Neonela Kitchen logotype

61) Två rostfria köksbänkar med uppvikta kanter och icke räta hörn

Det här är ett extra intressant projekt med rostfria diskbänkar som visar att det gäller att mäta korrekt och aldrig utgå från att något som ser ut som 90 grader eller vertikalt verkligen är det. Vår kund var noggrann redan från början och det möjliggjorde ett lyckat resultat.

Köket har en vertikal kanal i hörnet av rummet. Köksinredningen planerades på bägge sidorna av kanalen. Även om vi hade kontakt tidigt i projektet för att påbörja ritningar väntade kunden med att beställa bänkskivorna tills alla stommarna var på plats. Anledning var att väggarna i hörnet inte var i 90 graders vinkel till varandra. Dessutom var inte väggarna absolut vertikala så måtten vid golvet var inte desamma i höjd med bänken. Detta är tyvärr inte ovanligt och det kan göra det svårare att mäta korrekt.

Även om det dröjde lite längre tills köket verkligen blev färdigt så är resultatet absolut perfekt. De uppvikta kanterna med 75 mm är något mindre än en kakelrad. Bänken och den uppvikta kanten möts exakt i hörnet. Som tjocklek i framkanterna valdes 4,5 cm för att hällen ska få plats inne i bänkskivan. Under hällen finns en ugn. Man ska alltid kontrollera både instruktion från tillverkaren av hällen och tillverkaren av ugnen vilket inbyggnadsmått som gäller för en bänkskiva. Ugnar och hällar har ofta ömsesidiga krav på mått framför allt för att få tillräcklig ventilation.
En diskbänk och bänkskiva, bägge i rostfritt stål, lagda i vinkel.
Rostfri bänkskiva med uppvikta kanter på två sidor och urtag för en 80 cm häll.
Som disklådorna till det 80 cm breda underskåpet valdes en mindre och en större disklåda i klassisk stil. Den stora disklådan är 50 cm bred, den mindre endast 17 cm. Kombinationen kallas VPK 818.
Rostfri diskbänk med uppvikta kanter på två sidor och en disklåda i klassisk stil..
Tillgängliga fakta och ritning
Serie: Purus Original
Kategori: B
Form: Fri-form (icke räta hörn), vinkelbänk
Längd: 1895/1891 mm
Djup: 630 mm
Tjocklek framkant: 45 mm
Kanttyp: Rak kant
Disklåda: VPK-818 (klassisk stil)
Bredd underskåp: 80 cm
Uppvikt kant: 75 mm
Kod: REF061