Beställning: Hur mycket en rostfri diskbänk kostar, vad som ingår, hur man beställer den, vilka garantier och vilka rabatter vi erbjuder.

1. Hur mycket kostar en rostfri diskbänk?

Vi får rätt ofta frågan vad en rostfri diskbänk kostar. Det är lite som den klassiska frågan ”hur långt är ett snöre?”

Genomsnittspriset på en rostfri diskbänk från oss är 12 000 kronor inklusive moms och frakt. Variationen är stor både uppåt och neråt.
Faktabanken: Kvalitetsskillnader rostfria diskbänkar.

Våra bänkar är alltid av hög kvalitet, rejält förstärkta underifrån, har bra disklådor och de går att anpassa till ditt behov. Det innebär att de är dyrare än de färdigbyggda med tunn plåt du hittar på exempelvis byggmarknader.

2. Priset på en rostfri diskbänk påverkas av många faktorer.

Tyvärr är det inte så lätt att förstå hur priset på en rostfri diskbänk byggs upp. Vissa diskbänkar som exempelvis Stala Seven, Purus Basic och Furhoffs Design är lite billigare då de bara finns med vissa standardmått och mindre urval av disklådor. När det gäller de serier som ger större valfrihet, och därmed i grunden lite högre pris, finns det några tumregler man kan tänka på.

Följande kommer göra att bänken blir jämförelsevis dyrare:

- En extra hög uppvikt bakkant.
- Disklådor med en mindre (6 - 25 mm) radie i alla hörn.
- Urtag för tex. en ventilationskanal i bakkanten.
- Extra djupa bänkar, över 650 mm eller 700 mm.
- Diskbänkar i ett stycke över 3,4 meter.
- Riktigt tjocka bänkar, över 80 mm.
- L-bänk (kallas också vinkelbänk) i ett stycke.

Ofta ger en kombination av ovan nämnda utformningar en mycket snygg, men lite dyrare, diskbänk. När det gäller de mest prisvärda serierna går det oftast inte att bygga in ovanstående speciella egenskaper.

Vår
Priskalkylator tar fram priser på diskbänkar och bänkskivor ur nästan alla våra serier utifrån dina önskemål. Du kan testa om du kan förändra eller avstå från något önskemål och se hur det påverkar priset.

I Priskalkylatorn finns det tips på hur du hittar diskbänkar med lågt pris.

Korta bänkar blir förhållandevis dyra.

En sak som man kanske inte tänker på är att mycket korta bänkar blir förhållandevis dyra jämfört med längre. En bänk som är en meter och kostar 10.000 blir kanske bara 2000-3000 kronor dyrare när den är två meter. Anledningen är att det alltid finns en startkostnad för att rita upp bänken, göra utbredningsritning, planera produktion, programmera maskinerna, administration m.m. Kostnader som är helt oberoende av bänkens längd.

Alla tillverkare räknar på olika sätt.

För att krångla till det är dessa tumregler inte lika för alla tillverkare och alla serier vi erbjuder. Det kan hända att vi rekommenderar att välja en viss serie då just den serien har ett extra bra pris på något som är lite utöver det vanliga som du vill ha.

Rita själv och spara 500 kronor.

För många serier finns det ritprogram hos leverantörerna Stala, Purus, Decosteel och Furhoffs. När du får ett förslag i vår Priskalkylator och det anges att det finns möjlighet att rita själv gäller följande erbjudande:

Ritar du själv upp diskbänken eller bänkskivan i ett sådant program får du 500 kronor i rabatt på det pris som anges i vår
Priskalkylator.

Läs mer om att
Rita själv och få rabatt.

3. Så här beställer du en diskbänk eller bänkskiva.

Börja med att läsa om våra serier av diskbänkar samt de kanter och disklådor vi erbjuder. Vill du som inspiration se bilder på några av de långt över tusen rostfria bänkar vi levererat tittar du bland Kundprojekt. Du kan även skaffa dig massor av kunskap genom vår omfattande Faktabank som täcker nästan alla aspekter på rostfria diskbänkar och bänkskivor. Sedan har du tre möjligheter som beror på bänkens utformning och hur mycket hjälp du önskar:
Om du önskar en rak bänk och ungefär vet hur lång, djup och tjock du vill ha bänken kan du enkelt ta fram ett pris i vår Priskalkylator. Du behöver inte rita, om du inte vill, eller bestämma var disklådan skall sitta. Det påverkar inte priset och exakta mått löser vi senare. Du får automatiskt ett eller flera förslag med olika disklådor från flera tillverkare. Du kan testa och ändra så många gånger du vill. Om du upptäcker att vårt system för prisberäkning inte täcker vad du önskar avseende mått eller annat kontakta oss via mail.

