Stacks Image p137_n3

68) Rostfri diskbänk med en droppkant anpassad till ett högskåp

68) Rostfri diskbänk med en droppkant anpassad till ett högskåp

REF068 Purus-Original Kategori-B
Kunden bestämde sig för en rostfri diskbänk med disklådan Astris 500, som passar bra till ett 60 cm brett underskåp, urtag för en häll, uppvikt kant och en modern droppkant. Mycket snyggt och praktiskt. För att bänken skulle passa perfekt anpassade vi två saker till inredningen från IKEA Metod. Ofta är det de små detaljerna som skapar ett perfekt resultat.

Då det fanns ett högskåp höger om diskbänken önskade kunden att skydda även skåpet med den uppvikta kanten. Hade vi gjort en vanlig uppvikt kant som hade gått hela vägen fram till framkanten på bänken hade bildats ett lite onödigt farligt och inte så snyggt hörn. Nu var djupet på högskåpet exakt 2 cm mindre än djupet på diskbänken så den uppvikta kanten gjordes 20 mm kortare. Dessutom gjorde vi den moderna droppkanten endast 20 mm bred istället för det en vanligare måttet 30 mm så att den uppvikta kanten slutar där droppkanten börjar. För att alla mått skulle stämma gjorde vi den uppvikta kanten 20 mm tjock.

Du behöver inte oroa dig för att behöva räkna ut alla mått. Det gör vi åt dig innan ritning går till fabriken. Alla diskbänkar i Kategori B går att anpassa på detta sätt.
Rostfri diskbänk med urtag för häll, stor disklåda och uppvikta kanter på tre sidor.
Rostfri diskbänk med urtag för häll, stor disklåda och uppvikta kanter på tre sidor.
Rostfri diskbänk med den uppvikta kanten på gaveln anpassad till skåpet.
Rostfri diskbänk med den uppvikta kanten på gaveln anpassad till skåpet.
Stacks Image 156
Stacks Image 158
Tillgängliga fakta och ritning
Serie: Purus Original
Kategori: B
Form: Rak
Längd: 2400 mm
Djup: 635 mm
Tjocklek framkant: 30 mm
Kanttyp: Modern droppkant 3 mm
Disklåda: Astris-500 (modern stil)
Bredd underskåp: 60 cm
Uppvikt kant: 80 mm på tre sidor samt indragen på en gavel
Urtag: Ovanpåliggande häll
Kök: IKEA Metod
Kod: REF068
Stacks Image 179
Vill du veta mer om hur kan utforma diskbänkar med just den här serien markera Om…
Om du är intresserad av en rostfri diskbänk gå till Köpguiden och välj hur du vill att vi skall hjälpa dig. Du kan bli kontaktad via mail eller telefon. Du kan själv rita och beräkna pris på en rostfri köksbänk.
Om du har en fråga om den här eller något annan kundreferens tryck på Fråga. Fyll i kundreferensens nummer samt din fråga i mailet och skicka det.