Stacks Image p149_n3

71) Två rostfria bänkar i ett litet och mycket personligt kök i Hamburg

71) Två rostfria bänkar i ett litet och mycket personligt kök i Hamburg

REF071 Purus-Original Kategori-B
De här två rostfria bänkskivorna fick sin plats i en härlig gammal lägenhet i Hamburg. Det är i Tyskland som i Sverige, gamla lägenheter är härliga men tyvärr är väggarna inte alltid raka. Det här köket var litet, inte alls rektangulärt, samt hade många vinklar och hörn. Dessutom fanns det många utanpåliggande ledningar som vi fick ta hänsyn till.

Den ena bänken var en arbetsbänk intill spisen och den andra en diskbänk med en disklåda, bägge i rostfritt stål. Bägge bänkarna fick en uppvikt kant på 3 cm. Som tack för att vi fick hälsa på fick de som synes en grillpanna från Skeppshult. Alltid lika uppskattat
. När vi var där och hälsade på var inte allt allt klart därför ser en del lite tillfälligt ut.

Arbetsbänken intill spisen var okomplicerad att få på plats men väggen bakom diskbänken var allt annat än rak. Vi kom fram till en ganska ovanlig lösning för den bänken. Vi ritade diskbänken med, som sagt, en liten uppvikt bakkant på 3 cm.

Även gaveln har en uppvikt kant på 3 cm. Den sidan var kunden säker på skulle ligga an mot väggen. Däremot baksidan var svår att mäta upp. Kunden bestämde då att diskbänken skulle tillverkas som på ritningen. När han hade köket på plats så beställde han en bockad plåt hos en lokal plåtslagare. Plåten fick exakt den storlek som behövdes för att täcka över springan mellan väggen och diskbänken. Han kunde även rita in urtaget för gasledningen som befinner sig bakom skåpen och inte fick flyttas. Plåten limmades mot den uppvikta bakkanten och så blev allting bra till sist.
Rostfri bänkskiva i ett kompakt kök.
Rostfri bänkskiva i ett kompakt kök.
Stacks Image 176

Det kan se lite konstigt ut att spisen är lägre än bänken. Men det är vanligt i Tyskland.

Plåten gjordes lokalt och anpassades till den krokiga väggen.

Rostfri diskbänk med 34 cm bred disklåda.
Rostfri diskbänk med 34 cm bred disklåda.

Disklådan i Frame serien är 34 x 38 cm har en 25 mm radie i alla hörn.

Tillgängliga fakta och ritning
Serie: Purus Original
Kategori: B
Form: Rak
Längd: 1900 + 800 mm
Djup: 600 mm
Tjocklek framkant: 30 mm
Kanttyp: Rak kant
Disklåda: Frame-340 (modern stil)
Bredd underskåp: 50 cm
Uppvikt kant: 30 mm
Kod: REF071
Stacks Image 203
Vill du veta mer om hur kan utforma diskbänkar med just den här serien markera Om…
Om du är intresserad av en rostfri diskbänk gå till Köpguiden och välj hur du vill att vi skall hjälpa dig. Du kan bli kontaktad via mail eller telefon. Du kan själv rita och beräkna pris på en rostfri köksbänk.
Om du har en fråga om den här eller något annan kundreferens tryck på Fråga. Fyll i kundreferensens nummer samt din fråga i mailet och skicka det.