Tillbehör: Vilka tillbehör som gör en rostfri diskbänk mer praktisk och kanske i vissa fall snyggare.

1. Praktiska tillbehör för disklådor.

En sak som många missar är att det finns flera bra tillbehör för att göra disklådan och diskbänken ännu mer funktionell. Särskilt om man inte har en så stor diskbänk kan några bra tillbehör göra allting så mycket mer praktiskt.

Tänk på att du måste beställa dem i samband med köpet av diskbänken. De går inte att efterbeställa.
Tillbehör som kräver att vi anpassar bänkskivan måste beställas i samband med att den sista ritningen godkänns. Andra tillbehör kan beställas fram till en vecka innan det datum vi anger att bänken lämnar fabriken.

2. Rostfria blandare med rabatt.

När du beställer en rostfri diskbänk från Neonela Design får du möjlighet att köpa en passande rostfri blandare med upp till 2000 kronor rabatt.

3. Byta korgventilen till en klassisk propp.

Det kan du. Och du är inte ensam om att vilja en klassisk propp. Som standard levereras alla disklådor med korgventil, kallas även silventil.

Till Purus Original och Purus Basic går det att köpa en speciell sil som har ett urtag för en propp. En både snygg och praktisk lösning.

Sil med urtag för propp.
Propp i speciell sil.

4. Sil i botten på disklådan som det var förr i tiden.

Det går inte att få en fast sil i botten på disklådan. Men du kan få en urtagbar sil som är absolut helt plan med botten av disklådan. Den ligger i en liten nedsänkning. När du vill fylla disklådan med vatten byter du bara ut silen mot korgventilen som följde med diskbänken. Går att köpa
Botten på en korgventil.
Stacks Image 151

5. Korgventiler i olika färger.

Vi har aldrig fått en fråga eller förfrågan om färgade korgventiler. Men nu finns det korgventiler i lite olika färger för Purus Original och Basic serierna.
Stacks Image 165

Kopparfärg.

Stacks Image 167

Antik mässing färg.

Stacks Image 169

Mässingfärg.

Stacks Image 171

Antik kopparfärg

6. Skärbrädor som går att sätta över disklådan.

Att ha ont om plats för beredning av mat är ett ganska vanligt problem med en enkel lösning. Det finns passande skärbrädor i flera, material till de flesta av våra modeller av disklådor. Sätt skärbrädan över disklådan när du behöver skära något. Skärbrädor finns till disklådor från både Purus och Stala. I priskalkylatorn se du vilka tillbehör som som passar till respektive disklåda.
Stacks Image 191
Stacks Image 193
Stacks Image 195

7. Skölj och renslådor för rostfria disklådor.

Stacks Image 265
Många saknar en extra ho för att skölja saker i. I de flesta disklådor kan du sätta in en insats som hänger på disklådans kant. Alldeles utmärkt när man exempelvis skall skölja grönsaker och låta dem rinna av. Tar mindre plats än ett stort runt durkslag då det är rektangulärt. Ofta täcker den inte hela disklådan utan du kan fortfarande komma åt disklådan. Sköljlådor eller avrinningsplan finns till disklådor från Furhoffs, Purus och Stala. I priskalkylatorn se du vilka tillbehör som som passar till respektive disklåda.
Stacks Image 201
Stacks Image 205
Stacks Image 203

8. Pumpar för diskmedel och tvål.

Diskmedelspump är praktiskt. De finns för diskbänkar från Furhoffs, Stala och Purus.
Stacks Image 279
Vi har en modell från för Purus diskbänkar i rostfritt stål eller krom som monteras i diskbänken med behållaren under bänken. Den fylls på uppifrån så man behöver inte komma åt den från undersidan efter installationen. Köp två så har du en för diskmedel och en för handtvål.
Enklast när man skall fylla på behållaren är att använda en batterivattenflaska från Biltema. Skär av den och anpassa slangens längd. Sedan kan du hälla i tvål eller diskmedel i flaskan och vänta tills den ofta ganska trögflytande vätskan runnit ner. Tänk på att se till att det finns plats för behållaren under bänken så att en eventuell låda inte kan skada den.
Stacks Image 207
© 2018 Neonela Design AB Tel: Evelyn 073 8084890 / Anders 073 0912085, evelyn@neonela.se