Stacks Image p161_n3

52) Hur man på ett professionellt sätt mäter upp plats för en rostfri diskbänk

52) Hur man på ett professionellt sätt mäter upp plats för en rostfri diskbänk

REF052 Purus-Original Kategori-B
Vi får ibland frågan om vi kan mäta eller malla på plats för en rostfri diskbänk. Det kan vi tyvärr inte. Vi säljer diskbänkar i hela Sverige och Tyskland och kan inte besöka er på plats. Vi finns i Trelleborg i Skåne. Att resa härifrån till Stockholm eller München är kanske roligt men kostar alldeles för mycket. I det flesta fall klarar man sig själv med hjälp av hantverkare som tar mått. Det är även bra om ni skickar ritningar på kök och inredning samt några fotografier till oss. Utifrån dessa kan vi oftast se vilka mått som är speciellt kritiska och kommer eventuellt att be er att kontrollera dessa en extra gång. Rostfria diskbänkar går inte att anpassa när de väl är tillverkade. Det måste bli rätt från början.
I Stockholm, men tyvärr bara där, har vi möjlighet att skicka ett företag hem till er som mäter köket digitalt. Räkna med en merkostnad på 2500 – 3000 kr inkl. moms. Förutsättningen är att köksinredningen är på plats. Mätningen utförs till större delen med laserbaserad mätteknik från Innodraw. Mätresultaten överförs automatiskt till en dator där rummet ritas upp. Vi får sedan en digital CAD-fil med alla mått för att undvika eventuella fel som kan skulle kunna uppstå när mått överförs mellan ritningar eller skrivs in manuellt i ett CAD program.

På ritningen syns att bakkanten skulle tillverkas 11 mm kortare än framkant av bänken och att två vinklar inte vara räta. Alla diskbänkar i Kategori B kan anpassas på detta sätt.

Tekniken är mycket bra och säker. Speciellt om man misstänker att väggarna inte är raka eller parallella.

Så var det hos den här kunden. Skillnaden mellan bakkanten och framkanten på diskbänken var lite mer än 1 centimeter. Den skillnaden gick inte att jämna ut på väggen. Därför tillverkades bänken så att den passade exakt. På ritningen ser man att det högra främre hörnet är 89 grader och att det skiljer 11 mm mellan fram och bakkant av bänken.

Med en korrekt och noggrann mätning som grund kan vi designa en rostfri bänk anpassad till nästan alla former, mått, linjer och vinklar.
Stacks Image 41
Stacks Image 43
Stacks Image 45
Rostfri diskbänk med modern droppkant, urtag för häll och disklåda i klassisk stil.
Rostfri diskbänk med modern droppkant, urtag för häll och disklåda i klassisk stil.
Tillgängliga fakta och ritning
Serie: Purus Original
Kategori: B
Form: Fri-form
Längd: 2860/2849 mm
Djup: 635 mm
Tjocklek framkant: 40 mm
Kanttyp: Modern droppkant
Disklåda: Iris-3440 (klassisk stil)
Bredd underskåp: 60 cm
Uppvikt kant: 53 mm
Urtag: Ovanpåliggande häll
Kök: IKEA Metod
Kod: REF052
Stacks Image 203
Vill du veta mer om hur kan utforma diskbänkar med just den här serien markera Om…
Om du är intresserad av en rostfri diskbänk gå till Köpguiden och välj hur du vill att vi skall hjälpa dig. Du kan bli kontaktad via mail eller telefon. Du kan själv rita och beräkna pris på en rostfri köksbänk.
Om du har en fråga om den här eller något annan kundreferens tryck på Fråga. Fyll i kundreferensens nummer samt din fråga i mailet och skicka det.