Vårt totala sortiment av rostfria diskbänkar och bänkskivor och hur de kan utformas samt vilka tillval som går att få till vilka serier.

Inledning sortiment.

Stacks Image 975
Stacks Image 978
En rostfri diskbänk eller bänkskiva kan utformas för den stil du önskar, den funktion du behöver och det utrymme du har till förfogande.
Sista beställningsdag för att få leverans innan jul är 24/11.
Vårt sortiment av rostfria måttbeställda bänkskivor och diskbänkar är mycket stort och allt vi säljer är personligt utformat för varje kund. Dessutom finns hälften av våra kunder i Tyskland, Österrike, Schweiz m.fl. länder. Därför har vi inget showroom.

Istället hittar du här på webbsidan all information du behöver för att kunna välja, utforma och beställa en diskbänk eller bänkskiva i rostfritt stål. Du får naturligtvis gärna
kontakta oss om det är något du saknar.
En måttbeställd diskbänk eller bänkskiva i rostfritt stål från Neonela Design kan anpassas till alla kök oavsett form, utrymme och stil.

För att göra den både mer personlig och funktionell erbjuder vi dessutom en mängd tillval som kanter, disklådor och tillbehör

Tänk på att en rostfri bänkskiva med en insvetsad rostfri tvättlåda även passar utmärkt i ett groventré eller en tvättstuga.
Du behöver inte läsa genom alla beskrivningar och välja en serie först. Vår Priskalkylator ger dig förslag på rostfria diskbänkar och bänkskivor från olika serier utifrån dina önskemål. Går inte priset att beräkna automatiskt i Priskalkylatorn be om en offert.

I
Faktabanken hittar du kunskap och tips och i Kundprojekt massor av inspiration. Där kan du se diskbänkar och bänkskivor från oss i sina rätta miljöer med fotografier, beskrivningar och ritningar. I Tillval finner du disklådor, kanter och tillbehör för att göra din nya diskbänk eller bänkskiva både mer personlig och praktisk.

Vill du ha förklaring på några ord och vad vi menar läs mer i
Ordförklaringar.

Fri frakt och emballage ingår i alla våra priser! Betalning upp till tre månader efter leverans utan avgifter eller ränta. Hur du betalar.
Vi erbjuder 500 kronor rabatt på diskbänkar från Purus och Furhoffs om du ritar din bänkskiva själv samt upp till 2000 kronor rabatt på en rostfri blandare från Strand när du köper en diskbänk för mer än 10.000 kronor.
Stacks Image 983

Rostfria diskbänkar och bänkskivor från fyra ISO-certifierade tillverkare i två länder.

För att kunna erbjuda dig ett komplett sortiment i flera prislägen har vi valt att samarbeta med flera ledande tillverkare av heltäckande diskbänkar i rostfritt stål.

Våra höga krav på kvalitet både när det gäller produkter och processer gör att vi har valt att uteslutande samarbeta med ISO-certifierade tillverkare. De tillverkare vi valt ut är svenska Purus och Furhoffs samt tyska KEK och Blanco. Med deras samlade kompetens, kvalitet och kapacitet i grunden kan vi tillsammans erbjuda 10 olika serier av måttbeställda diskbänkar och bänkskivor i rostfritt stål.

Serierna skiljer sig genom möjliga mått, former, kanter, disklådor, konstruktion och tillbehör. Grovt kan man gruppera serierna dem så här:

 • Purus Original, Furhoffs Free och KEK Kitchen Tec ger alla tre nästan obegränsade möjligheter att utforma en personlig, klassisk eller modern, absolut helt unik rostfri diskbänk.
 • KEK ND är en rostfri diskbänk i modern stil med ett attraktivt pris som även den kan utformas på nästan samma fria sätt som de tidigare serierna.
 • Furhoffs Design och Purus Basic är extra prisvärda serier av rostfria raka diskbänkar som kan fås i de vanligaste måtten, exempelvis 635 mm djupa för IKEA kök, och med de mest efterfrågade disklådorna och tillvalen.
 • Blanco SteelArt är en serie av mycket exklusiva diskbänkar och bänkskivor med unika tillval av kanter och ytor.
 • Purus Premium och Blanco SolidEdge är tunna bänkskivor i kompakt stål.
 • KEK Outdoor är en unik rostfri bänkskiva eller diskbänk för utebruk.

Alternativ som är i grå text finns inte till just den serien men finns för andra serier.

