1 Hur mycket kostar en rostfri diskbänk?

Vi får rätt ofta frågan formulerad precis så. Det är lite som den klassiska frågan ”hur långt är ett snöre?”

Genomsnittspriset på en rostfri diskbänk från oss är 15 000 kronor inklusive moms och frakt. Variationen är stor både uppåt och neråt även om vi aldrig säljer några lågprisprodukter av tvivelaktig kvalitet med pressade disklådor och utan underlimning.
Kvalitetsskillnader rostfria diskbänkar. Våra bänkar är alltid av mycket hög kvalitet med tjock plåt, rejält förstärkta underifrån, har bra disklådor och de går att anpassa till ditt behov. Det innebär att de är dyrare än de färdigbyggda med tunn plåt du hittar på byggmarknader eller vissa nätbutiker.

2 Vad är det som påverkar priset på min rostfria diskbänk?

Tyvärr är det inte så lätt att förstå hur priset på en rostfri diskbänk byggs upp. Det finns dock några tumregler man kan tänka på. Följande kommer göra att bänken blir jämförelsevis dyrare:

- En extra hög uppvikt bakkant.
- Disklådor med en mindre (6 - 25 mm) radie i alla hörn.
- Urtag för tex. en ventilationskanal i bakkanten.
- Extra djupa bänkar, över 650 mm eller 700 mm.
- Diskbänkar i ett stycke över 3 meter.
- Riktigt tjocka bänkar, över 80 mm.
- L-bänk (kallas också vinkelbänk) i ett stycke.

Ofta ger en kombination av ovan nämnda utformningar en mycket snygg, men lite dyrare, diskbänk. När det gäller de mest prisvärda serierna Furhoffs Design och Purus Basic går det inte alltid bygga in ovanstående speciella egenskaper.

En sak som man kanske inte tänker på är att mycket korta bänkar blir förhållandevis dyra. En bänk som är en meter och kostar 10.000 blir kanske bara 2000-3000 kronor dyrare när den är två meter. Anledningen är att det alltid finns en startkostnad för att rita upp bänken, göra utbredningsritning, planera produktion, programmera maskinerna, administration m.m. Kostnader som är oberoende av bänkens längd.

För att krångla till det är dessa tumregler inte lika för alla tillverkare och alla serier vi erbjuder. Det kan hända att vi rekommenderar att välja en viss serie då just den serien har ett extra bra pris på något som är lite utöver det vanliga som du vill ha.

3 Hur gör jag för att beställa en diskbänk från er?

1 Börja med att läsa om våra serier av diskbänkar samt de kanter och disklådor vi erbjuder. Vill du som inspiration se bilder på några av de långt över tusen rostfria bänkar vi levererat tittar du bland Kundprojekt. De är uppdelade efter bredd på underskåp samt vinkelbänkar och köksöar.

2 Vet du ungefär hur lång, djup och tjock du vill ha bänken kan du enkelt ta fram ett pris i vår priskalkylator. Du behöver inte rita något eller bestämma var disklådan skall sitta. Det påverkar inte priset och exakta mått löser vi senare. Du får automatiskt ett eller flera förslag med olika disklådor och kanter. Du kan testa och ändra så många gånger du vill. Om du upptäcker att vårt system för prisberäkning inte täcker vad behöver avseende mått eller annat kontakta oss direkt.

3 Tycker du att ett förslag är bra meddelar du oss detta genom att ange din mailadress i avsedd ruta och skicka till oss. Vi kontaktar dig och ber om lite mer uppgifter innan vi ritar upp bänken. Några uppgifter vi kan fråga om är typ och placering av underskåp, häll och vilken blandare du tänkt dig. Vi kan även hjälpa dig att ändra så bänken blir billigare eller bättre. Kanske t.o.m. både billigare och bättre. Vi har ett så stort sortiment av diskbänkar att det nästan alltid går att hitta en lösning om de första förslagen inte passar helt.

4 När vi är överens mailar vi dig en ritning som du granskar, och om allt är korrekt, godkänner. Då du inte behöver betala bänken förrän två veckor efter leverans kommer vi att be om personnummer utöver leveransadress och mobilnummer för avisering. Vi kommer att ta en s.k. liten kreditupplysning. Är allt okay lägger vi ut ordern på den fabrik som skall bygga din nya bänk. När den är inlagd i fabrikens produktionsplanering får vi ett datum då den är färdig att lämna fabriken. Detta datum meddelar vi dig ihop med kod som gör att du efter ca ett dyn kan följa bänkens väg.

4 Hur länge gäller en offert?

Offerten gäller i tre månader från den dag du fått den.

5 Följer det med någon garanti med bänken?

Vi följer konsumentlagen när det gäller reklamationer och garantitider. Alla våra leverantörer på disklådor, diskbänkar och rostfria hyllor har 2 år garanti på sina varor. Rostfria blandare har 5 år garanti. Köpvillkor.

6 Kan jag välja att returnera bänken om jag vill?

Vi har inte öppet köp som hos annan distanshandel. Diskbänkar är specialbyggda för varje kund och omfattas inte av lagen som ger möjligheten att vid distanshandel inom en viss tid returnera varor. Köpvillkoren

7 Vad ingår i priset?

Bänken, alla anslutningsdetaljer om bänken har en disklåda, emballage, transport till trottoarkant eller tomtgräns till fastighet som ligger på fastlandet eller har broförbindelse dit. Obs ingen inbärning eller montering ingår.

8 Hur mycket rabatt får jag?

Inte en ovanlig fråga. Tyvärr, du får ingen rabatt! Vi har fasta priser för privatpersoner. Köper du en andra bänk inom ett par år får du 5% rabatt på den andra. Inte den första som det händer att kunder frågar efter.

Rätt ofta köper kunder en ytterligare bänk då de flyttar eller så har man flera bostäder. En trogen kund som redan hade en rostfri diskbänk från oss i sitt hem i Düsseldorf behövde en till sin lägenhet i New York. Då rostfritt är ovanligt i USA lät vi flygfrakta en dit.
Kundprojekt 43.
© 2017 Neonela Design AB Tel: Evelyn 073 8084890 / Anders 073 0912085 evelyn@neonela.se