummer samt din fråga i mailet och skicka det.