Purus Basic rostfri diskbänk eller bänkskiva.

Purus Basic är en mycket populär och prisvärd rostfri diskbänk eller bänkskiva. Den finns bara i vissa fasta djup och tjocklekar samt med ett begränsat urval disklådor med något tunnare plåt. Bänkens sidor måste vara parallella och alla hörn 90 grader.

Bänkskivans plåt är 1,25 tjock och under den limmas en fukttrög 18 mm spånskiva som förstärkning. I kanterna kompletteras spånskivan med en ram som motsvarar bänkens totala tjocklek.

En diskbänk ur Purus Basic serien kan göras i valfri längd upp till 3,4 meter i tjocklekarna 30, 38 och 40 mm. Djupet kan du välja antingen 590, 600, 610, 620 mm eller 635 mm som passar en IKEA diskbänk.

Utöver det rekommenderade djupet för en diskbänk till IKEA Metod kök, som är 635 mm, kan man även välja 590, 600, 610 och 620 mm.

Till en Purus Basic rostfri diskbänk kan du välja någon av sex klassiska eller sex moderna, enkla eller dubbla disklådor. Utöver rak kant och droppkant kan du som tillval även välja en uppvikt bakkant med en fast höjd på fem cm. Det går inte att få en uppvikt kant på gavlarna. Du kan även beställa ett urtag för en ovanpåliggande, inte planlimmad, häll. Vattenlås och korgventil följer med och du kan köpa en sil eller propp som tillbehör.

Ritar du upp din diskbänk eller bänkskiva utan vår hjälp i Purus Basic ritprogram får du 500 kronor i rabatt på priset i Priskalkylatorn. Länkar och mer information om att rita själv.

Köper du en Purus Basic diskbänk som kostar mer än 10.000 kronor får du
upp till 2000 kronor i rabatt på en rostfri blandare från Strand VVS.
Mått:
Maximal längd: 3400 mm.
Djup. 590, 600, 610, 620 och 635 mm.
Tjocklek: 30, 38 och 40 mm.


Kanter:
Rak kant samt klassisk eller modern ca 3 mm hög droppkant.
Uppvikt kant endast 5 cm hög i bakkant.


Disklådor, enkla eller dubbla:
6 stycken i klassisk stil.
6 stycken i modern stil.
Konstruktion:
Underlimmad
Kompakt stål
För utebruk


Form:
Rak
Vinkel
För köksö
Fri form
Urtag i kant


Urtag för häll:
Ovanpåliggande
Planlimmad

Furhoffs Design rostfri diskbänk eller bänkskiva.

Ett urval av de vanligaste måtten och tillvalen ur Furhoffs sortiment till ett attraktivt pris.

Serien finns i två tjocklekar, 30 och 40 mm som täcker de flesta behov. Furhoffs har fortfarande möjlighet att tillverka en rostfri diskbänk med en mycket traditionell lite högre droppkant. En kant som inte är så vanlig idag. Denna klassiska 8 mm höga droppkant går att välja till alla bänkskivor och diskbänkar i Furhoffs Design serien.

Upp till ett djup på 640 mm kan bänkskivan göras 3,9 meter lång. Det innebär att en rostfri diskbänk med det rekommenderade djupet på 635 mm för IKEA:s köksinredning går att göra riktigt lång. Är bänkskivan lite djupare, upp till 750 mm, är den maximala längden 2,9 meter. Diskbänkens eller bänkskivans sidor måste vara parallella och alla hörn 90 grader.

Du kan välja bland 15 klassiska och 6 moderna disklådor, enkla och dubbla, disklådor. På bakkant av bänken kan vi låta göra en 5 cm hög kant och det går även att få ett urtag för en ovanpåliggande häll. 

Plåten är 1,25 mm och underlimmas med en 22 mm tjock spånskiva samt en ram som bygger upp underlimningen till bänkens tjocklek i kanten.

Ritar du upp din diskbänk eller bänkskiva utan vår hjälp i Furhoffs Diskbänkskonfigurator får du 500 kronor i rabatt på priset i Priskalkylatorn. Länkar och mer information om att rita själv.

Köper du en Furhoffs Design diskbänk som kostar mer än 10.000 kronor får du
upp till 2000 kronor i rabatt på en rostfri blandare från Strand VVS.
Mått:
Maximal längd: Mellan 600 och 640 mm djup, 3900 mm och mellan 641 och 750, 2900 mm.
Djup. 600-750 mm.
Tjocklek: 30 eller 40 mm.

