Välj ur vårt breda sortiment av måttbeställda diskbänkar i alla prislägen.

Inledning sortiment.

Stacks Image 975
Stacks Image 978

En måttbeställd rostfri diskbänk eller bänkskiva kan utformas för den stil du önskar, den funktion du behöver och det utrymme du har till förfogande.

Söker du en måttanpassad rostfri diskbänk av hög kvalitet hittar du all information här på vår hemsida.

Vårt sortiment av måttbeställda rostfria diskbänkar är mycket stort och allt vi säljer är personligt utformat för varje enskild kund. Dessutom finns hälften av våra kunder utanför Sverige i främst Tyskland, Österrike och Schweiz. Därför har vi inget showroom.

Istället hittar du här på webbsidan all information du behöver för att kunna välja, utforma och beställa en måttanpassad heltäckande diskbänk eller bänkskiva i rostfritt stål. Du får naturligtvis gärna
kontakta oss om det är någon information du saknar eller om du vill att vi hjälper dig att utforma och beställa en bänk.

Passar en rostfri diskbänk från oss till IKEA kök?

Vi får ofta frågan om vi har heltäckande bänkskivor i rostfritt stål som passar till IKEA:s köksinredning. Ja det har vi. Drygt 60 % av alla kök i Sverige sälja av IKEA och över hälften av våra kunder i Sverige och Tyskland har IKEA kök. Alla våra tio serier av bänkar i rostfritt stål går att få med rätt djup, 635 mm, för IKEA Metod. Vi erbjuder flera serier med extra bra pris just för de mått som IKEA:s kök har. Välj Stala Seven, Purus Basic och Furhoffs Design i djupet 635 mm för bästa pris.

Vi kan utforma en rostfri diskbänk oavsett kök.

Även om IKEA kök är vanliga bland våra kunder utforma och låter tillverka rostfria bänkar för alla fabrikat av kök. Vi säljer även rostfria diskbänkar för platsbyggda kök även om köket murats upp, som ett på Sardinien.
En måttbeställd heltäckande rostfri bänk från Neonela Design kan anpassas till alla kök oavsett form, utrymme och stil. För att göra den både mer personlig och funktionell erbjuder vi dessutom en mängd tillval som kanter, disklådor och tillbehör som silar, proppar m.m. 

Tänk på att en heltäckande rostfri bänkskiva med en insvetsad rostfri tvättlåda även passar utmärkt i ett groventré eller en tvättstuga.
Du behöver inte läsa genom alla beskrivningar och välja en serie först. Vår Priskalkylator ger dig förslag på rostfria diskbänkar och bänkskivor från olika serier utifrån dina önskemål. Går inte priset att beräkna automatiskt i Priskalkylatorn be om en offert.

I
Faktabanken hittar du kunskap och tips och i Kundprojekt massor av inspiration. Där kan du se diskbänkar och bänkskivor från oss i sina rätta miljöer med fotografier, beskrivningar och ritningar.

Vill du ha förklaring på några ord och vad vi menar läs mer i
Ordförklaringar.
Fri frakt och emballage ingår i alla våra priser! Betala 30 dagar efter att bänken är klar och lämnar fabriken. Du kan även välja att fördela betalningen under 3 månader. Läs mer i Faktabanken: Hur du betalar.
Vi erbjuder 500 kronor rabatt på måttanpassade diskbänkar från Stala, Purus och Furhoffs om du ritar din bänkskiva själv samt upp till 2000 kronor rabatt på en rostfri blandare från Strand när du köper en diskbänk för mer än 10.000 kronor.
Stacks Image 983

Rostfria diskbänkar och bänkskivor från fyra ISO-certifierade tillverkare i tre länder.

För att kunna erbjuda dig ett komplett sortiment i flera prislägen har vi valt att samarbeta med flera ledande tillverkare av heltäckande diskbänkar i rostfritt stål.

Våra höga krav på kvalitet både när det gäller produkter och processer gör att vi har valt att uteslutande samarbeta med ISO-certifierade tillverkare. De tillverkare vi valt ut är svenska Purus och Furhoffs, finska Stala samt tyska KEK och Blanco. Med deras samlade kompetens, kvalitet och kapacitet i grunden kan vi tillsammans erbjuda 10 olika serier av måttbeställda diskbänkar och bänkskivor i rostfritt stål.

