Stacks Image p139_n3

60) En lite djupare rostfri bänkskiva anpassad till bänkar i andra material

60) En lite djupare rostfri bänkskiva anpassad till bänkar i andra material

REF060 Purus-Original Kategori-B
Ligger det olika skivor bredvid varandra bör de har samma tjocklek. Tjockleken är måttet i framkant på en rostfri diskbänk. Väljer du en droppkant så gör vi en droppkant också på gaveln där den rostfria diskbänken möter den andra bänkskivan.

Diskbänken har samma tjocklek, 38 mm, som granitskivorna på bägge sidorna. Som disklåda valde kunden en klassisk disklåda som passar in i det 60 cm breda underskåpet. Disklådan kallas BE50 eller BX50. Det är samma disklåda men våra leverantörer har olika namn på dem.

Kunden valde att beställa bänkskivan 69 cm djup. Det är ett riktigt bra djup för att kunna utnyttja ytan optimalt. Extra djupa bänkskivor går att göra i alla rostfria diskbänkar i Kategori B och C samt Stala Design i Kategori A. Om du önskar att ha lite mer arbetsyta går det alldeles utmärkt att flytta fram bänkskåpen något. Lite extra djup gör att du kan ha råvaror eller det som är förberett bortom det du håller på att arbeta med. Bara 7-10 cm djupare bänk gör stor skillnad när man skall förbereda mat. Genom att göra arbetsytan lite djupare kan den istället vara något kortare om du inte kan få plats med en tillräckligt lång arbetsyta. Det finns även bänkskåp från flera leverantörer som är lite djupare så får du även mer plats i lådor och skåp.
Extra djup diskbänk i rostfritt framför ett fönster inpassad mellan två stenskivor.
Extra djup diskbänk i rostfritt framför ett fönster inpassad mellan två stenskivor.
På ritningen till den här bänkskivan finns det inte någon håltagning för blandare. Kunden var väldigt mån om att blandaren skulle sitta precis centrerad fram för fönstret för att underlätta att komma åt fönstret. Därför bestämdes att vänta med håltagningen tills alla bänkskivor låg på plats. Rörmokare har ett speciellt verktyg för att göra en håltagning i en rostfri bänkskiva. Det finns inget lag som kräver att en blandare måste sitta centrerad bakom disklådan. Resultatet med blandaren centrerad fram för fönstret blev betydligt bättre än att ha den centrerad i förhållande till disklådan.
Blandaren i en rostfri diskbänk placerad med hänsyn till fönstret.
Blandaren i en rostfri diskbänk placerad med hänsyn till fönstret.
Tillgängliga fakta och ritning
Serie: Purus Original
Kategori: B
Form: Rak
Längd: 1245 mm
Djup: 690 mm
Tjocklek framkant: 38 mm
Kanttyp: Modern droppkant 3 mm
Disklåda: BE-50 (klassisk stil)
Bredd underskåp: 60 cm
Kod: REF060
Stacks Image 175
Vill du veta mer om hur kan utforma diskbänkar med just den här serien markera Om…
Om du är intresserad av en rostfri diskbänk gå till Köpguiden och välj hur du vill att vi skall hjälpa dig. Du kan bli kontaktad via mail eller telefon. Du kan själv rita och beräkna pris på en rostfri köksbänk.
Om du har en fråga om den här eller något annan kundreferens tryck på Fråga. Fyll i kundreferensens nummer samt din fråga i mailet och skicka det.