Kanter:
Rak kant, klassisk 8 mm hög eller 4 mm modern droppkant.
Uppvikt kant endast 5 cm hög i bakkant.


Disklådor, enkla eller dubbla:
15 stycken i klassisk stil.
6 stycken i modern stil.
Konstruktion:
Underlimmad
Kompakt stål
För utebruk


Form:
Rak

Vinkel
För köksö
Fri form
Urtag i kant


Urtag för häll:
Ovanpåliggande
Planlimmad

KEK ND rostfri diskbänk eller bänkskiva.

KEK ND är en rostfri diskbänk eller bänkskiva med en rak kant och i valfri tjocklek mellan 22 och 80 mm. Det är vår egen unika serie som har ett bra pris trots den exklusiva moderna designen.

En rostfri diskbänk i KEK ND serien kan anpassas till väggar som inte är helt parallella eller hörn som inte är räta. Den går att göra upp till 3800 mm lång och 800 mm djup. Du kan även få en rostfri diskbänk eller bänkskiva ur KEK ND serien i vinkel eller L-form, kexade eller svetsade.

Dessutom går det att få urtag, inte bara för en häll, utan även för en pelare eller annat som skär in i bänkens bakkant eller gavel. 

KEK ND diskbänkar och bänkskivor görs av 1,2 mm rostfritt stål med en 18 mm underlimning samt en ram anpassad till bänkens total tjocklek. Spånskivan målas med vattenskyddsfärg.

Disklådorna, som alla är moderna stil, har 10 eller 15 mm radie i hörnen. En av disklådorna har ett unikt mått, 540 mm, som utnyttjar utrymmet i ett 60 cm brett bänkskåp optimalt. Fördelen är att det går extra lätt att få grepp om en långpanna eller plåt som ligger på botten av disklådan.

Köper du en KEK ND diskbänk som kostar mer än 10.000 kronor får du upp till 2000 kronor i rabatt på en rostfri blandare från Strand VVS.
Mått:
Maximal längd: 3800 mm.
Djup. upp till 800 mm.
Tjocklek: 22- 80 mm.


Kanter:
Rak kant.
Uppvikt kant både i bakkant och på en eller två gavlar.

Disklådor, enkla eller dubbla:
8 stycken i modern stil med 10 eller 15 mm radie i alla hörn.

Konstruktion:
Underlimmad
Kompakt stål
För utebruk

Form:
Rak
Vinkel
För köksö
Fri form
Urtag i kant

Urtag för häll:
Ovanpåliggande
Planlimmad

Purus Original rostfri diskbänk eller bänkskiva.

Purus Original ger dig mycket stor frihet att designa en egen personlig rostfri diskbänk eller bänkskiva. De kan göras upp till 6 meter långa, extra breda för köksöar, som L- eller vinkelbänkar och du kan välja längd, tjocklek och djup på millimetern som du vill ha den. Sidorna behöver inte vara parallella eller vinklarna 90 grader. Det mesta går att lösa med Purus Original.

Utöver dropp- och raka
kanter finns en exklusiv s.k. svävande kant som är bara 15 mm i framkant trots att bänkskivan är 30 eller 40 mm tjock. 

Du kan välja uppvikta kanter, inte bara på bakkanten, utan även på en eller bägge gavlarna. Höjden väljs fritt mellan 3 och 10 cm. Ligger en eller bägge gavlarna mot ett skåp kan vi göra en s.k. indragen uppvikt kant.

Den moderna droppkanten kan anpassas för kakling genom att den görs lite djupare.

Utöver borstad yta kan du få den antikbehandlad så att bänken har en patina redan vid leverans.

Till Purus Original rostfria diskbänkar finns det massor av enkla och dubbla
disklådor i både modern och klassisk stil som alla svetsas in. 

Önskar du att montera en häll planlimmad istället för ovanpåliggande är det inget problem med Purus Original. Behövs det ett urtag för en trumma eller pelare i bakkant eller gaveln av bänken kan vi lösa även det.

Är det någon design eller form du inte hittar på vår webbsida, markera knappen märkt Fri Form längs ner på sidan. Vi designar många mycket annorlunda diskbänkar och bänkskivor med Purus Original serien som grund.

