Stacks Image p130_n3

72) Två rostfria diskbänkar förväxlade i Hamburg

72) Två rostfria diskbänkar förväxlade i Hamburg

REF072 Purus-Original Kategori-B
Även i Tyskland är det populärt med rostfria diskbänkar. Vi har ett bra samarbete med en rad mindre snickerier i storstäderna och skickar många diskbänkar till främst Hamburg, München och Berlin. Den här diskbänken gick till Hamburg. En mindre rostfri diskbänk till ett grovkök som täcker ett 80 cm brett bänkskåp och en diskmaskin. Centrerat i det 80 cm breda underskåpet placerades en klassisk disklåda (BE50) med måtten 50 x 40 cm. Disklådan är tillräcklig långt bort från väggen så att man får en liten arbetsyta vid vänster sidan om disklådan. För att skydda övergången till väggen gjorde vi en mindre uppvikt kant med 3 cm vid baksidan och höger gaveln. Enkelt, snyggt och praktiskt.
Praktisk diskbänk i rostfritt stål med uppvikta kanter i ett grovkök.
Praktisk diskbänk i rostfritt stål med uppvikta kanter i ett grovkök.
Stacks Image 32
Stacks Image 34
Något roligt hände vid leveransen av diskbänken. Vi hade en nästan lika stor rostfri diskbänk till en annan kund, också i Hamburg och endast 100 meter längre bort. Vi hade inte lagt märke till det när vi fick beställningarna. Men när en snickare ringde fick vi reda på detta. Snickaren undrade varför disklådan är på fel ställe och bänken är 20 cm för lång. Två stora fel samtidigt som knappast kan att ha uppstått när vi utformade bänken eller i fabriken.

Då tittade han en gång till på adresslappen som satt på emballaget. Där var en helt annan mottagaren angiven än på fraktsedeln. Det unika var att det bara var en tvärgata längre bort bänken skulle.

Jag ringde den andra kunden med min andra telefon. Ja, bänken hade levererats för en halv timme sedan men kunden hade inte hunnit titta närmare på något. Han hade inte upptäckt att det var fel bänk han hade tagit emot. Han var fullt upptagen med att kontrollera att emballaget var i ordning (helt enligt vår instruktion), inte att det var fel namn på trähäcken.

Lastbilschauffören hade vid lossningen inte läst adresslappen, tyvärr inte ovanligt, och helt enkelt lämnat ut fel diskbänk. Båda två var emballerade i en trähäck av samma storlek och såg identiska ut utifrån. Vi hade tur i oturen.

Snickaren från första stället körde över till andra kunden och bytte ut bänkskivorna. Det positiva med den här historien var att en snickare och en arkitekt fick kontakt med varandra för senare samarbete. Dessutom var båda mycket nöjda med diskbänkarna och vårt samarbete.
Tillgängliga fakta och ritning
Serie: Purus Original
Kategori: B
Form: Rak
Längd: 1305 mm
Djup: 600 mm
Tjocklek framkant: 40 mm
Kanttyp: Modern droppkant 3 mm
Disklåda: BE-50 (klassisk stil)
Bredd underskåp: 60 cm
Uppvikt kant: 30 mm
Kod: REF072
Stacks Image 164
Vill du veta mer om hur kan utforma diskbänkar med just den här serien markera Om…
Om du är intresserad av en rostfri diskbänk gå till Köpguiden och välj hur du vill att vi skall hjälpa dig. Du kan bli kontaktad via mail eller telefon. Du kan själv rita och beräkna pris på en rostfri köksbänk.
Om du har en fråga om den här eller något annan kundreferens tryck på Fråga. Fyll i kundreferensens nummer samt din fråga i mailet och skicka det.