41) En endast 4 mm tunn rostfri bänkskiva med specialbyggd disklåda

En endast 4 mm tunn 3,8 meter lång rostfri bänkskiva med specialbyggd disklåda och urtag för häll.
En endast 4 mm tunn 3,8 meter lång rostfri bänkskiva med specialbyggd disklåda och urtag för häll.
En rostfri diskbänk behöver inte göras av underlimmad rostfri plåt. Bänken kan tillverkas i 4 mm, som den här bänken, eller 6 mm kompakt rostfritt stål. Det betyder att det är en massiv stålplatta utan bockade kanter. Om du vill kan kanten blankpoleras redan i fabriken. Bänken förses inte med en spånskiva på undersidan. Den är tillräcklig stabil för att läggas direkt på underskåpen förutsatt att den får stöd på alla kanter, även tvärs, av alla skåp.

I så tjock plåt kan inte vanliga disklådor med plåt i normal tjocklek svetsas in. Fogen skulle inte bli bra. Det behövs att disklådorna byggs i 1,25 mm plåt för att få en bra svets mellan den kompakta stålskivan och disklådan.

Att disklådan måste specialtillverkas ger möjlighet att välja en disklåda i exakt den storlek du vill ha. Vår kund valde måtten 55 cm x 40 cm. Bredden 55 cm finns inte som standard. Närmaste standardstorlek brukar vara 50 cm. Så det här var ett bra tillfälle att göra något extra med en måttbeställd rostfri diskbänk som den här med en likaså måttbeställd disklåda.
Stacks Image 321
Stacks Image 232
Mycket viktig att tänka på att arbetshöjden påverkas när man planerar för en diskbänk som är så här tunn. Man ska inte behöva böja sig ner när man förbereder och lagar mat. En ergonomiskt bra höjd brukar vara ca 90 – 95 cm. Med en så tunn bänkskiva som den här måste totalhöjden eventuellt korrigeras genom att socklarna höjs för att komma till en bra arbetshöjd. En bättre lösning är att köpa bänkskåp som är lite högre så du får du mer utrymme.

Diskbänken på bilderna är totalt 3,8 meter lång. Tyvärr fick kunden inte in en så lång bänk i ett stycke in i köket. Därför var vi tvungna att dela på bänkskivan. En liten plåtremsa under bänkskivorna gör att bänkarna hamnar lika högt innan skarven fylls med silikon. Bestämmer du dig för en rostfri köksbänk i kompakt stål bör du även ta hänsyn till bänkens vikt när den ska bäras in. Diskbänkar i kompakt stål är betydligt tyngre än en vanlig diskbänk trots att de inte är underlimmade med en spånskiva. En vanlig diskbänk som är 3,8 meter lång väger ca 60 kg. Den här väger 75 kg.

Den här rostfria diskbänken har urtag för en häll avsedd för ovanpåliggande montering. Vi kan i både Purus Premium ( 4 mm) och Decosteel Solid ( 6 mm) även göra urtag för planlimning av en häll.
Stacks Image 275
Stacks Image 317
Stacks Image 314
Rostfri bänkskiva i kompakt 4 mm rostfritt stål med urtag för en 80 cm bred häll och en 55 cm bred disklåda. Skarven mellan skivorna är till höger om diskhon.

Klicka på "tillbakaknappen" i din webbläsare för att komma tillbaka till samma kategori av diskbänkar i Kundreferenser.

Tillgängliga fakta

 • Serie: Purus Premium
 • Kategori: D
 • Form: Rak
 • Längd: 1800+2000 mm
 • Djup: 620 mm
 • Tjocklek: 4 mm
 • Kantprofil: Solitt stål
 • Disklåda: Modern stil specialbyggd
 • Bredd underskåp: 60 cm
 • Urtag: Ovanpåliggande häll
 • Kod: REF041
Klicka på ritningen för att förstora den.
© 2023 Neonela Kitchen AB Allmänna villkor | Cookies

(D)

(T)

(M)

© 2023 Neonela Kitchen AB

(D)

(T)

(M)