De vanligaste varianterna av Purus Original rostfria diskbänkar och bänkskivor går att rita upp i Purus Original ritprogram. Ritar du upp din diskbänk eller bänkskiva utan vår hjälp i Purus Original ritprogram får du 500 kronor i rabatt på priset i Priskalkylatorn. Länkar och mer information om att rita själv.

Köper du en Purus Original diskbänk som kostar mer än 10.000 kronor får du
upp till 2000 kronor i rabatt på en rostfri blandare från Strand VVS.
Mått:
Maximal längd: 6000 mm med automatisk prisberäkning upp till 4000 mm.
Djup. Max 1250 mm.
Tjocklek: Med rak kant minst 13 mm och med droppkant minst 15 mm.


Kanter:
Rak kant samt klassisk och modern ca 3 mm hög droppkant.
Uppvikt kant med valfri höjd mellan 30 och 100 mm på bakkant och gavlar.


Disklådor, enkla eller dubbla:
Mer än 40 disklådor eller kombinationer i klassisk eller modern stil.

Konstruktion:
Underlimmad
Kompakt stål
För utebruk


Form:
Rak
Vinkel
För köksö
Fri form
Urtag i kant


Urtag för häll:
Ovanpåliggande
Planlimmad

Furhoffs Free rostfri diskbänk eller bänkskiva.

Så länge den går att frakta och få in i den i köket kan en diskbänk eller bänkskiva i Furhoffs Free serien tillverkas enligt de mått du vill ha. Bänkskivan kan göras upp till 6 meter lång och 1,2 meter djup så att den även passar för stora köksöar med dubbla skåpsrader. Bänkskivan kan anpassas för utrymmen som inte har parallella sidor eller där vinklarna inte är exakt 90 grader. Två bänkar kan svetsas ihop för att forma en L- eller vinkelbänk.

För Furhoffs Free diskbänkar kan du välja ur ett stort sortiment av
disklådor, enkla eller dubbla, i klassisk eller modern stil, anpassade till alla storlekar av bänkskåp.

När det gäller kanter kan du självklart välja Furhoffs 8 mm höga klassiska och mycket traditionella droppkant. Vill du ha en modern rak kant kan bänken görs så tunn som 10 mm. Uppvikt kant går att få på tre sidor av bänken och vi enkelt förse bänkskivan med urtag i bakkant.

Bänkskivan eller diskbänken byggs i minst 1,25 mm rostfri plåt och underlimmas med 22 mm spånskiva. Om bänken är tunnare anpassas underlimningen och är bänkskivan tjockare byggs en ram runt kanten anpassad till bänkens tjocklek.

Furhoffs Free serien ger unika möjligheter att designa ytan. Förutom standard, som är en borstad yta, kan du välja till Sandoflex som är en grovt slipad yta eller skinande blankpolerad yta utan struktur. Du kan även kombinera ytor genom att vi låter blankpolera kanten på en diskbänk med borstad yta.


Ritar du upp din diskbänk eller bänkskiva utan vår hjälp i Furhoffs Diskbänkskonfigurator får du 500 kronor i rabatt på priset i Priskalkylatorn. Alla varianter av Furhoffs Free går inte att rita upp i konfiguration. Länkar och mer information om att rita själv.

Köper du en Furhoffs Free diskbänk som kostar mer än 10.000 kronor får du
upp till 2000 kronor i rabatt på en rostfri blandare från Strand VVS.
Mått:
Maximal längd: 6000 mm med automatberäkning av priset upp till 4000 meter.
Djup. Upp till 1200 mm.
Tjocklek: Med rak kant minst 10 mm.


Kanter:
Rak kant samt en 4 mm hög modern eller en 8 mm hög klassisk droppkant.
Uppvikt kant med valfri höjd mellan 30 och 100 mm på bakkant och gavlar.


Disklådor, enkla eller dubbla:
Mer än 40 disklådor eller kombinationer i klassisk eller modern stil.

Konstruktion:
Underlimmad
Kompakt stål
För utebruk


Form:
Rak
Vinkel
För köksö
Fri form
Urtag i kant


Urtag för häll:
Ovanpåliggande
Planlimmad

KEK Kitchen Tec rostfri diskbänk eller bänkskiva.

KEK Kitchen Tec är en serie som går att forma nästan hur som helst. Icke parallella väggar, hörn som inte är 90 grader, L-bänkar, uppvikta kanter på tre sidor eller urtag i bakkant eller gavel är inga problem. 