Serierna skiljer sig genom möjliga mått, former, kanter, disklådor, konstruktion och tillbehör. Grovt kan man gruppera serierna så här:

 • Purus Original, Furhoffs Free och KEK Kitchen Tec ger alla tre nästan obegränsade möjligheter att utforma en personlig, klassisk eller modern, absolut helt unik rostfri diskbänk.
 • KEK ND är en rostfri diskbänk i modern stil med ett attraktivt pris som även den kan utformas på nästan samma fria sätt som de tidigare serierna.
 • Furhoffs Design och Purus Basic är extra prisvärda serier av rostfria raka diskbänkar som kan fås i de vanligaste måtten, exempelvis 635 mm djupa för IKEA kök, och med de mest efterfrågade disklådorna och tillvalen som exempelvis uppvikt kant i bakkant.
 • Stala Seven har mycket bra pris. Bänken finns i de vanligaste måtten och kan beställas i valfri längd i 5 mm intervall. Bänken har lite tunnare plåt än övriga serier men är istället underlimmad med en fukttålig tät MDF skiva. Ett begränsat urval praktiska disklådor i en stil mellan modern och klassisk och inga uppvikta kanter.
 • Blanco SteelArt är en serie av mycket exklusiva diskbänkar och bänkskivor med unika tillval av kanter och ytor.
 • Purus Premium och Blanco SolidEdge är tunna bänkskivor i kompakt stål eller med kompakt stålkant.

Alternativ som är i grå text finns inte till just den serien men finns för andra serier.

Stala Seven rostfri diskbänk eller bänkskiva.

Längd:
500–3000 mm i 5 mm intervaller.
Djup:

600, 610, 620 eller 635 mm. För vissa disklådor och kanter kan djupet vara mindre. Se mer nedan.

Tjocklek:
30 eller 40 mm.

Disklådor, enkla eller dubbla:
2 dubbla och 4 enkla i en stil mellan klassisk och modern.
Form:
Rak
Vinkel
För köksö
Fri form
Urtag i kant


Urtag för häll:
Ovanpåliggande
Planlimmad
Stala Seven är en serie med utöver ett mycket bra pris även några unika egenskaper.

Stala Seven finns i de mest populäraste måtten, exempelvis IKEA:s, och med de vanligaste tillbehören. Inga uppvikta kanter eller andra former än raka bänkar med 90 graders hörn.

Genom plåttjockleken på 0,8 mm blir bockningsradien mindre och bänkens kanter ger ett modernt och lite nättare intryck. Dessutom kan man genom den lite tunnare plåten pressa de ca 1,5 mm höga droppkanterna istället för att bocka dem vilket sänker priset.

Bänkskivans plåt är underlimmad med fukttålig styv 6 mm MDF-skiva under hela ytan. Underlimningen är kompletterad med stödlister i MDF utmed kanterna och tvärs var 30:e centimeter.

Disklådorna är gjorda speciellt för Stala Seven och har en radie som ger intryck mellan klassisk och modern stil. Diskbänkarna med raka kanter har en unik ca 1,5 djup mm nedsänkning runt disklådan. Det går att få på några andra serier men till en extra kostnad. Här är den standard på diskbänkar med raka kanter.

Ihop med vissa disklådor kan bänkar med droppkant även göras grundare än 600 mm.
Seven-N: 400, 450, 500, 550 och 590 mm.
Seven-L: 500, 550 och 590 mm.
Seven-A, C, och F: 590 mm.

Priset på Stala Seven diskbänkar och bänkskivor med ett minsta djup på 600 mm går att beräkna automatiskt i
Priskalkylatorn. Övriga djup offereras.

Kanter Stala Seven

Stacks Image 1471

Rak kant.

Stacks Image 1476

Klassisk droppkant
ca 1,8 mm hög.

Erbjudande för Stala Seven.

Ritar du upp din diskbänk eller bänkskiva utan vår hjälp i Stala Planeringsprogram får du 500 kronor i rabatt på priset i Priskalkylatorn. Länkar och mer information om att rita själv.

Purus Basic rostfri diskbänk eller bänkskiva.

Längd:
600-3400 mm.
Djup:
590, 600, 610, 620 eller 635 mm.
Tjocklek:
28, 30, 38 eller 40 mm.

