Stacks Image p142_n3

46) Rostfri diskbänk inpassad med rätt mått mellan två väggar

46) Rostfri diskbänk inpassad med rätt mått mellan två väggar

REF046 Purus-Original Kategori-B
Disklådorna är från serien Astris med en radie på 14 mm i alla hörn. Det är en kombination som passar i ett 60 cm brett bänkskåp. Den lilla lådan är 17 cm bred och den större är 34 cm. Självklart kan man välja själv i fall man önskar ha den mindre disklådan på andra sidan om den stora disklådan. Kunden mycket mån om att urtaget för hällen skulle läggas i mitten av diskbänksytan. Oftast väljer man ett avstånd på t.ex. 70 mm från framkanten. Allting tillverkas precis som önskar. Speciellt om du väljer en bänkskiva i Kategori B, som denna Purus Original. Rostfria diskbänkar i denna kategori ger stora möjligheter att välja mått, form och tillval.
Lång rostfri diskbänk inpassad mellan två väggar.
Lång rostfri diskbänk inpassad mellan två väggar.
Att själv räkna ut längden på en rostfri diskbänk är inte alltid så lätt. Den här köksbänken är 3663 mm lång. Avståndet mellan väggarna efter kaklet var på plats var 3668 mm. Ska en diskbänk placeras mellan två väggar är det viktig att mäta exakt, både i bakkant och i framkant. För att få fram rätt längd utifrån mätningarna måste man ta hänsyn till två saker.

Först måste man ta hänsyn till toleransen i tillverkningen. För en bänk med den här längden är toleransen +/- 3 mm. Det betyder att diskbänken kan vara 3 mm längre eller 3 mm kortare än det önskade 3663 mm. Det är en generell tolerans för bearbetade metalliska artiklar som kallas SS-ISO 2768-1. Tillverkningen görs enligt en medel noggrannhetsgrad för avvikelsen
. En bänk som är exakt lika lång som nischen den skall placeras i kommer att vara näst intill omöjlig att få på plats. Därför måste man göra den ännu lite kortare efter man tagit hänsyn till tillverkningstoleransen.
Purus Original rostfri diskbänk med en Astris-1734 disklåda inpassad mellan två väggar. Ett Neonela Kitchen utvalt kundprojekt. Bild 4.
Purus Original rostfri diskbänk med en Astris-1734 disklåda inpassad mellan två väggar. Ett Neonela Kitchen utvalt kundprojekt. Bild 5.
Tillgängliga fakta och ritning
Serie: Purus Original
Kategori: B
Form: Rak
Längd: 3663 mm
Djup: 680 mm
Tjocklek framkant: 40 mm
Kanttyp: Modern droppkant 3 mm
Disklåda: Astris-1734 (modern stil)
Bredd underskåp: 60 cm
Uppvikt kant: 50 mm
Urtag: Ovanpåliggande häll
Kod: REF046
Stacks Image 176
Vill du veta mer om hur kan utforma diskbänkar med just den här serien markera Om…
Om du är intresserad av en rostfri diskbänk gå till Köpguiden och välj hur du vill att vi skall hjälpa dig. Du kan bli kontaktad via mail eller telefon. Du kan själv rita och beräkna pris på en rostfri köksbänk.
Om du har en fråga om den här eller något annan kundreferens tryck på Fråga. Fyll i kundreferensens nummer samt din fråga i mailet och skicka det.