Stacks Image p153_n3

66) Extra stor disklåda i en ganska kort rostfri köksbänk

66) Extra stor disklåda i en ganska kort rostfri köksbänk

REF066 Purus-Original Kategori-B
En rostfri diskbänk med en stor disklåda stod högt på önskelistan för det nya köket. Största disklådan som kan väljas som standard till en rostfri diskbänk är Astris 740 som är 74 cm bred. Disklådan kan placeras i ett underskåp som är minst 80 cm brett. Självklart har man väldigt mycket plats i denna disklåda. Det är absolut inga problem att handdiska stora ugnsplåtar eller ha en sköljlåda samtidigt som man har plats för annat. Vill du ha en ännu större disklåda så kan vi låta bygga en disklåda i nästan valfri storlek.

Kunden önskade att ha blandaren centrerad bakom disklådan. Hur man än vred och vände på alla planer, med ett 80 skåp under disklådan hade man inte haft någon plats med ett skåp på vänstra sidan. Kunden prioriterade istället att ha nästan kompletta skåp höger och vänster om ett 60 cm brett underskåp.

Man fick såga i stommarna och disklådan sticker ner lite i dessa skåp. Men till slut fick man mer förvaring på det här sättet än med ett 80 cm brett underskåp och två mindre bänkskåp till höger och vänster.

Även om stora disklådor är praktiska finns det två nackdelar. De tar lång tid att fylla och vattnet rinner inte av botten lika lätt som i en mindre disklåda då lutningen i botten är mindre. Det kan behövas att man torkar efter för att få bort all vatten från botten av disklådan.
Rostfri diskbänk med en mycket stor disklåda i modern stil.
Rostfri diskbänk med en mycket stor disklåda i modern stil.
Rostfri diskbänk och med blandaren centerad framför fönstret.
Rostfri diskbänk och med blandaren centerad framför fönstret.
Tillgängliga fakta och ritning
Serie: Purus Original
Kategori: B
Form: Rak
Längd: 1590 mm
Djup: 625 mm
Tjocklek framkant: 30 mm
Kanttyp: Modern droppkant
Disklåda: Astris-740 (modern stil)
Bredd underskåp: 80 cm
Uppvikt kant: 30 mm
Kod: REF066
Stacks Image 209
Vill du veta mer om hur kan utforma diskbänkar med just den här serien markera Om…
Om du är intresserad av en rostfri diskbänk gå till Köpguiden och välj hur du vill att vi skall hjälpa dig. Du kan bli kontaktad via mail eller telefon. Du kan själv rita och beräkna pris på en rostfri köksbänk.
Om du har en fråga om den här eller något annan kundreferens tryck på Fråga. Fyll i kundreferensens nummer samt din fråga i mailet och skicka det.