Disklådor enkla och dubbla:
6 i klassisk stil och 6 i modern stil.
Form:
Rak
Vinkel
För köksö
Fri form
Urtag i kant


Urtag för häll:
Ovanpåliggande
Planlimmad
Purus Basic är en mycket populär och prisvärd rostfri diskbänk eller bänkskiva. Samma tekniska kvalitet som Purus Original men eftersom den endast finns i vissa fasta djup och tjocklekar samt med ett begränsat urval disklådor blir priset lägre på jämförbara bänkar.

Bänkens sidor måste vara parallella och alla hörn 90 grader. Bänkskivans plåt är 1,25 tjock och under den limmas en fukttrög 18 mm spånskiva som förstärkning. I kanterna kompletteras spånskivan med en ram vars tjocklek beror på bänkens totala tjocklek.

Priset för alla Purus Basic bänkar som är minst 600 mm djupa går att beräkna automatiskt i Priskalkylatorn. Önskar du en bänk som är 590 mm djup får du en manuell offert här.

Kanter på Purus Basic diskbänkar och bänkskivor.

Stacks Image 1289

Rak kant.

Stacks Image 1294

Klassisk ca 3 mm droppkant.

Stacks Image 1299

Modern droppkant
ca 3 mm.

Stacks Image 1309

Uppvikt kant 50 mm på bakkanten.

Erbjudanden för Purus Basic.

Ritar du upp din diskbänk eller bänkskiva utan vår hjälp i Purus Basic ritprogram får du 500 kronor i rabatt på priset i Priskalkylatorn. Länkar och mer information om att rita själv.

Köper du en Purus Basic diskbänk som kostar mer än 10.000 kronor får du
upp till 2000 kronor i rabatt på en rostfri blandare från Strand VVS.

Furhoffs Design rostfri diskbänk eller bänkskiva.

Längd:
Mellan 600 och 640 mm djup, max. 3900 mm och mellan 641 och 750, max. 2900 mm.
Djup:
600-750 mm.
Tjocklek:
30 eller 40 mm.

Disklådor, enkla eller dubbla:
15 stycken i klassisk stil.
6 stycken i modern stil.
Form:
Rak
Vinkel
För köksö
Fri form
Urtag i kant


Urtag för häll:
Ovanpåliggande
Planlimmad
Ett urval av de vanligaste måtten och tillvalen ur Furhoffs sortiment till ett attraktivt pris.

Furhoffs har fortfarande möjlighet att tillverka en rostfri diskbänk med en mycket traditionell lite högre droppkant. En kant som inte är så vanlig idag. Denna klassiska 8 mm höga droppkant går att välja till alla bänkskivor och diskbänkar i Furhoffs Design serien.

Diskbänkens eller bänkskivans sidor måste vara parallella och alla hörn 90 grader.

Plåten är 1,25 mm och underlimmas med en 22 mm tjock spånskiva samt en ram som bygger upp underlimningen till bänkens tjocklek i kanten.

Pris på alla Furhoffs Design diskbänkar och bänkskivor går att beräkna automatiskt i Priskalkylatorn.

Kanter på Furhoffs Design diskbänkar och bänkskivor.

Stacks Image 1316

Rak kant.

Stacks Image 1336

Klassisk ca 8 mm hög droppkant
.

Stacks Image 1326

Modern ca ca 3 mm hög droppkant.

Stacks Image 1331

Uppvikt 15 eller 20 mm bred och 50 mm hög kant på bakkanten.

Erbjudanden för Furhoffs Design.

Ritar du upp din diskbänk eller bänkskiva utan vår hjälp i Furhoffs Diskbänkskonfigurator får du 500 kronor i rabatt på priset i Priskalkylatorn. Länkar och mer information om att rita själv.

Köper du en Furhoffs Design diskbänk som kostar mer än 10.000 kronor får du
upp till 2000 kronor i rabatt på en rostfri blandare från Strand VVS.

KEK ND rostfri diskbänk eller bänkskiva.

Längd:
500-3800 mm.
Djup:
400-800 mm.
Tjocklek:
22-100 mm.

Disklådor, enkla eller dubbla:
8 stycken i modern stil med 10 eller 15 mm radie i alla hörn.
Form:
Rak
Vinkel
För köksö
Fri form
Urtag i kant

Urtag för häll:
Ovanpåliggande
Planlimmad
KEK ND är en rostfri diskbänk eller bänkskiva med en rak kant och i valfri tjocklek mellan 22 och 80 mm. Det är vår egen unika serie som har ett bra pris trots den exklusiva moderna designen.

