Stala Seven måttbeställd rostfri diskbänk eller bänkskiva.

Ny serie med riktigt bra pris i vårt sortiment!
Valfria tillbehör för 300 kronor när du köper en Stala Seven diskbänk.

Stala Seven heltäckande rostfri diskbänk.

Stala Seven är en serie rostfria diskbänkar av bra kvalitet och med mycket lågt pris. Smart konstruktion, effektiv produktion och transporteffektiva emballage ihop med begränsningar i mått och tillval skapar förutsättningar för det låga priset. Har du ett IKEA Metod kök kan du med Stala Seven välja det lite speciella djupet 635 mm ihop med längder upp till 3 meter.

Ett begränsat urval praktiska disklådor i en stil mellan modern och klassisk kan svetsas in. Bänkar med raka kanter förses som standard med en liten nedsänkning runt disklådan. Du kan få vajerbottenventil som tillval. Eventuell bakkant monteras med tape vilket håller ner priset jämfört med integrerade uppvikta bakkanter.

Av alla våra serier har diskbänkar ur Stala Seven den kortaste leveranstiden.

Till Stala Seven finns disklådor som passar utmärkt för en rostfri bänkskiva i en tvättstuga eller groventré.
Stacks Image 1082
Stacks Image 1015
Stala är ett familjeföretag i finska Lahti som grundades 1972 då Reino Rajamäki köpte diskbänkstillverkningen av UPO. Sedan 2000 är hans dotter, Tuija Rajamäki, VD.

Man har ett brett sortiment av rostfria stål produkter för många användningsområden. Stala har djupa rötter i finskt hantverk med en fungerande design och kvalitet som ledstjärnor. Som en hyllning till funktionell formgivning i toppklass äger man sedan 1983 även tre unika 1700-tals violiner som används dagligen av musiker.

Stala är ISO certifierade enligt ISO 140001.
http://www.stala.se

Priser och erbjudanden Stala Seven heltäckande rostfria diskbänkar.

Priset på Stala Seven diskbänkar och bänkskivor med ett minsta djup på 600 mm går att beräkna automatiskt i Priskalkylatorn. Priser på bänkar med andra djup får du via en Offertförfrågan. Har du ritat din bänk själv markera Ritningsnummer och fyll i mailet. Senast nästa arbetsdag får du en offert.

Aktuella erbjudanden för Stala Seven.

Ritar du upp din diskbänk eller bänkskiva utan vår hjälp i Stala Planeringsprogram får du 500 kronor i rabatt. Länkar och mer information om att rita själv.
Valfria praktiska tillbehör för 300 kronor från Stala ingår när du köper en Stala Seven rostfri diskbänk. Läs mer om erbjudandet.
Delbetalning under 3 månader. Läs mer om villkor m.m.

Mått och former Stala Seven diskbänkar och bänkskivor.

Längd: 500–3000 mm i 5 mm intervaller.
Djup: 600, 610, 620 eller 635 mm. Ihop med vissa disklådor kan bänkar med droppkant även göras grundare än 600 mm.
Seven-N: 400, 450, 500, 550 och 590 mm.
Seven-L: 500, 550 och 590 mm.
Seven-A, C, och F: 590 mm.
Tjocklek: 30 eller 40 mm.
Möjliga former: Rak och för köksö (ser likadan ut från alla håll).
Inte möjligt: Vinkel, fri form eller urtag i kanten. Bänkens sidor måste vara parallella och alla hörn 90 grader.

Kanter på Stala Seven diskbänkar och bänkskivor.

Du kan välja två olika kanter, en rak och droppkant. Genom plåttjockleken på 0,8 mm blir bockningsradien mindre och bänkens kanter ger ett modernt och lite nättare intryck. Dessutom kan man genom den lite tunnare plåten pressa de ca 1,5 mm höga droppkanterna istället för att först bocka sidan och sedan svetsa innerhörnet vilket sänker priset. Diskbänkar med bägge kanter går att beräkna pris på i Priskalkylatorn.
Stacks Image 418
Stacks Image 513

Stala Seven klassisk droppkant (upphöjd kantprofil) med det rundade innerhörnet.

