Stacks Image p154_n16
Stacks Image p154_n43
Stacks Image p154_n45
Stacks Image p154_n3

41) Purus Premium bänkskiva i 4 mm solitt rostfritt stål med specialbyggd disklåda

41) Purus Premium bänkskiva i 4 mm solitt rostfritt stål med specialbyggd disklåda

REF041 Purus-Premium
En rostfri diskbänk behöver inte göras av underlimmad rostfri plåt. Bänken kan tillverkas i 4 mm kompakt rostfritt stål. Det betyder att det är en massiv stålplatta utan bockade kanter. Om så önskas kan kanten blankpoleras redan i fabriken. Bänken förses inte med en spånskiva underifrån. Den är tillräcklig stabil för att läggas direkt på underskåpen förutsatt att den får stöd på alla kanterna av alla skåp.
Hörnet på en rostfri Purus Premium diskbänk.
I så tjock plåt kan inte vanliga disklådor med plåt i normal tjocklek svetsas in. Fogen skulle inte bli bra. Det behövs att disklådorna byggs i 1,25 mm plåt för att få en bra svets mellan den kompakta stålskivan och disklådan.
Specialbyggd disklåda i en diskbänk av kompakt rostfritt stål.
Att disklådan måste specialtillverkas ger möjlighet att välja en disklåda i exakt den storlek man vill ha. Vår kund valde måtten 55 cm x 40 cm. 55 cm breda disklådor finns inte som standard.

Närmaste standardstorlek brukar vara 50 cm. Så det här var ett bra tillfälle att göra något extra med en diskbänk som den här.
Myket lång diskbänk av kompakt 4 mm tunn rostfritt stål.
Mycket viktig att tänka på att arbetshöjden påverkas när man planerar för en diskbänk som är så här tunn. Arbetshöjden ska inte göra att man behöver böja sig ner då man lagar. En ergonomiskt bra höjd brukar vara vid ca 90 – 95 cm. Med en så tunn bänkskiva som den här måste höjden eventuellt korrigeras genom att socklarna höjs för att komma till en bra arbetshöjd. En bättre lösning, som dessutom ger mer utrymme, är att köpa skåp som är lite högre.
Bänkskiva i kompakt 4 mm tunnt rostfritt stål med urtag för en häll.
Diskbänken på bilderna är totalt 3,8 meter lång. Tyvärr fick kunden inte in en så lång bänk i ett stycke in i köket. Därför var vi tvungna att dela på bänkskivan. En liten plåtremsa under bänkskivorna gör att bänkarna hamnar lika högt innan skarven fylls med silikon. (Syns till höger på bilden nedan).
Bänkskiva i kompakt 4 mm tunnt rostfritt stål som är skarvad.
Bestämmer du dig för en skiva i kompakt stål bör du ta hänsyn till vikten dessutom. Diskbänkar i kompakt stål är betydligt tyngre än en vanlig diskbänk. En vanlig diskbänk som är 3,8 meter lång väger ca 60 kg. Den här däremot väger 75 kg.
Stacks Image 40

Tillgängliga fakta:

Serie: Purus Premium
Form: Rak
Längd: 1800+2000 mm
Djup: 620 mm
Tjocklek framkant: 4 mm
Disklåda: Specialbyggd i modern stil
Bredd underskåp: 60 cm
Urtag: Ovanpåliggande häll
Kod: REF041
Vill du veta mer om hur kan utforma diskbänkar med just den här serien markera Om…
Om du är intresserad av en rostfri diskbänk markera Kundservice och välj hur du vill att vi skall hjälpa dig. Du kan bli kontaktad via mail eller telefon. Du kan själv rita och beräkna pris på en rostfri köksbänk. Du är även välkommen att kontakta oss via chatten i nedre högra hörnet.
Om du har en fråga om den här eller något annan kundreferens tryck på Fråga. Fyll i kundreferensens nummer samt din fråga i mailet och skicka det.