En av disklådorna har ett unikt mått, 540 mm x 400 mm, som utnyttjar utrymmet i ett 60 cm brett bänkskåp optimalt. Fördelen är att det går extra lätt att få grepp om en långpanna eller plåt som ligger på botten av disklådan.

En rostfri diskbänk i KEK ND serien kan anpassas till väggar som inte är helt parallella eller hörn som inte är räta. Den går att göra upp till 3800 mm lång och 800 mm djup. Du kan även få en rostfri diskbänk eller bänkskiva ur KEK ND serien i vinkel eller L-form, kexade eller svetsade.

Dessutom går det att få urtag, inte bara för en häll, utan även för en pelare eller annat som skär in i bänkens bakkant eller gavel. 

KEK ND diskbänkar och bänkskivor görs av 1,2 mm rostfritt stål med en 19 mm underlimning samt en ram anpassad till bänkens total tjocklek. Spånskivan målas med vattenskyddsfärg.

Pris på alla raka KEK ND diskbänkar och bänkskivor med ett minsta djup på 600 mm och längre än 600 mm går att beräkna automatiskt i Priskalkylatorn. Pris på övriga KEK ND eller är i vinkel eller har en tunn uppvikt kant fås genom en offert.

Kanter på KEK ND diskbänkar och bänkskivor.

Stacks Image 1429

Rak kant.

Stacks Image 1439

Uppvikt 30-100 mm hög.

Stacks Image 1444

Tunn uppvikt kant 30-100 mm.

Erbjudande för KEK ND.

Köper du en KEK ND diskbänk som kostar mer än 10.000 kronor får du upp till 2000 kronor i rabatt på en rostfri blandare från Strand VVS.

Purus Original rostfri diskbänk eller bänkskiva.

Längd:
500-6000 mm med automatisk prisberäkning upp till 4000 mm.
Djup:
400-1250 mm.
Tjocklek:
Med rak kant minst 13 mm och med droppkant minst 15 mm upp till 80 mm.

Disklådor, enkla eller dubbla:
Mer än 40 disklådor eller kombinationer i klassisk eller modern stil.

Form:
Rak
Vinkel
För köksö
Fri form
Urtag i kant


Urtag för häll:
Ovanpåliggande
Planlimmad
Purus Original ger dig mycket stor frihet att designa en egen personlig rostfri diskbänk eller bänkskiva. De kan göras upp till 6 meter långa, extra breda för köksöar, som L- eller vinkelbänkar och du kan välja längd, tjocklek och djup på millimetern som du vill ha den. Sidorna behöver inte vara parallella eller vinklarna 90 grader. Behövs det ett urtag för en trumma eller pelare i bakkant eller gaveln av bänken kan vi lösa även det. Det mesta går att lösa med Purus Original.

Är det någon design eller form du inte hittar på vår webbsida ger vi dig en manuell offert. Vi designar många mycket annorlunda diskbänkar och bänkskivor med Purus Original serien som grund.

Utöver dropp- och raka
kanter finns en exklusiv s.k. svävande kant som är bara 15 mm i framkant trots att bänkskivan är 30 eller 40 mm tjock. 

Väljer du uppvikt kant och en eller två av gavlarna ligger mot ett skåp kan vi göra en s.k. indragen uppvikt kant. Den moderna droppkanten kan anpassas för kakling genom att den görs lite djupare.

Utöver borstad yta kan du välja Purus Original Antikbehandlad som är redan från början behandlad så att bänkens yta ser ute att vara några år gammal.

Önskar du att montera en häll planlimmad istället för ovanpåliggande är det inget problem med Purus Original. 

Normalt kan du beräkna pris på alla raka Purus Original diskbänkar och bänkskivor med ett minsta djup av 600 mm och upp till 4000 mm längd i Priskalkylatorn. Några typer av kanter kräver dock en manuell offert. Du ser vilka vid varje illustration.

Kanter Purus Original.

Stacks Image 1251

Rak kant.

Stacks Image 1256

Klassisk droppkant
ca 3 mm.

Stacks Image 1261

Modern droppkant
ca 3 mm.

Stacks Image 1266

Modern droppkant 3 mm för kakling.

Stacks Image 1359

Svävande 15 mm kant på 30 eller 40 mm bänkskiva.

Stacks Image 1272

Uppvikt kant 30-100 mm på tre sidor. Minst 10 mm bred.

