Stacks Image p115_n3

37) En ca 3,7 meter lång rostfri bänk inpassad mellan två väggar

37) En ca 3,7 meter lång rostfri bänk inpassad mellan två väggar

REF037 Purus-Original Kategori-B
En drygt 3,6 meter lång diskbänk i rostfritt stål med en praktisk uppvikt kant och en riktigt stor disklåda i ett IKEA Metod kök. Att välja en så här lång rostfri diskbänk som placeras mellan två väggar, som den här bänken, kräver att man har lite extra kontroll på alla mått. Du skall inte bara tänka om bänken går att bära in i köket. Det kräver även lite extra planering för att få den på plats. Är bänken exakt lika lång som avståndet mellan väggarna så kommer den ganska säkert att fastna. Dessutom görs alla våra bänkar endast i ISO certifierade fabriker och ISO normen ger en tolerans på +/- 2 mm. Därför bör man minska längden med 2-3 mm på varje sidan av diskbänken. Vi hjälper till att beräkna måtten med hänsyn till utrymme och tolerans.

Dessutom måste man kontrollera om väggarna är raka och parallella samt att vinklarna är 90 grader. Tre av våra serier av raka köksbänkar kan tillverkas enligt exakta mått även om sidorna inte är parallella eller någon vinkel avviker från 90 grader. Är exempelvis baksidan på bänken är lite kortare än framsidan, vilket inte är ovanligt, och därmed en eller flera vinklar inte är räta är det inget problem. Välj bara en rostfri bänkskiva ur någon av serierna Purus Original, Decosteel Design, Stala Free eller KEK Kitchen Tec.
Rostfri diskbänk med en mycket stor disklåda i modern stil.
Rostfri diskbänk med en mycket stor disklåda i modern stil.

Rostfri diskbänk med en 74 cm bred disklåda. Den största vi har har som standard.

Rostfri diskbänk med en uppvikt bakkant framför ett fönster.
Rostfri diskbänk med en uppvikt bakkant framför ett fönster.

Uppvikt kant på en rostfri diskbänk som har täckts från utsidan med en plåt vid fönstret.

Punktsvetsad baksida på en uppviklt kant.
Den uppvikta kanten på baksidan av diskbänken är 10 cm hög. Från trädgården går det att titta in i köket. Därför ska bänken se även bra ut från utsidan sidan. Därför punktsvetsades en plåt på baksidan av den uppvikta kanten. Disklådan som är 74 cm bred och passar perfekt i ett 80 cm brett underskåp. Tänk på att vatten rinner inte av lika lätt i en så stor disklåda som i en mindre disklåda. Det kan behövas att man torkar efter för att få bort all vatten från botten av disklådan.
Tillgängliga fakta och ritning
Serie: Purus Original
Kategori: B
Form: Rak
Längd: 3659 mm
Djup: 635 mm
Tjocklek framkant: 30 mm
Kanttyp: Klassisk droppkant 3 mm
Disklåda: Astris-740 (modern stil)
Bredd underskåp: 80 cm
Uppvikt kant: 100 mm
Kök: IKEA Metod
Kod: REF037
Stacks Image 167
Vill du veta mer om hur kan utforma diskbänkar med just den här serien markera Om…
Om du är intresserad av en rostfri diskbänk gå till Köpguiden och välj hur du vill att vi skall hjälpa dig. Du kan bli kontaktad via mail eller telefon. Du kan själv rita och beräkna pris på en rostfri köksbänk.
Om du har en fråga om den här eller något annan kundreferens tryck på Fråga. Fyll i kundreferensens nummer samt din fråga i mailet och skicka det.