Stacks Image p140_n3

62) En drygt 4 meter lång rostfri diskbänk som utnyttjade diskbänksplåten optimalt

62) En drygt 4 meter lång rostfri diskbänk som utnyttjade diskbänksplåten optimalt

REF062 Purus-Original Kategori-B
Har man ett stort kök och möjlighet så är det hur snyggt och praktiskt som helst att välja en sammanhängande arbetsyta utan skarvar. Det är möjligt med en måttbeställd rostfri diskbänk.

I vårt beräkningsprogram kan man automatiskt beräkna pris på upp till 4 meter långa rostfria diskbänkar. Vi kan leverera diskbänkar som är längre än så men priset beräknar vi manuellt. Är diskbänken betydligt längre så måste två plåtar svetsas ihop. Svetsningen görs där det är det är minst arbete med svetsning, slipning och borstning. Det brukar vara vid en disklåda. Hur mycket kommer skarven synas? Knappt alls men man kan eventuellt känna den och i visst ljus kan den skönjas. Svetsningen kostar en hel del extra. Hur mycket det kostar beror på hur mycket som måste svetsas och hur djup den rostfria bänkskivan är.

Diskbänkar görs av stora plåtar som finns i lite olika storlekar för att minimera svinnet vid laserskärningen. Är diskbänken endast några enstaka centimeter längre kan vi kontrollera om vi får fram diskbänken utan svetsningen.

För den här kunden kontrollerade vi med Purus i Smålandsstenar vilka plåtar som fanns i lager. Det visade sig att fabriken hade en plåt som var så stor att vi skulle slippa skarva den rostfria bänkskivan. Dessutom kunde vi göra uppvikta kanterna på båda gavlarna. De uppvikta kanterna fick dock vara maximalt 60 mm höga. Så blev det: en 4,1 meter lång diskbänk med 60 mm höga uppvikta kanter på båda gavlarna och i bakkant. Djupet 635 mm är standard för ett IKEA Metod kök.
Bänken har två lika stora vaskar som passar till ett 80-skåp. Disklådorna kallas VPK800. Diskbänken var förberedd för att bygga in en häll. För att få kaklet att sitta snyggt även på sidoväggarna valde kunden att ha uppvikta kanter inte bara på baksidan men också på gavlarna.

Tänker du att bygga in en så lång rostfri bänkskiva måste du kontrollera att du verkligen får in bänken in i köket! Ett hörn i hallen eller i trapphuset kan göra det omöjligt att få in den nya diskbänken. Ett bra tips är att bygga en ram av lister i storlek av diskbänken och testa inbärningen.

Det här projektet gick bra, kunden hade möjligheten att bära in den 4,1 meter långa diskbänken in i köket. Eftersom inbärning inte ingår gäller det att förvarna hantverkare och vänner i god tid. Det behövs hjälp. En diskbänk med den här längden kan väga upp till 80 kg. Kombination av längd och vikt gör ofta långa bänkar otympliga att hantera.

Allting gick bra, och kunden blev mycket nöjd.
Lång rostfri diskbänk med uppvikta kanter, dubbel disklåda och urtag för en häll.
Lång rostfri diskbänk med uppvikta kanter, dubbel disklåda och urtag för en häll.
Stacks Image 153
Stacks Image 38
Tillgängliga fakta och ritning
Serie: Purus Original
Kategori: B
Form: Rak
Längd: 4100 mm
Djup: 635 mm
Tjocklek framkant: 40 mm
Kanttyp: Rak kant
Disklåda: VPK-800 (klassisk stil)
Bredd underskåp: 80 cm
Uppvikt kant: 60 mm
Urtag: Ovanpåliggande häll
Kök: IKEA Metod
Kod: REF062
Stacks Image 176
Vill du veta mer om hur kan utforma diskbänkar med just den här serien markera Om…
Om du är intresserad av en rostfri diskbänk gå till Köpguiden och välj hur du vill att vi skall hjälpa dig. Du kan bli kontaktad via mail eller telefon. Du kan själv rita och beräkna pris på en rostfri köksbänk.
Om du har en fråga om den här eller något annan kundreferens tryck på Fråga. Fyll i kundreferensens nummer samt din fråga i mailet och skicka det.