Stacks Image 1282

Uppvikt 30-100 mm kant med 6 mm radie.

Stacks Image 1277

Tunn uppvikt kant. Max 2 meters längd.

Erbjudande Purus Original

De vanligaste varianterna av Purus Original rostfria diskbänkar och bänkskivor går att rita upp i Purus Original ritprogram. Ritar du upp din diskbänk eller bänkskiva utan vår hjälp i Purus Original ritprogram får du 500 kronor i rabatt på priset i Priskalkylatorn. Länkar och mer information om att rita själv.

Köper du en Purus Original diskbänk som kostar mer än 10.000 kronor får du
upp till 2000 kronor i rabatt på en rostfri blandare från Strand VVS.

Furhoffs Free rostfri diskbänk eller bänkskiva.

Längd:
500-6000 mm.
Djup.
400-1200 mm.
Tjocklek:
Mellan 10, 12, eller 20 mm beroende på kant och 120 mm.

Disklådor, enkla eller dubbla:
Mer än 40 disklådor eller kombinationer i klassisk eller modern stil.
Form:
Rak
Vinkel
För köksö
Fri form
Urtag i kant


Urtag för häll:
Ovanpåliggande
Planlimmad
Bänkskivan kan göras upp till 6 meter lång och 1,2 meter djup så att den även passar för stora köksöar med dubbla skåpsrader. Bänkskivan kan anpassas för utrymmen som inte har parallella sidor eller där vinklarna inte är exakt 90 grader. Två bänkar kan svetsas ihop för att forma en L- eller vinkelbänk. Vi kan även enkelt förse bänkskivan med urtag i bakkant.

När det gäller kanter erbjuder Furhoffs, en numera ovanlig, klassisk mycket traditionell 8 mm hög droppkant.

Bänkskivan eller diskbänken byggs i 1,25 mm rostfri plåt och underlimmas med 22 mm spånskiva. Om bänken är tunnare anpassas underlimningen och är bänkskivan tjockare byggs en ram runt kanten anpassad till bänkens tjocklek.

Förutom standard, som är en borstad yta, kan du välja Furhoffs Free-Sandoflex som har en grovt slipad yta eller Furhoffs Free-Blank som har en skinande blankpolerad yta utan struktur. Du kan även kombinera ytor genom att vi låter blankpolera kanten på en diskbänk med borstad yta.


Priser på raka Furhoffs Free diskbänkar eller bänkskivor som är minst 600 djupa och högst 3800 går att beräkna pris på i Priskalkylatorn. Övriga priser får du via en offert.

Kanter Furhoffs Free.

Stacks Image 1339

Rak kant.

Stacks Image 1344

Klassisk droppkant
ca 8 mm.

Stacks Image 1349

Modern droppkant
ca 3 mm.

Stacks Image 1354

Uppvikt kant 30 - 100 mm på upp till tre sidor. Minst 10 mm bred.

Erbjudanden Furhoffs Free.

Ritar du upp din diskbänk eller bänkskiva utan vår hjälp i Furhoffs Diskbänkskonfigurator får du 500 kronor i rabatt på priset i Priskalkylatorn. Alla varianter av Furhoffs Free går inte att rita upp i konfiguration. Länkar och mer information om att rita själv.

Köper du en Furhoffs Free diskbänk som kostar mer än 10.000 kronor får du
upp till 2000 kronor i rabatt på en rostfri blandare från Strand VVS.

KEK Kitchen Tec rostfri diskbänk eller bänkskiva.

Längd:
500-3800 mm (längre med kexning)

Djup:
400-1100 mm.

Tjocklek:
22 mm (med kexning minst 31 mm) till 100 mm.


Disklådor, enkla eller dubbla:
20 stycken med en radie på 6 eller 10 mm i hörnen.
Form:
Rak
Vinkel
För köksö
Fri form
Urtag i kant


Urtag för häll:
Ovanpåliggande
Planlimmad
KEK Kitchen Tec är en serie som går att forma nästan hur som helst. Icke parallella sidor, hörn som inte är 90 grader, L-bänkar, uppvikta kanter på tre sidor eller urtag i bakkant eller gavel är inga problem. Vi har t.o.m gjort en diskbänk med tre vinklar.

Med KEK Kitchen Tec erbjuder vi en unik teknik som gör att flera bänkskivor kan kopplas ihop genom s.k. kexning. Det innebär att riktigt stora diskbänkar går att få in i köket även om passagen till köket normalt gör det omöjligt. Samma teknik går att använda för L- eller vinkelbänkar som annars inte hade gått att få in i köket.

