Stacks Image p155_n16
Stacks Image p155_n3

45) En rostfri diskbänksplåt som fått patina i förtid

45) En rostfri diskbänksplåt som fått patina i förtid

REF045 Purus-Original Kategori-B
Vi får ofta förfrågan om det finns olika ytor man kan välja på en rostfri diskbänk. Normalt tillverkas våra rostfria diskbänkar med en så kallad borstad yta. Den är inte blank, men inte heller helt matt. Känner du dig osäker, kontakta oss gärna. Vi kan skicka dig ett prov på ytan så du kan se hur ytan ser ut och känns. Utöver den borstade ytan har en av våra leverantörer, Furhoffs, en spegelblank yta. Den är betydligt mer känslig och repor kommer att synas mycket tydligare på den. Men det finns absolut kök där en bänk med den ytan passar bra.

Vi kan även efterbehandla en borstad yta genom att slipa ytan för att det skall se ut som om diskbänken har används i ca 5 år. Den extra borstningen görs jämnt över hela bänken och på kanterna men inte inne i disklådan. Behandlingen kan göras på alla Purus Original bänkskivor och diskbänkar utom de med klassisk droppkant.
Bilderna nedan är ett exempel på en bänk med en ”antik” yta som tillverkades hos Purus i Smålandsstenar. I den rostfria bänkskivan svetsades disklådan Astris 500 in. Disklådan har måtten 50 x 40 cm och är 20 cm djup. Eftersom disklådan är 50 cm bred och i modern stil, dvs. med mindre radie i hörnen, kan man lägga ner en ugnsplåt i botten för att spola av. Disklådan sitter centrerad i ett 80 cm brett underskåp.
Rostfri diskbänk som borstats för att se äldre ut intill en kakelbänk.
Rostfri diskbänk som borstats för att se äldre ut intill en kakelbänk.
Astris-500 disklåda i en rostfri diskbänk med Antikbehandling.
Astris-500 disklåda i en rostfri diskbänk med Antikbehandling.
Stacks Image 7
Stacks Image 174

Tillgängliga fakta:

Serie: Purus Original
Kategori: B
Form: Rak
Längd: 1700 mm
Djup: 600 mm
Tjocklek framkant: 30 mm
Kanttyp: Rak kant
Disklåda: Astris-500 (modern stil)
Bredd underskåp: 60 cm
Kod: REF045
Vill du veta mer om hur kan utforma diskbänkar med just den här serien markera Om…
Om du är intresserad av en rostfri diskbänk gå till Köpguiden och välj hur du vill att vi skall hjälpa dig. Du kan bli kontaktad via mail eller telefon. Du kan själv rita och beräkna pris på en rostfri köksbänk.
Om du har en fråga om den här eller något annan kundreferens tryck på Fråga. Fyll i kundreferensens nummer samt din fråga i mailet och skicka det.