Purus Premium rostfri måttbeställd diskbänk eller bänkskiva.

Inledning Purus Premium rostfri diskbänk i kompakt stål

Stacks Image 528
Purus Premium är en exklusiv rostfri bänkskiva i 4 mm kompakt rostfritt stål.

I bänkskivan kan vi låta svetsa i en eller flera disklådor vars mått du väljer själv. Vi kan även låta göra urtag för en häll som monteras antingen ovanpåliggande eller planlimmad.

Kanten kan blankpoleras för att ge bänkskivan en lite lyxigare och elegantare känsla. Hela bänkskivan, utom kanten, kan antikbehandlas för att få patina redan från början.

Tänk på att en bänkskiva eller diskbänk som bara är 4 tunn gör att arbetshöjden blir lägre. Samtidigt ger det möjlighet för att använda högre bänkskåp med mer plats utan att den totala bänkhöjden blir för hög.
Stacks Image 491
KP005
Stacks Image 496
KP035
Stacks Image 537
Purus är ett innovativt, familjeägt företag i VVS-branschen och en av Skandinaviens ledande aktörer inom tillverkning av sanitetsprodukter inom badrum och kök: golvbrunnar, inomhusavlopp, rostfri inredning och rostfri sanitet. Företaget omsätter drygt 500 MSEK och har 200 medarbetare. Huvudkontoret finns i Ystad.

Sedan början på 1960-talet har bolaget tillverkat rostfria diskbänkar, golvbrunnar och sanitets-produkter, tidigare under namnet Västbo plåt. Det finns ett gediget kunnande i företaget – det är inte ovanligt att ha arbetat större delen av sitt yrkesliv i fabriken. 2008 flyttade man från Landeryd till Smålandsstenar till större lokaler. Purus är ISO-certifierat.
http://www.purus.se

Priser och erbjudanden Purus Premium heltäckande rostfri diskbänk.

Priset på en rostfri Purus Premium diskbänk eller bänkskiva måste beräknas manuellt. Markera Offertförfrågan eller Ritningsnummer om du har ritat bänken hos Purus.

Erbjudanden för Purus Premium.

Ritar du upp din diskbänk eller bänkskiva utan vår hjälp i Purus Premium ritprogram får du 500 kronor i rabatt. Länkar och mer information om att rita själv.
Valfria passande tillbehör för 700 kronor från Purus ingår när du köper en Purus Premium rostfri diskbänk. Läs mer om erbjudandet.
Delbetalning under 3 månader. Läs mer om villkor m.m.

Mått och former Purus Premium diskbänkar och bänkskivor.

Längd: 400-3960 mm (max 2690 mm vid djup över 960 mm)

Djup:
400-1460 mm.

Tjocklek:
4 mm.
Vi kan låta laserskära en Purus Premium bänkskiva i vilken form som helst bara bänken håller sig inom 3960 mm respektive 1460 mm.

Behöver bänkskiva skarvas läggs en plåtskena under skarven så att bänkskivorna kommer i samma höjd varefter skarven fylls med silikon.

Yta och kanter på Purus Premium diskbänkar och bänkskivor.

Stacks Image 418
Du kan välja två kanter och två ytor. Vanlig borstad yta eller en sk Antikbehandlad yta som är grövre. Kanten kan poleras så den blir lite blankare.

Välj mått på disklådan för Purus Premium diskbänkar.

Stacks Image 506
Vanliga rostfria disklådor går inte att svetsa in snyggt i en en Purus Premium rostfri bänkskiva. Skillnaden i materialtjocklek mellan bänkskivans 4 mm och en disklådans fläns som kanske bara är 0,7 mm tjock är för stor. Istället låter vi specialbygga disklådan av 1,25 mm rostfri plåt. Fördelen är att du kan välja mått helt fritt.
Det finns flera praktiska tillbehör för disklådor i Purus Premium serien. Beroende på de mått du valt på din disklåda kan det finnas fler. Tänk på att du får välja ut tillbehör för 700 kronor när du köper en diskbänk ut Purus Premium serien. Läs mer om villkoren.

Urtag för hällar m.m.

Du kan både fälla in en ovanpåliggande och en planlimmad häll i en Purus Premium bänkskiva. Skall du fälla in en häll i en så tunn bänk så måste lådan under tas bort och ersättas med en blindfront eller så bygger du en ram som bänkskivan vilar på.

Montering av en Purus Kompakt Stål bänkskiva.

Den är rejält tung, faktiskt tyngre än en underlimmad lika lång diskbänk så den ligger på plats nästan bara av tyngden. Den väger 32 kilo per kvadratmeter. En bänkskiva som är 280 cm lång och 62 cm djup väger drygt 55 kilo. Det räcker normalt med att bänkskivan limmas eller monteras med dubbelhäftande tejp på underskåpen. Det är viktigt att den får ett absolut jämnt stöd på alla kanter av bänkskåpen.
© 2018 Neonela Design AB Tel: Evelyn 073 8084890 / Anders 073 0912085, evelyn@neonela.se