Det går även att få bänkskivor från KEK Kitchen Tec anpassade för en planlimmad häll förutom för en ovanpåliggande häll.

Priser får du genom en offert.

Kanter KEK Kitchen Tec.

Stacks Image 1408

Rak kant.

Stacks Image 1413

Klassisk 7 mm hög droppkant.

Stacks Image 1418

Uppvikt 30-100 mm hög på upp till tre sidor.

Stacks Image 1423

Tunn uppvikt kant 300-100 mm på upp till tre sidor.

Erbjudanden KEK Kitchen Tec

Köper du en KEK Kitchen TEC diskbänk som kostar mer än 10.000 kronor får du upp till 2000 kronor i rabatt på en rostfri blandare från Strand VVS.

Blanco SteelArt rostfri diskbänk eller bänkskiva.

Längd:
Upp till 3700 mm.
Djup:
Upp till 1200 mm.
Tjocklek:
För kanter med 1 eller 2 mm radie kan du välja tjocklekarna 12, 21, 31, 40, 50,5, 59,5, 80 och 100 mm. För facettbockade kanter mellan 12 och 100 mm.

Disklådor, enkla eller dubbla:

Mer än 30 stycken i modern stil med 1, 6 eller 10 mm radie i hörnen och med sidenblank, sidenmatt eller Durinox yta.

Form:
Rak
Vinkel
För köksö
Fri form
Urtag i kant


Urtag för häll:
Ovanpåliggande
Planlimmad
Blanco SteelArt är en serie exklusiva diskbänkar och bänkskivor som ger dig det yppersta av kvalitet, design och funktion.

Diskbänkar med speciella nedsänkningar, disklådor som är anpassade för olika fabrikat av ångugnar eller disklådor där man kan hänga in Gastronormkantiner är bra några exempel på unika funktioner. Även många av kanterna är unika.

För de bänkskivor och diskbänkar vi erbjuder finns tre olika raka kanter, varav två är unika. Radien kan vara ganska normala 3 mm eller så liten som 1 millimeter, dvs en nästan helt skarp kant. Det är mycket speciellt, ovanligt och snyggt. Dessutom finns en elegant facettbockad kant.

Även ytorna finns i tre varianter. Två, Sidenmatt och Sidenblank liknar de vanliga ytorna vi har på andra serier. Skillnaden mellan dem är liten men Sidenmatt upplevs lite mattare i visst ljus. Ibland måste man ha ytorna intill varandra för att kunna se skillnaden. Bägge får med tiden repor som alla rostfria ytor. Då utjämnas skillnaden.

Durinox däremot är helt unik på alla sätt. Ytan blästras med små stålkulor tills ytan dels har blivit starkare men även nästan matt där exempelvis fingeravtryck inte syns. Trots att ytan är tåligare klarar den inte allt som riktigt hård keramik som kan ge repor. Även om både bänkskivan och disklådan kan Durinoxbehandlas så är kombinationen där endast bänkskivan behandlas riktigt snygg.

Det går att få urtag, dock utan insvetsad rostfri kant, i kanten av skivan. Det är nästan aldrig nödvändigt då urtagets kant är dold.

Blanco har en smart avfallstunna i två storlekar som kan svetsas in i bänken.

Vi kan låta göra avrundning av ett hörn eller ett rundat avslut på hela bänkskivan. Kanten kläs med rostfritt stål som svetsas fast i bänkskivan. Kanten får samma ytbehandling som övriga bänkskivan.

Naturligtvis kan vi låta tillverka ett stänkskydd med samma yta du valt till bänken. Det går att göra upp till 3800 långt och 1200 mm högt. Synliga kanter täcks och svetsas i hörnen.

L- eller vinkelbänkar görs genom olika typer av skruvförbindelse så att de bägge delarna dras ihop. En speciell möjlighet är att vi kan låta tillverka täcksidor för exempelvis en köksö med samma yta som diskbänken eller bänkskivan.

Både ovanpåliggande och hällar för planlimning går att fälla in i bänken. När man fäller in hällar i bänkar som är tunnare än 31 mm görs en extra förstärkning runt urtaget. Vi kommer att ge dig måtten så att du vet att förstärkningen får plats i bänkskåpet.