Diskbänkarna eller bänkskivorna går att göra upp till 3800 långa och 1100 mm djupa. De kan förlängas genom att koppla flera bänkskivor efter varandra genom s.k. kexning. Det gör att riktigt stora diskbänkar går att få in i köket även om vägen till köket normalt gör det omöjligt. Samma teknik går att använda för L- eller vinkelbänkar som annars inte hade gått att få in i köket.

Det går även att få bänkskivor från KEK Kitchen Tec anpassade för en planlimmad häll förutom för en ovanpåliggande häll.

Köper du en KEK Kitchen TEC diskbänk som kostar mer än 10.000 kronor får du upp till 2000 kronor i rabatt på en rostfri blandare från Strand VVS.
Mått:
Max längd: 3800 mm (längre med kexning)
Djup. Upp till 1100 mm.
Tjocklek: Minst 22 mm, med kexning minst 31 mm
.

Kanter:
Rak kant samt 7 mm klassisk eller 3 mm hög modern droppkant.
Uppvikt kant 30-100 mm hög på bakkant och gavlar.


Disklådor, enkla eller dubbla:
20 stycken med en radie på 6 eller 10 mm i hörnen.

Konstruktion:
Underlimmad
Kompakt stål
För utebruk


Form:
Rak
Vinkel
För köksö
Fri form
Urtag i kant


Urtag för häll:
Ovanpåliggande
Planlimmad

Blanco SteelArt rostfri diskbänk eller bänkskiva.

Blanco SteelArt är en serie diskbänkar och bänkskivor som ge dig det yppersta av kvalitet, design och funktion. Tyvärr till ett högre pris jämfört med våra andra serier men Blanco SteelArt erbjuder så många unika möjligheter som ingen annan serie ger. Diskbänkar med speciella nedsänkningar, disklådor som är anpassade för olika fabrikat av ångugnar eller disklådor där man kan hänga in Gastronormkantiner är bra några exempel. Även kanterna är i unika.

För de bänkskivor och diskbänkar vi erbjuder finns tre olika raka kanter, varav två är unika. Radien kan vara ganska normala 3 mm eller så liten som 1 millimeter, dvs en nästan helt skarp kant. Det är mycket speciellt, ovanligt och snyggt. Dessutom finns en elegant facettbockad kant.

Även ytorna finns i tre varianter. Två, Sidenmatt och Sidenblank liknar de vanliga ytan vi har på andra serier. Skillnaden är liten men Sidenmatt upplevs lite mattare i visst ljus. Ibland måste jag ha ytorna intill varandra för att jag skall kunna se skillnaden. Bägge får med tiden repor som alla rostfria ytor. Då utjämnas skillnaden.

Durinox däremot är helt unik på alla sätt. Ytan blästras med små stålkulor tills ytan dels har blivit starkare men även nästan matt där exempelvis fingeravtryck inte syns. Trots att ytan är tåligare klarar den inte allt som riktigt hård keramik som kan ge repor. Även om både bänkskivan och disklådan kan Durinoxbehandlas så är kombinationen där endast bänkskivan behandlas riktigt snygg.

Blanco SteelArt rostfria bänkskivor och diskbänkar kan vi låta göra upp till 3800 mm långa och 1200 mm djupa med fasta tjocklekar på 12, 21, 3, 50,5, 59,5, 80 eller 100 mm. De facettslipade går att få mellan 12 och 100 mm tjocka.

Det går att få urtag, dock utan rostfria yta, i kanten av skivan. Det är nästan aldrig nödvändigt då det urtagets kant är dold.

Blanco har en smart avfalls tunna i två storlekar som kan svetsas in i bänken.

Vi kan låta göra avrundning av ett hörn eller ett rundat avslut på hela bänkskivan. Kanten kläs med rostfritt stål som svetsas fast i bänkskivan. Kanten får samma ytbehandling som övriga bänkskivan.

Naturligtvis kan vi låta tillverka ett stänkskydd med samma yta du valt till bänken. Det går att göra upp till 3800 långt och 1200 mm högt. Synliga kanter täcks och svetsas i hörnen.

L- eller vinkelbänkar görs genom olika typer av skruvförbindelse så att de bägge delarna dras ihop. En speciell möjlighet är att vi kan låta tillverka täcksidor för exempelvis en köksö med samma yta som diskbänken eller bänkskivan.