Tycker du att ett förslag passar dig kan då få en offert. Vi kontaktar dig och ber om lite mer uppgifter innan vi ritar upp bänken. Några uppgifter vi kan fråga om är typ och placering av underskåp, häll och vilken blandare du tänkt dig. Vi har ett så stort sortiment av diskbänkar att det nästan alltid går att hitta en lösning om de första förslagen inte passar helt.

När vi är överens mailar vi dig en ritning som du granskar, och om allt är korrekt, godkänner. Då du inte behöver betala förrän 30 dagar efter att bänken lämnat fabriken kommer vi att göra en liten kreditkontroll. Därför behöver vi ditt personnummer utöver leveransadress och mobilnummer för avisering.

Är allt okay lägger vi ut ordern på den fabrik som skall bygga din nya bänk. När den är inlagd i fabrikens produktionsplanering får vi ett datum då den är färdig att lämna fabriken.

Det går inte att göra några ändringar efter vi har bekräftad leveransdatum. Då är diskbänken förberedd för tillverkningen och kan hamna när som helst i lasern.

När bänken lämnar fabriken får du ett mail med en kod som gör att du efter ca ett dygn kan följa bänkens väg. Samma dag får du normalt även fakturan som du har 30 dagar på dig att betala.

Offertförfrågning för allt övrigt.

Priset på en diskbänk eller bänkskiva i vinkel, längre än 4 meter eller med urtag i kanten, speciell yta eller vissa lite mer ovanliga tillval kan inte beräknas automatiskt. Kontakta oss via mail och ge oss de uppgifter du har och dina önskemål. Tillsammans tar vi fram ett förslag.

4. Offertens giltighetstid.

Offerten gäller i två månader från den dag du fått den.

5 Garantier och reklamationer.

Vi följer konsumentlagen när det gäller reklamationer och garantitider. Alla våra leverantörer har 2 år garanti på sina varor. Köpvillkor.

När det gäller reklamationer är det viktigt att du hör av dig direkt du upptäcker något som inte stämmer. Att få fram en ny bänk tar minst ett par veckor. Bänken får
inte monteras om den är felaktig.

6 Vi erbjuder inte öppet köp.

Vi har inte öppet köp som hos annan distanshandel. Alla de rostfria diskbänkar vi säljer är specialbyggda för varje kund och omfattas inte av lagen som ger möjligheten att vid distanshandel inom en viss tid returnera varor. Köpvillkoren

7 Följande är inkluderat i alla våra priser.

Bänken, alla anslutningsdetaljer om bänken har en disklåda, emballage, transport till trottoarkant eller tomtgräns till fastighet i Sverige som ligger på fastlandet eller har broförbindelse dit. Obs, ingen inbärning eller montering ingår.

8 Hur mycket rabatt får jag?

Inte en ovanlig fråga. Tyvärr, du får ingen rabatt! :-) Vi har fasta priser för privatpersoner. Köper du en andra bänk inom ett par år får du 5% rabatt på den andra. Inte den första som det händer att kunder frågar efter med hänvisning till att de skall köpa en till senare.

Rätt ofta köper kunder en ytterligare bänk då de flyttar eller så har man flera bostäder. En kund som redan hade en rostfri diskbänk från oss i sitt hem i Düsseldorf behövde en till sin lägenhet i New York. Då rostfria diskbänkar är ovanliga i USA lät vi flygfrakta en dit.
Kundprojekt 43.

9. Hur du betalar.

Det finns tre sätt att betala

Antingen betalar du senast 30 dagar efter att bänken lämnar fabriken. Normalt tar leveransen 2-5 arbetsdagar så du har vanligtvis ca 3 veckor efter du fått bänken på dig att betala.

Eller så delar du upp betalningen i fyra delar varav den första betalas 10 dagar och den sista 3 månader efter att bänken är klar och lämnar fabriken. Mer information i
Köpvillkor.

Vill du inte lämna personnummer kan du även välja att betala i förskott.

Betalning sker till bankgiro 470-9911.
© 2018 Neonela Design AB Tel: Evelyn 073 8084890 / Anders 073 0912085, evelyn@neonela.se