74) Rostfri diskbänk med urtag för planmonterad häll och rostfritt stänkskydd

Elegant drygt 3 meter lång rostfri diskbänk med rak kant, planlimmad häll och högt stänkskydd också i rostfritt stål.
Elegant drygt 3 meter lång rostfri diskbänk med rak kant, planlimmad häll och högt stänkskydd också i rostfritt stål.
Ibland kan vi hjälpa till med lite mer än en rostfri diskbänk. Vår kund hade flyttat in i en villa och höll på med köksrenoveringen när vi fick kontakt med varandra. Det gamla köket hade rivits ut. En gigantisk och fin kyl från Gaggenau bestämde man sig för att behålla. Den var dessutom så tung att det hade varit svårt att få ut den. Den tidigare ägaren hade byggt in den i köksinredningen. När kylen nu blev frilagd visade det sig att det inte fanns täckskivor på sidorna och Gaggenau kunde inte leverera täckskivor i rostfri plåt i efterhand till den här kylen.

Önskemålet från kunden var att göra täcksidor till kylen, en diskbänk som skulle förberedas för monteringen av en planlimmad häll och en större plåt som stänkskydd bakom diskbänken. Allting i samma borstning som dörrarna på kylen. Vi började med att skicka ett mindre plåtprov till kunden för att jämföra plåten med ytan på kylen. Några dagar senare fick vi samtalet.

”Det här blir perfekt, vi går vidare med detta!”

När diskbänk och stänkskydd var levererade besökte vi kunden för att ta bilder. Då passade vi på att kontrollera det sista när det gällde täcksidorna för kylskåpet. Dessa var ganska komplicerade att konstruera.

Diskbänken och stänkskyddet var inte lika komplicerade som täckskivorna. Förutsättningen för att kunna limma en plåt mot en vägg på detta sätt är att väggen är absolut rak horisontellt och vertikalt samt helt jämn. Ett verkligen elegant resultat.

Tänk på att om du vill ha ett stänkskydd i rostfritt stål så beställ det när du beställer bänkskivan så de kan packas i samma emballage. Annars kan stänkskyddet bli orimligt dyrt att transportera.
Stacks Image 302
Stacks Image 304
Vi förberedde diskbänken för en planlimmad häll. Fördelen med en planlimmad häll är att ovankanten på hällen kommer i samma nivå som bänkskivans yta. Hällen sänks ner i diskbänken i ett förberett urtag. Hällen läggs på en urfräst kant och en sträng speciellt silikon läggs runt om. Utformningen av den den urfrästa kanten skiljer lite mellan mellan olika fabrikat av hällar därför behöver vi fabrikat och typnummer.
Stacks Image 309
Stacks Image 311
Det är snyggt men finns nackdelar med att montera en häll planlimmat. Skulle den här hällen gå sönder blir det lite svårare att demontera hällen jämfört med en ovanpåliggande häll då absolut all silikon måste tas bort. Ett annat problem är en rostfri bänkskiva håller mångdubbelt längre än en häll. Önskar man av en eller annan anledning att byta ut en planlimmad häll så måste man hitta en häll som kräver exakt samma mått och typ av urfräsning för inbyggnad. Det kan vara svårt. En tillverkare, Miele, vet vi kontaktat lovar att det alltid ska finnas hällar med samma mått. Bestämmer du dig för en planlimmad häll bör du vara medveten om riskerna. Men snyggt är det som sagt.

Täcksidorna för kylen tillverkades i 1,25 mm tjock plåt utan att underlimmas. Alla kanter gradades för att inte vara vassa och när de var på plats limmade hantverkaren dem direkt mot kylen.

Klicka på "tillbakaknappen" i din webbläsare för att komma tillbaka till samma kategori av diskbänkar i Kundreferenser.

Tillgängliga fakta

 • Serie: Purus Original
 • Kategori: B
 • Form: Rak
 • Längd: 3260 mm
 • Djup: 635 mm
 • Tjocklek framkant: 40 mm
 • Kantprofil: Rak
 • Disklåda: Modern stil Astris-500
 • Bredd underskåp: 60 cm
 • Stänkskydd: Typ C 400 mm
 • Urtag: Planmonterad häll
 • Kök: IKEA Metod
 • Kod: REF074
Klicka på ritningen för att förstora den.
© 2023 Neonela Kitchen AB Allmänna villkor | Cookies

(D)

(T)

(M)

© 2023 Neonela Kitchen AB

(D)

(T)

(M)