Stacks Image 499

Rak kant.

Stacks Image 506

Klassisk droppkant
ca 1,5 mm hög. (Stala: Upphöjd kantprofil)

Disklådor för Stala Seven diskbänkar.

Disklådorna är gjorda speciellt för Stala Seven och har en radie som ger ett intryck mellan klassisk och modern stil. Lådorna är pressade i två steg och sedan svetsade in i bänkskivan.

Diskbänkarna med raka kanter har en unik ca 1,5 djup mm nedsänkning runt disklådan. Det går att få på några andra serier men till en extra kostnad. Här är den standard på diskbänkar med raka kanter.
Stacks Image 901
Placeringen av disklådan kan göras fritt i 5 mm intervaller. Disklådorna kan vridas så exempelvis den lilla vasken på en dubbellåda hamnar till vänster eller höger. Som tillbehör finns vajerbottenventil så att bottenventilen öppnas med ett litet vred ovanpå bänkskivan. Vredet ser ut som rostfritt men är i plast som alla andra vred på marknaden oavsett tillverkare.
Stacks Image 1148
Klicka på länken Mer information så ser du, förutom en del annan information, tillbehör som gör diskbänken mer praktisk.
Glöm inte att du får 300 kronor i rabatt på valfritt tillbehör.
Seven-C
Stacks Image 1212
Stacks Image 1215
Seven-E
Stacks Image 929
Stacks Image 932
Seven-F
Stacks Image 939
Stacks Image 942
Seven-L
Stacks Image 949
Stacks Image 952
Seven-N
Stacks Image 959
Stacks Image 962

Urtag för hällar m.m.

Du kan få urtag för en ovanpåliggande häll i Stala Seven rostfria bänkskivor. Stala använder en unik förstärkning för att göra urtaget stabilt och helt rakt. Urtaget laserskärs med ett speciellt mönster och varefter kanterna bockas ner. Det går inte att göra urtag för planmontering av en häll i Stala Seven rostfria diskbänkar.
Stacks Image 615
Stacks Image 617
Stacks Image 1070
Stacks Image 1067

Alternativa ytor.

Stacks Image 1035
Rostfria diskbänkar och bänkskivor i Stala Seven serien kan förses med en mönstrad yta kalla Deko mot en merkostnad. Disklådorna har vanlig borstad yta.

Konstruktion Stala Seven diskbänkar.

Stacks Image 1090
Bänkskivans plåt är 0,8 mm tjock och är underlimmad med en fukttålig styv 6 mm MDF-skiva under hela ytan. Underlimningen är kompletterad med stödlister i MDF utmed kanterna och tvärs var 30:e centimeter. Dessutom är det stödlister runt varje urtag. Trots att underlimningen är tunnare än på våra andra serier så är skillnaden i stumhet liten.

Montering av blandare.

Stacks Image 1098
När du monterar blandaren är det viktigt att följa instruktionen för denna. Du behöver normalt använda den distans som följer med blandaren. Har du beställt en Stala Seven rostfri diskbänk med urtag för en blandare förstärks urtaget på ett av två sätt. Sitter urtaget i hörnet eller mellan två disklådor förses bänken med ett speciellt plastbeslag. Är urtaget bakom en disklåda limmas en 6 mm fukttålig MDF skiva där.
Stacks Image 1102
Stacks Image 1105

Urtag för blandare förstärkt med 6 mm MDF samt med och utan blandarens distans.

Montering av bakkanten.

Uppvikta bakkanter på Stala Seven rostfria diskbänkar levereras lösa och monteras med tape. Att de är lösa och inte svetsade i hörnen gör att de är betydligt billigare än integrerade uppvikta kanter.
Stacks Image 1114
Stacks Image 1117
Stacks Image 1120
© 2018 Neonela Design AB Tel: Evelyn 073 8084890 / Anders 073 0912085, evelyn@neonela.se