Stacks Image p150_n3

11) Kök från IKEA med en snygg blandning av färger och material

11) Kök från IKEA med en snygg blandning av färger och material

REF011 Purus-Basic Kategori-A
Purus Basic rostfria diskbänkar är mycket populära. Därför blir det många bilder med just dessa diskbänkar.

I den här rostfria bänkskivan fälldes in en häll. Kontrollera alltid vilken tjocklek hälltillverkaren anger som minsta tjocklek på köksbänken för inbyggnad. Hällen ska inte sticka ner i underskåpet för mycket. Då har du svårt att använda översta lådan. Dessutom kräver vissa hällar, exempelvis induktionshällar, utrymme för ventilation. Hur mycket står även det angivet i hällens installationsanvisning.
IKEA kök med snygg blandning av material och färger.
IKEA kök med snygg blandning av material och färger.

IKEA kök med snygg blandning av material och färger.

En snygg detalj är hur kunden löste utrymmet bakom diskbänken i väggen. Här finns mycket plats för allt som behövs under matlagningen. Samtidigt blir det mer plats på själva diskbänken. Slutligen, visst blev det fint att mixa material? Man måste inte välja alla luckor i samma färg eller i samma material. Det här är ett riktig bra exempel på det!

I det här köket hamnade disklådan väldigt nära den högra väggen. Lösningen var att sätta disklådan i underskåpet så långt till vänster som det gick för att få en lite bredare remsa med diskbänksplåt till höger. Disklådan, Lydia 5040, är tillräcklig stor för att man kan lägga ner en långpanna i botten för att spola av. Det gäller alla disklådor som är minst 50 cm breda och i modern stil.
IKEA Metod kök med en rostfri diskbänk med en disklåda i modern stil.
En 635 mm djup rostfri diskbänk i ett IKEA Metod kök.
En 635 mm djup rostfri diskbänk i ett IKEA Metod kök.
Tillgängliga fakta och ritning
Serie: Purus Basic
Kategori: A
Form: Rak
Längd: 2200 mm
Djup: 635 mm
Tjocklek framkant: 40 mm
Kanttyp: Rak kant
Disklåda: Lydia-5040 (modern stil)
Bredd underskåp: 60 cm
Urtag: Ovanpåliggande häll
Kök: IKEA Metod
Kod: REF011
Vill du veta mer om hur kan utforma diskbänkar med just den här serien markera Om…
Om du är intresserad av en rostfri diskbänk gå till Köpguiden och välj hur du vill att vi skall hjälpa dig. Du kan bli kontaktad via mail eller telefon. Du kan själv rita och beräkna pris på en rostfri köksbänk.
Om du har en fråga om den här eller något annan kundreferens tryck på Fråga. Fyll i kundreferensens nummer samt din fråga i mailet och skicka det.