Stacks Image p128_n3

145) När en arkitekt väljer en rostfri diskbänk

145) När en arkitekt väljer en rostfri diskbänk

REF145 PRG Kategori-B
Detta kök planerades och ritades av en arkitekt åt sig själv. Bara diskbänken innehåller en lång rad små detaljer som sammantaget skapar en både fantastisk snygg och praktisk arbetsyta. Tanken var att skapa en stor sammanhängande arbetsyta i rostfritt stål som samtidigt skulle passa ihop med övriga arbetsbänkar.
Stacks Image 228
Vi räknade baklänges. Vi började med att hitta den optimala kombination av stabilitet och tjocklek? Vi kom fram till att det är en 18 mm spånplatta med en 1,25 mm stålskiva som limmas fast med speciallim vilket ger en total tjocklek av 21 mm. Kunden önskade en 3 mm droppkant i framkant. Den lägsta uppvikta kanten som går att bocka är 25 mm mätt från överkant på droppkanten. Det förutsätter att kanten görs lite bredare än normalt. I detta fall 22 mm. Detta gjorde en total höjd på bänken med 24+25 mm = 49 mm. (se ritningen). Träskivorna beställdes 49 mm för att matcha den rostfria diskbänkens mått.
Stacks Image 230
Resultatet blev ett modernt och samtidigt tidlöst kök. Det gläder oss att få ta del av genomförandet. Hjärnan bakom köket är arkitekt Anja Oberlinger in Windsheim Tyskland.
Tillgängliga fakta och ritning
Serie: Purus Original
Kategori: B
Form: Vinkelbänk
Längd: 3070 / 1480 mm
Djup: 650 mm
Tjocklek framkant: 24 mm
Kanttyp: klassisk droppkant
Disklåda: Lydia-5040
Bredd underskåp: 60 cm
Uppvikt kant: 2,5 cm
Kök: Platsbyggt
Kod: REF145
Stacks Image 249
Vill du veta mer om hur kan utforma diskbänkar med just den här serien markera Om…
Om du är intresserad av en rostfri diskbänk gå till Köpguiden och välj hur du vill att vi skall hjälpa dig. Du kan bli kontaktad via mail eller telefon. Du kan själv rita och beräkna pris på en rostfri köksbänk.
Om du har en fråga om den här eller något annan kundreferens tryck på Fråga. Fyll i kundreferensens nummer samt din fråga i mailet och skicka det.