Både ovanpåliggande och hällar för planlimning går att fälla in i bänken. När man fäller in hällar i bänkar som är tunnare än 31 mm görs en extra förstärkning runt urtaget. Vi kommer att ge dig måtten så att du vet att förstärkningen får plats i bänkskåpet.

Bänkskivor och diskbänkar ur Blanco SteelArt serien kan inte beräknas automatiskt. Räkna med ca tre gånger högre pris i jämförelse men andra bänkar. Men då har diskbänken en absolut unik design och funktionalitet. Ge oss de mått du önskar så ger vi dig en pris inom ett dygn. Om vi måste fråga fabriken om något pris kan det tyvärr ta lite längre tid.

I sammanställningen på disklådor hittar du bara någon enstaka från Blanco. Till Blanco Steelart finns ett stort urval passande eleganta disklådor i modern stil. Exempelvis en mycket snygg, men kanske inte alltid så praktisk, med en radie på bara 1 mm. Vi kan även låta svetsas i disklådor med avrinningsytor eller nedsänkning intill disklådan.

Vi kommer att hjälpa dig att hitta en snygg och praktisk disklåda som passar dig.

Köper du en Blanco SteelArt diskbänk som kostar mer än 10.000 kronor får du upp till 2000 kronor i rabatt på en rostfri blandare från Strand VVS.
Mått:
Max längd: 3700 mm.
Djup. Upp till 1200 mm.
Tjocklek: För kanter med 1 eller 2 mm radie kan du välja tjocklekarna 12, 21, 31, 40, 50,5, 59,5, 80 och 100 mm.
För facettbockade mellan 12 och 100 mm.


Kanter:

Tre varianter av raka kanter med antingen 1 fler 3 mm radie eller en facettkant på 2,5 eller 3,5 mm.

Disklådor, enkla eller dubbla:
Mer än 30 stycken i modern stil med 1, 6 eller 10 mm radie i hörnen och med sidenblank, sidenmatt eller Durinox yta.

Konstruktion:
Underlimmad
Kompakt stål
För utebru
k

Form:
Rak
Vinkel
För köksö
Fri form
Urtag i kant


Urtag för häll:
Ovanpåliggande
Planlimmad

Purus Premium rostfri diskbänk eller bänkskiva.

Purus Premium är en exklusiv diskbänk eller bänkskiva i 4 mm kompakt rostfritt stål. Den kan göras i valfri form upp till en längd på 3960 mm och en bredd på 1500 mm. Det innebär att den kan täcka en rejält stor köksö och även ha exempelvis en rundad avslutning eller ha ett urtag i kanten.

Vi kan låta skära ut en L- eller vinkelbänk som är maximalt 3960 respektive 1500 mm i bakkanterna. Behöver en Purus Premium skarvas läggs en plåtskena under skarven så att bänkskivorna kommer is samma höjd innan skarven fylls med silikon.
Kundprojekt 41 Diskbänk i 4 mm kompakt rostfritt stål.

Tänk på att en bänkskiva eller diskbänk som bara är 4 tunn gör att arbetshöjden blir lägre. Samtidigt ger det möjlighet för att använda högre bänkskåp med mer plats utan att den totala bänkhöjden blir för hög. Skall du fälla in en ovanpåliggande häll i en så tunn bänk så måste lådan under tas bort och ersättas med en blindfront.

Kanten kan blankpoleras för att ge en lite lyxigare och elegantare känsla. Hela bänkskivan, utom kanten, kan antikbehandlas för att få patina redan från början.

Vanliga rostfria disklådor går inte att svetsa in snyggt i en Purus Premium diskbänk. Skillnaden i materialtjocklek mellan bänkskivans 4 mm och en disklåda som kanske bara är 0,7 mm tjock är för stor. Istället låter vi specialbygga disklådan av 1,25 mm rostfri plåt. Fördelen är att du kan välja mått helt fritt.

I bänkskivan kan vi göra urtag för en ovanpåliggande häll men inte en planlimmad. Bänken limmas eller monteras med dubbelhäftande tejp på underskåpen.

Priset på en rostfri Purus Premium diskbänk eller bänkskiva måste beräknas manuellt. V kan ge en offert inom ett arbetsdygn.

Köper du en Purus Premium diskbänk som kostar mer än 10.000 kronor får du upp till 2000 kronor i rabatt på en rostfri blandare från Strand VVS.
Mått:
Max längd: 4000 mm
Djup. 1500 mm.
Tjocklek: 4 mm.


Kanter:

4 mm borstad eller blankpolerad kant.