Till Blanco SteelArt finns ett stort urval passande eleganta disklådor i modern stil. Exempelvis en mycket snygg, men kanske inte alltid så praktisk, med en radie på bara 1 mm. Vi kan även låta svetsas i disklådor med avrinningsytor eller nedsänkning intill disklådan.

Vi kommer att hjälpa dig att hitta en snygg och praktisk disklåda som passar dig.

Priset på bänkskivor och diskbänkar ur Blanco SteelArt serien kan inte beräknas automatiskt. Räkna grovt med ca tre gånger högre pris jämfört
med en bänk med samma mått ur serien Purus Original. Men då har diskbänken en absolut unik design och funktionalitet. Ge oss de mått du önskar så ger vi dig en pris inom ett dygn. Om vi måste fråga fabriken om något pris kan det tyvärr ta lite längre tid.

Erbjudande för Blanco SteelArt.

Köper du en Blanco SteelArt diskbänk som kostar mer än 10.000 kronor får du upp till 2000 kronor i rabatt på en rostfri blandare från Strand VVS.

Purus Premium rostfri diskbänk eller bänkskiva.

Mått:
Max längd: 400-4000 mm
Djup:
400-1460 mm.
Tjocklek:
4 mm.

Disklådor, enkla eller dubbla:
Disklådan specialbyggs efter kundens önskningar.
Form:
Rak
Vinkel
För köksö
Fri form
Urtag i kant


Urtag för häll:
Ovanpåliggande
Planlimmad
Purus Premium är en exklusiv diskbänk eller bänkskiva i 4 mm kompakt rostfritt stål.

Vi kan låta skära ut en L- eller vinkelbänk som är maximalt 3960 respektive 1500 mm i bakkanterna. Behöver en Purus Premium skarvas läggs en plåtskena under skarven så att bänkskivorna kommer i samma höjd innan skarven fylls med silikon.
Kundprojekt 41 Diskbänk i 4 mm kompakt rostfritt stål.

Tänk på att en bänkskiva eller diskbänk som bara är 4 tunn gör att arbetshöjden blir lägre. Samtidigt ger det möjlighet för att använda högre bänkskåp med mer plats utan att den totala bänkhöjden blir för hög. Skall du fälla in en ovanpåliggande häll i en så tunn bänk så måste lådan under tas bort och ersättas med en blindfront.

Kanten kan blankpoleras för att ge en lite lyxigare och elegantare känsla. Hela bänkskivan, utom kanten, kan antikbehandlas för att få patina redan från början.

Vanliga rostfria disklådor går inte att svetsa in snyggt i en Purus Premium diskbänk. Skillnaden i materialtjocklek mellan bänkskivans 4 mm och en disklåda som kanske bara är 0,7 mm tjock är för stor. Istället låter vi specialbygga disklådan av 1,25 mm rostfri plåt. Fördelen är att du kan välja mått helt fritt.

Bänkskivan limmas eller monteras med dubbelhäftande tejp på underskåpen.

Trots den endast fyra mm tunna bänken kan vi i vissa fall montera en planlimmad häll.

Priset på en rostfri Purus Premium diskbänk eller bänkskiva måste beräknas manuellt. Vi kan ge en offert inom ett arbetsdygn.
Köper du en Purus Premium diskbänk som kostar mer än 10.000 kronor får du upp till 2000 kronor i rabatt på en rostfri blandare från Strand VVS.

Blanco Steel Art SolidEdge rostfri diskbänk eller bänkskiva.

Mått:
Längd:
3800 mm
Djup:
1200 mm.
Tjocklek:
6 mm i framkant och 11, 20 eller 30 mm total tjocklek.

Disklådor, enkla eller dubbla:

Mer än 30 stycken i modern stil med 1, 6 eller 10 mm radie i hörnen och med sidenblank, sidenmatt eller Durinox yta
Form:
Rak
Vinkel
För köksö
Fri form
Urtag i kant


Urtag för häll:
Ovanpåliggande
Planlimmad
SolidEdge är en helt unik, smart och elegant konstruktion ur Blanco SteelArt sortimentet. Bänkskivan har en 6 mm tjock solid kant utan att bänkskivan i sig är så tunn. Den rostfria bänkskivan eller diskbänken är underlimmad och monteras på vanligt sätt på bänkskåpen. Lösningen gör att de nackdelar som finns med extra tunna bänkar.

