1 Finns det några praktiska tillbehör till era disklådor?

En sak som många kanske missar är att det finns flera bra tillbehör för att göra disklådan och diskbänken ännu mer funktionell. Särskilt om man inte har en så stor diskbänk kan några bra tillbehör göra allting så mycket mer praktiskt.

Tänk på att du måste beställa dem i samband med köpet av diskbänken. De går inte att efterbeställa.
Tillbehör. Tillbehör som kräver att vi anpassar bänkskivan måste beställas i samband med att den sista ritningen godkänns. Andra tillbehör kan beställas fram till en vecka innan det datum vi anger att bänken lämnar fabriken.

2 Kan jag få en traditionell propp istället för korgventil?

Det kan du. Och du är inte ensam om att vilja en klassisk propp. Som standard levereras alla disklådor med korgventil, kallas även silventil. Det går att köpa en speciell sil som i sin har ett urtag för en propp. En både snygg och praktisk lösning.
Sil med urtag för propp.
Propp i speciell sil.

3 Kan man få en sil i botten på disklådan som det var förr i tiden?

Tyvärr inte. Men du kan få en urtagbar sil som är absolut helt plan med botten av disklådan. Den ligger i en liten nersänkning. När du vill fylla disklådan med vatten byter du bara ut silen mot korgventilen som följde med diskbänken. Till serierna KEK-ND och Kitchen-Tec, Purus Original och Furhoffs Free ingår det en sil utan kostnad om man så önskar. Till övriga serier går det att beställa i samband med köpet.
Botten på en korgventil.
Korgventil med insatt sil.

4 Går det att få lite mer blingbling i min lite trista disklåda?

Av alla tusentals frågor vi fått genom åren, som dessa sidor är ett sammandrag av, är det här en fråga vi aldrig fått? Nu har vi ett svar innan vi fått frågan :-). Numera finns det korgventiler i mässing, kopparfärg, krom m.m. färger.

5 Jag har ont om plats, går det att sätta en skärbräda över disklådan?

Ett ganska vanligt problem med en enkel lösning. Det finns passande skärbrädor i flera, material till de flesta av våra modeller av disklådor. Sätt skärbrädan över disklådan när du behöver skära något.

6 Finns det något som gör det enklare att skölja saker?

Många saknar en extra ho för att skölja saker i. I de flesta disklådor kan du sätta in en insats som hänger på disklådans kant. Alldeles utmärkt när man exempelvis skall skölja grönsaker och låta den rinna av. Tar mindre plats än ett stort runt durkslag då det är rektangulärt. Ofta täcker den inte hela disklådan utan du kan fortfarande komma åt disklådan.

7 Har ni diskmedelspumpar som går att sätta i bänken?

Vi har en modell i rostfritt stål som monteras i diskbänken med behållaren under bänken. Den fylls på uppifrån så man behöver inte komma åt den från undersidan efter installationen. Bäst att köpa två så har du en för diskmedel och en för handtvål.

8 Finns det några andra praktiska tillbehör till en diskbänk?

Självklart. Två favoriter, rätt så dyra men mycket praktiska. En dispenser för hushållspapper så att man ta pappret med en hand och en liten sophink för organiskt avfall är bägge lätta att vänja sig vid. Bägge monteras på valfri plats i bänken. Dispensern fylls på från ovansidan och den lilla sophinken tas ur uppåt. Priser och mått på förfrågan.
© 2017 Neonela Design AB Tel: Evelyn 073 8084890 / Anders 073 0912085 evelyn@neonela.se