Disklådor, enkla eller dubbla:
Disklådan byggs efter mått.

Konstruktion:
Underlimmad
Kompakt stål
För utebruk

Form:
Rak
Vinkel
För köksö
Fri form
Urtag i kant


Urtag för häll:
Ovanpåliggande
Planlimmad

Blanco Steel Art SolidEdge rostfri diskbänk eller bänkskiva.

SolidEdge är en helt unik, smart och elegant konstruktion ur Blanco SteelArt sortimentet. Bänkskivan har en 6 mm tjock solid kant utan att bänkskivan i sig är så tunn. Den rostfria bänkskivan eller diskbänken är underlimmad och monteras på vanligt sätt på bänkskåpen. Lösningen gör att de nackdelar som finns med extra tunna bänkar minskas förutom att det är snyggt.

Den rostfria bänkskivan kan göras 11, 20 eller 35 mm tjock trots att kanten alltid är 6 mm.

Underlimningen är tillbakadragen 25 eller 35 mm så att en snygg skuggeffekt uppstår och man upplever att bänken bara är 6 mm tunn. Vilket djup, 25 eller 35 som används beror på typ av fronter och handtagen. Faktabank: Kanter

Det går att få urtag, utan den speciella kanten, i bakkant av bänken. Blanco SolidEdge rostfria bänkskivor och diskbänkar kan fås i Sidenmatt, Sidenblank och även med Durinoxyta. Genom att bänken egentligen är underlimmad kan alla disklådor för Blanco SteelArt svetsas in i bänkskivan. I sortimentet finns det disklådor med så liten radie som 1 mm. Det är den minsta radie som går att tillverka. Den upplevs som helt skarp. Snyggt men kräver lite extra rengöring i hörnen.

Dessutom kan man fälla in även planlimmade hällar förutom ovanpåliggande.

Det går att göra L- eller vinkelbänkar genom att dra ihop de bägge delarna med bultar.

Blanco SolidEdge är en mycket smart och elegant lösning när man vill ha upplevelsen av en extra tunn bänk men vill ha tjockleken av en underlimmad bänkskiva. Kontakt oss för en offert. Räkna med drygt tre gånger högre pris än en mer standardbetonad diskbänk eller bänkskiva.

Köper du en Blanco SolidEdge diskbänk som kostar mer än 10.000 kronor får du upp till 2000 kronor i rabatt på en rostfri blandare från Strand VVS.
Mått:
Maximal längd: 3800 mm
Djup. 1200 mm.
Tjocklek: 6 mm i framkant och 11, 20 eller 30 mm total tjocklek.

Kanter:

Solid 6 mm rostfritt stål.

Disklådor, enkla eller dubbla:
Mer än 30 stycken i modern stil med 1, 6 eller 10 mm radie i hörnen och med sidenblank, sidenmatt eller Durinox yta
Konstruktion:
Underlimmad
Kompakt stål (kanten)
För utebruk


Form:
Rak
Vinkel
För köksö
Fri form
Urtag i kant


Urtag för häll:
Ovanpåliggande
Planlimmad

KEK Outdoor rostfri diskbänk eller bänkskiva för utebruk.

En hel unik bänkskiva, med eller utan disklåda, som är byggd för att vara ute och kan anpassas till nästan alla utekök även om det är i vinkel.

Alla diskbänkar och bänkskivor av hög kvalitet underlimmas med spånskiva. Oavsett om spånskivan är fukttrög eller skyddsmålad är bänkskivan inte avsedd att stå ute i regn och kyla året runt. Utan underlimning skulle en rostfri bänkskiva även svikta när man belastar den och det skulle låta "burkigt" när man placerar något på den.

KEK Outdoor rostfria diskbänkar och bänkskivor tål att stå ute året runt och låter inte så burkiga.

Vi låter göra bänkskivan i 2 mm tjock rostfritt stål. På dess undersida limmas rostfria u-balkar som förstyvning och mellan dessa limmas en dämpmatta. Det gör att bänkskivan blir stummare och inte sviktar lika lätt samt att det plåtiga ljudet minimeras. Bänkskivan kan göras antingen 50 eller 100 mm tjock i framkant och i vissa fall med en droppkant. Den nedre delen av kanten har en speciell utformning så att eventuellt vatten som rinner ner från bänkskivan släpper kanten lätt och inte blöter ner fronten av uteköket.