Underlimningen är tillbakadragen 25 eller 35 mm så att en skuggeffekt uppstår och man upplever att bänken bara är 6 mm tunn. Vilket djup, 25 eller 35 som används beror på typ av fronter och handtagen. Faktabank: Kanter

Det går att få urtag, utan den speciella kanten, i bakkant av bänken. Blanco SolidEdge rostfria bänkskivor och diskbänkar kan fås i Sidenmatt, Sidenblank och även med Durinoxyta. Genom att bänken egentligen är underlimmad kan alla disklådor ur Blanco SteelArt sortimentet svetsas in i bänkskivan.

I sortimentet finns det disklådor med så liten radie som 1 mm. Det är den minsta radie som går att tillverka. Den upplevs som helt skarp. Snyggt men kräver lite extra rengöring i hörnen.

Dessutom kan man fälla in även planlimmade hällar förutom ovanpåliggande.

Det går att göra L- eller vinkelbänkar genom att dra ihop två bänkskivor med bultar.

Blanco SolidEdge är en mycket smart och elegant lösning när man vill ha upplevelsen av en extra tunn bänk men vill ha tjockleken av en underlimmad bänkskiva. Kontakt oss för en offert. Räkna med drygt tre gånger högre pris än en mer standardbetonad diskbänk eller bänkskiva.

Erbjudande för Blanco SteelArt.

Köper du en Blanco SolidEdge diskbänk som kostar mer än 10.000 kronor får du upp till 2000 kronor i rabatt på en rostfri blandare från Strand VVS.

Ordförklaringar.

Här hittar du kort vad olika ord och uttryck i beskrivningarna av våra serier betyder. Betydligt mer hittar du i Faktabanken.
Mått:
 • Längd: En rostfri bänkskiva eller diskbänk går att göra med den längd du önskar upp till en maximal längd. Hur lång en rostfri bänkskiva går att göra avgörs av flera faktorer som skiljer mellan de olika leverantörerna och även mellan serier hos samma leverantör. Några av serierna går att skarva med olika metoder för att skapa riktigt långa bänkar. 
 • Djup: Vissa djup är vanligare än andra och blir därför lite billigare då några serier har dessa som standardval. Annars kan man välja djupet exakt på millimetern upp till ett maximalt djup som varierar beroende på serie.
 • Tjocklek: Tjockleken i framkant på en rostfri bänkskiva går i några serier att välja fritt men i andra får man 2–3 tjocklekar att välja bland.

Form:
 • Rak: En rak, eller egentligen rektangulär, form är den absolut vanligaste på en rostfri diskbänk eller bänkskiva.
 • L- eller vinkelbänk: Två eller flera bänkskivor kan forma en eller flera vinklar. Beroende på serie kan bänkskivorna svetsas, kexas eller bultats ihop.
 • För köksöar: Dessa bänkskivor eller diskbänkar går att göra med ett så stort djup så att de kan täcka två motstående skåprader.
 • Fri form: Det innebär exempelvis att sidorna inte behöver vara parallella eller så kan bänken ha rundat eller vinklat avslut.
 • Urtag i kant: Urtag innebär att det går att göra ett urtag i bakkant eller sidan av bänken för en trumma eller pelare.

Konstruktion
:
 • Underlimning: Under plåten limmas en spånskiva som beroende på leverantör även kan vara fukttrög eller målad med vattenskyddsfärg.
 • Kompakt stål: Dessa bänkskivor är antingen byggda helt i kompakt 4 mm stål eller så är kanten i 6 mm solid stål samtidigt bänken i övrigt är underlimmad.

Tillval:
 • Kanter: Alla våra diskbänkar och bänkskivor i rostfritt stål finns med rak kant. Därutöver kan du välja olika typer av droppkanter i olika stil och med olika mått. För nästan alla serier kan du även välja en högre kant, en s.k. uppvikt kant.
  Disklådor: Alla disklådor svetsas in för maximal hygien och funktion. Nästan varje serie har sina speciella unika disklådor men ofta finns de vanligaste måtten hos flera serier ibland under olika namn.
  Tillbehör: Tillbehör är sådant gör funktionen bättre som skärbrädor och sköljlådor.
  Ytor: Som standard har alla serier nästan samma borstade yta. Som tillval kan man för några serier välja andra ytor.
© 2018 Neonela Design AB Tel: Evelyn 073 8084890 / Anders 073 0912085, evelyn@neonela.se