I bänkskivan kan vi låta svetsa in en serie med disklådor och även göra urtag för en blandare eller kallvattenkran. 

Vill du ha en grill placerad i bänkskivan så har vi tidigare gjort urtag för att fälla in grillar från både Napoleon och Smeg. Du kan även få Blanco sophantering insvetsad i bänkskivan och urtag för Gastronormkantiner laserskurna på fabriken.

Kontakta oss för en offert. Ge oss mått och skicka gärna en skiss på ditt nya utekök samt gärna ett foto om uteköket redan står på plats. Eftersom det krävs en del konstruktionsarbete kommer du först få en ungefärlig prisuppskattning. Är den okay gör vi anpassningar för just ditt utekök och ger dig en slutgiltig offert.

Köper du en KEK Outdoor diskbänk som kostar mer än 10.000 kronor får du upp till 2000 kronor i rabatt på en rostfri blandare från Strand VVS.
Mått:
Max längd: 3800 mm
Djup. 1100 mm.
Tjocklek: 50 eller 100 mm.


Kanter:

Rak kant och i vissa fall med en droppkant.

Disklådor, enkla eller dubbla:
Det finns disklådor med i modern stil och även två helt runda som passar.
Konstruktion:
Underlimmad
Kompakt stål
För utebruk

Form:
Rak
Vinkel
För köksö
Fri form
Urtag i kant


Urtag för häll:
Ovanpåliggande
Planlimmad

Ordförklaringar

Här hittar du kort vad olika ord och uttryck i beskrivningarna av våra serier betyder. Betydligt mer hittar du i Faktabanken.
Mått:
 • Längd: En rostfri bänkskiva eller diskbänk går att göra med den längd du önskar upp till en maximal längd. Hur lång en rostfri bänkskiva går att göra avgörs av flera faktorer som skiljer mellan de olika leverantörerna och även mellan serier hos samma leverantör. Några av serierna går att skarva med olika metoder för att skapa riktigt långa bänkar. 
 • Djup: Vissa djup är vanligare än andra och blir därför lite billigare då några serier har dessa som standardval. Annars kan man välja djupet exakt på millimetern upp till ett maximalt djup som varierar beroende på serie.
 • Tjocklek: Tjockleken i framkant på en rostfri bänkskiva går i några serier att välja fritt men i andra får man 2–3 tjocklekar att välja bland.

Form:
 • Rak: En rak, eller egentligen rektangulär, form är den absolut vanligaste på en rostfri diskbänk eller bänkskiva.
 • L- eller vinkelbänk: Två eller flera bänkskivor kan forma en eller flera vinklar. Beroende på serie kan bänkskivorna svetsas, kexas eller bultats ihop.
 • För köksöar: Dessa bänkskivor eller diskbänkar går att göra med ett så stort djup så att de kan täcka två motstående skåprader.
 • Fri form: Det innebär exempelvis att sidorna inte behöver vara parallella eller så kan bänken ha rundat eller vinklat avslut.
 • Urtag i kant: Urtag innebär att det går att göra ett urtag i bakkant eller sidan av bänken för en trumma eller pelare.

Konstruktion
:
 • Underlimning: Under plåten limmas en spånskiva som beroende på leverantör även kan vara fukttrög eller målad med vattenskyddsfärg.
 • Kompakt stål: Dessa bänkskivor är antingen byggda helt i kompakt 4 mm stål eller så är kanten i 6 mm solid stål samtidigt bänken i övrigt är underlimmad.
 • För utebruk: En extra kraftig rostfri plåt förstärks med rostfria U-balkar istället för att underlimmas med en spånskiva.

Tillval:
 • Kanter: Alla våra diskbänkar och bänkskivor i rostfritt stål finns med rak kant. Därutöver kan du välja olika typer av droppkanter i olika stil och med olika mått. För nästan alla serier kan du även välja en högre kant, en s.k. uppvikt kant.
  Disklådor: Alla disklådor svetsas in för maximal hygien och funktion. Nästan varje serie har sina speciella unika disklådor men ofta finns de vanligaste måtten hos flera serier ibland under olika namn.
  Tillbehör: Tillbehör är sådant gör funktionen bättre som skärbrädor och sköljlådor.
  Ytor: Som standard har alla serier nästan samma borstade yta. Som tillval kan man för några serier välja andra ytor.
© 2017 Neonela Design AB Tel: Evelyn 073 8084890 / Anders 073 0912085 evelyn@neonela.se